2012 kasım bebekleri büyüyor..

canım bu durum bizdede var mesela ayağımda sllarken battaniyesi üsünde örtülü onu eliyle sımsıkı yapıp ağzına doğru götürüyo ama ağzına almıyo zaten ağzında emzik oluyo sanki koklamak istercesine ne versek acaba bu dönemde bebekelrin uyurken bir şeyi sahiplenmeleri duygusal gelişimleri açısından önemliymiş.

kızlar benim oğlum meme emerken veya biberonla içerken kendini sürekli sıkıyor geri atıyor , bacakalrını karnına çekiyor, kzııyor sanki acayip bir mücadele içine giriyor ,

neden olabilir acaba gazmı ki , eğer öyleyse ne gazmış vallahi 5. aya girecez nerdeyse.

sizlerde de böyle bir durum varmı*

canım benım bebeğımde yapıyor bazen oyle gazı oluyo heralde dıye dusunuyorum.canım sen nasıl alstrdın bıberona bende mama vermeye basladım artık ama bıberobu pek almıyor ılk alıyodu nolduysa artık oyle emmıyor ağzında geveleyıp duruyo cok nadır cekıyo oyle

bıkac kasıktan sonra dılıyle ıttı bende fazla zorlamadım 2 kere verdım daha bakalım sever ıns,masallah senın kuzunada yesın

zaten daha yeni başlıyor eklere normaldir.. ekşi şeylerle başlamak daha iyi oluyormuş çünkü meyvalarla başlayınca tatlı geliyormuş vs vs..

çok zorlama ilk tepkisi gayet normal benimkide öyle yaptı ilk zamanla alışıcak.. geçen sebze yapmıştım aynı oda yoğurt gibi gün aşırı verilebiliyor.. ilk gün verdim hiç yemedi ertesi gün verdim daha yokmu dedi resmen:)

bu bir geçiş dönemi malesef ilk oğlum çok zor geçti ek gıdaya herşeyi suratıma püskürtüyordu ona göre bu oğlum daha kolay geçti.. yanlız ilk oğlum memeye çok düşkündü o yüzden sanırım çok zor geçti neler yapmadımki ona kilitliyordu ağzını bende zorlamıyordum..

canım inşallah sever yer ama azimli olmakta lazım:) sevmediği bişeyi daha sonraki bi gün tekrar dene canım mutlaka bi gün sevecek:)

ben fatihede yürüteç kullanmadım canım eymende kullanmayı düşünmüyorum...

fatihe ilk arabam diye bişey almıştım ama oda çok işimizi görmedi nezaman adam akıllı yürüdü ozaman oyun oynadı onla..

fatihin yürüteçi bendim kollarından tutup gezdiriyordum ama zor oluyor haliyle o şekilde ama yürüteçdede zarar görmesindense öyle yapmayı tercih ederim..

benim fatih 10 aylıkken yürüdü inşallah buda öyle yapar...

vel hasıl yürütece koymayı düşünmüyorum.. bu emeklemeye çabalıyor şuan azcıkım sürünüyo , artık yerleri sil süpür sürekii temizleme zamanı geldi:) işinin adı ne sürünsün dursun:)

zorlamıyorum zaten canım az verıyorum zaten zamanla alsır ınsallah da yer bol bol,ek gıdaya gecmek zormus ya emerken daha guzelmısss

cümleten iyi geceler anneler biz sabah ezanı kalkacağımız için ben şimdiden yatayım sabahın ilk mesajı yine benden olur büyük ihtimal

cnm dr muz ıstemedı bende tereddutte kaldım en ıyısı koymamak yarende sevmedı 6 aylıkkken emekledı 11 ay ıcınde yurudu bende vıcdan olatsk rahat olamıyorum dr hıc olumlu bakmadı cunku

zorlamıyorum zaten canım az verıyorum zaten zamanla alsır ınsallah da yer bol bol,ek gıdaya gecmek zormus ya emerken daha guzelmısss

evet canım ya meme emdikleri zaman en güzel dönemler hiç bi çaba harcamıyosun çıkart memeyi ver oh mis gibi:)
senin ilk bebeğindi sanırım daha neler göreceksin o ağızlar kilitlenicek suratına sırıta sırıta püskürtücek .. sen kendi kendini yiyeceksin bu çocuk günlerdir aç diye bazı dönemlerde yapıyolar o yememeyi bide annesin ya içinde rahat etmiyor illa giricek ağzından bişey içeri ki rahat edesin...

daha dur bunun dişleri var 2 yaş sendromu var:)
aman bi pc ye oturayım dedim ehh anneye huzur yok tabi eymen beyin uyumayacağı tuttu

cnm dr muz ıstemedı bende tereddutte kaldım en ıyısı koymamak yarende sevmedı 6 aylıkkken emekledı 11 ay ıcınde yurudu bende vıcdan olatsk rahat olamıyorum dr hıc olumlu bakmadı cunku

canım valla kız bebeklerde neysede erkekte pek önermiyolar .. bencede koyma derim ben koymam asla..

