2012 kasım bebekleri büyüyor..

hay masallah :nazar::nazar::nazar::nazar:allah analı babalı büyütsün saglık ve esenlikleeeeee inş valla bizde aynıyızzz gazmaniyeeeee cok ugrastırıyo bazan esim diyorum kızını tüprasa verelim gaz doldursun boşa gitmezzzz:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

saol canım aminn Allahım hepimizin bebişlerine hayırlı ömürler versin inşş bahtlaı güzel olsun. sorma canım gaz doğalgazdan tasarruf etmiş oluruz güzel olurdu aslında:):KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

slm kızlar benim oğluşum (Tarık Kutlu) 47 günlük oldu. çok şiddetli gaz sancıları var. o kadar ıkınıyorki korkuyorum birşey olacak diye. birde kafasında konaklar oldu. saçları çok iyi durulayıp kuruluyorum şapka bile takmıyorum..ama yine de geçmiyor.

slm kızlar benim oğluşum (Tarık Kutlu) 47 günlük oldu. çok şiddetli gaz sancıları var. o kadar ıkınıyorki korkuyorum birşey olacak diye. birde kafasında konaklar oldu. saçları çok iyi durulayıp kuruluyorum şapka bile takmıyorum..ama yine de geçmiyor.

naçizane birkaç tavsiyem olacak

konak için banyo yaptırmadan 2 saat önce falan saç diplerine bebe yağı veya zeytinyağı sür, masaj yap, hafif tırnaklarınla yumuşat,

sonra banyo yaptır birkaç yıkamaya geçer

gaz için sab simplex damlayı deneyebilirsin, bizde işe yaramamıştı ama yarayan çok, bize humana kimyonlu rezene çayı biraz rahatlatıyodu, karnına saat yönünde masaj yap, bacaklarını karnına ittir, gazını iyi çıkar, uyanık olduğu zamanlarda yüz üstü yatır poposunun bezinin bittiği yer ritmik olarak vur, faydası oluyor

gaz yapan gıdalara dikkat et mandalina portakal limon tüketme digerlerini de biliyorsundur ben rezene anason karısık bitki cayı tüketiyorum3fincan ve ayrıyetten 2fincanda kimyon cayi demliyorum yediklerime bol kimyon atıyorum baya faydasını gördüm diyebilirim bide zinco gaz damlasını veriyorum
konak için de bişi diyemiycem

Kizlar bebisinizin tirnklarini nasil kesiyorsunuz ben beceremiyorum artik cikarmak.istiyorum eldivenleri

Ben bebedorun tırnak makasını kullanıyorum. 10 günlükten beri fazla dibe inmeden kesiyorum. İlk keserken çok zordu ama sonradan tırnaklarda sertleşti biraz şimdi daha rahat. Bebiş uyurken kesiyorum tabii :)

benimde göğüsümün biri çok akıyor. biri biraz daha toplu. küçük olmasıyka heralde yoktur alakası benim göğüslerim 75 bedeni doldurmuyor bile.

bir de sür gözyaşı gibiymiş. nasıl ağladığıızmda geliyorsa gözyaşı süt de emdikdikçe gelirmiş. depolanmazmış göğüste.
bebek emmeye başlayınca oluşurmuş. dün bir kaynakta okudum.
benim de 3 gündür sütüm azdı. çünkü moralim çok bozuktu. az olunca bebek çok sinirli emiyor.
birde eğer sağıyorsan2 saatte bir sağarsan ertesi gün sütün artmış olur muhtemelen.
oğlum yoğun bakımda yatarken sütüm yoktu. her iki saatte bir 24 saat boyunca sağdım. az az geliyordu. inan ki ertesi gün 125ml yapmıştım. her iki saatte artık bir biberon yapıyordum. sağmak arttırıyor. eve geldim oradaki kadar çok değil sütüm. ama yetiyor.
Bebekten fırsat bulup sağamıyordum annem bugün burda eşimde akşam yarım edicek böylece iki saatte bir sağabilicem inşallah gelir sütüm ya çok üzülüyorum
Artık eşime mama bitti demeye utanıyorum dün şalayla karışık oğlum annen seni besleyemiyo dedi
Dedim bu konu çok hassas i konu gelme üstüme yemediğim içmediğim şey kalmadı
Hala fil gibiyim bu yüzden:KK43:
hanımlar süt az olanlar kimyon cayı+razane/anason cayı deneyein drim hem gaz gideriyo hemde süt artırıyo ben günde 2fincan kimyon+2fincanda anason rezene cayı tükettiyorm ii gaz gideriyo ve sütte de fark etti tavsiye ederim(esra erol un kimyon cayını demliyorum kendime)bol sütlü az gazlı günler:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:
Esra erolun kimyonunu oğluma veriyorum ben çok faydasını gördüm
Ama süt için bana bitki çaylarınında humananın da bi faydası olmadı
Canim aynı durumdayız malesef bende sutumu artiramadim ne yaptıysam hatta bitkisel bir hapta kullandım. Bende 4 saatte bir sagmama rağmen 50 ml cikarabiliyodun iki göğsümden zaten ilk dogdugundada sariligi arttıgi icin aç kalmasın diye mamaya geçtik buda bi sebep oldu suanda kesinlikle beni emmiyo okadar çok bağırıyorki anlatamam artık sutumde iyice çekildi zaten,benim zaten hiç damlayacak kadar sutum olmadı hastanedeki ebede bana iki göğsümude sirayla ,7 dk ,7 dk, 5 dk 5 dk,ve 3 er dk olacak şekilde 15 dk tamamlanami kesinlikle 4 saati geçirmememi şöylemisti,yoksa süt omuzlara doğru kaçar demişti ,bende biraz ise yaradi ama dediğim gibi artık hiç sütum kalmadi,47 günlük olduk bugün bizde...

