2012 kasım bebekleri büyüyor..

canım sonuçlarının temiz çıktıgına sevindim inşallah kalça ult. temiz çıkar bizimde perşembe günü. benim ilk kuzuda dediğin gibi sancırdı ama süt iniyo diye biliyorum sürekli sızlardı bunda süt üretimim az sanırım ne sancı var nede giysilerimi ıslatan süt akıyo

canım genelde erkek çocuklarının kakası da gazıda kokuyo benim oglanın hala öyle kızımda ise ne gazı ne kakası kokuyo onun dogdugu gün kokuyodu hala aynı aynı yapmasıda 9 günü buldugu oluyodu normalmiş zorlamamak lazımmış doktorumuz öle demişti

tatlım ben gecen bı yerde okudu o sut ıslatma olayı ggustekı catlaklarla ılgılı durummuş mesela yarende cok yara olmuştu ve suyleımde akardı sureklı
ama sımdı ınan 1 kutu pedı bıle bıtırmedım ama maşalla dıyelım 42 gunde 1800 gr aldı bende başlarda neden akmıyo sutum acaba az mı dıye endışelenıyodum dr a durumu anlatınca en buyuk göstergenın kg alımı oldunu söyledı cnm senınde bebışın guzel kg aldıgı ıcın sut uretımde sorun yok cnm

cnm merhab gecmış olsun ınşalal bebışın degerı normale döner maşalla cokta guzel gelişmiş
oğlum 3.5 yaşında cnm ıkısı gercekten zor olmalı
bız 2 cocukla zorlanmıyoruz sımdılık yaren 6 yaşında belkı onun rahatlıgı var zaten 7e yakın okuldan gelıyo
ama abartı sevgı bızdede var dayanamıyo öpuyo bıde kreş cocugu ılla hastalanma ortamı daha fazla
Allahtan arasın uyku ağır yoksa okadar mıncıklanmaya uyanırdı

maşallah seninki tam abla olmuş canım benim oglan kızın üstünden inmiyo şapur şupur öpüyo o da istemiyo nasıl olucak bilemiyorum ben kreşe göndermek istemedim kıskanıcak çocuk zaten kıskanır diye ama böylede zor oluyomuş onu anladım kızcagıza bi tatlı uyku uyutmuyo garibim abisi uyuyunca rahatlıyo

tatlım ben gecen bı yerde okudu o sut ıslatma olayı ggustekı catlaklarla ılgılı durummuş mesela yarende cok yara olmuştu ve suyleımde akardı sureklı
ama sımdı ınan 1 kutu pedı bıle bıtırmedım ama maşalla dıyelım 42 gunde 1800 gr aldı bende başlarda neden akmıyo sutum acaba az mı dıye endışelenıyodum dr a durumu anlatınca en buyuk göstergenın kg alımı oldunu söyledı cnm senınde bebışın guzel kg aldıgı ıcın sut uretımde sorun yok cnm

evet yarada çoktu akardıda bunda bişey yok maşallah şükür kilo alımımız iyi çıktı ilk 10 gün hala şişliğinin gittiği kilodaydık korkmuştum yine almadıysa diye ilk 1 hafta sonrasında dogum kilosuna dönmesi beklenirmiş biz pek dönemedik ondandı korkum

evet yarada çoktu akardıda bunda bişey yok maşallah şükür kilo alımımız iyi çıktı ilk 10 gün hala şişliğinin gittiği kilodaydık korkmuştum yine almadıysa diye ilk 1 hafta sonrasında dogum kilosuna dönmesi beklenirmiş biz pek dönemedik ondandı korkum

maşalla cnm benım
abınızde daha kucuk zmanla alısacaktır kreşe göndermemekle ıyı yapmışsın cnm yavrucak kendını dışlanmış hıssedebılırdı kendınu

kullanan varsa ve bilgi verirse çok sevinirim , kızımın poposu çok azıcık kızarmıştı ama çok az ,bende çoğalmadan hemen krem süreyim dedim ( pamukla sildim bu arada ) sebamed pişik kremi almıştım ,gece sürdüm 3 saat sonra açtığımda kızımın poposu felaketti derisi soyulmuş , ciğer gibi pişmişti , bir şekilde geçirdik biz ama şimdi hangi pişik kremini kullanıcağımı bilemiyorum yardım edin :26::26::26:

canım ben mustela kullanıyorum cok memnunum bu kadar kakaya cise simdilik bi sıkıntımız yok..

