2012 kasım bebekleri büyüyor..

Merhabalar,
Oğlum 23 günlük oldu. Uyanıkken sürekli emmek istiyor, emiyor sonra biraz çıkarıyor yine emmek istiyor. Tekra uykuya zor dalıyor. 3 saati buluyor uykuya dalması. asla yerde yatmıyor uyanıkken. millet kucağa alıştırmışsın diyor ama oğlum kıyameti koparıyor almazsan. hatta sesi kesilip morarıyor. bu ne kadar sürer ki böyle. hiç iş yapamıyorum. işin kötüsü bir oğlum daha var ve 1. sınıfa gidiyor. o da ilgi istiyor. ne yapmalıyım . sizin bebekler de böyle mi? bu arada asla emzik almıyor.

bebekler 3,5 -4 aylık olana kadar sindirim zorluğu çekerler.
mide-bağırsak tam gelişmemiştir gaz ağrısı yapar..
buna yapacak birşey yok. sabırlı olmaya çalış, çünkü hepsi geçecek annesi.. onun sana ve sıcaklığına ihtiyacı var, ancak bu şekilde ağrısını unutuyor..
kucağa alışmak diye birşey yok ,sakın bebeğini ağlamaya terketme. bebekler boşyere ağlamazlar. bir derdi var ama bunu sadece ağlayarak anlatabiliyor ne yapsın..
etraftakilerin dediklerine aldırma onu en iyi sen anlarsın,kucağına almanı istiyorsa al..hiç çekinme..çünkü sen annesisin,en güvendiği kişi sensin..

Selam Güzel anneler ve yavruları,

Bugün bizim 40ımız çıktı çok şükür. 40 günü geride bıraktık bakalım huyu değişir 40ından sonra daha rahat edersin diyenlerin dedikleri olacak mı ? :)

40 mevlidimizi henüz okutmadık çünkü Cuma günü ailemin yanına gidiyorum İstanbul'a ve orada sevdiklerimle beraber çıkartmak, okutmak istedim.

Bunlar dışında gaz sorunumuzu zinco ve colica herbal şurup ile çözdük daha doğrusu rahatladık şükürler olsun. Şimdi daha iyi. Geceleri bazen uyuyor bazen hiç bir şekilde uyumuyor saatlerce fıldır fıldır gözlerle bizleri seyrediyor. Bazen zombi gibi ortalıkta dolaşıyorum, rengim sap sarı kendime bakacak fırsatım yok. Allahtan kardeşim yanımda ve bana yardımcı oluyor o gittiğinde ne yaparım bilmiyorum.

Bebeğimizin her geçen gün büyümesini, suratının değişmesini,vücudunun şekillenmesini büyük bir keyifle izliyoruz.Önceleri en küçük boy kısa çorap diz altı çorap olurken şimdilerde normal şekilde oluyor. Ve gelişimimiz çok güzel şükürler olsun inşallah hep böyle gider.. 39 günlükken 4600 gr ve 57 cm olmuşuz:nazar:.. doğum kilomu 3070 ve boyumuz 49 cm idi..

:nazar:Teyzesi resmini çekerken sıkıntıdan patlayıp somurtan Nisa :)
Eki Görüntüle 569427 [/QUOT

cnn merhaba maşalla kırkınız cıkmış bızde 48 gunluk olduk
kızımız baya buyumuş annesı 4600 guzel kg ye ulaşmış
bızde 42 gunlukken gıttık 5600 du cok hızla buyuyolar
cımcıme en son banyo yaptıgında mıyışıktı maşalla bu resımde fıldır fıldır
rahat bıkaç saat uyumaz bence
cnm mevlude az kaldı he amannn oda bı stres onuda atlatın ınşalla
ben mevlutten önce sacımı kestırdım boyattım ohhhhh dıbı cıkan sacımdan öööö gelmıştı
cok cabuk buyuyolar be hankarım ben doyamıyorum oğlumu koklamaya aradada öpmeden edemıyorum kacırıyorum
herkeze asla dıyorum ben kaçamak yapıyorum

Son düzenleme:
Merhabalar,
Oğlum 23 günlük oldu. Uyanıkken sürekli emmek istiyor, emiyor sonra biraz çıkarıyor yine emmek istiyor. Tekra uykuya zor dalıyor. 3 saati buluyor uykuya dalması. asla yerde yatmıyor uyanıkken. millet kucağa alıştırmışsın diyor ama oğlum kıyameti koparıyor almazsan. hatta sesi kesilip morarıyor. bu ne kadar sürer ki böyle. hiç iş yapamıyorum. işin kötüsü bir oğlum daha var ve 1. sınıfa gidiyor. o da ilgi istiyor. ne yapmalıyım . sizin bebekler de böyle mi? bu arada asla emzik almıyor.

