- 29 Kasım 2008
- 1.184
- 8
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #3.001
canım ne bileyim vallahi belkide haklısın emzik konusunda ama ana sorarsan seninle aynı şeyleri yaşıyorum üzerine astığımda dediğin gibi üstünden tüy toz bulaşıyor her seferinde yıkıyorum emziği.ama çok şükür benimki şimdilik uyurken emzik düşünce ağlamıyor.uyuyana kadar alıyor emziği.gündüzleri uyanıkken çoğu zaman vermiyorum hep uyku zamanlarında veriyorum uykuya dalmasını kolaylaştırıyor.bir yerde okumuştum emzik alan bebek emdikçe kendini güvende hisseder, uykuya çabuk geçer, emme hissi refleksini tatmin eder.hatat mama yedikten sonra emzik alması tükürük bezleri açısından sağlıklıymış. canım esmer ekmeğe gelince bende süreli yiyiyorum tam buğdaylı ekmek yiyiyorum ama bir değişme yok. sütüm azaldımı diye takip etme takip edince psikolojik olarak azalıyor. birde sana tavsiyem beyaz susam ye. acayip süt yapıyor.
canım vallahi benimki 90 günü geçti ama hala gazdan nasıl bağırıyor görmelisin doktorumuzda 3 aya geçer demişti. ama malesef bende büyük bir umutla bu ayın sonunu bekliyorum öyle eskisi gibi ağlama krizlerine girmiyor ama gazı sürekli var bacaklarını çekip bağırıyor. kucakta geziyoruz hep. bu sayede kucakçı oldu.
benimkide kucakçı canım.inşallah en kısa zamanda geçer canım gaz sancıları geçerse mutlaka haber ver gününü de söyle canım yani kaç günlükken geçti diye bana da umut olsun en azından.
susam hani şu böreklere serpiştirdiğimiz :) hım ilginç ama denicem bakalım. bende de kabak tatlısı acaip süt yapıyor. yarın köylü pazarından aldıracagım eşime.birde bulgur pilavı süt yaparmış die okumuştum ama gecen gun yedim öle bişey farketmedim daha.
hımm evet psikoloji çok önemli . az önce az bişi mama yapıp verdim kustu yani çocuk aç kalmamış demekki 2 gündr sütüm ona yetmş. o zmn hamur işlerini azaltmaya devam :))
evet ya bulgur süt yapar dediler hiç farkettirmedi bendede.bulgur gaz yaparmı bu arada bu konuda hiç fikrim yok.
evet canım börekelre serptiğimiz ben marketetn küçük paketler halinde alıyorum. her gün 2kaşık filan yiyiorum.avet kabak atlısıda süper süt yapıyo bende aldırıcam sürekli bittikçe alıyoruz zaten .be bulgur yediğim zaman sütümün miktarı öyle çok farketmiyor , bizim oğlanda acayip gaz yapıyor bulgur , çocuk gazlandığıyla kalıyor. geçen yedim artık 3. aya girdik bir şey olmaz diye çocuk bayıldı gazdan.
canım birde pedine akmasa bile sütün çocuk çektikçe geliyor.göğüslerim ymuşak süt yok diye endişe etme .
aaaa bulgur gaz yaparmı hiç bilmiyordum.ayyy neler gaz yapar keşke burda bir liste oluştursak ya.
123m'ye
cnm benim yazını görünce elma yağının üzerine baktım üzerinde ''adaçayı (elma)yağı yazıyor.
bu arada o kadını bende direk boğmak istedim
hah şimdi oldu teşekkür ederim tatlımm.
adaçayı yağıymış demek.
sagol cnm canım pek acımadı anlamadan takılıyor uzun suren bsy degıl zaten tabı kendını rahat bırakıcaksın braz adetlı degıldım ben 3ay bıttı olmadım az lekelenme gıbı oldum enfeksıyon vardı onun tedavısını gordum sonra takıldı ama sımdı takılır takılmaz kanamam geldı ınsallah fazla kanama olmazda cıkartmak zorunda kalmayız
tatlım enfeksiyon idrar yolu iltihabımıydı bendede varmış idrar tahlilde çıktı.doktor tek dozluk limonata gibi suya konulan bir ilaç verdi adı mono bişeyler ama içmedim bebeğime zarar verir diye korktum.ama yanlış yaptığımı düşünüyorum sen ilaç kullandınmı emziriyoruz bebeğe zarar verirmi bu ilaçlar acaba.
Son düzenleme: