2012 kasım bebekleri büyüyor..

anne sütü yaramıyorsa bebek az kilo alırmış acaba yaramıyor mu canım ? bu ay inşallah güzel kilo alır ve sütünle beslersin biz malesef süt olmadıgı için mama ile besliyoruz. süt varken mamaya gecmek insanı çok üzer.

kızlar benim oğlumun yüzü çok kuru ne sürmeliyim yüzüne sizce . sizler ne kullnıyorsunuz. bübchenin yüz kremi var onumu alsam acaba.

cnm bizim doktor direkt bepanten kremi önerdi bize iyi geldi.

selam kızlar

cumartesi günü 3. ay kontorulumuze gittik ve bebeğimin gelişimi çok şükür güzel çıktı. 63 cm 5900 gr ve kafası 39 cm çıktı. rota aşımızın ilk dozunu vurdurduk 2. doz 45 gün sonra olacak. akşamında biraz huzursuz oldu ama geçti hemen.

kakasında bir kaç haftadır aralıklarla yeşil veya yeşil sarı dışkı içerisinde siyah cay tanelerine benzer parçalar vardı. doktorumuz dışkı testi istedi ( gaitada kan ve gaitada parazit ) o gün kakasını yapmadığı için tahlili yaptıramadık. dünkü dışkısı normalken bugün yine yeşillik görünce hemen hastaneye götürüp yaptırdım ve sonuç bebeğimde malesef mantar çıktı dışkısında. mikostatin 5 gün kullanacağız ve geçecek inşallah. çok şükür ki alerji veya parazit çıkmadı. mama ile besleniyor yavrum alerjisi çıksydı mahvolmuştuk.

bunun dışında havaların güzelliğinden faydalanmak adına kuzumu her gün 2 saate yakın dolaştırıyorum. çok seviniyor. temiz hava uyumasında ve mızmızlanmasında da büyük rol oynadı. daha sakin oluyor ve gündüz daha güzel uyumaya başladı.

şimdilik haberler böyle.

kızlar dr moralimi çok bozdu. sütüm var kızımda emiyo ama doktor kilo alımı az. 10 gün tekrar bakacam eğer olmazsa mamaya başlarız dedi. bilmiyorum ki.sadece 400gr almış. 5300. küçük de doğmuştk 2600. sizce nasıl?

Bugün aynısını biz yaşadık 700 gr almış doktor beğenmedi bidahaki ayda böyle olursa mamaya başlıcaz dedi (

Bugün aynısını biz yaşadık 700 gr almış doktor beğenmedi bidahaki ayda böyle olursa mamaya başlıcaz dedi (

maşallah iyi gibi 700 bence. kaçıncı aydasınız?bi de ildiğim kadarıyla doğum kilosuyla kıyaslayıp yeterli olup olmadığınısöylüyorlar. sizin doğum kilonuz kaçtı

selam guzel anneler umarım herkes ıyıdır ben braz kotuyum yorgunluk ve karın agrısıyla ugrasıyrm bırde esımın kardesı yatılı mısafır olrk geldı allahtan hafta sonu annemlerde geldı evımı braz toprladı sagolsun gercı yne dagıldı agrıdan yavas yavas toparlamya calısıyrm bırde kızlar oglum bugun fazla kaka yaptı normalde 2kere yapardı gunde bugun 2saat arayla yaptı bı ara 4kere faln yaptı braz puturler var bıde sankı normalden braz daha cıvık gıbı gelıyr bana ıshal olsa nasıl anlarız

3400 doğdu ve 2. Aydayız, sizcede çok azmı? 2 ayda 1600 gr (

Canim bence normal benim kizim da 3 kilo doğdu 2.ayimizda 4400 olmuş Dr iyi dedi en az 500 alması gerekirdi dedi hatta bence sıkma canını hiç..
Bu arada kızlar biz bugun 2.ay asımızı olduk inşallah ateslenmez korkuyorum..

eğer sütün varsa ve çocuğun emmek istemiyorsa ben senin yerinde olsam mama yerine sütümü sağar verirdim.iki göğsü aynı anda sağan makineler ver.ben kullanıyorum 10 dkda sağıyor.ilk önce memeni verirsin emzirebildiğin kadar emzirirsin sonrasında kaşıkla veya biberonla önceden sağdığın sütü verirsin karnını doyurursun.eğer mama kullanmaya karar verirsende sma tavsiye ederim.anne sütüne en yakın olanıymış.birde şeker oranı düşükmüş.diğerlerinin yksek olduğu için anne sütünü bırakma ihtimali olurmuş.birçok kişi mamaya ve biberona başlayınca anneyi bırakır diyor ama bende öyle olmadı.hem beni emiyor hemde biberonla mama veya kendi sütümü veriyorum.sıkıntı yok.mama vermen gerekirsede ver arkadaşım sıkma canını.sen eminimki elinden geleni yapıyorsundur.

benim oğlumda 3900 doğdu şuan 2 aylığız bugün 5300 tartıldık.benim doktorum sorun yok dedi.bende senin gibi oğlum az kilo alıyo diye çok üzülüyodum ama doktoruma hak verdim.oğlum sağlıklı daha ne isteyeyim varsın az olsun.demekki benim bebeğim bu şekilde devam edecek.hem arada çok fazla bir fark yok.birde şöyle düşündüm.ayda 1200 alanların bebekleri bizden daha düşük kiloda doğmuşlar.düşük kiloda olanlar aryı kapatmak için hızlı kilo alıyolar galiba.bizim gibilerde 1 kilonun üstüne çıkan pek yok sanırım.

kızlar bıngıldağın erken kapanması ne gbi sonuçlara yol açar bilen varmı ?

her kontrolde kabusun olur.endişelenmeden duramazsın böyle sonuçları var işte

kafa gelişimi ayına göre iyi ise endişelenme, eğer böyle bir durum var ise canım..

merhabalar ben 2012 nisan annneleri grubundanım

oncelikle cok gecmiş olsun ...

mesaj yazamadığım için buradan yazıyorum

Benim kızımın rahatsızlığı "duadenal atrezi"ydi..yani incebagırsak yokluğu.dolayısıyla bizde ameliyat doğar doğmaz olması gerekti.

yani pilor stenozundan daha agır bi tablo vardı..

kızım su an 10 aylık biraz kilo alımı az.onun dısında cok iyi cok sukur..

inşallah sizde ameliyata gerek kalmaz...

ama eger olursa ameliyat için devlet hastanelerinden sasmayım derim..cunku gordukleri vaka sayısı cok.

haftaya bende gidecem çok endişeliyim 3 aşı korkuyor beni.bide bişey soracam 2 bacak 1 kol ya kolun üst tarafınamı vuruluyor.ayy hem alt kıyafetini hemde üsttekilerimi çıkartacaz hem çocuk üşür diye endişeliyim hemde o kadar aşıdan sonra nasıl giydirecem diye düşünüyorum bizimki bir agladımı susturmak çok zor oluyor izin vermez elbisesini giydirmeme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…