-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #2.041
Ah canim insanın icine kurt düşmesin bı kere.. Bu hastalık zaten sut bebeklerde görülüyor ben de sağlıkçı oldugum icin az cok biliyordum ama basıma gelince öğrendim bebek 7-8 haftalik oldugunda belirtiler artıyormuş kilo alımı ve kaka miktarı cok onemli. Bu zamana kadar Dr kusar bebek bu diyordu bize de ama artmiş olması korkuttu. İhmale de gelecek birsey değilmiş mide tıkanırsa hayatı risk baslar dedi. İnşallah bısey çıkmaz hepimizin yavrusunu Allah bağışlasin saglikla amin
Selam, canim kimseyi korkutmak istemem ama dün Dr bizden ultrason istedi kilo 800 gr almış bu ay ama az kala yapiyo ve kuşuna geri acıkıyor deyince Dr muayene etti sanmam bı sorun olduğunu ama ultrason bakılsın dedi bendde ciddiye almadım ama Dr a gittik ultrason da mide çıkışında darlık oldugundan şüphe ettiler Pazartesi'ye kadar bı ilac verdi kusma durmazsa ilacı film çekilecek ve gerekirse acil ameliyat olmalı imiş.. Midesi zamanla tıkanmanızın dedi biz de ar mama kullanıyoruz bu arada ama yone de kusuyosiz siz olun eğer bebek cok kusuyorsa fışkırıyorsa ve kaka az yapıyorsa kilo alımı cok da önemli değil ilerlememişse daha dedi. Bı ultrason yaptırın kızlar ve lütfen bebegime dua edin daha iki aylik meleğim inşallah şüphe dogru çıkmaz ama olasılık bile beni mahvetti bu arada bu hastalığın adı pilor stenozu sizin de bilginiz olsun
benim oğlum 36. haftada dünyaya geldi. içeride sıkılmış :) erken dünyaya geldi yani. doğum kilosu 2,480 gr dı. boyu 49 cm di. 06/11/2012 sabah saat 8,45 te açtı gözlerini dünyaya. şuan tam olarak 2 ay 10 günlük oldu. bugün aşıları vardı rutin olarak kilo ve boyuna da baktılar. gelişimi çok iyi dedi doktorumuz. 5 kilo olmuş boyu da 60 cm.
küçük doğan bebekler daha çabuk toparlanıyormuş öyle derler. senin ki kaç kilo doğdu şu an kaç kilo.
Eki Görüntüle 609794
Selam guzel anneler ve melekleri biz bugun 85. Günümüze merhaba dedik. Maşallah artık günlerimiz eskisi gibi sorunlu degıl. Yaren hep derdin ya kırkı geçsin sabredin düzelir. Bizim kırkından sonra degıl ama ikinci ayından sonra düzeldi. Ve yine dediğin gibi o zaman gercekten anneliğin ne kadar guzel olduğunun farkına vardım. Tecrübeli annenin halı bam başka oluyormuş.
Biz iyiyiz ama su sıralar biraz öksürüğümüz burun tıkanıklığımız var yarın doktora gideceğiz. Ayrıca yarın rota aşısını da olacağız. Aramızda yaptıran var mı yada yaptırmayı düşünen ?
Yarın ki kontrolümüzde bakalım gelişimi nasıl gidiyor cok merak ediyorum inşallah guzel haberler alırım.
Mrb gecmis olsun oncelikle umarim sonuc sizin istediginiz gibi neticelenir!!! Daha oncede benzer priblemler yasadigimizi soylemistim.simdi okuyunca bendede soru isaretleri belirdi benim.bebegimde kusuyo akabinde acikiyo devamli.memede yani, kilo alimida cok az bugun iki aylik oldu ama.daha 4 bucuk civarlarda yani az kilo aliyo...kaka olayina gelince azdan kastin ne anlamadim? İlk bebek olunca ne ne kadar dogru karsilastiramiyorum. Ben yurt disinda yasiyorum ve burdaki dr genelde udten bi bakip hersey yolunda deyip gonderiyoar ne yazik ki...
