2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...

acaba diyorum sınava genel kültürden mi başlasam ?
türkçe böyle moral bozuyorsa...
gerçi tarihimde berbat :)
ama tarihimi düzelticem seviyorum o dersi
 
Neden herkes sınav tekrarlanırsa her şey pür-ü pak olacağını zannediyor. Soruları veren adam yine verir. Bu sefer daha beterleri yaşanır. Çekilmek istendiği yere çekiliyor bu konu...
sana katılıyorum sevgi meleği,
insanlar sınavı kötü geçtiği için tekrar çalışıp daha yüksek alabileceklerini düşünüyor. Oysa sonuç değişmeyecek bilmiyorlar çok çalışan adam yine daha yüksek alacak. Üstelik bu sefer adamlar daha da zor hazırlayabilir sınavı genel kültürden bir zorlarlarsa kimse kalem oynatamaz. Müfredatın dışında aşırı ayrıntı sorarlarsa tarihte o kadar ayrıntı çıkar ki 200 asırlık tarih yani kaç cilt kitap var tarihle ilgili. Ben her zaman şuna inanıyorum sınav zor da olsa sıralama hiç değişmiyor. İyi olan adam yine ilk sıralarda yer alıyor.Sonuçta bir sene çalıştık, bir ay daha çalışsak da çok bir şey değişmez bence. Sadece hiç çalışmayan adam için değişebilir netleri artabilir ama sıralaması yine çok oynamaz. iyi adamlar sadece bir ay çalışanı yine geçecek yapacak bir şey yok. Kopya varsa yine olacak sadece insanlar aynı stresi bir daha yaşayacaklar. Üstelik bir sürü de masraf çıkacak bir sürü kağıt soru hazırlanacak ösym'ye pahalıya patlayacak 140000 aday mı ne girmiş belki de daha fazla hepsine ikişer kalem silgi üç şeker ve 30 sayfalık soru kitapçığı optik form ucuz bir şey değil üstelik geçen para yatırdık bir daha para yatırmayacağımız için hepsi ösym'ye patlayacak adamlar bu durumda sınavı iptal eder mi ya hiç ama hiç sanmıyorum ben.Boşa zaman kaybı milletinki. Hakkınızı aramıyorsunuz diyorlar ama kopya çekilip çekilmediği belli değil insanların uydurmadığı ne malum. Biri ortaya bir şey atıyor herkes de inanıyor. Gerçekten kopya varsa bile kimsenin ruhu duymamıştır duymayacaktır da. Adamlar bi kere yakalandı bir dahaki sefere daha dikkatli olacaklardır.Hiç bir şekilde ispatlanamayan kopya olayı yüzünden sınav iptal edilir mi ya? Ayrıca ösym evet kopya var derse ordaki adamların hepsi istifa etmek zorunda kalacaktır ve bu yüzden böyle bir şey varsa bile üstü örtülecektir. Boşa zaman kaybı milletinki..
 
acaba diyorum sınava genel kültürden mi başlasam ?
türkçe böyle moral bozuyorsa...
gerçi tarihimde berbat :)
ama tarihimi düzelticem seviyorum o dersi

Aslında bende öyle mi yapsaydım diye düşündüm fena bir fikir değil söze çabuk çözülüyor. Sonra diğerlerine rahat rahat vakit ayırırsın ama şu da var zor soruları sonra bırakıp sonra panik olmayasın :)) Bence ikisini de dene bizim sorular çıkınca indirip çöz önce sözelden başla türkçe ve matematiği sona bırak bakalım nasıl olacak ona göre karar verirsin ben türkçeden başladım bilerek çünkü türkçe zor anlamak lazım bir de okurken dinç kafayla okuyayım aradan çıksın yorulunca okuduğumu anlamıyorum diye.
 
doğru canım :)) e sınav yerin yakın mıydı evine? girerken çok incelediler mi? çok heyecanlandın mı? yanına ne aldın ne giydin onları anlatsana o kısmı da merak ediyorum:))
hastaneye gidip gelince tam tersi moralim düzeldi. orda yüzlerce hasta vardı üç yüz kişi kan vermiş. sakatlar, yaşlılar...moral olarak şu an iyiyim. kendimi çok kasmayacağım ama derslerimi çalışacağım.
stres yapmadan çalışalım kızlar. sınava stressiz girmek istiyorum. aöf sınavında bile karnıma ağrı girdi benim sabah hem de heyecanlandım :))
 