Merhaba,
aynen benimde oğlum böyle canım.biz 45günlük olduk.uyanık olduğu zaman sürekli memede kalmak istiyor.ve aynen dediğin gibi kucakta sürekli.gaz sancısını bizde çekiyoruz.bende hiçbir iş yapamıyorum.Allah sabır versin sana bir çocuğun daha varmış.
Emzik sorunu bizdede var. Bugün avent aldırıp denicem bakalım onu alır inşallah

Selam Güzel anneler ve yavruları,

Bugün bizim 40ımız çıktı çok şükür. 40 günü geride bıraktık bakalım huyu değişir 40ından sonra daha rahat edersin diyenlerin dedikleri olacak mı ? :)

40 mevlidimizi henüz okutmadık çünkü Cuma günü ailemin yanına gidiyorum İstanbul'a ve orada sevdiklerimle beraber çıkartmak, okutmak istedim.

Bunlar dışında gaz sorunumuzu zinco ve colica herbal şurup ile çözdük daha doğrusu rahatladık şükürler olsun. Şimdi daha iyi. Geceleri bazen uyuyor bazen hiç bir şekilde uyumuyor saatlerce fıldır fıldır gözlerle bizleri seyrediyor. Bazen zombi gibi ortalıkta dolaşıyorum, rengim sap sarı kendime bakacak fırsatım yok. Allahtan kardeşim yanımda ve bana yardımcı oluyor o gittiğinde ne yaparım bilmiyorum.

Bebeğimizin her geçen gün büyümesini, suratının değişmesini,vücudunun şekillenmesini büyük bir keyifle izliyoruz.Önceleri en küçük boy kısa çorap diz altı çorap olurken şimdilerde normal şekilde oluyor. Ve gelişimimiz çok güzel şükürler olsun inşallah hep böyle gider.. 39 günlükken 4600 gr ve 57 cm olmuşuz:nazar:.. doğum kilomu 3070 ve boyumuz 49 cm idi..

:nazar:Teyzesi resmini çekerken sıkıntıdan patlayıp somurtan Nisa :)
Eki Görüntüle 569427

Maşallah bebeğin çok tatlı :nazar:
ben 40ı çok bekledim, ama düzelme yok malesef:2: Düzen tutturmak ne kadar sürer bilmiyorum, 40ı geçtik,3 ve 6 ayı bekliyorum inaşllh yakın zamanda düzelir.
Bir arkadaşın bebeği 11de yatıp 7de uyanıormuş maşallah
her bebeğin huyu suyu farklı işte:emir_bebek:

yarenim nasılsın canım napıosunuz aras beyler nasıllar
ben bugun bebişi tarttırdım 4.100 gr olmuş yani 15 günde 600 gr almış iyi mi acaba
bebeğim minnak doğdu biran önce toplasın istiyorum:KK31:

ben bugun bebişi tarttırdım 4.100 gr olmuş yani 15 günde 600 gr almış iyi mi acaba
bebeğim minnak doğdu biran önce toplasın istiyorum:KK31:

bebeğim minnak doğdu biran önce toplasın istiyorum

bebekler 3,5 -4 aylık olana kadar sindirim zorluğu çekerler.
mide-bağırsak tam gelişmemiştir gaz ağrısı yapar..
buna yapacak birşey yok. sabırlı olmaya çalış, çünkü hepsi geçecek annesi.. onun sana ve sıcaklığına ihtiyacı var, ancak bu şekilde ağrısını unutuyor..
kucağa alışmak diye birşey yok ,sakın bebeğini ağlamaya terketme. bebekler boşyere ağlamazlar. bir derdi var ama bunu sadece ağlayarak anlatabiliyor ne yapsın..
etraftakilerin dediklerine aldırma onu en iyi sen anlarsın,kucağına almanı istiyorsa al..hiç çekinme..çünkü sen annesisin,en güvendiği kişi sensin..

Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Ben de ağlatmamaya çalışıyorum , her an yapışık şekildeyiz.
Bebeği sen böyle yaptın diyenlere sinir oluyorum, her bebek farklı anlamıyorlar. Peki her zaman emzirsem mi? Çünkü emiyor ve sonra çıkarıyor biraz, sonra tekrar emiyor... bu böyle sürüyor.

slm sevgili anneler aralık annesi olmayı beklerken kızım26kasımda tesrif etti:KK1:sizlere bişi sormak istiyorum kızımn 10.günü bugun göbegi hala düşmedi ne yapmam gerekiyor göbek düşmedigi içinde yıkamadıktaaaa derisi soyuluyo minigimin:KK43:

slm sevgili anneler aralık annesi olmayı beklerken kızım26kasımda tesrif etti:KK1:sizlere bişi sormak istiyorum kızımn 10.günü bugun göbegi hala düşmedi ne yapmam gerekiyor göbek düşmedigi içinde yıkamadıktaaaa derisi soyuluyo minigimin:KK43:

benim oğlumun da göbeği 10. gün düştü. ama ben göbeği düşmeden 2 defa yıkadım. göbeği iyice kurutursan sorun olmaz demişti dr.

