- Konu Sahibi aycaeceberen
- #3.981
bu konuyu etraflıca bir konuşalım bence. herkes tecrübelerini bilgilerini paylaşsın! mertura faydası olursa ne mutlu!
öncelikle mertur, bebeğinin herhangi bir fiziksel rahatsızlığı olmadığına emin olmak lazım. dıştan içe doğru sayarsak:
-ortam sıcaklığı uygun mu? (sıcak ve soğuk bebeği rahatsız edebilir)
-bebeğin giysilerinde bir sıkılık veya fazlalık var mı? giysisinde canını acıtacak birşey var mı? (çorapta parmağa dolanan bir iplik,boyuna batan bir çıtçıt veya yaka mesela)
-bebeğin burnu tıkalı mı? (çok önemli henğz ağızlarından nefes alamıyorlar pek :) )
-yatış pozisyonunda terslik var mı? kendine uygun mu? (reflüsü varsa başını bir 30 derce kadar yükseltmekte fayda var)
-herhangi bir yeri ağırıyor olabilir mi?(karın ağrısı,kulak ağrısı,ağızda pamukçuk,)
-ateşi var mı? kısacası hasta mı?
-karnı tok mu? (bebeklerin açlığa adapte olma yorumuna katılıyorum,kilo alımı,kaka ve çiş miktarına göre yeterli beslenip beslenmediği kontrl edileblir.)
ev sıcaklığı ideal olduğunu düşünüyorum . ben tişört ile dolaşıyorum =)
bebeğimin kıyafeti , en içte kolsuz alttan çıtçıtlı body , ince penye patikli alt ikisini üzerinede bütün penye patikli tulum . çorap sıkmasın diye giydirmiyorum . ayakları üşüyüpte gaz olmasın diye iki kat yapıyorum ayaklarını. kıyafetleri dar değil gayet rahat penye.
burnu tıkalı değil , düzenli sümük avcılığı yapıyorum =)
reflüsü yok , sere serpe yatıyor
herhangi bir hastalık yok .
ateş olsa , ateş uyku yapar zaten o da yok =)
karnının açlığını bende düşündüm üç gün önce devam sütünden yaptım 120 cc den ancak 40 cc içti . dün yaptım 90 cc içti .
çiş , kaka durumu iyi mamayıda içim rahatlasın diye yaptım
yalnız şu gerçek var ki benim oğlum doğdu doğası çok uyumuyor , son zamanlarda sadece çok arttı o kadar ...
ilgilendiğin için teşekkür ederim