Ben böyle berbat türkçe görmedim,nerdeyse 1 saate yakın türkçeyle uğraştım,okuyorum şıkta bulamıyorum cevabı iki-üç şık arasında kalıyorum bi daha baştan okuyorum pragarafı,türkçede moralim çöktü zaten tarihte coğrafyada naptım hiç hatırlamıyorum.. Son yarım saat kala matematiğe bakabildim.. Çok kötüydü yaaa (((((((((((((((
 
ben yazayım moralımın nasıl bozuk oldugunu.. o derece bozıkkı 70 alsam sukur namazı kılıcam dıyorum

sorulara bakakaldım ölee malmal... dıyorum biliyorum yaa ben bunu ama matte cozemedım iştee...

coğrafta - tarıh pek zorlamadı.. vatandaslıkta iadre ederdi... türkce dilbilgisi çok fazlaydı paragraflardı çok fazlaydı bazı soruları 2-3kez okuyarak çok fazla zaman kaybettım..

ben türkce-mat-coğrafya-tarih sıramasıyla yaptıgım için.. zamanım terihe yetmedi acıkcası... zaten matten de boşlarım var...bilmiyorum yaa zorduuu...moralım bozuktu sımdı hepten yerlerdeee diyebılırım...
 

evet sınav yerim yakındı arabayla 15 dklık yoldu. Girerken kontrol vardı mesela ben tel toka takmıştım ona bi şey demediler ama hiç bi şey götürmedim yanımda kimlik ve giriş belgesi dışında üstümde sade idi bir de su götürdüm pet şişenin kağıdını çıkarmanız gerekiyor ama. Hiç ama hiç heyecanlanmadım, sınava hazırlanırken aşırı stresli idim bazen kalbim ağrıyordu kitaplar yetişmedi diye canımı sıkmıştım. Ama son gün dedim unut hepsini geçti dedim ve tarih konularını okudum son gün güncellere baktım bi de 8 saat çalıştım son gün aşırı yorgundum yatar yatmaz uyudum sabah da kalktım sıradan bir gün gbiydi. Kendime hep denemeye gidiorsun dedim hep öyle düşündüm ondan hiç heyecan yapmadım. Ne giydiğime gelince tişört ve kot giydim üstüme de hırka aldım. Kotun düğmeleri vardı metal sorun olmadı :)) Ama bazı arkadaşlarımın tel tokalarını saçlarında çekip almışlar bizde bi şey demediler benim tokalarıma gözümün önüne gelmesin diye iki tel toka takmıştım saçımı da lastikle toplamıştım hiç sorun olmadı. Bir de çalışırken hep diyordum ki kendime zevkine çalışıyorum sınav için değil bir şeyler öğrenip genel kültürümü arttırıyorum diyordum kendime. Böyle düşününce hiç strese girmedim. Bir de hep diyordum ben çalışmayan adam stres yapmayınca çalışanı geçiyor diye. Eğer stres yapıp rahat olmazsam çalıştıklarım boşa gidecek rahat olmalıyım sıradan bir gün işte dedim hep. Bir de zor olacağını biliyorduk zaten türkçenin herkes söylüyordu artı 2009 ve 2011 sorularını çözen adam zaten zor olacağını tahmin edebilirdi o yüzden kendime hep dedim ki çalıştıklarım hiç bir işe yaramayacak mantıklı düşünüp sakin olup sınav ne kadar kazk olursa olsun pes etmemeliyim. Bilemediğim çalışmadığım eksik olduğum konulardan bir sürü soru gelebilir cevabı bilmesem de tahmin edip doğru şıkkı bulabilirim. Bildiklerim sayesinde bir sürü şıkkı eleyip doğru cevaba ulaşabilirim diye düşündüm. Öyle de oldu. CEvabını bilmediğim sorular vardı ama bildiklerimi eledim bilmediklerim 2 şıkka düştü sonra dua ettim Allahım yardım et doğru şıkkı işaretleyim diye :)) Gerisi de şans artık yani.
 
denemem , geçmiş olsun. iyi puan alırsın inşallah. sen bunu hakettin :)

bize vermek istediğin altın öğütler var mı :)
 
h.sonu giren arkadaşlara çook geçmiş olsu iyi-kötü atlattınız umarım hepinizin
sonuçlar iyi olur türkçeden korktum kitap alıp baştan çalışayım diyorum
bana ACİİİLLL öneririmisiniz bugün iş çıkışı almaya gidicem
 
