2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...

ayrıca arkadaşlar netten baktım sorular zor değildi falan demek yanlış. bu sınavda herkesin ortak problemi süre idi. anlatabiliyor muyum? süre. o türkçe soruları bir çok zamanı aldı. sınavda 120 dk değil de, evde kendi kendimize rahat rahat çözmek farklı bir şey.
 


pardon ama ales soruları ne alaka? dgs ve ales evet birbirine benziyor iki sınava da girdim iyi de netler yaptım zaman problemim de olmadı bu sınav çok başka formattı neden bahsediyosun anlamadım.
kusura bakma ama hem hiç türkçe coğrafya tarih çözmemiş hem de türkiyedeki sınav sistemini bilmez bir fransız gibisin. sen kendinde sorun sakın arama oturduğun sandalyeden soru çözüp yorum yapmaya devam et. emeklerine yanan insanlarda var anormallik zaten.
 
ya kızın biri edebiyatçı olduğu halde türkçe sorularında zorlanmış...aynı şekilde matematiği çok iyi yapıyorum diyenler bazı soruları yapamamış..

valla ben yaptım matematiği matematikçi de değilim türkçeyi de yaptım türkçeci de değilim haa hepsi yanlış çıkabilir o ayrı Kendimce yaptım ama
Arkadaşlar sınav ortalama bir sınavdı bence ne aşırı zordu ne de çok kolay. Ben matematikte ilk başta grafik sorusunu göremedim sadece sonra gördüm sonra dedim ki aaa ne kadar kolay soruymuş bu yaa dedim. Ama işte mesele gömekte ilk başta göremediğimde off bu ne biçim soru demiştim zor sanmıştım. Ben sınava girmiş biri olarak şunu söyleyim sorulara bakınca kozmik odayı çözen 2009 ve 2011 sorularını çözenler böyle sorular geleceğini az çok biliyordu. Herkes sınavdan önce bas bas bağırıyordu Türkçe zor olacak diye. Bence milletin sınavının kötü geçmesinin tek sebebi türkçeden sonra herkesin paniklemesi oldu. Süreyi iyi kullanamadık ondan oldu böyle. Sınav yorumunu tek tek yapacak olursam:

Türkçe--> Türkçe okuduğunu anlamadır, sınav anında anlarsan yaparsın iyi konsantre olmak şart. Bazen ne kadar iyi konsantre olursan yapamaya da bilirsin. Yapacak bir şey yoktu. Bu herkes için geçerli herkes için aynı zorsa herkese zor. Türkçede de ALESe benzer sorular vardı bence.Bir de ihtiyacın denemelerine girenler bilir tam o tarz çıkmıştı sorular. Bana sınav anında Türkçe hiç zor gelmedi çünkü ihtiyacın denemelerini çözüp bitirdim dersanenin denemelerine de girdim sene boyunca. Hatta ihtiyaçtaki paragrafların aynılarını alıp koymuşlardı sınava, sadece şıklarını değiştirip biraz zorlaştırmışlardı. Zor soru çözmeye alışmışım o yüzden zor olduğunu farketmedim. Benim Türkçem iyidir, ama ihtiyacın denemlerinde 10-11 yanlış geldiği de oldu evde çözdüklerimde. Hatta yanlış mı okudum diye hepsine tek tek bakmıştım ama yine aynı cevabı vermiştim. Yani Türkçede insan bir soruyu farklı algılıyorsa yanlış yapabiliyor. Yapacak bir şey yok. Ama hazırlananlara olduğunca kazık soru çözmelerini tavsiye ederim ben öyle yaptığım için Türkçeden sonra hiç moralim bozulmadı tam gaz devam ettim diğer soruları çözmeye.

Matematik-->O grafik soruları ALES tarzında idi biraz bazı sorular da benziyordu ALESe. Ama ezber yapan birinin yapabileceği tarz sorular değildi. Mesela görüyorum bazıları değişik soru tipi görünce hemen pes ediyor. Bu sınavda da o tip çok soru vardı. denemelerdeki sorular gibi değildi sebebi dersane sınavlarında aşırı basit soruyorlardı herkes 30da 30 yapmaya alışınca tüm soru tiplerini öğrendim dedi hep aynı tip soruyu bekledi kpssde bu sefer farklı gelince herkes şaşırdı.Bir de türkçeden sonra konsantre olamayan insanlar da oldu.

Tarih--> Tarih basitti ama 4-5 soru zordu. Kitaplarda olmayan bir kaç soru vardı. Zaten en iyi yapılan ders tarih oldu sanırım.