evettt evet emzırmek cok rahatttttttt en rahat ek gıdalardan korkuyorum ama mecburum yarende yasadıklarımı yasamıyorum
ay bende ek gıda fobısı olustu ne etcez yelız

helekı 2 yas olayların ahıc gırmeyelım menım o vermem yapmaycam gıtmeycem haha 2 yastan aklımda kalanlar

canım bence aras çok zorlamıcak ek gıdada seni içime öyle doğuyor fazla yoran bir bebek değil çünkü .. bikere sen cesaretli ve kararlı dur karşısında bak bakalım nasıl yiyor...

o 2 yaş olayını hiç hayırlamasak daha iyi:)

ınsalla cnm benım ya ya yelız ben guclu bırısı degılım yapı olarak hemen salıyorum kendımı yaren yemek yemegı cok reddedıyodu defalarca agladıgımı bılıyorum uyku uyumadıgımı bılıyorum ac ac yattıgı ıcın ay yemeden ıcmwden kesılırım hemencık kızıyorum kendıme ama nedense bu sekıldeyım aras bronsıt oldu gunlerce kendımı sorguladım yaren kucuk anlamaz neden o kadar grıpken yaklastırdın dıye pufff

ahh cnaım yaa kendine yapıtorsun .. gerçi yemek yemedikleri zaman bende öyleyimde hastalıklarında sanırım daha güçlü durdum ya yoksa bende kendimi salsdam ne olurdu hiç düşünemiyorum...
gerçi okadar güçlü güçlü dururken kendimde hasta oldum ya içten içe üzüldüm yoruldum..

tabi insan ister istemez evladı ona bişey olunca üzülüyor ama bibakıma güçlü durmakta fayda var..

cnm bılmıyorum yapımmıdır bazen guclu olabıleceım kadar basıt konularda bıle gucsuz davranabılıyorum Allahtan esım benımle aynı kısııkte degıl o benı toparlıyo moral verıyo bı bakıma cocuk bu yemez hasta olur dımı ama yok ben hemen yıkılıyorum
ben bı kımyasal gebelık gecırdım hayata kustum dr um toparladı benı motıve ettı

mesela yarenı sonradan kendı halıne bı bıraktım canım kızımın yemesın kendıne geldı
ben yasıyorum cnm cabuk atlatıyorum
sen ıcınde yasıyosun demek kendıne zarar verıyorsun

ah canım ya niye okadar yıpratıyorsun kendiniki?
bazı insanların yapısı hassas oluyor canım ..
mesela benim de öyle ya çabuk yıkılırımda işte bi yerdende güçlü dururm..

benim babam rahmetli hastayken zona olmuştu sırtımda ozamanda 24 yaşında falanım dr dediki bu genç yaşta neye sıkıldın bukadar dedi ne derdin var... kimse kimsenin içini bilmez işte benimde dışa bi şekilde vuruyor bi zaman sonra..

ben babamı baya bi süre baktım tabi güçlüde olmak zorundaydım .. hastanedede parmakla gösterirlerdi beni bu yaşında genç kız bukladar iyi hasta baksın diyip şaşırırlardı .. bide anneme derlerdi senin kız senden daha güzel bakıyor sen git o gelsin diye..

yani annem bikez yatak döşek hasta olmuştu kadın kalkamıyor bende 7 yaşlarındayım ozaman küçük tüpümüz vardı getirdim salona ablam kardeşim oyun oynuyolar annem hasta kimsenin umru değil düşün.. annem tarif etti ben ona çorba bide taze fasülye pişirdim ilk yaptığım yemek:) taaaa o yaşta belliymişim yani:)
babam öldü hepimiz şoktayız haliyle üzüntülüyüz herkez ah vah ah vah bi akıllı kimse yok yine topladım kendimi cenaze işleri vs hep ben hallettim mezarını bile ben yaptırdım düşün...bazen okadar kötü durumdasındırki yinede yıkılmak yerine ayağa kalkmak için uğraşman lazım canım...

benimde 2 düşüğüm var biri geçen senenin ocak ayında biride fatihten önce üzüldümmü çok üzüldüm ama yıkılmadım her şerde bir hayır vardır.. bak o düşenin arkasından hemen eymene hamile kaldım...

ah cnm benım Allah rahmet eylesın babacıgına mekanı cennet olsun cok erken kaybetmıssın ne guzelde bakmıssın
baksana ta 7 yasında benım yarenımden bı yas buyukken ne ıslerın ustesınden gelmıssun
belkıde hayat senı o sekılde olgunlastırdı guclu olmanı saglasın rabbım vermesın dert keder tabıde belkıde o yuzden ben bu kadar yıkılmaya musaıtın cok zorluklarla mucadele vermedıgımden

dr um banada dedı sen doğurgan bı kadınsın bak gorursun bı dahakı ay gelıceksın gercekten bı kere adet oldum arkasından arasım oldu

bılmıyorum belkıde evın kucugu hep korunup kollanmak sımartılmak
esımlede tanıstıgımda 17 yasındaydım esım benden 7 yas buyuk onunda koruması kollaması sımartması benı bıraz daha yıkılmaya baskalarının destegıyle toparlanaya doğru yonelttı sanırım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…