Lisanstan giren arkadaşlarıma çok geçmiş olsun, rabbim emeklerinin karşılıklarını verir inşallah..
bu sene öss lys kpss hepsini türkçeyle elediler, muhtemelen önlisans kpssde de böyle olacak.. hocalarım bol bol kitap oku dediler bana..
bi serii kitap alsam iyi olucak sanırım..
 
denemem , geçmiş olsun. iyi puan alırsın inşallah. sen bunu hakettin :)

bize vermek istediğin altın öğütler var mı :)
Tüm derslere eşit ağırlıkta önem verin hangi dersin zor olacağı belli olmuyor çünkü. Bir de son aya kesinlikle eksik konu bırakmayın. Son ayı da mutlaka konu okuyarak ve arkasından soru bankası ve deneme çözerek geçirin. Ben mesela konuyu bilsem bile test çözmeden önce mutlaka o konuyu okur öyle çözerdim çok daha faydalı oluyor. Dersler sözel olduğu için ayrıntılar unutulabiliyor çünkü.
Birde ihtiyacın ders notları çok güzel, x yayıncılığın da öyle ayrıntı var baya ama güzel. İkisini de tavsiye ederim Matematik için günde bir saat ales soruları çözebilirsiniz.



teşekkürler arkadaşlar :) Size türkçe kaynak önerebilirim yedi iklimin konu anlatımlı türkçesi güzel soru için de kozmik oda, pegem 5000 soru bankası ve ihtiyacın denemeleri özellikle 20 li denemesini öneririm.Kpssde ihtiyacın sorularını almışlar hep daha doğrusu paragrafını alıp şıkları değişmişler ve daha zorlaştırılmış hali idi.O yüzden ihtiyacın denemelerine mutlaka girin Bir de femin soru bankası da değişik, istikrarın soru bankaları da güzel kitap alacaksanız tavsiye ederim
Tarihten Hakan dedenin videolarını izleyebilirsiniz. Ben izlemedim ama sonuçta kitabı ile aynıdır diye düşünüyorum. Yargının soru bankaları çok güzel bir de onu da tavsiye ederim Hepsini bitirmesem de çözümlü testlerini çözdüm çok değişik sorular vardı. Haa birde güzel dediğim her kitabı almanıza gerek yok bir kitap alın onu bitirmeden yenisini almayn sakın sonra insanı strese sokuyor çok kitap yetişmeyince moraliniz bozuluyor. İki kitap bitirin 10 tane alıp hepsini yarım yarım bırakacağınıza. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Birde kampa girin internete fazla takılmayın özellikle son bir ay günde 7-8 saatin altına düşmeden çalışın son hafta da azaltarak çalışın 6-5-4-3-2-1 saat olarak ben son gün stresten çalıştım ama siz son güne bir şey bırakmayın fazla beyin bu bilgisayar değil ki sürekli yükleyesin o yüzden bu zamanları iyi değerlendirin ki son ay çok rahat edin. .son ay sadece konu okuyup deneme çözün. Soru bankalarını fazla bırakmayın son aya.
 

Normal kitap okuyabilirsin, bol bol paragraf çözüp mantığını anlamak gerek..
 
Denemem, söylediklerinde o kadar çok haklısın ki. Bir sınavı ne kadar zor görürsen o kadar stres, yapıp zorlanıyorsun.
Ben bunu yapacağım diyorum kendime. Kazanmalıyım değil kazanmak istiyorum diyorum.
Beynime bunun bir mecburiyet olmadığını söylüyorum :)
Dgs, aöf hepsinde işe yaradı. Ondan önceki sınavlarımda hep ter döken bir insandım.
Şuanda da çok rahatım, biliyorum ki insanın nasibinde ne varsa o olur.
Sakin kafayla çalışıp, girmek lazım.
Ben şuan sözelleri bitireli aylar oldu. Tekrarları yapıyorum.
Türkçe de dgs den antremanlıyım. 1 sene boyunca gece gündüz Türkçe çözerdim.
Dün bilerek en destansı 61 paragraf sorusunu aldım dakika tutarak çözdüm. 28 dakikada bitti. Biraz dikkat, biraz çözme yöntemi bunda etkili oluyor. 3 yanlışım vardı. Kalan sürede Türkçe, matematiğe yüklenmek istiyorum.
Son bir ay dediğin gibi deneme, tekrar.
Elimdeki kitaplar beni bu ay idare eder. Son 1,5 ayda uzman kariyerle pegemin seti kalıyor. Dediğin gibi yargı ve ihtiyaç denemelerini alıp çözeceğim.
Günde 2 deneme yapabilirim aslında.
Her neyse sonuç olarak kendine inandın mı hiçbir şey engel değil. Hedefime ulaşacağıma inanıyorum :)

