2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Canim bizede durum buna benzer dis yok ve gunduz uykuları problemsiz. Yarın doktor kontrolumuz var doktora soracağım sana da soylerim cevabini

bizde de durum aynı tükenmek üzereyim akşam olsun istemiyorum bir çare bulursak paylaşalım hepimiz faydalanalım
bakalım daha kaç kişi var aynı durumda

GEÇMİŞİ okumadan bir yazayım dedim. günaydın günaydın günaydıınnn:):)) hoş gün pek aydın değildi kalktığımda ama olsun:)
geceleri zaten sık uyanıyorduk da, bu kadar da değil be kardeşim:) en azından arada da olsa su ya da memeyle susuyordu..beşında ben pış pış derken, iç abartısız ben 100 siz 200 kere diyin, etrafımızda fırdöndü çabalarımız sonuç vermiyor, yine anne kucağına dönüş yapıyor, orada dalar gibi oluyor, sonrasında beşiğe doğru yönlendiğimizde, sanki sihirli perimiz bizimkini dürtmüş gibi yine başa dönüyorduk:) arada uyusun diye , aslında oğluma mı bağırıyordum, yat artık bak herkes uyuyor diye, yoksa kendi beynim mi bana sesleniyordu farketmedim:) 6 kere sadece emzirdiğimi( fonda hiç kesilmeyen kaplumbağamızın , o artık bana iğrenç gelen sesi eşliğinde)hatırlıyorum o kadar, onun haricindeki fırdöndüleri hatırlatmayım. saat kaçta yatarsa yatsın sabah kesin kalkışını 5.30-6.00 da yapan oğlumu, sabah müthiş bir sevimlilikle, poposunda kakasıyla onu temizlememi beklerken buluyorum. e gece boyu ben de yesem bu kadar, herhalde sonumuz aynı olurdu. sabahın köründe kargalarla olan dostluğumuza, gidiyim de bir çay demleyim iyisi mi,daha eminim onlar bile kakasını yapmamıştır, geçtim daha o meşhur atasözünü:)) ne istediğini artık bilemediğim , artık çözemediğim oğlumun konuşmasını dört gözle bekliyorum. tamam, babadan da başlayabilir, sıkıntı yok. yeterki biyerden başlasın:))

sevgilerle diyeyim de bitiriyim artık..

valla daha yazsam yazacağım, beynim full kapasite, çelik gibi şuan, çalışıyo sanırım, çalışıyo, çalışıyo:))

inan cnm dişten değil. olsa bile ufacık bir ihtimal, neden dersen bizimkinin 6 dişi çıktı hala aynı. arada güzel gecelerimiz olmuyor değil hani ama çoğunluğu anlattığın gibi. 8. aydan sonra rüya görmeye, daha doğrusu gördükleri rüyayı hatırlamaya başlarlarmış, ağlayarak uyanmaları ondan diyorlar. uyku terörü de olabilir... uyandırmamaya çalışmalıymışız, zaten istesek te o anda uyanmıyorlar. sanki görüntüleri uyanık ama uyuyor beyinler..burdayım bebeğim yanındayım, severek okşayarak böyle sakinleştirmeye çalışacağız. bir anda 5-30 dk arası bir zamanda tekrar kendiliğinden hiçbir şey olmamış gibi uykuya dalarlarmış.. valla ben doktorumun yalancısıyım:)
ama bizimkinin uyanması da bundan değil sanki ,benden önce uyanmış, gözü açık, beşiğe dikilmiş, gözler faltaşı gibi açık, gel beni al modeli. gece yarıları bilmem kaç defa ayakları o enerjiyi nerden bulur bilmem.. bizim durum, sırf memeyle uyutmamak için 30-60 dk arası ikna etmeye, uyutmaya çalışma, baktın ki iş kötüye gdiyor, uyku iyice kaçıyor, memeyi ver, emzirirken uyumasın için dua etme şeklinde..

eşimin yengesi, bi kalabalık kadınlar toplantısında, ben hamileyken, kızı hiç kandırmayın şimdi, 2 yaşına kadar uyku yok demişti de , inanmamıştım:) öyleymiş..

