2012 kasım bebekleri büyüyor..

Benim kızımda da var kabızlık. Kakasını yapamıyorsa çırpınır, ağlar, ayaklarını attırır bu şekilde 7-8 saat geçirebilir(belki daha uzunda kalır bilemiyorum ben o kadar dayanabildim) fitil ya da başka bir şeyle poposunu uyararak yaptırmazsam. Doktor anne sütünden dedi. Sen normalsen o kabız, sen cırcırsan o normal olacak dedi. Şimdi inci hanım hergün kaka yapsın diye ben günde en az üç kere tuvaleti ziyaret ediyorum:)
İnşalah sizin ki geçicidir. Gaz sıkıntınız yoksa kuru kayısı veya incir günluk 2-3 tane yiyebilirsiniz, böyle bir sıkıntıyı oluşmadan, doğal yolla çözmüş olursunuz.

Güle güle kullan tabletini . Benim kızımda 2,5 yaşında teyzesi tam fındık kurdu :)

Saol cnm.. aa valla senin isin dahazormus ya cisini falan ogrense ilki ikinci daha kolay oluyo ozaman yani birinci cocugun kendini kurtarmasi lazim biraz,benim kizim 4, 5 yasinda esimin evde olmadigi zamanlarda bebekden firsat bulupda yemej yiyemiyorum mesela kizima anca isitip koyuyorum onune kendi yiyo..gunler hep kosturmaca geciyo, uyuma hayalleriyle geciyo uyumak istiyorum bebek dogdu dogali hic disari cikmadim disari cikip yurumek istiyorum artik, ruh hali bozuluyo insanin ya,,

arkadasim benim bebegimde de olmustu,yonsullanma seklinde kabuklu baanyo yaptirdiktan sonra basini onden arkaya dogru guzelce kurula yas kalincada oluyor oyle,yas kalsin benimkinin kafasi hemen oluyor dene derim

anneler ben 2 gündür bittim kızımın huyu tamamen değişti. ve bu huyu artık beni çileden çıkar
tıyo mahvoldum resmen ya. dün 4 te uyudu sabaha karsı.napıcamı bilemiyorum deneyımlerini
zi lütfen paylaşın.akşm 8den snra kendikndine uyusa bile uyandırmayı planlıyorum bu akşmdan başlıcam
faydası olcakmı acaba.böyle yöntemlere başvurup sonu kötü olan durumları olan varsa yazın lütfen. neler
yapabilrmm.babası bu sbh işe giderkn uyandırdı(4 te uyumuştu)şimdi kendi kendine uyudu o kadar diretmeme rağmen
eşim dio şimdi bırak uyusun akşm uyutmayız.bu gecede aynı şeylri yaşamk istemyorum. kabızmı gaızmı var nesi var hç anlayamıyoruz. açmı
tokmu iice kafam karıştı .en büyük sorun da ben kızıma sinrleniorum sonrada üzülüyorum yaa bugun gunum berbat gececek kafaya takıyorum
ben şimdi ufacık bebeğe kızıyosam büyünce naparım

canım öncelikle sakin olmalısın.

emin ol bebeğinde bilinçli olsa seni üzmek istemez.
benim oğlum uzun zamandır saat 2 de uyurdu. gündüz 1 gib uyanırdık. tabi 3 saatte bir bazen saat başı besleniyor. dün bütün gün uyudu saat 10.30 gibi uyanıp 1 de yine uyudu. ama ondan iki gün önce 7 saat uyanık kalmıştı ve sürekli mızırdanmıştı. bir günü diğerni tutmuyor
uyudukça uyuduğu oluyor. uyanık kaldıkçada daha çok uyanık kalıyor bizimki...

biz bugün dr.a gidicez bakalım emzirme sorunumuzu çözeceklermi...
geçen hafta cumartesidn beri emmiyor biberonla veriyorum sağarak.
dün gece bir ara bibernuda red etti. hergün deniyorum belki emer diye ama emmiyor.

birde kızlar cilt döküntülerinden bahsetmişsiniz yumurtada yapabiliyor.

