- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #72.661
size bi soruuu...
gece bebeğinizi uyuttunuz normal bir saatte mesela 9. yarım saat bi saat geçmeden çığlık sesler, bebeğiniz uyanıyor ve ağlıyor gözleri kapalı, arada açıyor ama ağlıyor. emziğini veriyorsunuz ama yok atıyor,,, kucağınıza alıp pışpışlıyorsunuz uyuyor, yatağına koyarken anlıyor onu bırakacağınızı ve uyanıyor çığlıklar ağlamalar... sonra tekrarlıyor belki 1 saat ve anne babasının arasında yatarak uykuya geçiyor.. her gece bu böyle tekrar tekrar yaşanıyor.. anne tükendi artık bu durumdan ve durumun sebebi de bilinmiyor.. sizce bu durum neden kaynaklanıyor? biraz uzun oldu ama ayrıntıyla anlatma gereği duydum.. (he bu arada dişimiz de çıkmadı ve gündüz uykularında bu durum yaşanmıyor, sadece gece uykusunda)
Canim bizede durum buna benzer dis yok ve gunduz uykuları problemsiz. Yarın doktor kontrolumuz var doktora soracağım sana da soylerim cevabini
bizde de durum aynı tükenmek üzereyim akşam olsun istemiyorum bir çare bulursak paylaşalım hepimiz faydalanalımcanım aynı durumu,söyledikllerinn aynını bizde yaşıyoruz.her gece aynı.ve üstelik yanıma almazsam ve bırakırsam uynıp en az 1 saat uyanık kalıyor.bir çoğumuz aynı durumla karşı karşıyayız. okuyup anladığım kadarıyla, bebeklerde 8. ayda ortaya çıkan 'gece terörü' durumunu yaşıyoruz.bu ayda bebekler kabus görmeye başlıyormuş ve bizim kokumuza ,yanlarında olduğumuzu bilmeye daha çok ihtiyaç duyuyorlarmış.daha ne kadar devam eder bilemiyorum.ama benim de pilim bitmek üzere..yorgun,uykusuz ve bitkinim
inan cnm dişten değil. olsa bile ufacık bir ihtimal, neden dersen bizimkinin 6 dişi çıktı hala aynı. arada güzel gecelerimiz olmuyor değil hani ama çoğunluğu anlattığın gibi. 8. aydan sonra rüya görmeye, daha doğrusu gördükleri rüyayı hatırlamaya başlarlarmış, ağlayarak uyanmaları ondan diyorlar. uyku terörü de olabilir... uyandırmamaya çalışmalıymışız, zaten istesek te o anda uyanmıyorlar. sanki görüntüleri uyanık ama uyuyor beyinler..burdayım bebeğim yanındayım, severek okşayarak böyle sakinleştirmeye çalışacağız. bir anda 5-30 dk arası bir zamanda tekrar kendiliğinden hiçbir şey olmamış gibi uykuya dalarlarmış.. valla ben doktorumun yalancısıyım:)size bi soruuu...
gece bebeğinizi uyuttunuz normal bir saatte mesela 9. yarım saat bi saat geçmeden çığlık sesler, bebeğiniz uyanıyor ve ağlıyor gözleri kapalı, arada açıyor ama ağlıyor. emziğini veriyorsunuz ama yok atıyor,,, kucağınıza alıp pışpışlıyorsunuz uyuyor, yatağına koyarken anlıyor onu bırakacağınızı ve uyanıyor çığlıklar ağlamalar... sonra tekrarlıyor belki 1 saat ve anne babasının arasında yatarak uykuya geçiyor.. her gece bu böyle tekrar tekrar yaşanıyor.. anne tükendi artık bu durumdan ve durumun sebebi de bilinmiyor.. sizce bu durum neden kaynaklanıyor? biraz uzun oldu ama ayrıntıyla anlatma gereği duydum.. (he bu arada dişimiz de çıkmadı ve gündüz uykularında bu durum yaşanmıyor, sadece gece uykusunda)
size bi soruuu...