Kızlar an once kızım kaka yaptı ve rengı sarı degıl sankı camur rengı gıbıydı neden olabılır dun sadece elma pouresı vermıstım

aah kızlar ah bak hep dediğim şey işte:) birçoğunuzda aynı durum, kendinizi boşuna kasıp strese giriyorsunuz, boşuna direniyorsunuz ,siz inat ettikçe, ihtiyacı olduğu anda yanınıza almadıkça yavrular panikliyor ve daha çok size saldırıyor. hal böyle oluncada zafer onun oluyor ve yatağına dönmeyi kabul etmiyor.

doğumdan sonra hastaneden çıkarken doktorumuzun çok güzel tavsiyeleri olmuştu ve unutamadığım iki sözünden biri "sandığınız kadar saf değiller" :) hakikaten öyle bebekler çok zeki hem de tahminlerimizden çok daha fazla:))

ben her gece Arda'yı yanıma alıyorum. ara ara uyanıp mızırdanmalarında kalkmıyorum ve tekrar dalıyor, dalmazsa ağlıyor zaten. ben de alıp koynumda emziriyorum. yarım saat-bir saat uyuyoruz bu şekilde. böylece uykuya dalıyor ve tekrar yatağına koyuyorum. kendini güvende hissediyor çünkü, ihtiyacım olduğunda annem yanıbaşımda hemen gelir beni alır diyor.

kendinizi düşünün. şimdi bu halinizle anneniz sizi bir kafese koymuş yanıbaşınızda oturuyor ve siz açsınız ama mideniz zil çalıyor. yalvarıyorsunuz anne ne olur bi lokma ekmek ver ama o yüzünüze bile bakmıyor. annenizden nefret etmez miydiniz?

bu tamamen kişisel fikrim ve ne uyguluyorsam paylaşmak istedim. herkes kendi bebeğini en iyi kendi tanıyor ve eminim uygun yolu kendi bulacaktır, kim ne derse boş yani.

aklıma geldi de bunu da yazayım:
geçenlerde çok halsizdim yatağa uzandım eşimde beşikte Arda'yı sallıyor. saat 9 gece uykusuna dalması gerekiyor yani. eşim döndü "yastığı üstüne aldı tekmeliyor dedi:)"
hep böyle yapıyor,
"yavaşça al, tamam oğlum de, başının altına koy ve üzerine battaniyesini ört ki onunla oynayarak uyusun" dedim.
biraz sonra
" bravo, sen bu işi çözmüşün" dedi.
çözerim tabi her gün onu ben uyutuyorum ve ne istediğini biliyorum:)

Kızlar an once kızım kaka yaptı ve rengı sarı degıl sankı camur rengı gıbıydı neden olabılır dun sadece elma pouresı vermıstım
cnm senin bebeklerin 3 aylık değillermi? elma püresi için biraz erken sanırım.bu ayrı bir konu.. arada kakasında böyle değişiklikler olur merak etme. çok yemekten sıcaktan annenin yediği herhangi birşeyden bile olabilir. yeterki sümüksü ve abes bir renk olmasın..tahminmce elmadan.. yine de içine sinmezse doktora görünün derim..

aa unytmamıssın 3.5 olduk ablası kac aylık oldugumuzu bı kac kasık verdım bana ole geldı su an bı dertlerı yok cok sukur iklsını besıklerınde sallıyorum beklıyım bı kakası bole olursa dr gıderım cvp ıcın saol cnm

ben cvp yazna kadat uyudular bıle bebıslrım cok sukur suyu degl puresını vermıstım takıp edeyım bakıyım bı daha olcakmı

varsa ilk 6 ay sadece anne sütü, farklı bir durum varsa da en erken 4 aylıkken ek gıdaya başlanır. hemd de önce meyve sularıyla başlanır. sen neden bebeğine elma püresi verdin anlamadım.

kızlar cevaplarınız için teşekkürler,, kusura bakmazsanız hepimizin bu durumu yaşaması beni mutlu etti diycem :)) çünkü anormal birşey olmadığını anladım böylece :)) dün gece de aynı şeyi yaptı, bu sefer ben onun beşiğine girdim 5 dk sonra uyudu bende yatağımda uyudum, uykuya dalması çok zor oluyor ama uyudumu da uzun uyuyor 2 gündür.. ben kafadan atma bi mama hazırlıyorum gökalp e onun etkisi diye düşünüyorm, tok tutuyor sanırım.paylaşıcam gökalp izin vermiyor şuan..:)

Günaydın annişler. gününz güzel geçsin.

bugün 10 Kasım ve ben hayatımda ilk kez saygı duruşunu kaçırdım. o sırada kızımın kahvaltısını hazırlıyordum. 17 şehidimiz de var. Ruhları şad olsun. Allah ailelerine sabır versin.
Umay Deniz 8 de uyandı bu saat oldu daha uyumadı. Dün gece saat 8 buçukta uyudu. gündüz çok mu yoruldu bilmiyorum. ben sabah 8 buçukta evden çıktım akşam 6 da geldim. süt iznimi sabahtan kullandım pazara çıkıp kıızmın eksik malzemelerini aldım ordan da işe gittim. eve geldim. süt sağmam lazım bir baktım pompa yok. iş yerinde kalmış. yemek yiyip iş yerine gittik. gelene kadar saat 8 oldu. zaten sonra da uyuttum. ( sabah giderken de uyuyordu zaten. toplam 1 saat görebildim. ama bugün tüm gün kızımlayım :))

geçmişi okumaya fırsat olmadı. biraz bakayım bari

bu da bizim cuma fotolarımızzzz buyrun teyzoşlarrr :)))
Eki Görüntüle 549095 Eki Görüntüle 549096

gökalp ne kadar güzel gülmüş öyle maşallah ya :)) bayıldım gülüşüne

kızım 2 nisan doğumlu ama resmini paylaşayım özendim
Eki Görüntüle 549117 Eki Görüntüle 549118