benim oğlumun kuak arkasından iltihsp gibi sıvı birikmişti ve yüzü kabuklu olmuştu yumurtayı kestim akmıyor.
yüzümüz hala pütürlü ama renkli değil.
ah eskidn annelerimiz ne yerse yararmış. biz ne yesek dert

Son düzenleme:
Merhaba kızlar, hatırlarsanız oğlum biberona alıştı beni emmek istemiyordu. Bende uykudan uyanır uyanmaz daha ayılmadan meme verdim hep, uyanıksada biberonla beslerken aralarda mememi sokuştura sokuştura en sonunda kabul ettirdim. 2 gündür benide emiyo çok şükür, sol mememle yine kavgalı ama olsun onunla daha öncedende aralarında bir husumet vardı :) o yüzden dert etmiyorum. Sütümde azalmıştı emmediği için oda düzeldi çok şükür. daha çok su içmeye ve makineyle sağmaya başladım. Birde önceden sütüm daha yavaş akardı şimdi hızlı akıyor. O yüzdende emmeyi kabul etmiş olabilir. Süt sağma makinesi kullanıyorumya onun çok faydası oldu, hozlı akış sanırım ondan kaynaklandı. Bebek emse bile memedeki sütün tamamını boşaltamıyordu, makineyle son damlasına kadar sağa sağa kanalları açtım sanırım. Benim yorumum bu yani :) benim gibi bebeği biberona alışıpta emmeyi bırakan annelere belki faydası olur diye paylaşmak istedim.

Kendim içinde dün korse aldım göbeği toparlıyor diyorlar bakalım hayırlısı :) bugünde evde spor yapmaya başlayacam. Evde ne kadar istikrarlı olacam bilmiyorumda deneyecem bakalım :) evin yakınında spor salonu var ama gidemiyoruzki Hamilelik öncesine göre 6 kilo fazlam var. Dün akşam iyica gaza geldim vericem o kiloyu :) Saçlarımıda boyatmak istiyorum. Offf çok şey istiyorum çok, dışarda güneşide gördümya ondan herhal :)) İşin kötüsü Aydın' a taşınalı daha bir ay olmadı hiçbiryeri bilmiyorum. Buralarda yaşayan varmı aranızda kuaför tavsiye edebilecek :)

valla cnm benm oğlumda aynen öle.memeden sonra sıkılınca falan hmen kafa kalkıo vücudunu hareket ettirio ne yapacağımı şaşırır hae geliorum yanımdayken bile korkuorum götü başı heryeri hareketli :)

kızlar son zamanlarda prıma kaka sızdırıyo cış sızdırıyo sızde durumlar ne bıkere huggıes aldım onuda sevmedım sın ne kullanıyosunuz

cnm senin bebeğin kilo aldığından yanlış numara kullanıosundur 4-9 kg arası 3 numara bez kullanman gerek. ben ultra primanın premium care ini kullanıorum 5 yıldızlı cilt koruması var deneni.gerçekten de var çok uzun saatler kalsa bile bez bebek cildinde hiçbir pişik sıkıntı yapmıor kullanmanı tavsiye ederimm ben çok memnunumm..

bebeklerimiz aynı gün doğmuş cnm bnm oğlum da 2.ay da 5.300 kg daydı 59 cm di iki ayındada 1 er kg aldı bakalım 11 şubatta aşı için gittiğimde ne kadar olacak banada nedense bu ay kilo almadı gibi gelio gerçi bnm gözümde hep aynı oğlum:) aynı dertten bende yanıorummm 1 martta işe başlıcam ve bnmki de ne biberon ne emzik nede kaşık alıo ağzına hep meme istiyooo

evet humananın çayı gerçekten işe yarıo birde ek olarak tahin helvasıda yiyebilirsin oda süt yaparr ve bol bol su içmen gerekio en işe yarayanı o aslında ne kadar bol su tüketirsen okdar sütü olur inan.

evet cnm 2 ay 5 günlk olarak 2 aylık bebek bakımına bakıcaksınn.3 numaraya çoktan geçmen gerekirdi.hiçde kötü değil merak etme çünkü bebek ne kadar uyursa onun gelişiminde ve kilo alımında okadar faydası varr..

