-
- Konu Sahibi aycaeceberen
nasıl kestin canım , düzmü kesicez direk , bir yerde de uzamasın diye süreki törpüleyin okumuştum.
canım çok cesaretlisi,nhangi markanın makasını kullandın önerir misin? ben daha almadım da
kızlar ben hastaneden gelır gelmez kestım tırnakları dr larda eldıve kullnımını önermıyo
kızlar bu arada bugun 40 gunluk olduk gezmelrede gıttık
galıba topikte en buyuk aras ölemı varmı kırkı cıkan başka bebmız
eldiven bende kullanmak istemiyorum ama işaret parmağını gırtlağına sokuyor gözüne sokuyor korkuyorum bir yerine bişey yapacak diye ...
maşallah canım tombik tam sevmelik Allah bağışlasın.
geçmiş olsun canım aklına kötü şeyler getirme evet hastaneye gitmek gerçekten çok sıkıcı birde bebeği çok yoruyorlar.inşallah güzel sonuçlarınız çıkar.
sürekli aranıp emmek istiyor ama memeyi bırakıp bırakıp tekrar emmiyor . o zaman benimki iştahlı herhalde anlamadım gitti.evet canım bende öyle hep kusmuklu bir kadın olarak dolaşıyorum banyo zaten acele acele 10dk. bile zor sürüyor.
inşallah canım bizimkide geçer bugün daha iyiydi her günü farklı oluyor. ben makas almadım canım sadece tırnak makası almıştım makasta alayım olmadı , sen ovalmi kestin düzmü canım.
öylemi canım aslında evet ellerini tanıması lazım ama işte ben bir türlü beceremiyorum bu tırnak kesme işini canım sen nasıl kesiyorsun makaslamı? düzmü kesicez bilemiyorum :44:
3 gündür sinirlerim harap durumda, zombi gibi dolanır oldum. Kızım 3 gündür huy değiştirdi tamamen farklı bir kişiliğe büründü sanki. Sürekli durmaksızın ağlıyor, geceleri uyumuyor. Gündüzleri uyuyor her uyanma arasında diğer uyumasına kadar yaklaşık 3-5 saat süre geçiyor. Bu sabah 5 de uyandı saat 10'a kadar uyumadı bizi de delirtti, dualar okuyorum uyku için, kızım uyumuyor benim kafam düşüyor. Uykusunda birden katıla katıla ağlıyor, sakinleştirene kadar yine mahvoluyorum. İçim gidiyor onun derdini anlamadığım için.
Bugün doktora götürdüm dayanamadım , doktor her şeyi iyi gayet sağlıklı dedi. Gündüz uyutmayın gece uyusun dedi, Allah aşkına uyuyan çoçuğa nasıl müdahele edebiliriz ki ?Uyumayınca daha da huysuz oluyor ayrıca bu daha ikinci ayına giren yenidoğan bir bebek nasıl uyku düzenine alıştırayım ki ?Uyku düzeni 3. aydan sonra verilirmiş.Bir de daha çok küçük olduğu için uyanık kaldığı zamanlar hiç bir şeyden anlamıyor ve ağlamaya başlıyor en fazla 5 dk ilgisini çekebiliyorum sonra yine ağlamaya devam ediyor.Biraz büyüse anlayacak aylık olsa belki daha iyi anlaşıcaz en azından o beni ben onu daha iyi anlıcaz. Vallahi gün sayıyorum şöyle 5-6 aylık olması için.
Az evvel yine zorla uyudu ve birden kusma - ağlama karışımı ile uyandı ve çok huysuz.Allah'ım bugünler ne kadar zormuş, huysuz bebek ne zormuş daha doğrusu ona yetmediğimi hissediyorum , ağlamaları ve ona derman olamamam beni kahrediyor.
Ayrıca kakasını yaparken çok zorlanıyordu ve ıkındığı anlarda kıp kırmızı oluyordu.Doktorumuz bugün kontrol etti ve malesef ki makat darlığı çıktı. O yüzden kuzumun canı çok yanıyor , doktor zamanla ıkına ıkına darlığı genişleyecek, açılacak dedi. Kesi atılıyormuş çocuk cerrahisinde ama onu önermiyormuş. Ben de evde araştırdım ve kesi harici buji ( demir çubuk ) ile makatı genişletme var bu da sıkıntılı bir dönem ve benim asla yapamayaacağım, dayanamayacağım bir yöntem. Başka bir doktora daha göstereceğiz bakalım ne olacak.