2 nisan doğumlu diye fotoğraf paylaşmıcan mı tatlım iyi yapmışsın bizde bu fıstığı görmüş olduk :))

bu arada herkese günaydın :))

çınarın uyku saatini 21:00 e çekmeyi başardım her ne kadar oğlumu az görmekten şikayetçi olsamda... ama hasret giderme konusunuda çözmüş bulunmaktayım 2 gündür çınarı akşam 09:00 da yatırıyorum akşam şekerlemelerini kestim bu yüzden oda mışıl mışıl uyuyor geceleri de 2 yada 3 kez uyanır oldu , sabahları saat 07:00 de uyanıyoruz bizim içinde çok iyi oldu bu durum sabah kahvaltılarını ailece yapma imkanımız oluyor artık ve oğlumuzda anne ve babasını güne başladığı ilk 1 saat görebiliyor annemin söylediğine göre gündüz uykularıda eskisine göre daha uzun oluyormuş :))
henüz kendi odasına taşımadım ama bir süre sadece bu saat olayını oturtmaya ihtiyacım var saat olayını tamamen hallettikten sonra odasını ayırmayı planlıyorum ,uyku eğitimi konusunda biraz daha zaman kazanmış olurum böylelikle diye düşündüm odasında uyumaya alıştıktan sonra orayı iyice benimsedikten sonra da eğitimimiz daha kolay geçer diye ümit ediyorum umarım becerebiliriz :))

Son düzenleme:
tünaydın herkese...

benim kızım da uyku sorunları olan bir bebek. hiçbir zaman doğru düzgün uyumadı geceleri. son dönemde hiç uyumamaya başlamıştı ve çaresini yanımıza almakta bulduk. maalesef aramıza yatıp orada uyuyor sabaha kadar. tabi dönüyor, mızıklıyor sürekli hareket halinde...

Hayal kilo almaya başladı başlamasına ama hala yaşıtlarına göre zayıf. sadece eski durumuna göre daha iyi halde. buna da şükür. o da benim gibi zayıf olucak . babası da zayıf zaten.

canım hayalin kilo alamamasının sebebi enfeksiyon mu yoksa doğduğu zamandan beri mi aynı ?? niçin sordun dersen benim oğlumda kıyaslama yapacak olursak yaşıtlarına göre daha zayıf ama yapılan tetkiklere göre sağlığında kötü sayılabilecek hiçbirşey yok zaten 1800 gr doğduğunuda göz önünde bulundurursam şu anki durumu iyi bile denebilir yani,birde gen faktörümüz var elbet eşim de bende zayıf ve minyon tipliyiz umarım hayalinde kilo almama sebebbi sadece genetiksel bir durumdur sağlığı yerinde olsunda varsın kilolu olmasın napalım....

herkese günaydın kızlar iyi haftasonları diycem ama yine bi sürü şehidimiz var allah hepsinin ailelerine sabırlar versin nur içinde yatsınlar

esra ben uyku eğitimi vermeyi düşünmüyorum kemali ben hergün saat 9-9:30 arası hep yatağında yatırıyorum eğer mızırdarsa elini tutup sallayarak uyutuyorum hep yatağında yattığı için heralde artık geceleri sallamıyorum kendi kendine uyumaya başladı ama isterse sallarım nasıl olsa öğrenir kendi uyumayı yanında olduğumu hissetmesi ve mutlu yatması benim için daha önemli

sunacım senin kemale eğitim meğitim vermene gerek yok zaten baksana yavrum maşallah kendi kendine uyuyabiliyormuş bizim öylemi çınar gece en az 2 yada 3 kere kalkıyor emmek istiyor tamam bunda bir sorun yok ama emdikten sonra uyuyormu hayır.. sallanacak birde gecede 3 saat arayla hep böyle emcek,sallanacak,uyucak ...bende acele etmiyorum zaten önce saati bir düzene sokayım iyice alışsın sonrada oda ayırıcam,sonra sallamayı kesicem emzirmeyi kesmeyi düşünmüyorum çünkü zaten sadece akşamdan akşama emebiliyor yavrum ama sallama olayına bir çare bulmam şart bazen sabaha kadar sallamak zorunda kalıyorum çünkü sabahta kalk işe gel (

kemalde gece kalkıyor canım emmek için kuzum ama allahtan kendi yatıyor oda alışır inşallah aman emzirmeyi bırakma esra daha çok küçük sütün olduğu sürece emzir kuzumu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…