Günlerce gecelerce meme kavgası yaptığımız kızım şimdide biberon almıyo ve ayın sonunda işe başlıcam, tavsiyesi olan varmı?

maalesef cnm benm bebğimde öle biberon kaşık emzik almıo ve bende senin gibii 1 martta iş başı yapıcam ve kara kara düşünüorummm 11 inde dr a gidip sorucam önerileri olursa seninle paylaşırımm.

hiç boşuna moralini bozma cnm bebeğğin gayet ii bence.sizden daha kötü durumda olanlar var inan ve bu sebepten dolayı halinize şükredinn..sanırım bebeinde bağırsak enfeksiyonu var.eğer kaka yeşilse ve çok cıvıksa.kendi dr um hariç gaz ve kaka problemi için memorial hastanesinde prof. dr özlem hn da bana tavsiye ettiği bir ilaç var bu bağırsakları dengeleyici bir ilaç biz çok memnun kaldıkk bio gaia adında.günde 5 damla dr unla da konuş istersen ama inan çok memnun kalacaksın.benim hala annem bende kalıo gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı oğlum gazdan kaka probleminde uykusuzluktan çok çekti ve hala çekioo ben annem sofrayı hazırlamadan kahvaltı yapamıorum öğlenleri yemeğim yokk akşam kocam gelecek bana yardım edecekki ben öle yemek hazırlayım..oğlumun gözünden uyku akıor ama 2,30 olmadan uyuyamıoor herşeyi denedimm ama olmuorr..yalnız oğlumun bir gülüşü herşeye yetiyorr o bana bi kere gülsünn ben herşeye razıyım inan.belimin ayaklarımın tükendiği anda bilee okuduğum birşey kulaklarımda çınlıorr birazdan burada yayınlacağım okursan sende anlayacaksınn.

Merhaba anne...
Nasılsın?
Ben iyiyim, doğmama çok az bir süre kaldı.
Ama sana söylemem gereken birşey var.
Kimilerine göre bazı eksikliklerle geleceğim..

... "Özürlü" diyecekler bana..
Ama ben kimseden "özür" dilemeyeceğim anne..
Senin dışında...
Senden şimdiden özür dilerim..
Beklentilerinin hepsine cevap veremeyeceğim için..
Komşumuz çocuklarını benimle oynatmak istemediği zaman boynunu eğeceğin için..
"Bana doğru düzgün bir evlat bile veremedin", sesini duyarsan birgün..Kulağındaki her yankısı için..
Mağaza mağaza dolaşıp bisiklet seçmenin tatlı heyecanı yerine,
Tekerlekli sandalye almanın burukluğunu sana yaşatacağım için..
Çağrılmayacağımız her aile toplantısı,bayram kutlaması, piknik için..
Yada çağrılacağın ama benim yüzümden gidemeyeceğin her toplaşma, her düzenlenen kadınlar günü için..
ÖZÜR DİLERİM ANNE..

Ama senden bir isteğim var;
Benden sakın vazgeçme anne!
Bacaklarım güçsüz olabilir..
Kolayca tırmanamayabilirim merdivenleri..
Sakın beni taşımaya kalkma anne!
Tamam engelleri birlikte aşalım yine..
Ama sen elimden tutma!
Bana yardım etmek istiyorsan yukarı çık ve bana "gel" de!
Çıkamadığım için ağlayabilirim belki de..
Ama sen ağlat beni anne!
Ağlasamda daha çok merdiven çıkarmalısın bana..
Yoksa asla güçlenemem..

Kulaklarım iyi işitmeyebilir..Konuşmaya başlamam biraz zaman alabilir belki..
Ama sen sakın suskunluğa bürünme anne!
Daha çok konuşmalısın benle!
Daha çok şarkı söylemeli, daha çok kitap okumalısın bana!
Yoksa asla konuşamam...

Belki bazı takıntılarım, ısrarlarım olabilir geldiğimde..
'N'olur bana 'hayır' de anne!
Bana acıdığın ve beni mutlu etmek için, istediğim herşeyi yapma hatasına sakın düşme!
Lütfen ağlat beni anne!
Şimdi beni ağlat ki, ilerde birlikte ağlamayalım..
Yoksa asla ayakta duramam..