Merhabalar,

oy kıyamam yaa...
bu bebişler sözleşmişler sanki :'' Bu gece anneye uyku yok sırtımız yere geldimi yaygarayı basıyoruz arkadaşlar'' demişler resmen
:KK9:benim miniğim de tıpkısınn aynısı canım biraz babaya devrediyorum gezdiriyor konuşuyor sakinleşiyor biraz sonra bana gelince başlıyor naza.sen yine 1 tane evlatla daha uğraşıyorsun benim 2 tane daha var biri 2'ye diğeri 4 e gidiyor.derslerini ihmal edeceğimi sandılar ama oturduğum yerden yetişmeye çalışıyorum.:KK9:
milleti salla çünkü öyle de böyle de diyecekler onların görevi bu sanki...Takma kafana bu yüzden:KK50:
fırsat buldukça dinlenmene bak yoksa allah korusun

Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Ben de ağlatmamaya çalışıyorum , her an yapışık şekildeyiz.
Bebeği sen böyle yaptın diyenlere sinir oluyorum, her bebek farklı anlamıyorlar. Peki her zaman emzirsem mi? Çünkü emiyor ve sonra çıkarıyor biraz, sonra tekrar emiyor... bu böyle sürüyor.

evet o konuşanlar herşeyin en iyisini bilir zaten aman hiç umursama..kesinlikle "her bebek farklı".
benimki de çok düzensizdi saatlerce göğsümde durmak istiyordu,omuzlarım, sırtım kopuyordu çok yoruluyordum..zaten yavaş emiyorlar çok küçük oldukları için..
bu yüzden aptamil mama takviyesi de yaptım. çünkü bütün gün emzirmekten mahvoluyordum, biraz sütümün birikmesi gerekiyordu, biraz da benim dinlenmem gerekiyordu. bebek sancısını hafifletme isteğinin yanında,doymadığı için de memeden ayrılmıyor olabilir..

selam kızlar,

biz dün tam 1 aylık olduk.
gidip aşımızı olduk,sürekli ıkınıyordu , doktorumuz çok gazı var bebeğin dedi.
sürekli memede kalmak istediğini , ve kustuğunu söyledim.
bebeğin isteğine göre hareket etmiycez , emme refleksi o hep aranır dedi.
yediğini daha sindiremeden bir daha yediği içinde içeride sürekli gaz birikir dedi.
2 saatte bir emzireceksin, onun dışında aralarda istesede verme dedi.
sen kendini düşün 3 öğün yiyeceğine 6 öğün yersen ne olur dedi.
zaten 3 ay sonra bitecek gaz sancıları dedi.
alması gerektiği kilonun 2 katını almış dedi.
gaz ilacı olarak colico verdi.devam et dedi.
1 ay sonrada 3 tane aşısı varmış.yine aynı gün kalça usg sine gün aldık.
boyumuz 55 cm. kilomuz 4950

ha bu arada yıkarken kulaklarına su kaçmasını söyledim ,
öyle bir şey yok o batıl eski inançlar dedi.
kulak zarını anlattı, yani zarın yapısını su kaçsada içeride çıkmaz bir sokağa denk gelir ileriye zaten su gidemez dedi.

evet o konuşanlar herşeyin en iyisini bilir zaten aman hiç umursama..kesinlikle "her bebek farklı".
benimki de çok düzensizdi saatlerce göğsümde durmak istiyordu,omuzlarım, sırtım kopuyordu çok yoruluyordum..zaten yavaş emiyorlar çok küçük oldukları için..
bu yüzden aptamil mama takviyesi de yaptım. çünkü bütün gün emzirmekten mahvoluyordum, biraz sütümün birikmesi gerekiyordu, biraz da benim dinlenmem gerekiyordu. bebek sancısını hafifletme isteğinin yanında,doymadığı için de memeden ayrılmıyor olabilir..