Allah yavrularımızı bize bağışlasın ve huysuz , kolik olan bebeklerin bir an önce ağrılarının geçmesini nasip etsin.Annelere de sabır nasip etsin.
3 gündür sinirlerim harap durumda, zombi gibi dolanır oldum. Kızım 3 gündür huy değiştirdi tamamen farklı bir kişiliğe büründü sanki. Sürekli durmaksızın ağlıyor, geceleri uyumuyor. Gündüzleri uyuyor her uyanma arasında diğer uyumasına kadar yaklaşık 3-5 saat süre geçiyor. Bu sabah 5 de uyandı saat 10'a kadar uyumadı bizi de delirtti, dualar okuyorum uyku için, kızım uyumuyor benim kafam düşüyor. Uykusunda birden katıla katıla ağlıyor, sakinleştirene kadar yine mahvoluyorum. İçim gidiyor onun derdini anlamadığım için.
Bugün doktora götürdüm dayanamadım , doktor her şeyi iyi gayet sağlıklı dedi. Gündüz uyutmayın gece uyusun dedi, Allah aşkına uyuyan çoçuğa nasıl müdahele edebiliriz ki ?Uyumayınca daha da huysuz oluyor ayrıca bu daha ikinci ayına giren yenidoğan bir bebek nasıl uyku düzenine alıştırayım ki ?Uyku düzeni 3. aydan sonra verilirmiş.Bir de daha çok küçük olduğu için uyanık kaldığı zamanlar hiç bir şeyden anlamıyor ve ağlamaya başlıyor en fazla 5 dk ilgisini çekebiliyorum sonra yine ağlamaya devam ediyor.Biraz büyüse anlayacak aylık olsa belki daha iyi anlaşıcaz en azından o beni ben onu daha iyi anlıcaz. Vallahi gün sayıyorum şöyle 5-6 aylık olması için.
Az evvel yine zorla uyudu ve birden kusma - ağlama karışımı ile uyandı ve çok huysuz.Allah'ım bugünler ne kadar zormuş, huysuz bebek ne zormuş daha doğrusu ona yetmediğimi hissediyorum , ağlamaları ve ona derman olamamam beni kahrediyor.
Ayrıca kakasını yaparken çok zorlanıyordu ve ıkındığı anlarda kıp kırmızı oluyordu.Doktorumuz bugün kontrol etti ve malesef ki makat darlığı çıktı. O yüzden kuzumun canı çok yanıyor , doktor zamanla ıkına ıkına darlığı genişleyecek, açılacak dedi. Kesi atılıyormuş çocuk cerrahisinde ama onu önermiyormuş. Ben de evde araştırdım ve kesi harici buji ( demir çubuk ) ile makatı genişletme var bu da sıkıntılı bir dönem ve benim asla yapamayaacağım, dayanamayacağım bir yöntem. Başka bir doktora daha göstereceğiz bakalım ne olacak.
Allah yavrularımızı bize bağışlasın ve huysuz , kolik olan bebeklerin bir an önce ağrılarının geçmesini nasip etsin.Annelere de sabır nasip etsin.
Allah yardımcımız olsun ...
gündüz çok uyuyunca gece uyumuyorlar , uyumak isteyen bebekte uyutmadan durduramıyorsun ki dediğin gibi bişeyden anlamıyorlar ki oyalayasın , uyumak isteyipte uyutmayınca benim oğlum sinir yapıyor daha huysuz oluyor . bugün gündüz çok uyudu bu gece nöbet var bana yine :s
bende hastaneden çıktığımdan beri uykusuzum , uykusuzluk benide huysuz yapmaya başladı :s
Beysal canım dualarımız seninle inşallah hayırlısı ile güzel haberlerini yarın alacaksınız.
canım ilk doğum senin miydi sanki applepay gibime geliyor , biz de bugün 32 günlük olduk haftaya carsamba 40ını çıkartıcaz cuma gecesi de istanbul'a gidicez ananesinin yanına 1 aya yakın kalıcaz inşallah.
bizimki de bugün eldivenlerini çıkartayım dedim memeyle kavga edip yanaklarını anında nasıl çizdi kuzum , bir daha aklı erene kadar bir kaç ay boyunca eldivensiz dolastırmam.
