- 21 Ocak 2013
- 444
- 4
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #2.661
Merhaba arkadaşlar
Benim kızım 2 ay 1 haftalık 2. aya kadar çok rahattı ama aşılarımız son 5 gündür kabız gibiydi 5. günün sonunda fitil yardımıyla yapabildi.bu kabızlık tekrarlar mı devamlı olur mu bilmiyorum ama bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Güle güle kullan tabletini . Benim kızımda 2,5 yaşında teyzesi tam fındık kurdu :)
Ben günde 2 bardak rezene 2 bardakta stell tee içiyorum. benimde oğlumunda kabızlık problemimiz olmadı.
oh walla dönenceler elleri keşfetmeler maşallah sizebenimde benekli bi tişörtüm var oglum bayılıyo ona sanırım benekleri yakalamaya çalışıyor ama benimki henüz ellerini bilinçli hareket ettiremiyor. bide cöp cöp ellerini emmesi var onu yiyesim geliyor.
benim oglumun cildindeki sivilceler geçtide kafasındakiler tekrarladı. krem sürüyorum geçiyor, su deyince yıkandıktan sonra tekrar çıkıyor. şampuansız yıkamayı denedim yine oldu. dr un son verdiği kremler biri antibiyotik biride mantar kremi sürmüyorum artık iyice canım sıkıldı bu olaya
anneler ben 2 gündür bittim kızımın huyu tamamen değişti. ve bu huyu artık beni çileden çıkar
tıyo mahvoldum resmen ya. dün 4 te uyudu sabaha karsı.napıcamı bilemiyorum deneyımlerini
zi lütfen paylaşın.akşm 8den snra kendikndine uyusa bile uyandırmayı planlıyorum bu akşmdan başlıcam
faydası olcakmı acaba.böyle yöntemlere başvurup sonu kötü olan durumları olan varsa yazın lütfen. neler
yapabilrmm.babası bu sbh işe giderkn uyandırdı(4 te uyumuştu)şimdi kendi kendine uyudu o kadar diretmeme rağmen
eşim dio şimdi bırak uyusun akşm uyutmayız.bu gecede aynı şeylri yaşamk istemyorum. kabızmı gaızmı var nesi var hç anlayamıyoruz. açmı
tokmu iice kafam karıştı .en büyük sorun da ben kızıma sinrleniorum sonrada üzülüyorum yaa bugun gunum berbat gececek kafaya takıyorum
ben şimdi ufacık bebeğe kızıyosam büyünce naparım
iyi akşamlar arkadaşlar nasılsınız bakalım geçmişi biraz okuyabildim umarım keyifler iyidir biz pek uyumuyoruz 5 dklık kuş uykusu uyuyoruz tamam sürekli kalkmaya çalışıyoruz başını yattıgı yerden kaldırıyo vucudunu kaldırmaya çalışıyo dikilirsek ne güzel acaba zararlımı diye düşünmüyo degilim evde gezmeye etrafı keşmetmeye bayılıyoruz iyice fena olmaya başladık hayırlısı bakalım memeyi bırakıyo emziği alıyo uyurken nasıl olucak bilmem
kızlar son zamanlarda prıma kaka sızdırıyo cış sızdırıyo sızde durumlar ne bıkere huggıes aldım onuda sevmedım sın ne kullanıyosunuz
ah bi bilebilsem foto koymayı:) canım ayın kaçında doğdu,kaç kilodur şimdi.benim oğlum 9 kasım da doğdu 2 ay kontrolünde 5600 gr dı.57 cm. boy du...ama şimdi 6 yı geçmiştirde sanki bu sıralar kilo almıyo gibi geliyor.çünkü sürekli emiyo süt te bitiyo haliyle hiç dolmuyo...el biberona alışçak diye korkar ben alıştırmaya çalışıyorum emzikte almıyo.mızır mızır akşam ediyoruz.arada mama vermek istiyorum ama yemiyo sıpa.meme gelince saldırıyo.süt olsun olmasın.oyalanıyo:))))
aynen aynen saç kurutma makinesi ile yaşıyoruz resmen.
humananın still çayı gerçekten sütü artırıyormu bende almak istiyorum deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum memnunmusunuz.
tatlım şu ay işini tam anlamıyorum bana öğretirmisin biz şimdi 64 günlüğüz yani 2 aylık oluyoruz değilmi.
