merhaba canım ellerin dert görmesin ne zor bilmemek çaresizce uğraşıp uğraşıp yapamamak. yavaş yavaş anlayacağım galiba ben bu matematiği :)mrb ve günaydın canım.
mutlak değerde, mutlak değer içindeki sayı negatifse eğer önüne (-) alıp çıkar
eğer pozitifse değişmeden aynen çıkar. yukarıda x<y<z dediği için
mesela örnek olarak söylüyorum. /x-y/ şimdi x sayısı y den küçük olduğu için bu sayı negatifdir. ve dışarı çıkarken önüne (-) alır
yani -(x-y) olur. buda -x+y dir. ama /z-y/ olursa z sayısı y den büyük olduğu için bu sayı pozitiftir ve aynen dışarı çıkar.
yani z-y olur.)) başka sorun varsa çözmeye çalışırım canım. şu an işteyim ama boş vaktimde yazarım :))
inşallah kolay olur canımkızlar bır arkadasım dershaneye gıdıyor bana dedıkı bu yıl tarıh bılgıye dayalı olucakmıs ve matematıkte kolay olucakmıs hocaları o sekıl soylemıs
günaydın kızlarr ya tarihten benim aklımda hiç birşey kalmıyor dün tüm gün ilk konuya çalıştım ama şuan hiç birşey hatırlamıyorumnasıl öğrencem offf
günaydın kızlarr ya tarihten benim aklımda hiç birşey kalmıyor dün tüm gün ilk konuya çalıştım ama şuan hiç birşey hatırlamıyorumnasıl öğrencem offf
alarafalara nolursun yine açıkla canım beynime iyice yer etsin mantığı. şimdi bu soruda a<b olduğu için a - olarak b + olarak mı çıkacak değerden dışarı. önce mutlak değerin içinde birşeyler yapılıyor sonra dışarı çıkarken tekrar değişiyor sanki.
a<b<0<c
olduğuna göre
/a-b/+/b-c/-/c-a/ ifadesi neye eşittir?
doğru cevap 0 mış.
canım benimde tarihten problemim vardı hep. sırf o yüzden dershaneye başladım ben.
sana tavsiyem okuduğunun aklında kalması için tamamen konstasyonun sağlam olmalı. yani sırf okumuş olmak için okuma.
yada "ya niye anlamıyorum" diye dersin başına geçme. ve mutlaka masa başında ders çalış.bi konuya çalışırken hemen altını çizerek okuma.
önce baştan sona oku. sonra ikinci kez okurken önemli gördüğün yerleri çiz. sonrada ben burda sevgi meleğinden duymuştum zihin haritası diye internetten araştırdım. çalıştığım konuyla ilgili zihin haritası çıkartmanın çok faydasını gördüm. yani benim çalışma formülüm bu. konuyu oku sonra çiz.sonra zihin hariitası çıkar sonrada konuyla ilgili test çöz. 4-5 saat verimsiz çalışmaktansa bu söylediğimi 2 saatte yapabilirsin ve çok da faydalı olur.
bu arada pegemin "kim korkar tarihten" diye ince bi kitabı var. ders notu niteliğinde. çok beğendim ben. hep yanımdadır.
vee tabiki olmazsa olmaz bol bol soru. tarihte soru çözerken süreye takılma sakın. yanlış yaptığın soruları niye yanlış yaptığını incele. her soruda yeni bişey öğrenirsin.
ayhhh ne uzun yazdım roman gibi :)))
galiba soruyu yaptım ben
-(a-b)=-a+b
-/b-c/=-b+c
/c-a/
-a+b-b+c-c+a
hepsi birbirini götürdü.
doğru mu?
eğer mutlak değerin içi sıfırdan küçük oluyorsa- olarak çıkarıyorsun..ama iki taneyse ikisini de - ile çarpıyorsun..eğğer harflerle kafan karişiyorsa sayı ver en kolayı..alarafalara nolursun yine açıkla canım beynime iyice yer etsin mantığı. şimdi bu soruda a<b olduğu için a - olarak b + olarak mı çıkacak değerden dışarı. önce mutlak değerin içinde birşeyler yapılıyor sonra dışarı çıkarken tekrar değişiyor sanki.
a<b<0<c
olduğuna göre
/a-b/+/b-c/-/c-a/ ifadesi neye eşittir?
doğru cevap 0 mış.
kızlar azminize hayran kaldımbende azimle çalıştım ve geçen yıl atandım. darısı başınıza. Allah emek verenlerin emeğini boşa çıkarmasın
kızlar azminize hayran kaldımbende azimle çalıştım ve geçen yıl atandım. darısı başınıza. Allah emek verenlerin emeğini boşa çıkarmasın
pegem akademi’nin tarih ders notları 2011 | kpss dökümanları 2012 indir kpss deneme indir kpss güncel bilgiler kpss pdf
kavram haritalarından oluşturulmuş bir kitap, tekrar açısından süper bişey.
Güncelini alman daha makbule geçer canım. Tarihte bir değişklik olmadığı için ben netten indirdim ordan tekrar yapıyorum.
Ama vatandaşlığın 2012 sini almayı planlıyorum.
Zaten vat-tar-coğ üçü bir 15 tl filan.
okyanus sende benim gibi tarih kıtısın anlaay darısı başımıza inş. aminnnnya cnm bişi sorucm sana hangi kaynaktan çalıştın kpss ye enn önemlisi tarihi nasıl hallettin:26:
ay darısı başımıza inş. aminnnnya cnm bişi sorucm sana hangi kaynaktan çalıştın kpss ye enn önemlisi tarihi nasıl hallettin:26:
ay darısı başımıza inş. aminnnnya cnm bişi sorucm sana hangi kaynaktan çalıştın kpss ye enn önemlisi tarihi nasıl hallettin:26:
okyanus sende benim gibi tarih kıtısın anla
dığım kadarıya ne öğretmenisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?