Belki etrafındaki insanlardan biraz farklı bir yüzüm olabilir doğduğumda..
Çok iyi görünmeyebilirim belki..
Ama sen yine güzel güzel bak bana anne!
Öyle bakki, bende aynaya baktığımda karşımda güzel bir yüz görebileyim..
Yoksa asla kendime gülümseyerek bakamam...

Bir şeyleri hemen kavramayabilir, çabucak anlamayabilirim belki...
Ama sen yine anlat bana anne!Defalarca anlat!
Benden sakın VAZGEÇME!
Yoksa asla Öğrenemem...

Son birşey daha;
Lütfen bu satırları okurken ağlama!
Çünkü ben yazarken inan hiç ağlamadım ANNE!

tatlım ben zaten 3 numara premıum care kullanıyorum o sızdırıyo

hiç boşuna moralini bozma cnm bebeğğin gayet ii bence.sizden daha kötü durumda olanlar var inan ve bu sebepten dolayı halinize şükredinn..sanırım bebeinde bağırsak enfeksiyonu var.eğer kaka yeşilse ve çok cıvıksa.kendi dr um hariç gaz ve kaka problemi için memorial hastanesinde prof. dr özlem hn da bana tavsiye ettiği bir ilaç var bu bağırsakları dengeleyici bir ilaç biz çok memnun kaldıkk bio gaia adında.günde 5 damla dr unla da konuş istersen ama inan çok memnun kalacaksın.benim hala annem bende kalıo gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı oğlum gazdan kaka probleminde uykusuzluktan çok çekti ve hala çekioo ben annem sofrayı hazırlamadan kahvaltı yapamıorum öğlenleri yemeğim yokk akşam kocam gelecek bana yardım edecekki ben öle yemek hazırlayım..oğlumun gözünden uyku akıor ama 2,30 olmadan uyuyamıoor herşeyi denedimm ama olmuorr..yalnız oğlumun bir gülüşü herşeye yetiyorr o bana bi kere gülsünn ben herşeye razıyım inan.belimin ayaklarımın tükendiği anda bilee okuduğum birşey kulaklarımda çınlıorr birazdan burada yayınlacağım okursan sende anlayacaksınn.[/QUOTE]
kendi drum haric demissin neden acaba? Bizimde gaz problemimiz yuzunden gece gunduz birbirine karismis durumda kizim agliyo katila katila hemde bu damlanin kullanan herkesde ise yaradigini duydugum icin kullanmak istedim ama bir eczaci tepki gostererek karsi cikti kulaktan dolma nasil kullanabilirsiniz allerjik bir durum yaratabilir die alamadim dolayisiyla :/ ve son hiz gaza devam (

canım yaa

ben çok uyuyo çok uyuyo dedim dedim şimdi de gündüzleri yarım saat uyusa öpüp başıma koyucam ,bi de gözünü açıp orda mıyım değil miyim diye bakıyor ordaysam tamam yoksam başlıyor ağlamaya
Büyüyor annesi
..... olacak bunlar .Ve sen bu dönemlerde sakin olmayı başarmak zorundasın.

al benden de o kadar.çok uyuyo diye diye uyumaz oldu.sürekli mız mız.kendi kendine nasıl uyuyor bebekleriniz.benim bacaklarım kopuyor sallarken....çok zor dalıyouykuyo.şaşırdım iyice.

Canim dr. gittin mi? Sonuc ne paylasir misin?

evet tatlım gıttık buugun sukur
drd cok guler yuzlu herşeyı rahatlıkla sorabılecegım bışeydı
ılk olarak özeldekı dr un dedıgı gıbı kafasındakı egzama degıl konakmış zeytınyagı ıle hallolucak
dr un verdıgı locaıt ve kafayı surulen bı bebek ıcın cok agır mış kortızonlu krem ufak bebek ıcın cok agır ıyıkı kullanmamışsın dedı
bız bebege bu tarz kremı herşeyı deneyım kurtaramadıysak en hafıf olan hıpocort verıyoruz ama cözemessek dedı
bu bebeklık cagında cıldın nem kuru dengesının saglayamamasından olur dedı
ılk olarak yuzu nemlı tutucaz sureklı dedı sebamedın tıbbı yuz kremını kullanıcaz ve sebamed sampuan dedı
15 gun sonra yenıden görucem bebegı dedı cok rahatlattı bızı arasta gulucukler sactı dr teyzesıne

Canim cok sevindim senin adina. O kremi biz kullandık ne gibi kotu sonuclari olur acaba. Sizin yuzunuz nasil simdi. Bizimki cok kotuydu.ici iltihap doluydu.

