2012 kasım bebekleri büyüyor..

Slm kızlar bişey sorabilirmiyim
Anlamadığım bi durum var
Sütüm çok az sağınca bile iki göğüsten anca 30 cc çıkıyo
Ama üstüm ıslanıyo süt dışarı akıo yani
Ona rağmen sağınca çok az 6 saate falan çıkıo bu 30 cc de
Oğlum emmiyo artık zaten bıraktı
Nedir bu durum böyle benim sütüm var mı yok mu:26:

bende bulamadım şimdi tekrar deneyeyim

ben geceleri 3 saatte bir saati kuruyorum ama onun alarmı benim alarmdan önce çalıyor:)

ben emzik veriyorum baya da fazla emiyor valla bide emmeseydi halimi düşünemiyorum feryatı daha çok basardı heralde

ben alarm kuruyodum doktor alarm kurmana gerek yok acıktığı zaman kendi kalksın dedi ama ben dayanamayıp kuruyorum gerçi bebiş benim alarmdan önde gidiyor:)

Bende alarm kuruyorum aslında 3 saate, ama iki gecedir alarma uyanamıyorum daha doğrusu uyanıyorumda uyku sersemi bebeği yeni emzirdim yatırdım sanıyorum geri yatıyorum :/ bebeğin alarmına uyanıyorum sonra :) oda bir gece evvel beş saat uyudu, dün gecede dört saat :)

Bende alarm kuruyorum aslında 3 saate, ama iki gecedir alarma uyanamıyorum daha doğrusu uyanıyorumda uyku sersemi bebeği yeni emzirdim yatırdım sanıyorum geri yatıyorum :/ bebeğin alarmına uyanıyorum sonra :) oda bir gece evvel beş saat uyudu, dün gecede dört saat :)

bende ilk zamanlar öyleydm alarmla kalkıyodum sonralar bebişimin alarmı ile uyanmaya başladım artık.. ama ilk zamanlar önemli işte. ne kadarlık bebiş?

Geceleri 4-5 saat uyumaları normal mi gerçekten ? Bilmiyordum. Ben gündüzleri 2 saatte bir emziriyorum, geceleride saatimi 3 saate kuruyorum ama bazen uyanamıyorum bebekte 4-5 saat uyuyor o zaman maaşallah, o ağlayınca uyanıyorum. Üzülüyordum bende uyanamadım aç kaldı diye. Bu arada bebişim 37 günlük oldu bugün, gerçekten normalmi bu arkadaşlar normalse uyandırmayayım o zaman geceleri, keyfime bakayım bari :)

ben uyuyorsa uyandırmıyorum. zaten emmek isteyince durmuyor ki iki ıh mıh dedikten sonra karşılık gelmeyince yırtıyor kendisini. ama bazen de hareket edip seseler cıkardıgında kucagıma alıp mememi dayıyorum o zaman bile almıyor. ben de arada kalktıgımda ses etsede etmesede parmagımı agzına götürüyorum acıyosa agzını alıp emziriyorum.

Anlamadığım bi durum var
canım neden bıraktı seni ya ,
böylemi yaptın bilmiyorum ama önce memeni verip sonra mama verecektin,
birde anne memesine benzeyen biberon kullandınmı?
başlarda çokmu mama verdin acaba
üstün ıslanıyorsa sütün iyi olmalı benimde öyle.
acaba çoğu dışarımı akıyor,
birde sağdığın pompa çok önemliymiş,
nasıl pompan.

dün benimki bastı çığlığı evdede tektim omzumda gezdir hoppala yap yok banamısın demedi tek olunca battaniyeylede sallayamadımtam 1 saat hiç susmadan ağladı en son ağlayarak uyuya kaldı en son gittim bugün hamak aldım oh sabahtan beri mis gibi uyuyor o neydi be kollarım kopmuştu aartık :)

canım benimkide saat 13,0 de bir uyandı gece 21 de yattı , kucakta hoppala zıpla dediğin gibi vallahi hızla kilo veriyorum.bu yüzden.
canım bende çingene beşii kurcaktım ama hamak iş görüyorsa ondan alayım nasıl nerden aldın?
nereye bağladın

canım neden bıraktı seni ya ,
böylemi yaptın bilmiyorum ama önce memeni verip sonra mama verecektin,
birde anne memesine benzeyen biberon kullandınmı?
başlarda çokmu mama verdin acaba
üstün ıslanıyorsa sütün iyi olmalı benimde öyle.
acaba çoğu dışarımı akıyor,
birde sağdığın pompa çok önemliymiş,
nasıl pompan.

canım benimkide saat 13,0 de bir uyandı gece 21 de yattı , kucakta hoppala zıpla dediğin gibi vallahi hızla kilo veriyorum.bu yüzden.
canım bende çingene beşii kurcaktım ama hamak iş görüyorsa ondan alayım nasıl nerden aldın?
nereye bağladın
Medela nın elektrikli pompasını kullanıyorum
En baştan beri önce emzirdim sonra mama verdim ama sütüm hiç artmadı
En başta dolgun oluo muhtemelen onu çekince kolay gelio o süt bitince hemen bırakıo
Ama dediğim gibi bu gece yine üstüm ıslanmıştı kalktım sağdım yine aynı 40cc yoktu yAni
denemediğim şeyde kalmadı
Acaba göğüslerim küçük olduğu için mi azda olsa süt dışarı taşıo anlamadım ki:26:

