2012 kasım bebekleri büyüyor..

buara kafamda sütten başka bişey yok oğluşum doymuyor büyük ihtimal eme eme memelerim parçlanacak artık zaten biz doğduğu gün başladık mamaya benim moralim ogün bitti gitti yok meme ucum yokmuş memelerim küçükmüş uğraşmadılar hiç dayadılar mamayı çok korkuttu etrafımda mamayı almış emmez diye ama inanın kendi ağrılarımı unutup hep onunla ilgilendim emmesi için ve çok şükür bebeğim beni istiyor hep emmek istiyor meme ucumda göğüslerimde gayet iyi durumda bence maşallah :nazar: annem kızım ilk doğumun daha büyür göğüslerin hem ne göğüsler var küçücük ama içi dolu sen üzülme meme ucuda bebek emdikçe çıkar dedi dediği gibi şimdi iyiyiz amaaaaaaaaaaaaaa sütüm çok yok farkındayım... oğlum 10 dakkada bir ıngaaaaa :KK31: tabi uykusuzluktan zombi gibi dolaşır oldum gece dayanamayıp mamayı veriyorum 60 ml. yani 2 ölçek veriyorum bir seferde 11-12 gibi veriyorum birde sabaha karşı5-6 pek belli olmuyor birdaha veriyorum önceden hemen mamayı alırken uyurdu şimdi bana bağımlı gibi oldu mamayı alsa bile göğsüme alıcam biraz emecek ve göğsümde uyuycak sonra 1-2 saat rahat ediyorum sizce bu anlattıklarım normal şeyler mi nette okuyorum her annenin sütü bebeğine yeter diyorlar ben boşuna mı mama veriyorum ama göğüslerimde dinlensin artık biraz dimi :KK37:

canım bende mama veriyorum.günde 5-6 kez 90ml.önce emziriyorum ardından mama veriyorum.benim sütüm de yok denecek kadar azx.mecburen veriyorum.doktor"böyle yapmaya devam et.ama sadece mama versen bile sorun olmaz artık mamalar gayet iyi" dedi.sütüm olmayınca çocuğu aç bırakmamak için mecburen verdim

süt için humana still tea ve kuru incir hm ye hemde kaynatıp iç. bunları 1 hafta yap. be bir pompa al göğsünde süt gelmesede yarımsaat sağ. her 3 saatte bir.
ben sağmaya başladım ilk gün yarım saat boyunca otomatik makineyle sağmama rağmen 1 çay kaşığı geldi. 3 saat sonra bir tatlı kaşığı bir 3 saat sonra onun iki katı... derken ertesi gün yarım biberon. ve 3. gün artık 1 biberon artı oğlumu emziriyordum. sağmak süt kanallarını genişletiyor sütün gelmesini sağlıyor. mutlaka dene canım.
kilo olarak takma 9 ayda yavaş yavaş vericez. 13 kilom gitti 10 kilo üstümde hala...
canım sen hala arada sağıyormusun mesela uuzn süre uyuduğu zaman veya göğüserini tam boşaltmadan uyuyup kaldığı zaman mesela bneim iki göğsümde dolu oluyor bir göğsümü bitirip uykuya geçiyor bu arada diğer göğsüm bekliyor bu sefer uyanmadı filan uzun sürerse akıyor sütleirm boşa .sen nasıl yuapıyorsun hangi pompayı kullanıyorsun.

kızlar mrb nasılsınız okuyorum hep ama bi türlü fırsat olupta yazamadım zor dönemdeyiz gaz sancısı mahvediyor bizi abimizde böyleydi onurda çıkardığı halde rahatlamıyor çocuğum sürekli ıkınmayla geçiyor ağlıyor uyku yok damlalar masajlar çaylar fayda etmiyor emrenin ki 6 ay sürmüştü korkuyorum buda öyle sürecek diye kızlar bide bişey sorcam size bugün benim vajen bölgeme bıçak saplanır gibi ara ara ağrı giriyor bu şekilde olan var mı korktum biran hayır sezeryan oldum orayla alakalı bişeyde olmadı tedirgin oldum kanamam yok denecek kadar az kanamada değil leke varsa yaşayan içimi rahatlatsın :)))
canım o arada banada oluyor merak etme benimde sezeryan rahim kendini toparlıyor.

Yeni topiğimiz burası sanırım :)

Herkesin bebeği hayırlı olsun inşallah.