Coğrafya--> Dersane sınavlarından oldukça zordu sebebi uzun bilgi gerektirmeyen grafik tarzı hiç soru yoktu. Hepsi kısacık kısacık bilgi gerektiren sorulardı. Ama müfredat dışı olmasına rağmen mantık yürütülerek yapılabilecek tarzda sorular da vardı. yine 2-3 soru aşırı bilgi isteyen sorulardı.

Anayasa--> Sınavın en kolay sorularıydı. Güncel sorular bile güncel kitaplarda vardı. Hepsi yapılabilecek tarzda idi.


Sınav zorsa herkese zordu o yüzden bunda üzülecek bir şey yok. Zaten sınav genel yetenek ve genel kültür sınavı çalışarak yapılacak diye bir şey yok. Çalışmanın faydası tabi ki var ama genel birikimi fazla olan her zaman öne geçer. Genel kültür zaten çalışarak yapılacak bir şey değil bence insanın merakından ilgisinden dolayı edindiği bilgilerdir. Küçüklüğünden beri çok okuyan öğrenmeye meraklı insanlar öne geçiyor kısacası.

Kopya olayına sınavın ertelenmesi olayına da artık hiç girmiyorum. İptal olursa yine çalışıp gireriz sınava ne yapalım.

Sevgi meleği genel kültüre kolay dedi, ona göre kolay olabilir. İnsana bildiği kolay gelir bilmediği de zor gelir. Mesela matematik bana kolay geldi ama başkasına zor gelmiş olabilir. Bir de sınav anı çok önemli, belki o soruları evde çözseydik daha yüksek net yapardık ama işte sınavda o anda yapabilmek önemli. Ne yapalım iyisiyle kötüsüyle geçti artık dinlenme zamanı :)) Darısı diğerlerinin başına :))
 

Gerçekten konu dağıldı.
tebrik ederim risus :)) 500e de çıkar o sınav yaklaştıkça.
iyi çalışmalar
 

Yok canım dağılmıyor merak etme. İyi çözmüşsün. Sen çalışıyordun bir işte galiba dimi?
 

Yorum yapmıyorum bu söylediklerine. Herkes deha mükemmel, ben kara cahil böyle devam..
 
Denemem, ben genel yetenek kısmına hiç yorum yapmadım farkındaysan sadece senin gibi Türkçede zor sorulara da alışığım ben dedim. Genel kültür bana göre çok kolaydı. Aylarımı verdim o kadar da olsun. Ben SANDALYEMden çalışırken herkes ay şu neti bir geçemedim diyordu. Ben yine elimden geldiğince yardımcı oldum, ettim. Değmiyormuş demekki..
 
d yakamoz en baştan okumuştum ben bu topiği bi kaç ay önce..
Ve sen bu topiğin en başlarda müdavimlerinden biriydin..
Ve biliyorumki sevgi ye bi çok açıdan da dua etmişsindir yardımları için..
Çünkü burda paylaşımlarda bulunuyordunuz.
Şimdi bu kadar şeyden sonra burda bu arkadaşımıza karşı takındığın tavır hiç hoş değil..
Arada bi minnet borcu var.
Onun anlatmak istediği bambaşka şeyler.
Diyorki kpss ve ales birbirine benzer sorular içerebilirdi ve ben bunu sınavdan önce söyleyip sizi uyarmıştım diyor.
Sınava giren biri olarak Denemem arkadaşımızda söyledi bunu..Alese benziyodu dedi..
Ve ben de jana, janu dgs gibi sınavların çözülmesi gerektiğini biliyorum.
Bu sınavların adı farklı olsada kaynakları aynı ÖSYM.
Kaynak aynı olduğu için mantığı bir tutup çözmeliyiz diyor sevgi.
 

Bende öyle dedim zaten önceki mesajımda senin genel kültüre kolay dediğini söyledim zaten genel yetenek soruları daha nette yok bildiğim kadarıyla. Boşver sevgi meleği, tartışmaya gerek yok. Sınavı kötü geçenlerin morali bozuk çatacak yer arıyorlar. Sadece burada değil tüm forumlarda durum aynı. Zor ya da kolay çalışanı ayırt ediyor ya da etmiyor napalım mecburuz bu sınava. Ama ben seni biliyorum sen benden daha iyiydin her zaman. Benim eksik konularım varken sen aylar öncesinden konuları bitirmiştin üstelik önlisansa girecek olmana rağmen lisans kitaplarına çalışıp bitiriyordun. Sen bayadır sıkı çalışıyorsun sana soruların kolay gelmesi kadar doğal bir şey olamaz. Ayrıca sadece sana kolay gelmedi bu sınav eminim 110-115 net yapan adamlarda vardır. Yapan yapıyor, yapamayanlara bahane çok. Ama herkes sonuca bakıyor işte. Kötü geçti diye de üzülmeye de gerek yok geçti gitti ne yapalım.
 