Medela nın elektrikli pompasını kullanıyorum
En baştan beri önce emzirdim sonra mama verdim ama sütüm hiç artmadı
En başta dolgun oluo muhtemelen onu çekince kolay gelio o süt bitince hemen bırakıo
Ama dediğim gibi bu gece yine üstüm ıslanmıştı kalktım sağdım yine aynı 40cc yoktu yAni
denemediğim şeyde kalmadı
Acaba göğüslerim küçük olduğu için mi azda olsa süt dışarı taşıo anlamadım ki:26:

benimde göğüsümün biri çok akıyor. biri biraz daha toplu. küçük olmasıyka heralde yoktur alakası benim göğüslerim 75 bedeni doldurmuyor bile.

bir de sür gözyaşı gibiymiş. nasıl ağladığıızmda geliyorsa gözyaşı süt de emdikdikçe gelirmiş. depolanmazmış göğüste.
bebek emmeye başlayınca oluşurmuş. dün bir kaynakta okudum.
benim de 3 gündür sütüm azdı. çünkü moralim çok bozuktu. az olunca bebek çok sinirli emiyor.
birde eğer sağıyorsan2 saatte bir sağarsan ertesi gün sütün artmış olur muhtemelen.
oğlum yoğun bakımda yatarken sütüm yoktu. her iki saatte bir 24 saat boyunca sağdım. az az geliyordu. inan ki ertesi gün 125ml yapmıştım. her iki saatte artık bir biberon yapıyordum. sağmak arttırıyor. eve geldim oradaki kadar çok değil sütüm. ama yetiyor.

Kizlar merhaba. Benim oglumun ayak bas parmaklarinin tirnaklari ucgen seklinde idi. Dun tirnklarinin etine batip kenarinda iltihap oldugunu gordum hemen doktora gittik ve doktor antibiyotikli krem verdi dunden beri kullaniyorum hemen farketti. Boyle bir durumla karsilastinizmi? Hee bu arada en buyuk sikintim gogus ucu yaralarim doktora bunuda sordum lansinoh kullaniyorum dedim, krem felan hikaye emzirdikten sonra portakal yada limon sur dedi ben suanda gogsum kanayarak emziyorum bebegimi :KK14: limon can yakiyo ama faydasi olacak sanirim boyle sikayeti olanininiz varsa deneyin derim.

hanımlar süt az olanlar kimyon cayı+razane/anason cayı deneyein drim hem gaz gideriyo hemde süt artırıyo ben günde 2fincan kimyon+2fincanda anason rezene cayı tükettiyorm ii gaz gideriyo ve sütte de fark etti tavsiye ederim(esra erol un kimyon cayını demliyorum kendime)bol sütlü az gazlı günler:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

hanımlar süt az olanlar kimyon cayı+razane/anason cayı deneyein drim hem gaz gideriyo hemde süt artırıyo ben günde 2fincan kimyon+2fincanda anason rezene cayı tükettiyorm ii gaz gideriyo ve sütte de fark etti tavsiye ederim(esra erol un kimyon cayını demliyorum kendime)bol sütlü az gazlı günler:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

nasılsın canım bebişin nasıl

asırı derece kansızlıkla bas etmeye calısıyorum bebgimde gazmaniye olarak dogmus sankim:KK1:sen nasılsın dogum yaptınmı?

inş kansızlığın düzelir tatlım sorma gaz sorunu bidede de var evet doğum yaptım 12,12,12 de doğdu oğluşum teyzesi
bende uykusuz günler ve gecelerle başetmeye çalışıyorum

Anlamadığım bi durum var
Canim aynı durumdayız malesef bende sutumu artiramadim ne yaptıysam hatta bitkisel bir hapta kullandım. Bende 4 saatte bir sagmama rağmen 50 ml cikarabiliyodun iki göğsümden zaten ilk dogdugundada sariligi arttıgi icin aç kalmasın diye mamaya geçtik buda bi sebep oldu suanda kesinlikle beni emmiyo okadar çok bağırıyorki anlatamam artık sutumde iyice çekildi zaten,benim zaten hiç damlayacak kadar sutum olmadı hastanedeki ebede bana iki göğsümude sirayla ,7 dk ,7 dk, 5 dk 5 dk,ve 3 er dk olacak şekilde 15 dk tamamlanami kesinlikle 4 saati geçirmememi şöylemisti,yoksa süt omuzlara doğru kaçar demişti ,bende biraz ise yaradi ama dediğim gibi artık hiç sütum kalmadi,47 günlük olduk bugün bizde...

kızlar göbek benmde asırı derece sıkıntım 26.günmz ama göbek 4-5aylık gebe gibi korse kullanıyorum ama pek faydası yok mekik felan yapamam cünkü dr karın hareketi calısmak yok dedi bol egzersiz dedi ama nerdeeeeeeee kıs günü
birde gece emmesine gelince benm kızım saatin bucuklarını seviyoo 22den24:30a kadar ayakta sona 01:30,2:30,4;30,5:30,derken 08:30uyanıyo 9:30a kadar benm kızım bucukcuuuuu dakkası şaşmazzzzzzzzz:KK1::KK1::KK1:

inş kansızlığın düzelir tatlım sorma gaz sorunu bidede de var evet doğum yaptım 12,12,12 de doğdu oğluşum teyzesi
bende uykusuz günler ve gecelerle başetmeye çalışıyorum

hay masallah :nazar::nazar::nazar::nazar:allah analı babalı büyütsün saglık ve esenlikleeeeee inş valla bizde aynıyızzz gazmaniyeeeee cok ugrastırıyo bazan esim diyorum kızını tüprasa verelim gaz doldursun boşa gitmezzzz:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

X