- 2 Mayıs 2012
- 1.106
- 11
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #6.361
cnm gecen sen yoğurt hakkında sormustun devam sutumu yoksa ınek sutumu dıye ben ınek sutu demıstım ama bunu okuyunca kafam karıstı
gecen gunde denedım hatta fenada olmadı
Bebek beslenmesinde inek sütü en az 1 yaş sonrasına kadar kullanılmamalıdır. Fakat yapılan araştırmalar annelerin erken zamanda inek sütü vermeye başladıklarını göstermektedir. İnek sütü yerine anne sütü veya devam mamaları kullanılmalıdır. Bebeğin 4. aydan sonraki besin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde besin değerleri ayarlanmıştır.
İnek sütü ile Devam Mamalarını karşılaştırdığımızda şu farklılıkları görürüz ;
İnek sütü bebeğin böbrek fonksiyonlarını zorlayacak değerlerde protein içerirken Devam Maması gerektiği kadar protein içerir ve bebeğin ihtiyacı olan tüm amino asitleri sağlar.
4. aydan sonra iyice artan demir ihtiyacını inek sütü karşılayamaz. 500 ml. İnek sütü, bebeğin günlük demir ihtiyacının %4ünü karşılarken, 500 ml Devam Maması ihtiyacın %83ünü karşılar. Ayrıca 4. aydan sonra verilen ek besinlerin de demir ilaveli olmasına dikkat edilmelidir.
500 ml. Devam Maması, bebeğin büyüme ve gelişmesinde çok önemli bir yer tutan çinko ihtiyacını n %70ini karşılar. 500 ml inek sütü ise ihtiyacın ancak %35ini karşılar.
500 ml. Devam Maması bebeğin metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen tiroid hormonlarının bir parçası olan iyot ihtiyacının % 110 unu karşılar. 500 ml inek sütü ise ihtiyacın %22sini karşılar. İyot sağlıklı zihinsel ve fiziksel gelişim için son derece önemlidir.
Devam Mamalarının içeriklerinde bebeğin sinir ve beyin hücrelerinin gelişiminde hayati önemi olan esansiyel yağ asitlerinin miktarı inek sütüne göre daha fazla miktarlardadır.
Bebeğin sağlıklı bir kemik ve iskelet gelişimi için son derece önemli olan D Vitamini ihtiyacı 500 ml. Devam Mamaları ile % 95 oranında karşılanır. 500ml inek sütü ise ihtiyacın yalnızca %1ini karşılar.
Bebeğin görme yetisinin sağlanmasında son derece önemli olan A Vitamini ihtiyacının % 90ı 500 ml. devam mamaları ile sağlanır.
İnek sütü C Vitamini açısından çok fakirdir. Devam mamalarındaki C Vitamini seviyelerinin yükseltilmesinde C Vitamininin demir emilimi üzerindeki kuvvetli etkisi vardır.
canım ben biraz reklam kokusu aldım bu kadar devam maması demesinden.ben oğluma inek sütünden mayaladım o kadar alerjik bir çocuk olmasına rağmen bir sorun çıkmadı.şimdi kızıma da öyle düşünüyorum.tamam süt olarak kullanmam ama yoğurt bence ayrı kategoride değerlendirmeli
cnm gecen sen yoğurt hakkında sormustun devam sutumu yoksa ınek sutumu dıye ben ınek sutu demıstım ama bunu okuyunca kafam karıstı
gecen gunde denedım hatta fenada olmadı
Bebek beslenmesinde inek sütü en az 1 yaş sonrasına kadar kullanılmamalıdır. Fakat yapılan araştırmalar annelerin erken zamanda inek sütü vermeye başladıklarını göstermektedir. İnek sütü yerine anne sütü veya devam mamaları kullanılmalıdır. Bebeğin 4. aydan sonraki besin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde besin değerleri ayarlanmıştır.
İnek sütü ile Devam Mamalarını karşılaştırdığımızda şu farklılıkları görürüz ;
İnek sütü bebeğin böbrek fonksiyonlarını zorlayacak değerlerde protein içerirken Devam Maması gerektiği kadar protein içerir ve bebeğin ihtiyacı olan tüm amino asitleri sağlar.
4. aydan sonra iyice artan demir ihtiyacını inek sütü karşılayamaz. 500 ml. İnek sütü, bebeğin günlük demir ihtiyacının %4ünü karşılarken, 500 ml Devam Maması ihtiyacın %83ünü karşılar. Ayrıca 4. aydan sonra verilen ek besinlerin de demir ilaveli olmasına dikkat edilmelidir.
500 ml. Devam Maması, bebeğin büyüme ve gelişmesinde çok önemli bir yer tutan çinko ihtiyacını n %70ini karşılar. 500 ml inek sütü ise ihtiyacın ancak %35ini karşılar.