1-arkadaşlar bişey soracam 28 kasımda doğdu kuzum benim şimdi kaç aylık oluyoruz şu ay işini anlamıyorum.28 ocakta 2 ayı bitti yani üç aylıkmı olduk.
yoksa 2 ay 5 günlük diyemi hesap edecem.uzman tv den filan bebek gelişimini izlemek istiyorum 2 aylık kısmınamı bakacam 3 aylık kısmınamı onu keşfedemedim
2-bide kızım daha tartılmadık evdeki tartıya baktığımda 5400 civarı kaç numaralı bebek bezi olmalı ben 2 yi kullanıyorum ama 3 e geçmenin zamanı geldimi acaba.
3-bide geceleri 5 6 saat uyuyor uyanmıyor emmiyor bu 2-3 gündür normalmi bu kadar aç kalması kötü değilmi sizce
Günlerce gecelerce meme kavgası yaptığımız kızım şimdide biberon almıyo ve ayın sonunda işe başlıcam, tavsiyesi olan varmı?
selam kızlar
canım çokkk sıkkın dün benden 1 hafta önce dogum yapan arkadsın yanındaydık.benım bebegım onunkının yanında minnacık kaldı .kılosunu falan demiyor tabi.dün akşamdan beri kaka yapıyordu bebeğim meme bol gelıyor dedım o yaptı ben emzirdim her emzirmede altına yaptı cahillik meger ishal olmuş sabah yeşile dönunce anladım dr gittik sagolsun benim doktor he olabılır yok öyle bişi internette yazılana inanamayın siz biraz pimpiriksiniz açıklama falan yapan biri değil anlıyacagınız tutturdu gecen ay 5 kılo bu ay 5.900 iyi almıs işte dedim o bir önceki aydı gecen ay 5.4 kıyafetleri düşüp bu ayda 5.7 oluyor eşimde ondan yana çıktı eve geldiğimde takip defterini bulup eşimin gözüne soktum beni yalancı cıkarıyon .dr mezureyi almıs öyle bir boy ölçtuki benım bebe oldu 67 cm .bir ayda 7 cm almıs sankı evde kendim ölçtüm 62cm la havle çektim neyse tahlil vermem gerekti beni bir odaya aldılar odada sonradan öğrendimki çocuk bronşitmiş yatırmıslar .neyse tahlilde 1 2 lökosit cıktı hemen antibiyotik verdi dedim antibiyotik olmasa nasıl geçecekmiş dedim heryerde antibiyotiklerin zararları falan var eşim hemen dr tarafında tek kaldım sinirlerim bozuldu üstüne birde o çocugu görünce moral 0 e dedim lohusa bile olamadım 3 Aydır uyku uyumadım dinlenmedim sabah kalk kahvaltı öglene yemege eve geliyorlar yemek hazırla aksam yemegı ev bulasık yemek ayyyyyyy çok bunaldım çenem düştü burda siz yazıyonuz ya aguluyor ya bende benım bebegımın ses cıkarmasını agulama sanıyordum meger o cocugu görunce resmen cocuk harfler cıkıyor benımkısı ıse sadece ııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı sizce bir sorunmu var ben depresyondamıyım?
antibiyotik kullanayım mı 1 2 lökositle
valla cnm benm oğlumda aynen öle.memeden sonra sıkılınca falan hmen kafa kalkıo vücudunu hareket ettirio ne yapacağımı şaşırır hae geliorum yanımdayken bile korkuorum götü başı heryeri hareketli :)
cnm senin bebeğin kilo aldığından yanlış numara kullanıosundur 4-9 kg arası 3 numara bez kullanman gerek. ben ultra primanın premium care ini kullanıorum 5 yıldızlı cilt koruması var deneni.gerçekten de var çok uzun saatler kalsa bile bez bebek cildinde hiçbir pişik sıkıntı yapmıor kullanmanı tavsiye ederimm ben çok memnunumm..