önceleri ben de memeden ayrılmasın ne var ki bunda diyordum ta ki meme başı çatlağı oluşup acıdan yatamayıncaya kadar.3 gündür geceleri sadece mama veriyordum.gayet güzel uyuyordu arada sütümü sağdım,sıvı takviyesini yaptım çaylar vs vs vs bugün pompayla çektim sütü ;Çocuk haklı :26:gelen sütün toplamı 50 cc'yi geçmiyor bugün dr.kontrolünde soracağım mamaya başlamak istemiyorum ama bu eziyetide yavruma yapamam :KK50:büyük oğlum 29.gün boyunca emmişti,ortanca 6 ay .olmayınca olmuyor galiba:KK43:

oy kıyamam yaa...
bu bebişler sözleşmişler sanki :'' Bu gece anneye uyku yok sırtımız yere geldimi yaygarayı basıyoruz arkadaşlar'' demişler resmen
:KK9:benim miniğim de tıpkısınn aynısı canım biraz babaya devrediyorum gezdiriyor konuşuyor sakinleşiyor biraz sonra bana gelince başlıyor naza.sen yine 1 tane evlatla daha uğraşıyorsun benim 2 tane daha var biri 2'ye diğeri 4 e gidiyor.derslerini ihmal edeceğimi sandılar ama oturduğum yerden yetişmeye çalışıyorum.:KK9:
milleti salla çünkü öyle de böyle de diyecekler onların görevi bu sanki...Takma kafana bu yüzden:KK50:
fırsat buldukça dinlenmene bak yoksa allah korusun

Evet sanırım kasım bebekleri sözleşmişler gibi:) Ben ikinci bebekte daha rahat olacağım diyordum ama bebeğim kendine baktırıyor.
Senin 2 taneymiş Allah kolaylık versin ama 1. sınıf gibi zor değildir herhalde.Buyukler kız mı erkek mi? Kızlar daha uysal oluyor sanki. Ben de daha doğumun ikinci günü kucağımda bebek oğluma ödev yaptırıyordum. Onu ihmal etmek istemiyorum.

Ben sadece ilk 1 hafta mama verdim. Sonra vermedim. Doymasa herhalde kusmaz diye düşünüyorum. Ayrıca çiş ve kaka da yapıyor. Kilo alımı da iyi gibi. İlk 19. gün de 600 gr. almıştı. Dr. iyi dedi. Haftaya bir ay kontrolünde dr. ne diyecek bakalım.

kızlar slm. ya dün annem güne gitmiş. arkadaşının torununu anlattı da maşallah. ne güzel yatağında uzanmış hiç ağlamadı kendi kendine oynadı gidene kadar, bi kezemzirmek için kucağına aldı dedi. benim kuzum mümkün değil yerde bıraksam durmaz. bi şekilde duruyo, altını açtığımda kendi kendine oynuyo. onun dışında kucakta ve popoya pış pış istiyo cadı :KK53: var mı bebeği çok uslu olan, ve bunu nsıl başardınız sevgili anneler?
bu arada o bebekte bizimiyle yaşıtmış

Ben sadece ilk 1 hafta mama verdim. Sonra vermedim. Doymasa herhalde kusmaz diye düşünüyorum. Ayrıca çiş ve kaka da yapıyor. Kilo alımı da iyi gibi. İlk 19. gün de 600 gr. almıştı. Dr. iyi dedi. Haftaya bir ay kontrolünde dr. ne diyecek bakalım.

kusmanın doymakla ilgisi yok.. fazlasını kusmuyorlar.
gelişemeyen mide ve bağırsak sistemi yüzünden kusuyorlar.
kilo alımı iyi olabilir, benimki de çok iyiydi. "sadece sütünle doyar,mama verme" dedi doktor. demesi kolay. çok ağlıyordu..dinlenmek için vermek zorundaydım. bebek de daha huzurlu oluyordu.
sürekli memede tutmak ,sürekli ağlaması çok yorucu oluyor ve insanın sinirleri yıpranıyor, sadece anne sütü vereceğim diye harap olmanın psikolojiyi bozmanın,eşinizi çocuğunuzu üzmenin bir anlamı yok bence.
bu günler de geçecek diye düşün, 3,5 aylık olsun sindirim sistemi düzelsin,herşey düzelecek.

Evet sanırım kasım bebekleri sözleşmişler gibi:) Ben ikinci bebekte daha rahat olacağım diyordum ama bebeğim kendine baktırıyor.
Senin 2 taneymiş Allah kolaylık versin ama 1. sınıf gibi zor değildir herhalde.Buyukler kız mı erkek mi? Kızlar daha uysal oluyor sanki. Ben de daha doğumun ikinci günü kucağımda bebek oğluma ödev yaptırıyordum. Onu ihmal etmek istemiyorum.

hepsi erkek canım :KK53::KK53::KK53:

ayy insallah bnde sızın gıbı bebesımı saglıklı alırım kucagıma cnm yarın renklı doppler gırıcem orada bellı olucak hersey 24 tane tarlusalden sonra ne cıkar bılemem sen kac tane ıcmıstın sordum ama otekı lınke gıremıyosun herhalde pak cnm sans dıle bana öp bebişini bnm yerime..

X