Kızlar an once kızım kaka yaptı ve rengı sarı degıl sankı camur rengı gıbıydı neden olabılır dun sadece elma pouresı vermıstım
cnm senin bebeklerin 3 aylık değillermi? elma püresi için biraz erken sanırım.bu ayrı bir konu.. arada kakasında böyle değişiklikler olur merak etme. çok yemekten sıcaktan annenin yediği herhangi birşeyden bile olabilir. yeterki sümüksü ve abes bir renk olmasın..tahminmce elmadan.. yine de içine sinmezse doktora görünün derim..Kızlar an once kızım kaka yaptı ve rengı sarı degıl sankı camur rengı gıbıydı neden olabılır dun sadece elma pouresı vermıstım
cnm senin bebeklerin 3 aylık değillermi? elma püresi için biraz erken sanırım.bu ayrı bir konu.. arada kakasında böyle değişiklikler olur merak etme. çok yemekten sıcaktan annenin yediği herhangi birşeyden bile olabilir. yeterki sümüksü ve abes bir renk olmasın..tahminmce elmadan.. yine de içine sinmezse doktora görünün derim..
elma suyu ona yabancı bir besin ama, senin yediklerinden de etkilenmiş olabilir. endişelenecek bir şey yok bence.
ben cvp yazna kadat uyudular bıle bebıslrım cok sukur suyu degl puresını vermıstım takıp edeyım bakıyım bı daha olcakmı
benim kızım da uyku sorunları olan bir bebek. hiçbir zaman doğru düzgün uyumadı geceleri. son dönemde hiç uyumamaya başlamıştı ve çaresini yanımıza almakta bulduk. maalesef aramıza yatıp orada uyuyor sabaha kadar. tabi dönüyor, mızıklıyor sürekli hareket halinde...kızlar cevaplarınız için teşekkürler,, kusura bakmazsanız hepimizin bu durumu yaşaması beni mutlu etti diycem :)) çünkü anormal birşey olmadığını anladım böylece :)) dün gece de aynı şeyi yaptı, bu sefer ben onun beşiğine girdim 5 dk sonra uyudu bende yatağımda uyudum, uykuya dalması çok zor oluyor ama uyudumu da uzun uyuyor 2 gündür.. ben kafadan atma bi mama hazırlıyorum gökalp e onun etkisi diye düşünüyorm, tok tutuyor sanırım.paylaşıcam gökalp izin vermiyor şuan..:)
Hayal kilo almaya başladı başlamasına ama hala yaşıtlarına göre zayıf. sadece eski durumuna göre daha iyi halde. buna da şükür. o da benim gibi zayıf olucak . babası da zayıf zaten.
çınarın uyku saatini 21:00 e çekmeyi başardım her ne kadar oğlumu az görmekten şikayetçi olsamda... ama hasret giderme konusunuda çözmüş bulunmaktayım 2 gündür çınarı akşam 09:00 da yatırıyorum akşam şekerlemelerini kestim bu yüzden oda mışıl mışıl uyuyor geceleri de 2 yada 3 kez uyanır oldu , sabahları saat 07:00 de uyanıyoruz bizim içinde çok iyi oldu bu durum sabah kahvaltılarını ailece yapma imkanımız oluyor artık ve oğlumuzda anne ve babasını güne başladığı ilk 1 saat görebiliyor annemin söylediğine göre gündüz uykularıda eskisine göre daha uzun oluyormuş :))
henüz kendi odasına taşımadım ama bir süre sadece bu saat olayını oturtmaya ihtiyacım var saat olayını tamamen hallettikten sonra odasını ayırmayı planlıyorum ,uyku eğitimi konusunda biraz daha zaman kazanmış olurum böylelikle diye düşündüm odasında uyumaya alıştıktan sonra orayı iyice benimsedikten sonra da eğitimimiz daha kolay geçer diye ümit ediyorum umarım becerebiliriz :))
esra ben uyku eğitimi vermeyi düşünmüyorum kemali ben hergün saat 9-9:30 arası hep yatağında yatırıyorum eğer mızırdarsa elini tutup sallayarak uyutuyorum hep yatağında yattığı için heralde artık geceleri sallamıyorum kendi kendine uyumaya başladı ama isterse sallarım nasıl olsa öğrenir kendi uyumayı yanında olduğumu hissetmesi ve mutlu yatması benim için daha önemli
sunacım senin kemale eğitim meğitim vermene gerek yok zaten baksana yavrum maşallah kendi kendine uyuyabiliyormuş bizim öylemi çınar gece en az 2 yada 3 kere kalkıyor emmek istiyor tamam bunda bir sorun yok ama emdikten sonra uyuyormu hayır.. sallanacak birde gecede 3 saat arayla hep böyle emcek,sallanacak,uyucak ...bende acele etmiyorum zaten önce saati bir düzene sokayım iyice alışsın sonrada oda ayırıcam,sonra sallamayı kesicem emzirmeyi kesmeyi düşünmüyorum çünkü zaten sadece akşamdan akşama emebiliyor yavrum ama sallama olayına bir çare bulmam şart bazen sabaha kadar sallamak zorunda kalıyorum çünkü sabahta kalk işe gel(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?