- 21 Ağustos 2011
- 569
- 50
- 38
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #2.121
canım yaa inş öyledr. dünden beri aklımdan çıkmıyo. stres oldum korkuyorum sütüm azalacak diye. kötü hissediyo insan lendini iyi bakamıyor muyum bebeğime diyedaha ne olacak 2600 den 5300 çıkmış verme mama çocuğun kilo alımı çok iyi
gaz artı bebekler eskisine göre elleriyle bacaklarıyla daha çok hareketleniyolar. acaba bunu göz önünde bulunduruyolar mı? ben sorunca hayır 4.ayda hareketlenme olur dedi drmuz. ya bide baba da bende minyonz
valla canım ister istemez insanın morali bozuluyo yaa. hele ilk çocuk olunca çok pimpirikleniyosun. anneme sordum. mama verme sütün varsa dedi. anne sütü ile beslenen çocuklar zaten mamayla beslenen çocuklara göre biraz daha zayf olur dedi. bi de bazı çocuklar mama tadı alınca meme de emmezmiş.
inş dediğin gibi bu 10 gün biraz zorlayarak uykudan uyandırarak emzireyim de mamaya gerek kalmaz.
Merhaba güzel anneler,
Ne zamandır nete giremiyordum, misafirler vs. derken ancak vakit bulabildim. Dün başıma çok ilginç bir şey geldi. Kızım tam 3 aylık oldu dün. Nedense sabahtan sonra akşama kadar sol göğsümü hiç emmek istemedi. O kadar ki bakmak bile istemiyordu. Bakıp kafasını çevirip dudağını büze büze ağlıyordu. Akşam çok panik oldum. Acaba memeyi mi bırakıyor diye...=( Bildiğim herkesi aradım. Sonra görümcem böyle şeyler olabildiğini hatta geçici de olmayabileceğini söyledi. Onun oğlu 3-4 aylıktan sonra yine aynı sol göğsünü hiç emmemiş, hatta sol göğsü bi beden büyükmüş artık o zamandan beri. Bebekler çok hassas olurmuş, göğüste süt ekşimesi olurmuş ve 3. aydan sonra koku duyuları da geliştikçe bu konuda çok hassaslaşırlarmış. Neyse ki gece tekrar memeyi aldı. İyice acıkınca verdim. Ama önce sütümü sağıp memeyi boşalttım. Yıkandım güzelce...=) Kızım beni pis buldu herhalde diyeAma bazen göğüs pedleri de ekşi kokabiliyor, insan başının kalabalığından değiştirmeyi unutuyo, ona bile sinirlenebilirlermiş. Başka arkadaşların da başına gelir diye paylaşayım dedim.
Ben de bugün ilk kez tek başıma banyo yaptırdım. Biraz üşümüş gibi geldi sardım sarmaladım uyuttum. Yarın da 3. ay kontrolümüz var. Umarım herşeyimiz yolundadır.
Herkese kolaylıklar...
canım bence bosuna telaslanıyorsun, sütün varsa mamaya hiç hiç gerek yok, anne sütüyle beslenen bebekler organik bebeklerdir, sağlık bakanlığı bosuna bas bas bagırmıyor ilk 6 ay anne sütü diye, bana göre cocugun kilosu değil saglıklı olması, hareketli olması, akıllı olması daha önemli, ben nerede normal kilolu bir bebek görsem daha cin cin bakıyor etrafa, çocukları et tavugu gibi mamayla şişirmeye hiç gerek yok bence
Selam guzel anneler artık herkesın bebeklerı yavas yavas daha ıyı olmaya basladı kılosuan takılmıs herkes bızde 3kılo dogduk ama 37haftada dogum yaptım ben bır ay sonunda 4500gr oldu 2ayda 5300 oldu ay sonu ası ve kontrolumuz var bakalım kac olduk ben arada mam verıyorum gunde bır yada ıkı tabı oda 60cclık sutume gore ılk zamanlar cok aglıyordu gunde 3kere falan verıyrduk mamayı ama hıcte alıskanlık yapmadı aksıne mama bıle yese meme ıstyor uzerıne yanı her cocuga gore degısıyor eger bebeklerınızın aglaması huysuzlugu yoksa vermeyın ama varsa bence gunde bırkackere verın deneyın bakalım degısım olucakmı kızlar ıshal asısı yapıyorlarmıs 3ayda cocuk doktorum dedı yapılcak dye sızınkıler oldumu yada bahsettımı boyle bıseyden
Selam kizlar. Prima 3. Boy hem sizdiriyor hem pisik yapiyor ama 1 ve 2 boyle degildi. Basina boyle bir sey gelen var mi. Ne kullaniyorsunuz ?
kızlar anne memesine en yakın biberon hangisi biliyormusunuz işe başlıyacağım için oğlumun biberona alışması lazım gerçi arada bir mama veriyorum ama ağırlıklı anne sütü aldığı için her seferinde biberonu almakta zorlanıyor . iyice alışması lazım ne önerirsiniz , hangi mama ve hangi biberon.
canım çok sıkılıyor bu duruma
kızlar anne memesine en yakın biberon hangisi biliyormusunuz işe başlıyacağım için oğlumun biberona alışması lazım gerçi arada bir mama veriyorum ama ağırlıklı anne sütü aldığı için her seferinde biberonu almakta zorlanıyor . iyice alışması lazım ne önerirsiniz , hangi mama ve hangi biberon.
seninle aynı şeyleri yaşıyoruz.benim oğlumda mama yese bile emmek istiyo arkasından.günde 1 kere 60 cc lik veriyorum bende ama 2 gündür istemiyo mamayı.aşı ya gelince rotavirüs aşısını getirttik eczacımızdan yarın inşaallah olucaz.çok araştırdım herkes tavsiye ediyo.bu arada 74 günlüğüz.3.ay kontrolünde aşı yok izlem var dedi ebe bana...