27 Kasım sabah 11 buçukta kızımız dünyaya geldi, şimdi 4 günlüğüz, Allah herkesin bebeğini annesine babasına bağışlasın, nazarlrdan korusun Rabbim.
hoşgeldin canım şükür kavuştun bebeğine normal doğummu yaptın. ne güzel bir duyguymuş değilmi.

kızlar burun aspiratörü veya burun tıkanıklığı için burun damlası tuzlu su kullanıyormusunuz bize oğlum doğduğu gün doktorumuz yazmıştı burun tıkanıklığını hissettiğim zaman mutlaka burun damlasından sıkıyorum.

kızlar burun aspiratörü veya burun tıkanıklığı için burun damlası tuzlu su kullanıyormusunuz bize oğlum doğduğu gün doktorumuz yazmıştı burun tıkanıklığını hissettiğim zaman mutlaka burun damlasından sıkıyorum.

evet tatlım bızde kullanıyoruz bıkaç gundur bızımde tıkanıyo 2 sınıde kullnıyorum cnm

kızlar mrb nasılsınız okuyorum hep ama bi türlü fırsat olupta yazamadım zor dönemdeyiz gaz sancısı mahvediyor bizi abimizde böyleydi onurda çıkardığı halde rahatlamıyor çocuğum sürekli ıkınmayla geçiyor ağlıyor uyku yok damlalar masajlar çaylar fayda etmiyor emrenin ki 6 ay sürmüştü korkuyorum buda öyle sürecek diye kızlar bide bişey sorcam size bugün benim vajen bölgeme bıçak saplanır gibi ara ara ağrı giriyor bu şekilde olan var mı korktum biran hayır sezeryan oldum orayla alakalı bişeyde olmadı tedirgin oldum kanamam yok denecek kadar az kanamada değil leke varsa yaşayan içimi rahatlatsın :)))

ay cnm Allah kolaylık versın gaz cok zor
cnm benım öle bıcak saplanır gıbı bışey olmuyo usuttunmu acaba yada rahım topluyo olabılır

kızlar ben 66 ya duşmusum 57 ıle gebe kalmıştım
21 kg almıştım göbuşte yok ohhhhhhhhhhhhh
oh maşallah sana canım, bende 15 kilo verdim kaldı 8 kilom , göbeğim eskidi kadar az.bu kadar hızlı olacağını tahmin etmezdim.
canım aras kaç satte bir emiyor.bir göğsünü emince diğer göğsünüde emzirip boşaltıyormusun benim iki göğsümde doluysa bir taneisni emip uykuya dalarsa diğeri kalıyor . kaç dk. da göğsünü boşaltıyor canım.

Son düzenleme:
oh maşallah sana canım, bende 15 kilo verdim kaldı 8 kilom , göbeğim eskidi kadar az.bu kadar hızlı olacağını tahmin etmezdim.
canım aras kaç satte bir emiyor.bir göğsünü emince diğer göğsünüde emzirip boşaltıyormusun benim iki göğsümde doluysa bir taneisni emip uykuya dalarsa diğeri kalıyor . kaç dk. da göğsünü boşaltıyor canım.

oh maşalla cnm saada
cnm arasın emme duzenı şöyle normalde 4 saat yada 5 saat uyanık kalıyo toplamda eger uyanıksa belı bı emme duzenı yok cunku kendını oyalamayı bılmedıgı ıcın sıkıldıkca emmek ıstıyo
ama tam uykuya dldıgında 2 saatte bır emıyo ben bı gögsumu verıyorum 6 7 dk emıyo soluksuz bazende10 dk oluyo
diğer memeye gecmeden uykuya devam edıyo
bı daha kı emme saatınde dığer memeyı verıyorum
sızın nasıl cnm
he bıde gecen 3 4 gun sutumde azalma olmuştu ınan o zman memeden ayrılmadı o 6 7 dk oldu yarım saat

cnm rabbım kolaylık versın cok zor olsa gerek cnm rezeneyı bı cay bardagı bebegıne verebılırmıssın dr öle dedı

sağolasın canım gercekten yorgunluk ayrı zor onu öyle görmek ayrı zor deneyim bakalım canım inş. fayda eder bu gece acile gittik kolik dediler valla bilmiyorumm

oh maşalla cnm saada
cnm arasın emme duzenı şöyle normalde 4 saat yada 5 saat uyanık kalıyo toplamda eger uyanıksa belı bı emme duzenı yok cunku kendını oyalamayı bılmedıgı ıcın sıkıldıkca emmek ıstıyo
ama tam uykuya dldıgında 2 saatte bır emıyo ben bı gögsumu verıyorum 6 7 dk emıyo soluksuz bazende10 dk oluyo
diğer memeye gecmeden uykuya devam edıyo
bı daha kı emme saatınde dığer memeyı verıyorum
sızın nasıl cnm
he bıde gecen 3 4 gun sutumde azalma olmuştu ınan o zman memeden ayrılmadı o 6 7 dk oldu yarım saat

bende senin gibi yapıyorum canım diğer memeye geçmeden uyuyor, birdahaki emzirmede diğer göğsümden başlıyorum ama benimki memede uyursa ağzı açık kalana kadar yani tam dalıncaya kadar memeyi kendiliğinden bırakmıyor ,30 -40 dk. emiyor ben çektirmesem kendisi hiç bırakmıycak memeyi.ancak tam dalarsa oda farkında olmadan bırakmış oluyor memeyi.
acaba sütüm yetiyormu diye merak ediyorumda ,
ama emerken yutkunma seslerinde anlıyorum fazla süt geliyor herhalde bazen boğulak gibi oluyor çocuk.uyanıkken zaten dediğin gibi hep memede kalmak istiyor.