slm guzel anneler herkeslerburaya gelıyr yavas yavas ben bsy sorucam kalca fılmlerınız bebegınız ne kadarlıkken cekıldı bızım hastane dktorumuz bır aylıkkken randevu verdı bız doktorumuzu degstrdık uzak oldugu icın hastane oradakı doktorumuza sorduk kalca fılmı ıcın 2 ayda cekılıyr dedı kafam karsrı bırde bu kaka olayı bızımde kokuyr ve zorlanıyr fakat bebgım rahatsızlandı usutmus braz bı sabah bır kustu yesıl ve balgamlı dokdora gttk tabı ılacla duzeldı sımdılık ama yne agzında sutu tutup cıkarıyor aradada kusuyr kakasıda hala kokuyr been buna bagladım ama yada dyrum bende usutyrm benden gecıyr dıyrm kızlar bırde esımın aılesı ıstanbulda cuma tam kırk gun oluyr esım ıstanbula gıdelım dyor ozlemısler cok gelemıyr aılesıde ama ben havalarsoguk bıde hava degısımı nasıl gelır bılemedıgımden pek ıstemıyrm sızce ne yapmalıyım hasta oldugu ıcın bır aylık asısı bıle yapılmadı yarın yapılıcak sızın asılarınız oldumu bıde yan etkısı oluyrmu cok soru sordum ama yaaa:KK17::KK17::KK17::KK17:

dogduk

günaydın canım kontrol malesef kötü geçti yine yüksek çıktı 14 15 alından ölçen çihazda kan aldırmak istedi ama ben istemedim zaten yatırmıycam sizi dedi ben yine aglamaklı konuşamadım bile ilaca devam dedi perşembe tekrar kontrol hayırlısı olsun üzülmekte işe yaramıyo anca sütüm azalıyo doktora göre olması gereken böyleymiş artık düşer dedi 27, günden itibaren düşmesi beklenirmiş ama benim kız hala sarı emzirmeyi bırakmamı söyleyenler oldu dedim benden dolayı sarılıgı artıyosa diye güldü bakma onlara dedi kilo alımımızda iyi çıktı şükür 2940 dogduk 2750 ayrıldık 10 gün sonra yine 2750ydik şimdi kuzum maşallah 3780 olmuş bakalım inşallah geçicek ama moralman çökük durumdayım yoruldum ama bunada şükrediyorum beterin beteri var solunum sıkıntımız geçmeseydi o dahada zordu buna şükür diyorum benim sınavımda kızımlaymış diyorum...

canım seni çok iyi anlıyorum bizim 14.6 ya kadar çıktı. mahvolmuştum ağlamaktan. ama benim yakınlarımın moral vermesiyle kendime geldim. Ağlamaktan sütüm bile azaldı. Sende çok sıkma ağlama sarılık Allah'ın izniyle geçer ama sütün kesilirse geri gelmez. Bizim 35 günlükken sarılığımız 10.3 çıktı. Bi dünya kan alındı elininin üstünden yavrumun(enfeksiyon,karaciğer vs için)ağlamayan çocuk mahvoldu ağlamaktan. Çok şükür temiz çıktı.geriye bi seçenek kaldı.Sarılığın nedeni ANNE SÜTÜYDÜ. ama bu sarılığı tehlikeli boyutlara çıkarmayacağı için ilaç bile vermedi dr.

Demem o ki azcık sabret,içini ferah tut,bu günlerde geçicek.

Rabbim şifa versin...

Günaydın canım bende Seni ve Asaf Poyrazı burdan takip edeyim napayım :)
İhtiyaç listemle ilgili senin tecrübelerine çok ihtiyacım var bu har makinası almayı düşünüyordum doktorunun bu tavsiyesinden sonra vazgeçtim almaktan
Öpüyorum ikinizide... Allah'a emanet olun.

Canım benim:)) bende seni pardon sizi öpüyorum:)

slm guzel anneler herkeslerburaya gelıyr yavas yavas ben bsy sorucam kalca fılmlerınız bebegınız ne kadarlıkken cekıldı bızım hastane dktorumuz bır aylıkkken randevu verdı bız doktorumuzu degstrdık uzak oldugu icın hastane oradakı doktorumuza sorduk kalca fılmı ıcın 2 ayda cekılıyr dedı kafam karsrı bırde bu kaka olayı bızımde kokuyr ve zorlanıyr fakat bebgım rahatsızlandı usutmus braz bı sabah bır kustu yesıl ve balgamlı dokdora gttk tabı ılacla duzeldı sımdılık ama yne agzında sutu tutup cıkarıyor aradada kusuyr kakasıda hala kokuyr been buna bagladım ama yada dyrum bende usutyrm benden gecıyr dıyrm kızlar bırde esımın aılesı ıstanbulda cuma tam kırk gun oluyr esım ıstanbula gıdelım dyor ozlemısler cok gelemıyr aılesıde ama ben havalarsoguk bıde hava degısımı nasıl gelır bılemedıgımden pek ıstemıyrm sızce ne yapmalıyım hasta oldugu ıcın bır aylık asısı bıle yapılmadı yarın yapılıcak sızın asılarınız oldumu bıde yan etkısı oluyrmu cok soru sordum ama yaaa:KK17::KK17::KK17::KK17:

bizim kalça usg miz 1 aylık ken çekildi. 1 aylık aşısında bizde sadece o gece hafif bi ağlaması oldu acıdığı için ama sonra geçti. Ama 2. ay aşısı daha zormuş.Napıcaz bilmiyorm. Bi yere gitme meselesine gelince de bizde tam tersi:) ben gitmek istiyorum benim ailemde eşimin ailesi de çocuğun düzeni bozulmasın biraz büyüsün diye bizi kabul etmiyolar:) ama hava değişimi olur mutlaka ki biz dr kontrolune gittiğimizde bile o gün oğlum huzursuz oluyo:KK43:

bizim kalça usg miz 1 aylık ken çekildi. 1 aylık aşısında bizde sadece o gece hafif bi ağlaması oldu acıdığı için ama sonra geçti. Ama 2. ay aşısı daha zormuş.Napıcaz bilmiyorm. Bi yere gitme meselesine gelince de bizde tam tersi:) ben gitmek istiyorum benim ailemde eşimin ailesi de çocuğun düzeni bozulmasın biraz büyüsün diye bizi kabul etmiyolar:) ama hava değişimi olur mutlaka ki biz dr kontrolune gittiğimizde bile o gün oğlum huzursuz oluyo:KK43:

a bızım kalca fılmımız nıye 2aylıkken cekılıyr dedıkı doktor ben anlamadım şimdi aslında bende cok sıkıldım evde 40gundr ama ıste hasta olunca doktor dahada kusarsa yatırmamız lazım dedı aklım gıttı okadar kotu oldumkı bebegımden ayıracaklar dıye agladım durdum oyuzden korkuyrm yne hasta olur dye ondan tum sıkıntım

a bızım kalca fılmımız nıye 2aylıkken cekılıyr dedıkı doktor ben anlamadım şimdi aslında bende cok sıkıldım evde 40gundr ama ıste hasta olunca doktor dahada kusarsa yatırmamız lazım dedı aklım gıttı okadar kotu oldumkı bebegımden ayıracaklar dıye agladım durdum oyuzden korkuyrm yne hasta olur dye ondan tum sıkıntım

canım bizimde doktor 1 aydan sonra istediğin zaman çekilir dedi , ama hemen 1 ayında çekilmesi tabiki daha iyi erken teşhis olması için dedi bende çektireceğim yakın zaman da hemen dikişim açmayı becerdim kendim şahsende toparlanmaya çalışıyorum .... 1 . ayından sonra çekilmesi gerektiği için 2. ayında demiştir belki :KK31:

canım ben mustela kullanıyorum cok memnunum bu kadar kakaya cise simdilik bi sıkıntımız yok..

canım bizim doktorumuzu popolin omegayı önerdi , bissecrem , benim kızın bu pişik kremleri içinde bir madde varmış ona alerjisi varmış o yüzden her şeyi deneyemiyorum şuan bübchen kullanacağım, olmadı popolin omegayı alacağım canım , şuan çok fazla pişiğimiz olduğu için , travakort verdi doktorumuz ne yazıkki :KK19:

canım seni çok iyi anlıyorum bizim 14.6 ya kadar çıktı. mahvolmuştum ağlamaktan. ama benim yakınlarımın moral vermesiyle kendime geldim. Ağlamaktan sütüm bile azaldı. Sende çok sıkma ağlama sarılık Allah'ın izniyle geçer ama sütün kesilirse geri gelmez. Bizim 35 günlükken sarılığımız 10.3 çıktı. Bi dünya kan alındı elininin üstünden yavrumun(enfeksiyon,karaciğer vs için)ağlamayan çocuk mahvoldu ağlamaktan. Çok şükür temiz çıktı.geriye bi seçenek kaldı.Sarılığın nedeni ANNE SÜTÜYDÜ. ama bu sarılığı tehlikeli boyutlara çıkarmayacağı için ilaç bile vermedi dr.

