2012 kasım bebekleri büyüyor..

kızlar burun aspiratörü veya burun tıkanıklığı için burun damlası tuzlu su kullanıyormusunuz bize oğlum doğduğu gün doktorumuz yazmıştı burun tıkanıklığını hissettiğim zaman mutlaka burun damlasından sıkıyorum.

Bizde bruno kullanıyoruz. aspiratör bişey gelmiyo bende kulak çöpünü gül suyu ile ıslatıp öyle temizliyorum damladan sonra... başka türlü olmuyo çünkü aspiratör işe yaramayınca enjektörle bile denedik ama nafile..

bende senin gibi yapıyorum canım diğer memeye geçmeden uyuyor, birdahaki emzirmede diğer göğsümden başlıyorum ama benimki memede uyursa ağzı açık kalana kadar yani tam dalıncaya kadar memeyi kendiliğinden bırakmıyor ,30 -40 dk. emiyor ben çektirmesem kendisi hiç bırakmıycak memeyi.ancak tam dalarsa oda farkında olmadan bırakmış oluyor memeyi.
acaba sütüm yetiyormu diye merak ediyorumda ,
ama emerken yutkunma seslerinde anlıyorum fazla süt geliyor herhalde bazen boğulak gibi oluyor çocuk.uyanıkken zaten dediğin gibi hep memede kalmak istiyor.

bende sizin gibi sırayla emziriyordum. geçenlerde doktorum programında bununla ilgili konu işlenmiş.

Memeden gelen ilk süt bebeğin su ihtiyacını karşılarmış. En sonundaki kalan sütte yağ,mineral vs. ihtiyaçlarını karşılarmış. Ve meme tam boşalmazsa beyne memede hala süt var mesajı gidermiş ve süt üretimi azalırmış.. bende bunu duyduktan sonra sağı 2 kez solu 2 kez emziriyorum sırayla çünkü bebeğim memede uyuyo.

bu arada dün gece 22.30 gibi banyo yaptık banyodan sonra hemen emzirdim 23.00 te. gece 4.15 gibi uyandı. yaklaşık 5 saat uyudu yani. biz 43 günlüğüz bu kadar ara vermek normal mi?

canım yaralara en iyi garmastan acayip hemen toparlıyo benimde hastanede resmen 2 ye ayrılmıştı kan içinde kalmıştı makineyle sagmaya çalıştıgım için garmastan sabaha kadar hiç bişey bırakmamıştı toparlanmıştı ben lansonihide denemiştim ama en iyi bu bence bide ilk dogumlarda oluyo sanırım bu gögüs ucu yaraları benimde oglumda acıdan emziremezdim bunda bişey yok şükür gerçi o kolikti uyusa bile yarım saatte kalkıyodu emmek istiyodu sürekli ondanda yara oluyodu basurada en iyi çözüm bol sıvı başka yolu yok sanırım benimde dogumdan önce vardı dogumdan sonra bol sıvı tüketince bi sorun yaşamadım şükür acı ve baharatlı şeyler daha kötü yapıyor prinç pilavı kola filan bayabi arttırıyo haberin olsun

canım benimde ikinci gün yara olmuştı bir bardağa karbonatlı su yap her emzirmeden sonra onla sil. sonra kızdırılmış soğutulmuş saf zeytinyağını küçük bir kavanoza koydum karbonatla sildikten sonra zeytinyağını sürdüm 1 haftada geçti çok şükür.halen daha karbonatla siliyorum .bir daha hiç yara olmadı.ayrıca bu zeytinyağını bebeğin altını her açtığımda pamukla poposunada sürüyorum pişiği önlüyor şimdi çok fazla kaka yaptığı için dikkat et pişik olmasın.

en son 10 günde 550 gr. almıştı canım doktorumuzda çok iyi dedi. ozaman dediğin gibi doyuyordur değilmi. ne bileyim hep aranıp emmek isteyince acaba doymuyormu diyorum birde huzursuzsa uyanık kalma süresinde sürekli emdiği için göğüslerimde süt kalmıyor dolmasınada izin vermemiş oluyor. böyle çok sıkışınca günde 1 defa 60 cc mama verdiğim oluyor.