bebeklerimiz aynı gün doğmuş cnm bnm oğlum da 2.ay da 5.300 kg daydı 59 cm di iki ayındada 1 er kg aldı bakalım 11 şubatta aşı için gittiğimde ne kadar olacak banada nedense bu ay kilo almadı gibi gelio gerçi bnm gözümde hep aynı oğlum:) aynı dertten bende yanıorummm 1 martta işe başlıcam ve bnmki de ne biberon ne emzik nede kaşık alıo ağzına hep meme istiyooo
evet humananın çayı gerçekten işe yarıo birde ek olarak tahin helvasıda yiyebilirsin oda süt yaparr ve bol bol su içmen gerekio en işe yarayanı o aslında ne kadar bol su tüketirsen okdar sütü olur inan.
evet cnm 2 ay 5 günlk olarak 2 aylık bebek bakımına bakıcaksınn.3 numaraya çoktan geçmen gerekirdi.hiçde kötü değil merak etme çünkü bebek ne kadar uyursa onun gelişiminde ve kilo alımında okadar faydası varr..
maalesef cnm benm bebğimde öle biberon kaşık emzik almıo ve bende senin gibii 1 martta iş başı yapıcam ve kara kara düşünüorummm 11 inde dr a gidip sorucam önerileri olursa seninle paylaşırımm.
hiç boşuna moralini bozma cnm bebeğğin gayet ii bence.sizden daha kötü durumda olanlar var inan ve bu sebepten dolayı halinize şükredinn..sanırım bebeinde bağırsak enfeksiyonu var.eğer kaka yeşilse ve çok cıvıksa.kendi dr um hariç gaz ve kaka problemi için memorial hastanesinde prof. dr özlem hn da bana tavsiye ettiği bir ilaç var bu bağırsakları dengeleyici bir ilaç biz çok memnun kaldıkk bio gaia adında.günde 5 damla dr unla da konuş istersen ama inan çok memnun kalacaksın.benim hala annem bende kalıo gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı oğlum gazdan kaka probleminde uykusuzluktan çok çekti ve hala çekioo ben annem sofrayı hazırlamadan kahvaltı yapamıorum öğlenleri yemeğim yokk akşam kocam gelecek bana yardım edecekki ben öle yemek hazırlayım..oğlumun gözünden uyku akıor ama 2,30 olmadan uyuyamıoor herşeyi denedimm ama olmuorr..yalnız oğlumun bir gülüşü herşeye yetiyorr o bana bi kere gülsünn ben herşeye razıyım inan.belimin ayaklarımın tükendiği anda bilee okuduğum birşey kulaklarımda çınlıorr birazdan burada yayınlacağım okursan sende anlayacaksınn.
tatlım ben zaten 3 numara premıum care kullanıyorum o sızdırıyo
anneler ben 2 gündür bittim kızımın huyu tamamen değişti. ve bu huyu artık beni çileden çıkar
tıyo mahvoldum resmen ya. dün 4 te uyudu sabaha karsı.napıcamı bilemiyorum deneyımlerini
zi lütfen paylaşın.akşm 8den snra kendikndine uyusa bile uyandırmayı planlıyorum bu akşmdan başlıcam
faydası olcakmı acaba.böyle yöntemlere başvurup sonu kötü olan durumları olan varsa yazın lütfen. neler
yapabilrmm.babası bu sbh işe giderkn uyandırdı(4 te uyumuştu)şimdi kendi kendine uyudu o kadar diretmeme rağmen
eşim dio şimdi bırak uyusun akşm uyutmayız.bu gecede aynı şeylri yaşamk istemyorum. kabızmı gaızmı var nesi var hç anlayamıyoruz. açmı
tokmu iice kafam karıştı .en büyük sorun da ben kızıma sinrleniorum sonrada üzülüyorum yaa bugun gunum berbat gececek kafaya takıyorum
ben şimdi ufacık bebeğe kızıyosam büyünce naparım
canım yaa
ben çok uyuyo çok uyuyo dedim dedim şimdi de gündüzleri yarım saat uyusa öpüp başıma koyucam ,bi de gözünü açıp orda mıyım değil miyim diye bakıyor ordaysam tamam yoksam başlıyor ağlamaya
Büyüyor annesi..... olacak bunlar .Ve sen bu dönemlerde sakin olmayı başarmak zorundasın.