Demem o ki azcık sabret,içini ferah tut,bu günlerde geçicek.

Rabbim şifa versin...

canım 14 lerde olsa gene iyi 24 lere çıkıyo fotoyu testikleri gibi günde 3 deger birden yükseliyo Allah korusun havale falan geçirir kan degişmesi gerekir diye korkuyorum o dediğin degerlerde olsa kafama bile takmıycam bizimde uyuşmazlıktan anne sütünden degilmiş onuda sordum yok dedi kuzumun eli hala iyi olmadı 2 elinde 10 küsür delik var yavrum her aldıklarında morardı kaldı bizim akrabalarda iş yok gelen sütünden sütü kes mama ver dedi mama vermediğim için artıyomuş doktora dedim güldü adam herkes çok biliyo dedi

canım benim annişte bendeydi benim 3,5 yaşında bi ogluş var ama hiç oturmuyo sürekli hareket halinde onunla oynadıgı yetiyodu şimdi yanlızız 2 çocuk zormuş sen 2 çocuk bide 2 abiyle nasıl baş ediyosun merak ediyorum kıskanma varmı benim oglan da fazla sevgi var o da kötü kızı gelip gidip öpüyo sıkıyo uyurken o da uykusu dagılıyo nasıl yapıyosun merak ettim

şimdi bizim 2 kardeş zaten birbirleri ile didiştikleri için miniği henüz kıskanma aşamasına geçmediler canım :KK9::KK9:sadece sürekli poyraz efe ile yanyanayım diye isyan başladı hafiften.

benim oğlumun yüzünde çenesi yanakları burnun kenarlarında isilik çıktı kıpkırmızı nasıl geçecekki bunlar?
aranızda bebeğine böyle olan varmı?

canım o sivilce gibi şeyler isilik değilmiş.bebeğin anne sütüne gösterdiği reaksiyonmuş.dr dönem dönem artar,dönem döbnem azalır bunlardan korkma dedi

canım bizim 1 aylıkken çekildi kalça ultrasonu

kızlar bızde 1.5 aylıkken yanı dun cektırdık usg yı
ama başka dr 2 aylıkken demıştı
bıldıgım 3 aya kadar vakıtı var

Merhabalar,
Oğlum 23 günlük oldu. Uyanıkken sürekli emmek istiyor, emiyor sonra biraz çıkarıyor yine emmek istiyor. Tekra uykuya zor dalıyor. 3 saati buluyor uykuya dalması. asla yerde yatmıyor uyanıkken. millet kucağa alıştırmışsın diyor ama oğlum kıyameti koparıyor almazsan. hatta sesi kesilip morarıyor. bu ne kadar sürer ki böyle. hiç iş yapamıyorum. işin kötüsü bir oğlum daha var ve 1. sınıfa gidiyor. o da ilgi istiyor. ne yapmalıyım . sizin bebekler de böyle mi? bu arada asla emzik almıyor.

Selam Güzel anneler ve yavruları,

Bugün bizim 40ımız çıktı çok şükür. 40 günü geride bıraktık bakalım huyu değişir 40ından sonra daha rahat edersin diyenlerin dedikleri olacak mı ? :)

40 mevlidimizi henüz okutmadık çünkü Cuma günü ailemin yanına gidiyorum İstanbul'a ve orada sevdiklerimle beraber çıkartmak, okutmak istedim.

Bunlar dışında gaz sorunumuzu zinco ve colica herbal şurup ile çözdük daha doğrusu rahatladık şükürler olsun. Şimdi daha iyi. Geceleri bazen uyuyor bazen hiç bir şekilde uyumuyor saatlerce fıldır fıldır gözlerle bizleri seyrediyor. Bazen zombi gibi ortalıkta dolaşıyorum, rengim sap sarı kendime bakacak fırsatım yok. Allahtan kardeşim yanımda ve bana yardımcı oluyor o gittiğinde ne yaparım bilmiyorum.

Bebeğimizin her geçen gün büyümesini, suratının değişmesini,vücudunun şekillenmesini büyük bir keyifle izliyoruz.Önceleri en küçük boy kısa çorap diz altı çorap olurken şimdilerde normal şekilde oluyor. Ve gelişimimiz çok güzel şükürler olsun inşallah hep böyle gider.. 39 günlükken 4600 gr ve 57 cm olmuşuz:nazar:.. doğum kilomu 3070 ve boyumuz 49 cm idi..

:nazar:Teyzesi resmini çekerken sıkıntıdan patlayıp somurtan Nisa :)
$9684_10152094237303840_1089668231_n.jpg

X