Benimkide iki üç kere kolay gelen sütü çekio gerisi yok
Başlıyo yaygarya mümkün değil emmiyo
Mama ile büyüycekler başka yol yok
Sağlıklı olsunlarda artık ne diyim keşke sütümüz olsaydıda onlarda emseydi

Bebekten fırsat bulup sağamıyordum annem bugün burda eşimde akşam yarım edicek böylece iki saatte bir sağabilicem inşallah gelir sütüm ya çok üzülüyorum
Artık eşime mama bitti demeye utanıyorum dün şalayla karışık oğlum annen seni besleyemiyo dedi

üzüldüm canm ama süt için su tüketimi de cok önmli3/3,5lt su_sıvı tüketmek gerek miş gönlünce olsun ama bence pes etme kolay gelsin

üzme kendini stres sütü azaltıyor. 2 saat arayla sağınca eminim faydasını göreceksin. 15.dk birini 15 dk birini sağıyordum bana öyle demişlerdi.

bak en azından 4 kez yapsan süt kanalları ve hormonların uyarılıp süt üretimine geçilecektir.
süt olması için günde 3 lt su. ve kuru incir,rezene çayı,humana yeterli olacaktır.
pozitif düşünmelisin. ne kadar zor olsada böyle...

İlk önce hepinizin bebekleri hayırlı olsun.bizde 2011 kasım anneleriyiz. Dayanamadım yazmak zorunda hissettim kendimi. O minik bebişler için. Sütü olmayan ama hiç pes etmeden hala emziren annelerden biri olarak tavsiyem önce rahat olun sütüm yok kelimesini bırakın bolsu rezene ve maltla ve hurmayla sütümü artırdım bunun yanında birsürü stres yaşammama rağmen pes etmedim sizse olsun mamayla büyürler deyip geçiştirmeyin bol bol emzirin ha bide biberon vermeyin sakın doymuyorsa kaşıkla verin mamayı belki bu bilgilerde işinize yarayabilir diye düşündüm kolay gelsin :KK16:

canm bizimde aynı sorunlarımız vardı. gaz için zinco kullanıyoruz iyi geliyor. konaklarımız için doktor zeytin yağı sürüp banyodan bi kaç saat önce bekletip, sonra yıkayın dedi, daha sonra inc bi tarakla hafifçe tarayın dedi. ama biz biraz büyüsün dedik, sürmedik yağ falan. şimdi iki ayımız bitti, bizde deneyeczzeytin yağını.

bu arada bizim kaşların altında bile vardı:KK1: onun geçmesi için doktor medecasol diye bi krem verdi.iki günde geçti. başına da sürebilirsin dedi ama dediğim gibi biz dokunmayalım dedik başına. biraz büyüyünce zeytn yağı sürerz dedik. sürmedik

canıminş sütün geliren kısa zamanda. boza da çok artırıyo. onu da bi dene istersen
bana neler neler dediler. yok efendim sütün gelmiyo mama ver, çocuk ağlamasın yazık, uğraşma
ama ben kimseyi dinlemedim. tamam mama verdim ama önce mememi verdim. birsüre sonra çok şükür sütümde gelmişti. ben pes etme derim. önce memeni ver. sonra mama yedir. ama kaşık kullan biberon verme.