Şu kopya meselesi için son bir kez yorum yapacağım. Daha da yapmam. Bu kadar lisans öğrencisi nasıl olurda koskoca yayın evinin öğrencileriyle anlaşıp, o giriş belgesinin arkasına yazdırmadıklarını akıl edemez?
Her sene her yayınevinin yaptığı bir kurnazlık bu. Bilmem kaç yüz tane öğrencisi olan bir kurum o kadar soruyu akılda tutamaz mı sanki...
Neymiş 3 soru eksikmiş. Bahane ararsan çok. Ama kendi kuyusunu kazıyor bu kadar öğrenci. Eğer ösym tekrar ederse herkes şimdikinden daha çok ağlayacak.
Adamlar saf değil o kadar, herkesin çalışıp türkçeye ona buna yükleneceklerini tahmin etmeyecek kadar.
10 temmuzda taksimde 27 bin kişi toplanacakmış, yazık ya çalışanın hakkıyla oynuyorlar.
 

evet kendi kuyularını kazıyorlar :) Bakalım ya olur da iptal olursa aklıma geldi yani hiç bi şey olmamış sıfırdan başlıyormuşum gibi yüklencem derslere, moralimi bozmadan sanki sınava hiç girmemişim o denemeymiş gibi düşüncem. Ama zannetmiyorum iptal olacağını.

Bu arada sevgi meleği ben sana güveniyorum sen benden kat kat iyi yapacaksın sınavda. Senin netlerin benden hep yüksekti bir de sen konuları çoktn bitirdin sınava da 2 ay var bol soru bol tekrarla çok çok iyi puan alacağını düşünüyorum. Sınav sonuçta ölüm kalım meselesi de değil. Ben düşük puan da alsam üzülmeyeceğim çünkü elimden geleni yapım daha ne yapayım. O yüzden elinizden geleni yapın sonra hayırlısını isteyin Allah'tan.

Bir de aklıma gelmişken ben son ay günde 2 deneme çözüp konu okudum hep çok faydası oldu. Birini sabah birini akşam çözüyordum akşam çözmek inanılmaz konsantre istiyor. uykum gelmesine rağmen zorluyordum kendimi her akşam. Çok faydasını gördüm onu.
 


anladım cnm tekşekkürler . . . sanırım o sezonluk üyelikle uzaktan eğitim ile izlettiriyor videoları canlı dersler vasıtasıyla sonra da izleyebilme imkanıyla . . . yani ücretli . . .

sevgi meleği ihtiyacın hakan hoca videoları ücretli mi acaba ?
 

Bakalım daha beter ağlamasınlar da ne olursa olsun. Bu kopya meselesi her daim her sınavda var zaten.
Teşekkür ediyorum, bu güveni sağlayabilmiş olmam bile bir adım :)
Ama tek fark sen matematiği fulluyordun ben daha ortasındayım konularının. Geriye kaldı problemler...
Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin. Atanıp gittiğimiz kurumda veya şehirde kötü şeylerle karşılaşmak da var.
Hep iyisini, doğrusunu istiyorum.
Ben elimden geleni yapıyorum, takdir Rabbimin.
Senin ve sınava giren tüm arkadaşlarımın gönlünden geçen ne ise o olsun inşaAllah
Günde 2 denemeyi düşünüyorum gerçekten. Birde ihtiyaç 24 saattenin bana inanılmaz katkısı oldu.
Vatandaşlığı kafamda oturtan o oldu.
 
Sabun x yayıncılığın sitesinde hakan dedenin yeni videoları var ücretsiz.


teşekkürler kızlar da bu videolarda hakan hoca önlisans sınavıyla ilgili tahminlerde bulunmuyor ya da ben mi kaçırdım acaba sevgi meleği cnm sen öyle söylemiştin yanlış hatırlamıyorsam bazı noktaların üzerinde önlisans için duruyor hakan hoca demiştin ama ben rastlamadım buna . . . hakan hocaya çok güveniyorum ve önlisansla ilgili öngörülerini bilmeyi çok isterim . . .
 
Daha öncede söylediğim gibi ben ihtiyaçdan dinlediğimde söylemişti. Ama bizim sınava yakın söyleyecek yine fb dan takip edebilirsin hakan hocayı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…