evt inanılmaz acı veriyor göğüslerim kızlar acıya acıya emzirmeye çalışıyorum, kanıyor hep uçları, iyi bakarsam sık sık sık emmesine rağmen 1 haftada geçer mi diyorsunuz? her emişte üzerindeki kabuğu söküp alıyor bebeğim meme ucum bir türlü iyileşemiyor haliyle, bende katlanıyorum acısına. demek karbonatlı su ve zeytinyağı kullanıyoruz 1 haftada geçiyor....

bende sizin gibi sırayla emziriyordum. geçenlerde doktorum programında bununla ilgili konu işlenmiş.

Memeden gelen ilk süt bebeğin su ihtiyacını karşılarmış. En sonundaki kalan sütte yağ,mineral vs. ihtiyaçlarını karşılarmış. Ve meme tam boşalmazsa beyne memede hala süt var mesajı gidermiş ve süt üretimi azalırmış.. bende bunu duyduktan sonra sağı 2 kez solu 2 kez emziriyorum sırayla çünkü bebeğim memede uyuyo.

bu arada dün gece 22.30 gibi banyo yaptık banyodan sonra hemen emzirdim 23.00 te. gece 4.15 gibi uyandı. yaklaşık 5 saat uyudu yani. biz 43 günlüğüz bu kadar ara vermek normal mi?

sorma cnm bızımkıde 2 gecedır 4 saat oluyo uymaya devam edıyo ama ben kıyamıyom yavrum ac ac uyumasın dıye zorla emzırıyorum uyurken pekte almak ıstemıyo gercı ama
dr lara göre gece uykusunda ıse uyandırmamak gerekıyomuş 2.ayında bebekte bu arada bızdde 45 gunluguz
öncekı gece bızımkıde banyo yapmıştı onunda etkısı var dıye duşundum am dun gece yapmadı
sanırım ay ılerledıkce dahada uykcu oluyolar

tatlım o doymamak degıl aslında kendılerı nı oyalamayı bılmedıklerı ıcın tek bıldıklerı beslenmek emmek onu yapıyolar
aras uyuyoken 2 saatte bır emıyo ortalama ama uyanıksa eger hep memede olmak ıstıyo doymak bılmıyo
sonra tabı emıyo emıyo fazla olunca cıkarıyo bu sefer mıde boşalıyo hadıııı yenıden emıyo
bu ara emzıge alıştıda az bışı oyalıyo kendını paşam
Bizimkide öyle sanırım
Hep aranıyo bende aç diye doyurdukça çıkarıo
Emziğe alışsın istemiyodum ama bende veriyorum emzik
süt için humana still tea ve kuru incir hm ye hemde kaynatıp iç. bunları 1 hafta yap. be bir pompa al göğsünde süt gelmesede yarımsaat sağ. her 3 saatte bir.
ben sağmaya başladım ilk gün yarım saat boyunca otomatik makineyle sağmama rağmen 1 çay kaşığı geldi. 3 saat sonra bir tatlı kaşığı bir 3 saat sonra onun iki katı... derken ertesi gün yarım biberon. ve 3. gün artık 1 biberon artı oğlumu emziriyordum. sağmak süt kanallarını genişletiyor sütün gelmesini sağlıyor. mutlaka dene canım.
kilo olarak takma 9 ayda yavaş yavaş vericez. 13 kilom gitti 10 kilo üstümde hala...
Humanayı da denedim cnm ama bana bi faydası olmadı
Şimdi solgarın b 12 vitaöminimkullanıyorum süt yapıo dedilermsanırım o biraz işe yaradı
En az kilo bende gitti herhalde sadece 4 kilo gitti 10 kilom duruo malesef
Bide ben kilolu hamile kalmıştım
Toplam 20 kilo fazlam var:18:

canım yaralara en iyi garmastan acayip hemen toparlıyo benimde hastanede resmen 2 ye ayrılmıştı kan içinde kalmıştı makineyle sagmaya çalıştıgım için garmastan sabaha kadar hiç bişey bırakmamıştı toparlanmıştı ben lansonihide denemiştim ama en iyi bu bence bide ilk dogumlarda oluyo sanırım bu gögüs ucu yaraları benimde oglumda acıdan emziremezdim bunda bişey yok şükür gerçi o kolikti uyusa bile yarım saatte kalkıyodu emmek istiyodu sürekli ondanda yara oluyodu basurada en iyi çözüm bol sıvı başka yolu yok sanırım benimde dogumdan önce vardı dogumdan sonra bol sıvı tüketince bi sorun yaşamadım şükür acı ve baharatlı şeyler daha kötü yapıyor prinç pilavı kola filan bayabi arttırıyo haberin olsun

dumanoğlu cevap için teşekkürler çok tatmin edici bir cevap oldu, doktorumla irtibata geçtim o da garmastan krem verdi aldık sürdüm inşallah işe yarar dur bakalım
basur içinde bir fitil verdi ama dediğin gibi bol su da tüketmek lazım

Bizimkide öyle sanırım
Hep aranıyo bende aç diye doyurdukça çıkarıo
Emziğe alışsın istemiyodum ama bende veriyorum emzik

Humanayı da denedim cnm ama bana bi faydası olmadı
Şimdi solgarın b 12 vitaöminimkullanıyorum süt yapıo dedilermsanırım o biraz işe yaradı
En az kilo bende gitti herhalde sadece 4 kilo gitti 10 kilom duruo malesef
Bide ben kilolu hamile kalmıştım
Toplam 20 kilo fazlam var:18:
benimkide sürekli kusuyor canım hep aranıp doymuyor diye veriyorum ama çocuk sürekli fazlasını çıkarıyor sıkıyorsa vermeyeyim basıyor çığlığı , demek solgar B12 vitamin süt yapıyor hadi inşallah artar canım. süt çok değişken bazı gün az bazı gün çok iyi oluyor.bende humana alıcam.

kızlar 2 gündür bebeğimin kaka sıkıntısı var gibi 2 gün önce 2 gündür kakasını yapmadığını fark ettim bebeğimin günde bikaç kez olurdu halbuki kızarıyor zorluyor emmiyordu doğru düzgün annem yeğeniminde kabızlık problemi olduğunda ufak bir parça sabunu poposuna koydukmu hemen yapardı dedi dayanamadık yaptık anında annem popodan elini çekemeden eline avcuna yaptı kakasını (müthiş işe yarıyor aklınızda bulunsun) kakası yapış yapış sarı ve çok kokuyordu üzüldüm 100-150 ml mama veriyorum emzirmemin dışında mama sonrası çok çok az su bunların dışında bişey vermiyorum ve daha bugün 24 günlük bebeğim kabızlık değilmiş bu araştırdığım kadarıyla çocuk zorlamıyor çok kusmuyor ve rahatsız olmuyorsa 14 günde bir bile olabilirmiş kaka... yeterki sert olmasın bizde sertlik yok ama yapış yapış uzuyor kakası sizce neden ve normalmidir acaba sizinkilerin kakası ne durumda:26:

bu arada sormayın başıma geleni ben doğum sonrası hemoroid(basur) oldum inanılmaz acı çekiyorum kanıyor bile kabız oldum geçen belkide dişimi sıkmaktan tuvalete çıkacağım zaman oturup ağlar oldum biraz daha sabredicem sonra dr yolu gözükecek sanırım ben doğum sonrası kontrolüme gitmedim kötü ettim sanırım ama daha 4-5 gündür sıkıntı başladı benim kabızlıkta etkilemiş olabilirmi bebeğimi acaba:26:

dumanoğlu cevap için teşekkürler çok tatmin edici bir cevap oldu, doktorumla irtibata geçtim o da garmastan krem verdi aldık sürdüm inşallah işe yarar dur bakalım
basur içinde bir fitil verdi ama dediğin gibi bol su da tüketmek lazım
canım sahi benim hamilelikten önce basur problemi vardı doktor duphalac diye bir şurup bide dediğin gibi fitil vermişti şimdi hatırladım kadın dogumcumda duphalac yazmıştı ben hiç kullanmadım bagırsaklarım iyi çalıştıgı için onuda kullanıbilirsin oda basur için

kızlar 2 gündür bebeğimin kaka sıkıntısı var gibi 2 gün önce 2 gündür kakasını yapmadığını fark ettim bebeğimin günde bikaç kez olurdu halbuki kızarıyor zorluyor emmiyordu doğru düzgün annem yeğeniminde kabızlık problemi olduğunda ufak bir parça sabunu poposuna koydukmu hemen yapardı dedi dayanamadık yaptık anında annem popodan elini çekemeden eline avcuna yaptı kakasını (müthiş işe yarıyor aklınızda bulunsun) kakası yapış yapış sarı ve çok kokuyordu üzüldüm 100-150 ml mama veriyorum emzirmemin dışında mama sonrası çok çok az su bunların dışında bişey vermiyorum ve daha bugün 24 günlük bebeğim kabızlık değilmiş bu araştırdığım kadarıyla çocuk zorlamıyor çok kusmuyor ve rahatsız olmuyorsa 14 günde bir bile olabilirmiş kaka... yeterki sert olmasın bizde sertlik yok ama yapış yapış uzuyor kakası sizce neden ve normalmidir acaba sizinkilerin kakası ne durumda:26:

bu arada sormayın başıma geleni ben doğum sonrası hemoroid(basur) oldum inanılmaz acı çekiyorum kanıyor bile kabız oldum geçen belkide dişimi sıkmaktan tuvalete çıkacağım zaman oturup ağlar oldum biraz daha sabredicem sonra dr yolu gözükecek sanırım ben doğum sonrası kontrolüme gitmedim kötü ettim sanırım ama daha 4-5 gündür sıkıntı başladı benim kabızlıkta etkilemiş olabilirmi bebeğimi acaba:26:

canım bebişin sulu olması az kaka yapması normal benim ogluş tam 9 gün yapmamıştı doktorumuzda sizi bez masrafından kurtarıyo demişti gayet normalmiş bende kulak pamugu ile yaptırmaya ugraşıyodum çok ıkınıp sıkılıyodu aglıyodu yapamayınca bende yaptırıyodum mecburen bayabi ugraşmıştım yanlız çok zor oluyo kaka tam bi problem ya basurada sıcak suya oturmak biraz rahatlatıyo bilgin olsun acını hafifletir biraz

kızlar sabah doktora gidicez ne olur kızım için dua edin çok yoruldum artık korka korka doktora gidicem inanın ayaklarım geri geri gidiyo artık korkuyorum gene kızımın sarılıgı yüksek çıkıcak diye karnıma agrılar giriyor toplamda 9 gün fototerapi aldık geçmıyo geçmiyo kuzum dogalı 25 gün oldu ama 9 günü gözü kapalı çıplacık ona sarılamadan ışıgın altından çıkaramadan geçti yarın napıcaz bilemiyorum dua ediyorum inşallah kullandıgımız hap işe yarar diye

cnm benım bende aynını sorcaktım benımde tospıkım gunde 5 6 yaparken dunden berı yapmadı haftaya kadar normalmış ama bırden degıştı uzenı ama onda bı sıkıntı yok sukur
bende oğumdan sonra kan suruba başlayınca makat catlagı basgösterıkı bıde sezeryan olmasına ragmen
surubu bıraktım kabızlık gıttı
onu cekecegıme kansız kalırım daha ıyı vc ızdırap olmuştu bana

kızlar sabah doktora gidicez ne olur kızım için dua edin çok yoruldum artık korka korka doktora gidicem inanın ayaklarım geri geri gidiyo artık korkuyorum gene kızımın sarılıgı yüksek çıkıcak diye karnıma agrılar giriyor toplamda 9 gün fototerapi aldık geçmıyo geçmiyo kuzum dogalı 25 gün oldu ama 9 günü gözü kapalı çıplacık ona sarılamadan ışıgın altından çıkaramadan geçti yarın napıcaz bilemiyorum dua ediyorum inşallah kullandıgımız hap işe yarar diye