500 ml. Devam Maması bebeğin metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen tiroid hormonlarının bir parçası olan iyot ihtiyacının % 110 unu karşılar. 500 ml inek sütü ise ihtiyacın %22sini karşılar. İyot sağlıklı zihinsel ve fiziksel gelişim için son derece önemlidir.
Devam Mamalarının içeriklerinde bebeğin sinir ve beyin hücrelerinin gelişiminde hayati önemi olan esansiyel yağ asitlerinin miktarı inek sütüne göre daha fazla miktarlardadır.
Bebeğin sağlıklı bir kemik ve iskelet gelişimi için son derece önemli olan D Vitamini ihtiyacı 500 ml. Devam Mamaları ile % 95 oranında karşılanır. 500ml inek sütü ise ihtiyacın yalnızca %1ini karşılar.
Bebeğin görme yetisinin sağlanmasında son derece önemli olan A Vitamini ihtiyacının % 90ı 500 ml. devam mamaları ile sağlanır.
İnek sütü C Vitamini açısından çok fakirdir. Devam mamalarındaki C Vitamini seviyelerinin yükseltilmesinde C Vitamininin demir emilimi üzerindeki kuvvetli etkisi vardır.
canım ben biraz reklam kokusu aldım bu kadar devam maması demesinden.ben oğluma inek sütünden mayaladım o kadar alerjik bir çocuk olmasına rağmen bir sorun çıkmadı.şimdi kızıma da öyle düşünüyorum.tamam süt olarak kullanmam ama yoğurt bence ayrı kategoride değerlendirmeli
önceden devam maması mı varmış sanki ben de inek sütüyle mayalayacam devam maması almayacam ama bir yaşından sonra devam sütü alacam galiba pöff ne yapacağını şaşırıyor insan yahu
canım ben çan ilçesinde oturuyorum eşimle ikimizde çanda görev yapıyoruz ama gezmek için hemen hemen her hafta sonu çanakkaleye gidiyoruz çanakkaleyi çok seviyorum ben çünkü ama çanakkale de çalışmak zor olduğu için çanı istedik ikimizde sen haber ver ben çanakkaleye geliyorum diye biz atlar kızımızla geliriz hemen alışığız yollarına
tamamdır o zaman
nerde çalışıyorsun
slm kızlarr biz de kaç gecedir huzursuzduk ateşi yükseldi yavrumun. ama bu gece güzel bi uyku uyuduk çok şükür. iyileşiyoruz sanırım.
kızlarr size bişey sorcam. bebeğimin altı çok fena pişik oldu. antibiyotik kullanıyoruz ya onunla bi alakası var mıdır? sanki böyle bişey okumuştum bi yerde. krem sürüyorum ama bi faydası olmuyo sanki. başka ne yapabilirim acaba?
adliyede çalışıyorum canım zabıt katibiyim
ailen istanbuldaydı değil mi =)
eşimin ailesi istanbulda :) bizimkiler mersindeler karışık biraz ya aslen konyalıyım eşimde hakkarili ama ailesi istanbulda oturuyor :)
kızlar ben dr a da bı sorayım bakım ne dıcek
sız pastorıze gunluk sutlerdenmı mayalıcaksınız kızlar
hiç sorma ozcanan oraya gidiyorum içim burkuluyor buraya gidiyorum gözüm doluyor =(
bak bız pısık olayına daha gelemedık bılgım yok
ılacta olan ıdrar ve dıskı ıle atılıyomus oran dusuk oluyormus ama cıldın atma sansı yokmus oondan dolayı dıkkatlı davranmal gerekıyo cnm
bu arada yarencim bizim de yüzümüz düzeldi.locoidi kez sürdüm ve hemen geçti.şimdi gayet iyiyiz teyzesi
evet canım büyük ihtimalle antibiyotikten olmuştur.hametan tarzı bir krem sürmeyi dene istersen
ALLAH kavustursun cnm benım de annem 2 gundur bızdeydı bugun gıttı malesef
Biz de pazar günü aldık, oturmak için çıldırdığımızdan bayıldık.
Chicco Polly Mama Sandalyesi Happy Land | joker
Alış verişimi 300 tl ye tamamlayıp yürüteci bedavaya getirdim nasılsa o da lazım olacak.
Şimdi o konu biraz karışık. Mutlaka kullan diyen de var sakın kullanma diyen de. Hocalar bile karar veremiyor. İşin özü ne yazık ki Türkiyede suyun AB ülkeleri gibi standardı yok bazı ülkeler direk musluk suyunu tüketiyor, devlette suya belli oranda flor katıyor sorun bitiyor. Bana sorarsan ilaç olarak yutturulan tabletlerden kızıma vermeyeceğim, biraz büyüsün 6 ayda bir florun jelini uygulayacağım. O zamana kadar her beslenme sonrası su, sabah akşam temiz tülbentle diş ve diş etlerini ovalayarak temizleme yapacağız.