- 28 Kasım 2008
- 6.205
- 59
- 38
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #2.061
besniniv iyice sindirmeden çıkardığında yeşil oluyormuş.benim bebeğimde 5 kasım doğumlu genelde yeşil kaka yapıyor ishal değil günde bir veya iki günde bir yapıyor kakasını üşütüyomuyum acaba bi fikri olan var mı
besniniv iyice sindirmeden çıkardığında yeşil oluyormuş.
bu arada benim oğlum 6 gündür kakasını yapmıyor.
sadece anne sütü ile beslendiği halde...
canim benim kızımda arada hep uyumak istiyor 1 er saat arayla,gecede.uyuyo sorunsuz,demekki ihtiyacı vardır annesi,sorun olacak bisey değildir bence masallah diyelimya kızlara bizim ufaklık bugün sabah 8 30 da kalktı 9.30 da uyudu 10 11 gibi uyandı sonra ben 1 de markete çıktım annem evde biraz ilgileniyor sağolsun geldim uyuyordu ne zaman uyudu diye sordum senden sonra dedi ben eve geldiğimde saat 14.30 du ben geldim uyandırdım onu 4 5 gibi yine uyudu :26: kşam 7.8 gibi uyandı yani her 1 2 saatte bir uyuyo diyelim.akşam 10 30 gibi yatsa gece 1 2 gibi uyanıp sütünü içip biraz mızırdanıyor sonra yatıyor sabaha kadar .ama bu kadar uyku hali sizce normal mi ? yani gündüz uyanık kalma süresi daha fazla olması gerekmez mi ?:44:
uyumadığı zaman da zaten mızmız .Napıcam bilemedim 2 tane büyütttüm böyle olmadı.Çok tuhafıma gidiyor ,endişelenmiyor değilim :44:
Canim seninle aramızda bir gün var çok şükür bizim uyku sorunumuz. Yok,ben mama veriyorum kızıma,acaba aciktigi icinmi uyanıyor bebisin...ay canım maşallah kıızna çok tatlı demek geçti o zor günler arkadaşım inşallah darısı başımıza. biizmkide 74 günlük oldu 10 gün gibi kısa bir sürede bu kadar değişiklik yaşayabileceğime inanamıyorum. tabi bizde eskiye nazaran daha iyiyiz ama hala gaz sancılarımız geçmiş değil.gündüzleri 10-15 dk. lık uykularla geçiştiriyoruz . gecede emip yatıyor ama sanırım sancıdan tok bile olsa hala ağlayarak uyanıyor . sen hala anne sütü + mamamı veriyorsun.gündüz gece uyku düzeni nasıl.
ben rota aşısını yaptırmayı düşünüyorum canm.doktorumuz yapalım dedi.bir dahaki ay yaptırıcaz inşallah.
masallah canim oğluna benim kizimda 2800 doğdu suan 5 buçuk kilo bende aynı sekilde veriyorum mamayi,genelde geceleri 90 ml iciyo ,gündüzleri ara ara 150 ml ictigide oluyo...Merhaba benim en başından beri sütüm pek olmadı
Son iki haftadır falan da sadece mama veriyorum
Sağdığım zaman günde max 50-60 cc çıkıyordu
Biz nerdeyse 2,5 aylık olduk
Oğlum 2780 gr ve 46 cm doğdu
Yani oldukça minikti
Geçtiğimiz hafta ki kontrolde 58 cm ve 5830 gr dı
Doktor gelişimini çok iyi buldu
Bir aylık kontrolde 3830 gr dı 5 kilo olsa sevinecektik ama çok daha fazla kilo almış
Doktor nasıl beslediğimi sordu
Ben 3 saatte bir 90 cc veriyorum
Bu kiloya az bi besin nasıl bu kadar almış hayret dedi
Görünüşte cılız bi çocuk sanırım kemikleri ağır
Sma kullanıyorum ben doktor eğer bu mamayı reddetmiyosa kesinlikle buna devam et dedi ve mamayı arttır dedi
Şimdi günde 4 kere 90 cc 4 kere 120 cc veriyorum
3 . Ayımz bitince de meyve sularıyla ek gıdaya başlayabilirmişiz
Birz uzun oldu ama umarım yardımcı olmuşumdur
Tsk ederiz canım büyüdü cok şükür prensesim bes gun sonra uç ayımızı dolduruyoruz. Rota aşısı bana göre cok önemli bir ası yaptırmayı düşünüyorsan aksatma canım yaotir tabi.