Allah yardımcımız olsun ...
gündüz çok uyuyunca gece uyumuyorlar , uyumak isteyen bebekte uyutmadan durduramıyorsun ki dediğin gibi bişeyden anlamıyorlar ki oyalayasın , uyumak isteyipte uyutmayınca benim oğlum sinir yapıyor daha huysuz oluyor . bugün gündüz çok uyudu bu gece nöbet var bana yine :s
bende hastaneden çıktığımdan beri uykusuzum , uykusuzluk benide huysuz yapmaya başladı :s
AY CNM BENIM NE KADAR ZOR GUNLER GECIRIYOSUNUZ rabbım tez zamanda duzene gırmesını nasıp etsın arkadaşım ya
bazı ebbekler böle nedensız aglayabılıyo ne aclık ne gaz kolık sanırım
dr lar konuşuyo ama kımı zman boş cocuk kendı duzenın kendı belırlıyyo yarenıde ben buyuttum arasıda anlıcagın anne benım ama ıkı farklı bebek kışılık bızım elımızden bışey gelmıyo
dedıgın gıbı daha cok kucukler bızımkıde bılmıyo uyanıkken ne yapacagını ya emmek ıstıyo yada yatınca sıkılıyo Allahtan 24 saatın 20 saatı uyuyo yoksa zor oyalamak ben bazen telı hatsız konuma getırıyorum acıyorum muzık yatırıyorum dınlemek hoşuna gıdıyo emzıkte vermeye başladım bırazda onu emıyo o uyanık zmanda öle gecıyo
cnm kaka yaparken zorlanmasıda kötu canı acıyo aglıyo yavrucak demekkı makat catlagı degıl dımı cnm
amin canım su sancılı dönemler bitsin hayırlısı ile o kadar mutlu olucam ki, bana desin anne sunu istiyorum, anne suna sebep canım yanıyor bana yardım et desin. Allah'ım bugünler sanki çok uzak gibi, aynen uykusuzluk beni de asırı huysuz, bıkkın bir duruma getirdi.
kolik sanırım anlamıyorum ne kadar güzel huyu vardı birden içine seytan mı kactı bilmiyorum, sen çok sanslısın masallah inşallah hep böyle gider. bebekler bize değil biz bebeklere uyum sağlıyoruz. ben de emzik veriyorum emziği düşünce yine uyuyorsa uyanıyor , ağlıyor.müzik olarak da Buzuki orhan osman-kolik adlı müziği açıyorum dklarca basa sarıp dinliyoruz biraz yatışıyor. bizim durum tam bir muamma anlayacagın. makat darlığına sebep çatlamada hafiften oluşmuş daha dogrusu yırtılma inşallah ilerlemez.
ay cnm benımde doğumdan sonra makat catlagı oldu ama kabz olursam ortaya cıkıyo oda kan hapından dolayı oluyodu kestım normale döndu ama eger öleyse ınankı ben dayanamıyordum acısına o evlat nasıl dayansın
cnm valla bızım arasta uykuya zor dalıyo daldıgında cok guzel uyuyo memede uyuyodu yatırıyodum uyanıyodu sepetındede aynı
bende döndum eskı taktıge alıyorum ayagıma hafıf hafıf sallıyorum
en gec 15 dk ıcınde uykuya dalıyo dalınca yatırıyorum bı daha uyanmıyo valla en rahatı sen denedınmı cnm hıc
Banyomuzu yaptık mamamızı yedik ve mayıştık , rahatladık veeee maşallah çok şükür uyudu kendi kendine.
Bu da mayışmış halimiz :)
Eki Görüntüle 563219
Banyomuzu yaptık mamamızı yedik ve mayıştık , rahatladık veeee maşallah çok şükür uyudu kendi kendine.
Bu da mayışmış halimiz :)
Eki Görüntüle 563219