cnmmm hoşgeldın topiğimize ay bızımkı oldu 44 gunluk resmen 40 gun var arada
eee nasıl gıdıyo duzenı nasıl

biz daha yeni yeni kuruyoruz düzeni, gecemizle gündüzümüz biraraya karıştı, mide hacmi küçük olduğu için az az emiyor sık sık uyanıp meme istiyor geceleri uykusuzum anlayacağınız. bir de üstüne göğüslerim yara oldu uçları resmen kanıyor, çok acı veriyor :KK43:( önerileriniz var mı bunun için?

canım sen hala arada sağıyormusun mesela uuzn süre uyuduğu zaman veya göğüserini tam boşaltmadan uyuyup kaldığı zaman mesela bneim iki göğsümde dolu oluyor bir göğsümü bitirip uykuya geçiyor bu arada diğer göğsüm bekliyor bu sefer uyanmadı filan uzun sürerse akıyor sütleirm boşa .sen nasıl yuapıyorsun hangi pompayı kullanıyorsun.

canım o arada banada oluyor merak etme benimde sezeryan rahim kendini toparlıyor.

hoşgeldin canım şükür kavuştun bebeğine normal doğummu yaptın. ne güzel bir duyguymuş değilmi.

hoşbulduk bizim kızımız 40+2 de geldi normal bir sancı ve normal doğumla, dikişlerim acıyor tabi, birde bağsur problemi oluştu, göğüslerimin yarası da cabası. her geçen gün biraz daha iyiyim ama tabi bildiğin loğusalık işte, alışma dönemi..

bağsura ve meme ucu yaralarına önerileriniz var mı? ne kadar sürede iyileşti meme uçlarınız?

bende senin gibi yapıyorum canım diğer memeye geçmeden uyuyor, birdahaki emzirmede diğer göğsümden başlıyorum ama benimki memede uyursa ağzı açık kalana kadar yani tam dalıncaya kadar memeyi kendiliğinden bırakmıyor ,30 -40 dk. emiyor ben çektirmesem kendisi hiç bırakmıycak memeyi.ancak tam dalarsa oda farkında olmadan bırakmış oluyor memeyi.
acaba sütüm yetiyormu diye merak ediyorumda ,
ama emerken yutkunma seslerinde anlıyorum fazla süt geliyor herhalde bazen boğulak gibi oluyor çocuk.uyanıkken zaten dediğin gibi hep memede kalmak istiyor.

bızım tospıkte tıkanıyo cnm o nefes alana kadar bende almıyorum hatta
cnm tıkanıyosa yutkunma sesı varsa doyuyo demekkı
en önemlısıde kg alımı cnm

biz daha yeni yeni kuruyoruz düzeni, gecemizle gündüzümüz biraraya karıştı, mide hacmi küçük olduğu için az az emiyor sık sık uyanıp meme istiyor geceleri uykusuzum anlayacağınız. bir de üstüne göğüslerim yara oldu uçları resmen kanıyor, çok acı veriyor :KK43:( önerileriniz var mı bunun için?

hoşbulduk bizim kızımız 40+2 de geldi normal bir sancı ve normal doğumla, dikişlerim acıyor tabi, birde bağsur problemi oluştu, göğüslerimin yarası da cabası. her geçen gün biraz daha iyiyim ama tabi bildiğin loğusalık işte, alışma dönemi..

bağsura ve meme ucu yaralarına önerileriniz var mı? ne kadar sürede iyileşti meme uçlarınız?

cnm göguslere ya kakao yagı sabun şeklınde yada bephantene
bende doğum sonra basur degılde makat catlagı oluştu kabız olmassam sorun yok 3 4 gun kan ılacını kullanınca oldu hemen bıraktım

canım benimde ikinci gün yara olmuştı bir bardağa karbonatlı su yap her emzirmeden sonra onla sil. sonra kızdırılmış soğutulmuş saf zeytinyağını küçük bir kavanoza koydum karbonatla sildikten sonra zeytinyağını sürdüm 1 haftada geçti çok şükür.halen daha karbonatla siliyorum .bir daha hiç yara olmadı.ayrıca bu zeytinyağını bebeğin altını her açtığımda pamukla poposunada sürüyorum pişiği önlüyor şimdi çok fazla kaka yaptığı için dikkat et pişik olmasın.

bızım tospıkte tıkanıyo cnm o nefes alana kadar bende almıyorum hatta
cnm tıkanıyosa yutkunma sesı varsa doyuyo demekkı
en önemlısıde kg alımı cnm
en son 10 günde 550 gr. almıştı canım doktorumuzda çok iyi dedi. ozaman dediğin gibi doyuyordur değilmi. ne bileyim hep aranıp emmek isteyince acaba doymuyormu diyorum birde huzursuzsa uyanık kalma süresinde sürekli emdiği için göğüslerimde süt kalmıyor dolmasınada izin vermemiş oluyor. böyle çok sıkışınca günde 1 defa 60 cc mama verdiğim oluyor.

canım benimde ikinci gün yara olmuştı bir bardağa karbonatlı su yap her emzirmeden sonra onla sil. sonra kızdırılmış soğutulmuş saf zeytinyağını küçük bir kavanoza koydum karbonatla sildikten sonra zeytinyağını sürdüm 1 haftada geçti çok şükür.halen daha karbonatla siliyorum .bir daha hiç yara olmadı.ayrıca bu zeytinyağını bebeğin altını her açtığımda pamukla poposunada sürüyorum pişiği önlüyor şimdi çok fazla kaka yaptığı için dikkat et pişik olmasın.

en son 10 günde 550 gr. almıştı canım doktorumuzda çok iyi dedi. ozaman dediğin gibi doyuyordur değilmi. ne bileyim hep aranıp emmek isteyince acaba doymuyormu diyorum birde huzursuzsa uyanık kalma süresinde sürekli emdiği için göğüslerimde süt kalmıyor dolmasınada izin vermemiş oluyor. böyle çok sıkışınca günde 1 defa 60 cc mama verdiğim oluyor.

maşalla cnm kg alımı ıyıymış
dr un ılk baktıgı o oluyo cnm eger gerekı kg alındıysa sut yeterı bebek doyuyomuş
he bıde kaka ve cış yapımıda önemlıymış
gecen uzman tv de ızledım bebk sadece ac ıken aranmazmış cnm emme reflşeksınden dolayı aranırmış
bızımkı abartıyo bazaen kusuyo

ben hastanin otomatik pompasını kullanıyordum o yüzden çok oluyordu süt üretimi. evde de manuel wee marka pompayla sağıp dolaba koydum birkaç poşet. artık sağmıyorum. sadece göğüslerim ateş yapacak kadar taş gibi doluysa sağıyorum yoksa bebek emiyor yetiyor.

günaydınlar herkese sabah erken saatlerde başlıyor artık hepimiz için sanırım kızlar bişey sorcam banyo yaptırırken kulaklarını napıyorsunuz tıkaç gibi bişey alayım dedim bebekler için bulamadım siz napıyosunuz

benim hiç yara olmadı. baştan mustela sürdüm her emzirmeden sonra o bitti garmastan sürdüm. sadece uçsuz meme olduğu için acıyor benimkiler.

günaydınlar herkese sabah erken saatlerde başlıyor artık hepimiz için sanırım kızlar bişey sorcam banyo yaptırırken kulaklarını napıyorsunuz tıkaç gibi bişey alayım dedim bebekler için bulamadım siz napıyosunuz
az önce yıkadık. başı eğik şekilde kucağa alıp biri tutuyor biride şampuanlayıp duruluyor. sıkıntı yok kulakta.

günaydın canım bizim gecelr kalmadı artık ilaç kullandıgımızdan dolayı bazen 2 gibi uyanıyo sabah 5 gibi uyuyo bazende akşam uyanınca o saate kadar hiç uyuymuyo baştada uykudan uyanmıyodu sürekli huy degiştiriyoruz hayırlısı bakalım artık ben bişey kullanmıyorum en son başını yıkıyorum ondada zaten kaçmaya kalmadan yıkanmış oluyo hiç duymadım tıkaç kullanan gerek kalmıyo pek ama ya zaten çabuk çıkıyo sudan

canım yaralara en iyi garmastan acayip hemen toparlıyo benimde hastanede resmen 2 ye ayrılmıştı kan içinde kalmıştı makineyle sagmaya çalıştıgım için garmastan sabaha kadar hiç bişey bırakmamıştı toparlanmıştı ben lansonihide denemiştim ama en iyi bu bence bide ilk dogumlarda oluyo sanırım bu gögüs ucu yaraları benimde oglumda acıdan emziremezdim bunda bişey yok şükür gerçi o kolikti uyusa bile yarım saatte kalkıyodu emmek istiyodu sürekli ondanda yara oluyodu basurada en iyi çözüm bol sıvı başka yolu yok sanırım benimde dogumdan önce vardı dogumdan sonra bol sıvı tüketince bi sorun yaşamadım şükür acı ve baharatlı şeyler daha kötü yapıyor prinç pilavı kola filan bayabi arttırıyo haberin olsun

X