Selam, canim kimseyi korkutmak istemem ama dün Dr bizden ultrason istedi kilo 800 gr almış bu ay ama az kala yapiyo ve kuşuna geri acıkıyor deyince Dr muayene etti sanmam bı sorun olduğunu ama ultrason bakılsın dedi bendde ciddiye almadım ama Dr a gittik ultrason da mide çıkışında darlık oldugundan şüphe ettiler Pazartesi'ye kadar bı ilac verdi kusma durmazsa ilacı film çekilecek ve gerekirse acil ameliyat olmalı imiş.. Midesi zamanla tıkanmanızın dedi biz de ar mama kullanıyoruz bu arada ama yone de kusuyosiz siz olun eğer bebek cok kusuyorsa fışkırıyorsa ve kaka az yapıyorsa kilo alımı cok da önemli değil ilerlememişse daha dedi. Bı ultrason yaptırın kızlar ve lütfen bebegime dua edin daha iki aylik meleğim inşallah şüphe dogru çıkmaz ama olasılık bile beni mahvetti bu arada bu hastalığın adı pilor stenozu sizin de bilginiz olsun
canım niye bu kadar dert ediyorsun, bazı bebekler kusarak büyür. benim oğlumda çok kusuyor her beslenmeden sonra en fazla iki kere.hatta bazen emerken kustuğu bile oluyor doktorumuz aynı şekilde kilo alımında sorun yoksa problem değil dedi.yattığı zamanda süt ağzına geri gelip onu rahatsız ediyor yüksek yastıkta yatır dedi.aynı benimde çamaşırım hiç bitmiyor. bazen üstünü giydiriyorum daha kolunu geçirirken yine kusuyor hadi daha giydirmeden yine at makineye.n yapalım sağlıklı olsunlarda .reflünün dışında fazlasınıda çıkartıorlar.büyüklerimiz sütün yaradığı için kusuyor. kusan çocuk güzel büyür diyorlar. buda başka bir bakış açısı tabi.
şükür ikimizde iyiyiz canım.
aynen o uyuduğunda ne yapsam da o araya sığdırsam şaşırıyorum. ütü , yemek, ev işi vs. bazende yatırdıktan sonra her 15dk. bir ağlıyor gidip gidip sallıyorum vallahi bütün kilolarım gitti.yorgunluktan.gazımız hala geçmedi. hoplat zıplat kollarım kopuyo bazen.ama büyüdükçe çok tatlı oluyorlar.biz 73 günlük olduk. seninki ne kadarlık oldu.
Eki Görüntüle 609794
Selam guzel anneler ve melekleri biz bugun 85. Günümüze merhaba dedik. Maşallah artık günlerimiz eskisi gibi sorunlu degıl. Yaren hep derdin ya kırkı geçsin sabredin düzelir. Bizim kırkından sonra degıl ama ikinci ayından sonra düzeldi. Ve yine dediğin gibi o zaman gercekten anneliğin ne kadar guzel olduğunun farkına vardım. Tecrübeli annenin halı bam başka oluyormuş.
Biz iyiyiz ama su sıralar biraz öksürüğümüz burun tıkanıklığımız var yarın doktora gideceğiz. Ayrıca yarın rota aşısını da olacağız. Aramızda yaptıran var mı yada yaptırmayı düşünen ?
Yarın ki kontrolümüzde bakalım gelişimi nasıl gidiyor cok merak ediyorum inşallah guzel haberler alırım.
ay canım maşallah kıızna çok tatlı demek geçti o zor günler arkadaşım inşallah darısı başımıza. biizmkide 74 günlük oldu 10 gün gibi kısa bir sürede bu kadar değişiklik yaşayabileceğime inanamıyorum. tabi bizde eskiye nazaran daha iyiyiz ama hala gaz sancılarımız geçmiş değil.gündüzleri 10-15 dk. lık uykularla geçiştiriyoruz . gecede emip yatıyor ama sanırım sancıdan tok bile olsa hala ağlayarak uyanıyor . sen hala anne sütü + mamamı veriyorsun.gündüz gece uyku düzeni nasıl.
ben rota aşısını yaptırmayı düşünüyorum canm.doktorumuz yapalım dedi.bir dahaki ay yaptırıcaz inşallah.
slm cvr nasılsın tatlım hatırladınmı beni bilmem pkolu topiğinden.tatlım maşşallah 78 günlük olmuş ne güzel bende KAsım sonu annesiyim 28 kasım.aralık annesi olacaktım kısmet kasım oldu aralık annelerini okuyorum genelde ama KASIMI TAKİP ETMEM LAZIM HERHALDE :)))
sana ve burdaki arkadaşlara soracak çok sorum var umarım cevaplarsınız
1-biyerde okudum gaz sancısı 4 ve 8. haftada pik yapar ve genelde 3. ay bitince geçermiş.8. haftadayız gerçekten pik yaptı ve 4. haftada pik yapmıştı çocuk zor uyuyor sürekli ağlıyorrr ne yapacağı şaşırıyorum NURVEY HARVEYSMİ NE öyle bitkisel ilaç verdi yeni başladım sabah ve akşam 1 çay kaşığı içriyorum sanki yaradı gibi kullanan varmı zararlı bişeymi bu.içinde KİMYON VE DERE OTU İÇERİKLİ YAZIYOR.