Canim cok sevindim senin adina. O kremi biz kullandık ne gibi kotu sonuclari olur acaba. Sizin yuzunuz nasil simdi. Bizimki cok kotuydu.ici iltihap doluydu.

cnm bızde ıkı kere kullandık hemen de farkını gösterdı bızımıde kötuydu ıltıhaplı sarı kabukluydu
bugun öle degıldı dr a gıttıgımızde olsa bıle onu egıl hıpokort verırdım dedı 7 cesıt kortızonlu krem varmış bebek ıcın en uygunu oymuş
kortızonlu krem bebek tarafından emılıp bagışıklık sıstemını zayıflatabılıyomuş cnm zararın neresınden dönulıurse kardır dr nasıl yönlendırırse öle devam edıcem cnm sende mesela kremıkullandın yuzu gectı ondan sonra sık nemlendırıcı yuz kremı denesenmı acaba
bız 15 gun öle devam edıcez sonra dr yıne cagırdı

İyi aksamlar kizlar.ben kfayi yemek yzereyim.artik hic mutlu degilim.bebegim olmasa alip basimi gidecegim ama bana muhtac bi bebek var.yasadigim sehre yeni tasindim.burada sadece kaynanam var.annemler baska sehirde kalfilar.bir haftalogina annemler evime geldi ve bu benim burnumdan geldi.kaynanam annemi hic kabullenemiyor.anneme bi hosgeldine bile gelmedi(kadin benim evden cikmazdi dusunun)esim iyi favraniyordu ama kaynanam sayesinde o da sacmaladi.annem var diye bisey demedim.bu aksam annemler gitti ve biz kavga ettik.sebep:gicirdayan bi dolapbardi.annem yikanan bulasiklari kaldiriyordu.tabagi nereye kaldiracagini sordu.bende gicirdayan dolaba koymasini soyledim.neymis ben gicirdayan dolap demisim de cok kirilmis.butun gece sinirden agladim adam bi gelipte aglama demedi.devirdi poposunu uyudu.annemler buradayken eve gec geldi surekli.haftasonu evde durmafi hic.yemege bekledigimizi bildigi halde hem yemegini yiyip geldi hemde beni beklemeyin diye atamadi bile.cok mutsuzum.bosanmak istiyorum.annemlerdeki hayal kirikligini,benim mutsuz oldugumu anladigi icin caninin nasil acidigini dusunebuliyormusunuz.Allahim bana sabir versin.sizce ne yapmaliyim.ben bu yaptiklarina ne kadar kirildigimi soyleyemedim bile.keske hic evlenmeseydim.

cnm arkadaşım benım ya kıyamam neden eşin ailene bu şekılde davrandıkı acaba bence kv nın etkısı olabılır bu konuda yoksa bı gıcırdayan dolap ta kırışcak bışey yok
öncelıkle boşanma konusunu at bı kenarıya anladıgım kadarıyla zor bı dönem gecırıyosunuz eşin normalde nasıl bırı cnm ıyıyken ıyı bırımı yoksa devamlı tabırı caızse kaba anlayıssız bırısımı

Canim zaten nemlendirici var kullaniyorum. Bakalim cumartesi dr. Te s t sonucuna göre ne diyecek. Ben de unv hastanesine gideyim bari.

Son düzenleme:
Canim zaten nemlendirici var kullaniyorum. Bakalim cumartesi dr. Te s t sonucuna göre ne diyecek. Ben de unv hastanesine gideyim bari.

hımm anladım cnm bendede vardı ama dalınındı sebamed bu dengeyı saglıyo dedı aldık hemencık
ben ılk gıttım memnun kaldım cnm ınşalla yavrularımızın pırıl pırıl cıldı olucak huzurlu kasıntısız bebekler olucaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…