Canim dr. gittin mi? Sonuc ne paylasir misin?
Canim cok sevindim senin adina. O kremi biz kullandıkevet tatlım gıttık buugun sukur
drd cok guler yuzlu herşeyı rahatlıkla sorabılecegım bışeydı
ılk olarak özeldekı dr un dedıgı gıbı kafasındakı egzama degıl konakmış zeytınyagı ıle hallolucak
dr un verdıgı locaıt ve kafayı surulen bı bebek ıcın cok agır mış kortızonlu krem ufak bebek ıcın cok agır ıyıkı kullanmamışsın dedı
bız bebege bu tarz kremı herşeyı deneyım kurtaramadıysak en hafıf olan hıpocort verıyoruz ama cözemessek dedı
bu bebeklık cagında cıldın nem kuru dengesının saglayamamasından olur dedı
ılk olarak yuzu nemlı tutucaz sureklı dedı sebamedın tıbbı yuz kremını kullanıcaz ve sebamed sampuan dedı
15 gun sonra yenıden görucem bebegı dedı cok rahatlattı bızı arasta gulucukler sactı dr teyzesıne
Canim cok sevindim senin adina. O kremi biz kullandıkne gibi kotu sonuclari olur acaba. Sizin yuzunuz nasil simdi. Bizimki cok kotuydu.ici iltihap doluydu.
İyi aksamlar kizlar.ben kfayi yemek yzereyim.artik hic mutlu degilim.bebegim olmasa alip basimi gidecegim ama bana muhtac bi bebek var.yasadigim sehre yeni tasindim.burada sadece kaynanam var.annemler baska sehirde kalfilar.bir haftalogina annemler evime geldi ve bu benim burnumdan geldi.kaynanam annemi hic kabullenemiyor.anneme bi hosgeldine bile gelmedi(kadin benim evden cikmazdi dusunun)esim iyi favraniyordu ama kaynanam sayesinde o da sacmaladi.annem var diye bisey demedim.bu aksam annemler gitti ve biz kavga ettik.sebep:gicirdayan bi dolapbardi.annem yikanan bulasiklari kaldiriyordu.tabagi nereye kaldiracagini sordu.bende gicirdayan dolaba koymasini soyledim.neymis ben gicirdayan dolap demisim de cok kirilmis.butun gece sinirden agladim adam bi gelipte aglama demedi.devirdi poposunu uyudu.annemler buradayken eve gec geldi surekli.haftasonu evde durmafi hic.yemege bekledigimizi bildigi halde hem yemegini yiyip geldi hemde beni beklemeyin diye atamadi bile.cok mutsuzum.bosanmak istiyorum.annemlerdeki hayal kirikligini,benim mutsuz oldugumu anladigi icin caninin nasil acidigini dusunebuliyormusunuz.Allahim bana sabir versin.sizce ne yapmaliyim.ben bu yaptiklarina ne kadar kirildigimi soyleyemedim bile.keske hic evlenmeseydim.
cnm bızde ıkı kere kullandık hemen de farkını gösterdı bızımıde kötuydu ıltıhaplı sarı kabukluydu
bugun öle degıldı dr a gıttıgımızde olsa bıle onu egıl hıpokort verırdım dedı 7 cesıt kortızonlu krem varmış bebek ıcın en uygunu oymuş
kortızonlu krem bebek tarafından emılıp bagışıklık sıstemını zayıflatabılıyomuş cnm zararın neresınden dönulıurse kardır dr nasıl yönlendırırse öle devam edıcem cnm sende mesela kremıkullandın yuzu gectı ondan sonra sık nemlendırıcı yuz kremı denesenmı acaba
bız 15 gun öle devam edıcez sonra dr yıne cagırdı
Canim zaten nemlendirici var kullaniyorum. Bakalim cumartesi dr. Te s t sonucuna göre ne diyecek. Ben de unv hastanesine gideyim bari.