Son düzenleme:

canlar bide helvayı deneyin bakalım bol su eşliğinde

hanımlar süt az olanlar kimyon cayı+razane/anason cayı deneyein drim hem gaz gideriyo hemde süt artırıyo ben günde 2fincan kimyon+2fincanda anason rezene cayı tükettiyorm ii gaz gideriyo ve sütte de fark etti tavsiye ederim(esra erol un kimyon cayını demliyorum kendime)bol sütlü az gazlı günler:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

Aman anason çayına dikkat, benim basur çilem anason çayı içtikten sonra başladı, varsa böyle bir şüphesi olan yaklaşmasın bile

Aman anason çayına dikkat, benim basur çilem anason çayı içtikten sonra başladı, varsa böyle bir şüphesi olan yaklaşmasın bile

onun dışında ben rezene çayı almıştım içinde anason da varmış çocuğum sürekli bi uyku halinde 2 3 gündür içmiyorum baktık daha fazla uyanık kalıyor etrafla ilgileniyor uyuttuk çocuğu haftalardır:KK1:

canım neden bıraktı seni ya ,
böylemi yaptın bilmiyorum ama önce memeni verip sonra mama verecektin,
birde anne memesine benzeyen biberon kullandınmı?
başlarda çokmu mama verdin acaba
üstün ıslanıyorsa sütün iyi olmalı benimde öyle.
acaba çoğu dışarımı akıyor,
birde sağdığın pompa çok önemliymiş,
nasıl pompan.

canım benimkide saat 13,0 de bir uyandı gece 21 de yattı , kucakta hoppala zıpla dediğin gibi vallahi hızla kilo veriyorum.bu yüzden.
canım bende çingene beşii kurcaktım ama hamak iş görüyorsa ondan alayım nasıl nerden aldın?
nereye bağladın

canım sorma aynen bende tek kalınca ölüyorum yorgunluktan kardeşim yardım ediyor akşamlarıda eşim sağolsun ama o gün tek kalınca öldüm hophop zıp zıp yapmaktan ama onu bile istemedi battaniyeye alıştırmışız ee tek olunca nasıl sallancak paşa tam 1 saat o ağladı ben ağladım susmadı yavrum ertesi gün gittim hamak aldım şu e bebekte satılanlardan valla bizimki fena rahat etti dünden beri güzel uyuyor normalde gündüz bile 1 saat anca uyurdu bugün gündüz 1 de yatttı 4 te emzirmek için ben uyandırdım bize faydası oldu sanırım inşallah sizede olur gerçi bizim bambu sepetimizde sallanıyor ama onu da beğenmiyor paşamız bende ya senin gibi çingene beşiği kuracaktım şimdilik bu fayda etti de bende dinlendim:KK1:

kızlar bebişini yastıkla yatıran var mı?
belden itibaren incecik bir yastık kullanıyorum ben,2 kere kustu gece fark etmesem Allah korusun ......
:KK50:

kızlar bebişini yastıkla yatıran var mı?
belden itibaren incecik bir yastık kullanıyorum ben,2 kere kustu gece fark etmesem Allah korusun ......
:KK50:

canım bizim doktorumuz sakın yastıkla yatırmayın dedi bebeklerin başı kendi yastıklarıdır , yastık gibi yaratılmştır hiç gerek yok yapısını bozmayın dedi ben yatrmıyorum o yüzden , omur ilik ve boyun sağlığı için tehlikeliymiş canım :)

merhaba arkadaşlar nasıl gidiyo ben çıgırdan çıkmış durumdayım 3,5 yaşındaki oglum kıskançlık krizine girmeye başladı sanırım kıza denk geldikçe tokatı atıp gidiyo ne yapacagımı şaşırdım vursam anlamaz ki ben vurmaya karşıyım bagırsam anlamıyo bagırmasam yine yine yapıyo ne olucak bilemiyorum bide şimdi görümcenin kızından hastalık kaptı burnu akıyo öksürüyo kıza yanaşıp duruyo ne olucak bilmiyorum başına gelen varmı merak ediyorum ben yanında yokken yere çekip atar üstüne filan oturur diye korkmata başladım çok seviyo ama sevmesi agır bayabi bu arada benim kız 40 ımız çıktı huy degiştirdi sürekli uyanık gece uyumak bilmiyo oglum zaten uyumuyo yatmamız 2yi buluyo ama kızıma yatırınca 10 dk kada bile tekrar kalkıyorum mızırdıyo ne emiyo ne gaz çıkarıyo kucagımda uyuyo koyuyorum çok geçmeden geri uyuyo mahvolmuş durumdayım bu arada oglumda hala uyanıyo sabaha mutlaka uyanıyo kızamı bakıcam ogluşun yanına mı gidip uyutucam şaşırdım

X