Öyle tabii ki canım benim. Ben süper değilim. Kendi başıma neler geleceğini de bilmiyorum. Boş boş atmıyorum. Zor olsa zor derdim. Kimse sinirini çıkarmasın. Tanımayız, etmeyiz birbirimizi. Kırmaya gerek yok. Hele ki topik açıldığından beri yazıyorsan buraya.

Denemem bir tatili hakettin artık gidecek misin
 
Sınavda standart sapması yüksek olan dersten başlayın arkadaşlar..
Mesela matematik gibi..
 

gitcem tabii :) ben yokken iyi çalışın haa :)
 
kızlar lafınızı balla bölüyorum kusura bakmayın..
konu dağılmasın istiyoruz ama o zaman yaptığımız yorumlara da dikkat etmemiz gerekir diye düşünüyorum.girmediğimiz bir sınav hakkında ucundan netteki sorulara bakıp da yorum yapılıp,çalışan havada karada soruları kapardı denilirse insan istemez tepki alır..
daha öncede yazdığım gibi ben de çalıştım,çözmek de zorlandığım matematiğe bile saatler harcadım.hem evime yetiştim hem derslerime.
ama sınav heyecanı,psikolojisi ayrı bir şey.
benim sınavım ne iyi ne kötü geçti.yani kötü geçti diye burdan kimseye sataşmak,sinir çıkarmak gibi bir amacım yok.ki zaten geçti gitti girdik sınava ve olay bitti.
sadece yorum yaparken dikkat edelim birine kolay gelen başkasına zor gelebilir.genelleme yapamayız.
 

Benim anlatmak istediğim çok farklıydı. Beni bilen bilir burada. Kimseyi küçümsemek bana, şu sorularımı yapamadınız demek bana düşmez.
Ben sadece bana kolaydı dedim. Sınav anında ne olur bilinmez. Bende giricem o sınava başıma ne geleceğini biliyor muyum ki büyük konuşayım.
Çalışan yapar kısmı tamamen şahısa yönelik yazılmış bir şeydi. O kendini biliyor. Açık açık yazmak istemiyorum. Bu topikte yorumu yok o arkadaşın.
Sadece kendisi yapamadığı için önlisanslılara bir ton beddua etmesi canımı sıktı. Ama benim söylediğim "çalışan yapar" kelimesi de fazlasıyla zoruna gitti zaten.
Bu yüzden bile isteye sözümü geri almıyorum.
Lisanslılar insan da hiç suçu olmayan önlisanslar gelipte beddua işitemez. Her neyse, beni kötü bilmeyin. Yazdıklarımda küçümseme, alaya alma asla yoktur.
 
.................
 
Son düzenleme:
ben sevgi meleğinin çok yakın bir arkadaşı olmama rağmen paylaştığı yazıyı ilk okuduğumda :bunlarımı yapamdınız bana göre çok kolay bu sorular olarak algıladım,sınavın bitimi psikolojisiyle,fakat bir daha dikkatli okunduğunda sadece anlatmak istediğinin sınavın sorularınnın "sevgi meleğine göre" kolay olduğuydu amacı kimseyi yermek ,küçümsemek asla değildi öyle bir kız değil çünkü.öyle olsa kimse kusura bakmasın herkes yazdığı tek kelimenin hesabı yapıp zaman kaybı olarak düşünürken sevgi meleği araştıırp kendi için yararlı olacağını düşündüğü her şeyi tek tek eliyle yazarak paylaşmazdı.sınava girmedi evet ama soruları görünce hani kendine göre kolay olduğunu düşündü.belki yanlışı öyle bir zamanda herkesin morali bozuk ösym delice kızgınken paylaşması ve yanlış anlaşılması oldu..kimsenin avukatlığını yapmıyorum kimseyide savunmuyorum ama yorumlar sınava daha girmemiş ve girecek birinin motivasyonunu düşürüp üzecek cinsten olmuş bende buna üzüldüm açıkcası.geride sınava hala hazırlanıp girmemiş olan arkadaşlarımız var ve yorumlarımızla gerçekten moralleri bozluyor ,motivasyonları düşüyor.gelin bu sınavıda kopya olaylarınıda burada kapatalım .olan oldu elimizden gelen bir şey yok.her şey için hayırlısı.RABBİM zaten hakkımızda hayırlı olmayacak şeyi nasip etmesin.hani herkes umut bağladı herkes elinden gleni yaptı ama olmuyorsa vardır bir sebebi.bende çok üzgünüm benimde hayallerim vardı bende bıktım iş arayıp bulamamaktan ,insanlarn aptalca sorularından ama olmayınca olmuyor ... inanaın kimse bu sınava bir daha girmeye hazır değil. bu konuyu kendi adıma burada kapatıyorum umarım sizde kapatırsınız.sınava çalışan arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…