çok geçmiş olsun cnm. benimde bebeğim 1 gece kaldı 25 e yükselmişti. topuktan kan almaları maf ediyor beni,içim gidiyor resmen. Allah yardımcınız olsun. acil şifalar versn bebşine. sarılık için ne hapı kullanıyorsun bu arada. ben şekerli su veriyorum sabah akşam. arada mama da takviye yapıyrum sütüme..

cnm benım ya kıyamam ınşalla guzel haberlerle gelırsın yavrucugun hep sağlıcakla koynunda olur
ah cn bı an duşundumde bız yok kakasıydı gazı dıyoruz aslında sukur etmek lazım saglıcakla yanımızdalar
şimdi senın gözunde hıcbırı yoktur yavrun yanında olsun daha ne ıstrsın dımı

günaydınlar herkese sabah erken saatlerde başlıyor artık hepimiz için sanırım kızlar bişey sorcam banyo yaptırırken kulaklarını napıyorsunuz tıkaç gibi bişey alayım dedim bebekler için bulamadım siz napıyosunuz

canım ben bişey tıkamıyorum.dr anne karnında zaten su içinde olduğu için banyo yaptırırken kulağına sıu kaçırırm diye korkma,kulağına bişey tıkamana gerek yok dedi.

herşey yoluna girecek inşallah canım. benim oğlumda 6 gün kaldı yoğun bakımda zor oluyor malesef :KK43: ama yeterki Rabbim dermansız dert vermesin. geçicek bugünler.

güzel haberler bekliyoruz.

canım ben bişey tıkamıyorum.dr anne karnında zaten su içinde olduğu için banyo yaptırırken kulağına sıu kaçırırm diye korkma,kulağına bişey tıkamana gerek yok dedi.

sağolun kızlar 2. bebek bu bizim tıkaç filan kullanmadık emrede suda kaçmadı benim kociş tutturdu su kaçarsa diye bide sor bakalım kulupteki arkadaşlarına napıyorlarmış diyo banada inanmıyor :)))

benim oğlumun yüzünde çenesi yanakları burnun kenarlarında isilik çıktı kıpkırmızı nasıl geçecekki bunlar?
aranızda bebeğine böyle olan varmı?

benim oğlumun yüzünde çenesi yanakları burnun kenarlarında isilik çıktı kıpkırmızı nasıl geçecekki bunlar?
aranızda bebeğine böyle olan varmı?

evet canım benım oğlumdada var cok kırmızı deiller ama var yınede bebe yağı sürme,elle cokda temas etme geçer bı sure sonra ınsallah

evet canım benım oğlumdada var cok kırmızı deiller ama var yınede bebe yağı sürme,elle cokda temas etme geçer bı sure sonra ınsallah

bazen kıpkırmızı oluyorlar bazen geçiyor gibi anlamdım ki.geçselr bari hiç bişey sürmiyorum kaynamış suyla pamukla siliyorum arada. bide bugün zeytin yağla sildim.

bazen kıpkırmızı oluyorlar bazen geçiyor gibi anlamdım ki.geçselr bari hiç bişey sürmiyorum kaynamış suyla pamukla siliyorum arada. bide bugün zeytin yağla sildim.

havaya adapte olamadı bebişler zamanla duzelır tabi.bende sütümü sağıyoum yüzüne parmağımla heryerıne yayıorum sanki hafiflio gıbı öyle yapınca..

X