2012 kasım bebekleri büyüyor..

voiding bobrek icin cekiliyor kardesim de yaptilar ben yanindaydim zor cunku voidingde kardesimin bobreklerinde sorun oldugunu ogrendik ve ameliyat oldu Allah kimseye gostermesin insallah

Canim igneler sali gunu bitiyor .. carsamba gunu gidicez idrar kulturu vericez oda 3 gunde sonuc cikiyor temizlenmisse artik dr ya sonucu aldigimiz gun cekturir heralde...

Zaten profa gidicem mutlaka.. cocuk urolojisinin alani zaten bu sorun...
Hafta arasi bi arayayim muayene fiyatini falan ogreneyim bakiyim ayni yerindemi 5.5 yil once fatuhi goturmustum...

Beni hic sorma hastanelik oldum gecen..
Cok zor nefes aliyorum sol gogus agriyor nefes alis verisimde.

Dahiliye ve kardiyologada gorundum.. akciger filmi tum batin usg cektirdim.. ekg cekildi efor testi yapilamiyormus emzirmedrn dolayi..
Kardiyalog dediki gecmez yada ilerlerse gel hemen suan kalp te sorun yok ama efor bakilmali onuda bakamiyiruz dedi...

Anlican sonuc yorgunluktan dediler ... Kas agrisi yani ve dinlenemiyirumda..

Tabi uzuntu sikinti ve en basta asiri yorgunluk... Suan oturdugum yerde tempolu yuruyen biri gibi nefes aliyorum resmen..

Bilmiyorum ne olcak bu halim..
Simdilik annem var ama oda ay sonu yada nisan ortasi bozcaadaya gidicek en az 4 ay yok... Napicam o gidince bilmiyorum..

voiding bobrek icin cekiliyor kardesim de yaptilar ben yanindaydim zor cunku voidingde kardesimin bobreklerinde sorun oldugunu ogrendik ve ameliyat oldu Allah kimseye gostermesin insallah

Inan adini bilmiyorum belkide odur...
Bizim usg bakildi bobreklerde bisey yok suan icin.. daha once sag Bobrekte buyume vardi duzelir demislerdi duzeldi...

Hatta Dr ona bagliyordu bakteri uremesini .. Benim oglan cok huzursuzdu yine dedim dr'a bu yine sikintili surekli huysuz ciglik cigliga bagiriyor ... Ozaman gorelim kulturu dedi ve yine uremis...
Suan cigliklarimiz ignelerden dolayi kesildi sanirim tenizleniyor bakteriler...
1 ayliken basladi bizde bu surekli uruyor...

Sizin kardesinizede cok cok gecmis olsun..
Onundami bakteri uredi boyle?

Son düzenleme:

yok canim maalesef kardesimin idrar yolunda kacak var her iki bobregin de yarisi calismiyo 11 yasindaydi ogrendiginde o ignelerden kardesim de vurundu ama bizim baska hastalik oldugu icin ise yaramamisti bakteri yokmus bizde ama her iki ay kontrolu var bakteri var mi yok mu diye 2008 de bobreklerinden ameliyat oldu kacak kapandi ama kardesime kesinlikle tuz yasak Allah kimseye gostermesin gercekten cok zor Allah bebegine sifa versin insallah cnm

aaa tamam hatırladım canım seniii
ben 40 la hamile kaldım 56 oldum ve şimdi 47 yim :)

aman Allahım nasıl kilolar bunlar.ne güzel.ben 74 le hamile kaldım şimdi 83üm.ilk zamanlar 80in altına inmiştim ama yine kilo aldım doğru düzgün bir şey yemiyorum ama çok düzensiz besleniyorum sanırım ondan.şöyle 20 kilo versem benden hafifi olmaz:))))

al benden de o kadar doğumdan sonra verdim biraz ama şimdi duba gibi oldum hamileyken çok almamıştım bugün eşim tartı aldı getirecek bakalım kaç çıktım korkuyorum ya ben hiç böyle kilolu bi insan değildim üzülüyorum bu halime doğumdan sonra karnımı çok sarmadım sıcak bastı ama cook pişmanım gider mi sizce kalan göbek :18:

valla kızlar bir ara ben 67 68 e düşmüştüm ama o zamanlar kanamam devam ediyordu şimdide durdu kilo vermem aksine 2 kiloda aldım..ama verecem allahın izniyle..

kızlar aranızda adet olan varmı.ben doğumdan 2 ay sonra falan oldum toplam ıkı ped ı bıle doldurmadı.dun yıne oldum cok az gelıyo nıye boyle anlamıyorum tam anlamıyla olamadım daha.aranızda boyle olan varmı??

canım ben daha hiç olmadım yaaa..off olsamda iyi olacak şişkinlik gider en azından..