2-hangi bebek bezi daha güzel ben şimdi primanın çiş göstergelisini kullanıyorum hassas ciltler için olanı güzel gibi.başlarda göbek oyuntulu molfix aldım hiç güzel değildi.pampers prima aldım ehhh fena değil.en güzeli bu herhalde canım.ama NE KULLANIRSAM KULLANAYIM BEBEĞİM AYAK TARAFI LASTİKLİ OLAN KISMI HEP KIRMIZI İZ KALIYOR BEZİN NUMARASINI DEĞİŞTİRDİM GENE İZ VAR .bu lastik izi sizimkilerdede oluyormu.
3.popo su pişik olmasın diye zeytinyağı sür dediler sizce sürülürmü.karnına masaj için sürüyorum ama popoya sürülürmü.
canım cok sağol tüm bebeişlerimiz cok tatlı masallah Allaım onları nazardan korusun ınsallah. bak canım umudunu hıc kaybetme bırgun gelecek ki bakmıssın o aglayan, huzursuz bebeğin gitmiş yerine melek bir bebek gelmiş. ben hiç unutmuyorum bir gece sabah altı olmus hala uyumuyor kızım annemlerdeyiz alın bu cocugu benden bıktım dıye aglama krizine girmiştim. şimdi ise o güner geride kaldı şükürler olsun. inşallah sizde de bugünler gelecek. biz 2. ay bittikten sonra yavas yavas düzelmeye basladık. su son onbes gundur tamamıyle duzene gırdık. gaz sancısı için biz biogaia kullandık ve cok cok cok memnunum bundan hemen sonra düzeldi. gündüz bizimki de cogu zaman uyanık ama ben gündüzü sorun etmiyorum yeter ki gece uyusun. ben günde bir kere anne sütü diğer zamanlar mama veriyorum. 3 saat aralıklarla 90 cc. veriyorum. sütüm malesef bitti. uyku düzenimiz yerine oturdu. o da birden oldu simdi gece onbir-oniki gibi yatırıyorum sabah sekize bazen dokuza kadar yatıyor. gece on ikide 90 cc mama veriyorum sonra uyanmasına fırsat bırakmadan 4de ve sonra sabah yedide veriyorum uykusunda içiyor. mutlaka gazını uykuda cıkartıyorum yoksa gaza sebep uyanabilir.
rota asısını bugun yaptırdık doktor mutlaka yaptırın dedı zaten. ikinci dozuda 45 gun veya 2 ay sonra yaptırcakmısız. 12. haftana kadar yaptırman lazım canım bizim bugün 12 haftamız bitti
maşallah bebeğine çok güzel olmuş , büyümüş =)
bende düşünüyorum rotavirüsü şubat ayında yaptıracağız inşallah ...
canım negüzel yazmışsın.vallahi böyle okudukça çok seviniyorum maşallah subhanallah kızına. bende sanırım o günler gelince anneliğimin tadına daha iyi varıcam.rota aşısı için bize doktorumuz gün verdi canım ama verdiği güne baktımda 90 günü geçiyor.öyle bir şey demedi bize.ne kadar ücret ödediniz aşı için.
Tsk ederiz canım büyüdü cok şükür prensesim bes gun sonra uç ayımızı dolduruyoruz. Rota aşısı bana göre cok önemli bir ası yaptırmayı düşünüyorsan aksatma canım yaotir tabi.
Gelecek canım dediğim gibi birden gelecek. Biz de ve cevremdeki annelerde böyle oldu sadece insan yasamadan inanamıyor. Canım drlar kendilerine göre mı tarih veriyor anladım ki ben netten de cok araştırdım üçüncü ayın sonuna kadar diyor yine bir sor istersen. Asiyi eczaneden aldık 142 tl imiş bize tanıdık eczane diye bize 120 tlye verdi. 15 tl de hastaneye verdim doktor enjekte etti agZina. 135 tlye mal oldu
benim bebeğimde 5 kasım doğumlu genelde yeşil kaka yapıyor ishal değil günde bir veya iki günde bir yapıyor kakasını üşütüyomuyum acaba bi fikri olan var mı
Ne ile beslediğini bilmiyorum
Ama ben sadece mama ile besliyorum
Benim oğlumda 3-4 günde bir yapıo ve hep yeşil
Doktorumuz mama ile beslendiği içn normal dedi
merhaba
daha önce süt arttırımı için önerilerinizi sormuştum herhalde hatırladınız. ben dün hastane tipi pompa kiraladım benim bebeğim günde 600 cc alıyor bunun 320 cc kadarı anne sütü gerisi mama çok üzülüyordum ama artık bu pompa son şansım sütüm artarsa ne iyi ama yoksa da mamayla beslenmesi gerekecek. Eşim bu konuda çok destek oluyor bana ama ben didikleyip duruyorum hala sütüm artsın diye sizin bebişiniz ne kadarlık oldu bilmiyorum ne zaman sadece mamaya döndünüz bir de bebeğiniz kaç saatte bir besleniyor kaç kilo çünkü benim kızımın yediği miktarlar değişiyor dolayısıyla saatler de yardımcı olursanız sevinirim