Cok gecmis olsun zor seyler yasamis gercekten .. rabbim daha beterlerinden korusun..

Bizimee basta idrar kacagindan supelenildi usgde Bobrekte hafif buyume vardi... Bobrek reflusu deniyomus onada... 2 aylikti ozaman 4 aylikken tekrar bakilacak buyume arttiysa ameliyat olucak dendi...

Bunun dereceleri var denildi 4 derece var 1 ve 2 de surekli takip 3. Derecede ameliyat sart dendi..

Ozaman sizinki hafif ve bebeklerde kendiliginden kapaniyor dedi.. bunuda 2 ay sonra gorecegiz dedi... Gecen hafta usg tekrarlandi buyume yok sag sol Bobrek boyutu vs gayet iyi cikti...

Hatta huysuzluk ve cigliklarimiz olmasa kulturu bakilmayacakti... Nezaman bu cocuk huzursuzsuzlansa mutlaka bakteri uremis oluyor... Halbuki gecen ay bakilmisti ve ne guzel urememisti.. seker gibi bi bebek aslinda gulucuk sacar keyifli bi bebek tabi bakteri olmadigi zamanlarda oyle...

Rabbim butun bebeklerimize sifa versin korusun onlari .. yazik dertlerinide anlatamiyorlar ..

Ben 1 aylikti cok dr gezdim hep kolik diyip gectiler... Ama buyuk oglum kolikti ondan biliyordum inanmadim...

Sonra bu bakteri olayi cikti sabah 5 lere kadar aglayan cocuk 3 . Ignesinden sonra basladi uyumaya ..

Bazen dr lara kiziyorum belki ben tecrubesiz olabilirdim kolik diyip otururdum evde...ozaman ne olurdu acaba bu cocugumun hali hic bilemiyorum... Huysuz bebek bile dediler seker gibi bebegime..

Kizlar bende hala adet olmadim.. 40 kontrolumde sordum nezamana kadar olmam lazim dedim 6 aya kadar normal sayiyoruz ondan sonra olmazsan gel dedi..
Ilk oglumda 16 ay sonra olmustum dr ada gitmedim cok sikinti yapiyordu.. Dr kendine eziyet etmissin 6 ay gecerse gel dedi..

valla bende olmadım işte keşke olsam yaaa

iyi ki inanmamissin da takip etmissin ne oldugunu biliyorsun tedavi oluyor bebegin Allah korusun ama birsey olursa bile erken teshis her zaman kurtariyor biz anlamadik erken teshs olsaydi kardesim daha iyi durumda olurdu ama buna da sukur diyalize girmiyr cok sukur cunku benim teyzem diyalize giriyor ve ne kadar zor oldugunu kendi gozlerimizle gorup Allah'a sukrediyoruz bebegine rabbim sifa versin kimseye evladinin acisini gostermesin evladiyla imtihan etmesin ben hep boyle dua ediyorum bugun ogrendim bi akrabamizin kizi 2.5 yasinda 3 haftadir hep agliyomus dr lar bulamamis sebebini en sonunda sekerine bakalim demisler ve cocuk seker hastesi cikmis cok uzuldum ne gelirse Allah'tan ama kimseye kaldiramayacagi yukler yuklemesin rabbim...

işte bizimde ultrasonda ortaya çıktı böbrekten mesaneye inen kanalda darlık mı var yoksa geriye kaçak mı diye bu filmi çektiler Allahıma şükür geriye kaçma çıkmadı darlık var dediler onuda sürekli ultrason çektircez belki kendi büyüdükçe orasıda genişleyebilirmiş
bizimde sürekli bu yüzde enfeksiyon oluyodu inşallah kendilinden geçer bizimkide

cok sukur ya geriye kacma cikmadigina cok sevindim ama kontrol altinda olmasi gerek akstmayin ve temizligi cok cok onemli bobreklerinde sikinti oldugunu nasil anladin yni bebegin cok mu agladi ya da nasil bi belirti verdi? ben kizim 6 ayini doldurunca çekap yaptiracam hic birsey icin gec kalmak istemiyorum rabbim bebegine sifa versin insallah

evt canım çok şükür reflü yok.. her ay ultrason ve kültür yapılcak..
kalça ultrasonunda önerdi doktorumuz bide karnına bakılsın dedi ultrasonla bakınca ortaya çıktı Allahtan bakılmış belki de çok sonra farkedilecekti zaten öyle olurmuş genelde şu an böbrekte bi sıkıntı olmadığından bebekte bi değişiklik yok ancak böbreğe zarar verip bebeği rahatsız etmeye başlayınca fark edilirmiş yoksa Allah korusun bebişlerimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…