Gelecek canım dediğim gibi birden gelecek. Biz de ve cevremdeki annelerde böyle oldu sadece insan yasamadan inanamıyor. Canım drlar kendilerine göre mı tarih veriyor anladım ki ben netten de cok araştırdım üçüncü ayın sonuna kadar diyor yine bir sor istersen. Asiyi eczaneden aldık 142 tl imiş bize tanıdık eczane diye bize 120 tlye verdi. 15 tl de hastaneye verdim doktor enjekte etti agZina. 135 tlye mal oldu
bizde rota aşısını geçen hafta pzrtsi yaptırdık 2. Ay asimizla birlikte yapıldı,biraz atesi oldu kızımın ,birgun boyuncada huysuzlugu devam etti çok şükür atlattık ikinci dozunuda şubat sonu yapilacak,ben 140 euro ödedim yurtdışında olduğum icin,sanırım tr daha uygun...canım negüzel yazmışsın.vallahi böyle okudukça çok seviniyorum maşallah subhanallah kızına. bende sanırım o günler gelince anneliğimin tadına daha iyi varıcam.rota aşısı için bize doktorumuz gün verdi canım ama verdiği güne baktımda 90 günü geçiyor.öyle bir şey demedi bize.ne kadar ücret ödediniz aşı için.
slm cvr nasılsın tatlım hatırladınmı beni bilmem pkolu topiğinden.tatlım maşşallah 78 günlük olmuş ne güzel bende KAsım sonu annesiyim 28 kasım.aralık annesi olacaktım kısmet kasım oldu aralık annelerini okuyorum genelde ama KASIMI TAKİP ETMEM LAZIM HERHALDE :)))
sana ve burdaki arkadaşlara soracak çok sorum var umarım cevaplarsınız
1-biyerde okudum gaz sancısı 4 ve 8. haftada pik yapar ve genelde 3. ay bitince geçermiş.8. haftadayız gerçekten pik yaptı ve 4. haftada pik yapmıştı çocuk zor uyuyor sürekli ağlıyorrr ne yapacağı şaşırıyorum NURVEY HARVEYSMİ NE öyle bitkisel ilaç verdi yeni başladım sabah ve akşam 1 çay kaşığı içriyorum sanki yaradı gibi kullanan varmı zararlı bişeymi bu.içinde KİMYON VE DERE OTU İÇERİKLİ YAZIYOR.
2-hangi bebek bezi daha güzel ben şimdi primanın çiş göstergelisini kullanıyorum hassas ciltler için olanı güzel gibi.başlarda göbek oyuntulu molfix aldım hiç güzel değildi.pampers prima aldım ehhh fena değil.en güzeli bu herhalde canım.ama NE KULLANIRSAM KULLANAYIM BEBEĞİM AYAK TARAFI LASTİKLİ OLAN KISMI HEP KIRMIZI İZ KALIYOR BEZİN NUMARASINI DEĞİŞTİRDİM GENE İZ VAR .bu lastik izi sizimkilerdede oluyormu.
3.popo su pişik olmasın diye zeytinyağı sür dediler sizce sürülürmü.karnına masaj için sürüyorum ama popoya sürülürmü.
4.BİRDE BEBİŞİM GRİP OLMASIN DİYE BEN SOĞAN-PORTAKAL-MANDALİNA SARIMSAK YİYORUM.bi yerdede bunlar gaz sancısı yapar yazıyor doğrumu bu.eee ozaman nasıl gripten korunacam arada hapşıyor zaten kızım ya grip olursa.grip olmamak için siz neler yapıyorsunuz.
çok teşekkür ederim benim kızım da 2360 46 cm dogdu 2 aylık ama 4100 gram çünkü çok az mama veriyordum 1. ayda 3300 dü. Ama şimdi veriyorum mama.bağırsak enfeksiyonu geçirdi 1 haftadır kilo alamadı. son kontrolde doktor da mama şart dedi artık napalım anne sütünü de sağmaya devam o zamanMerhaba benim en başından beri sütüm pek olmadı
Son iki haftadır falan da sadece mama veriyorum
Sağdığım zaman günde max 50-60 cc çıkıyordu
Biz nerdeyse 2,5 aylık olduk
Oğlum 2780 gr ve 46 cm doğdu
Yani oldukça minikti
Geçtiğimiz hafta ki kontrolde 58 cm ve 5830 gr dı
Doktor gelişimini çok iyi buldu
Bir aylık kontrolde 3830 gr dı 5 kilo olsa sevinecektik ama çok daha fazla kilo almış
Doktor nasıl beslediğimi sordu
Ben 3 saatte bir 90 cc veriyorum
Bu kiloya az bi besin nasıl bu kadar almış hayret dedi
Görünüşte cılız bi çocuk sanırım kemikleri ağır
Sma kullanıyorum ben doktor eğer bu mamayı reddetmiyosa kesinlikle buna devam et dedi ve mamayı arttır dedi
Şimdi günde 4 kere 90 cc 4 kere 120 cc veriyorum
3 . Ayımz bitince de meyve sularıyla ek gıdaya başlayabilirmişiz
Birz uzun oldu ama umarım yardımcı olmuşumdur
slm kizlar
oglum yarin 2 aylik olucak suana kadar kendi sutumle besliyorum
ara ara sutum azaliyor bunun icin yemedigim sey kalmadi. aksam bulgur pilavi ve kayisi hosafi yedim aslinda sut yaptigini duymustum ama okadarda tahmin etmiyordum resmen sakir, sakir akiyor sutum. masallah diyim. sutu olmayanlara tavsiye ederim. bide sabahlari kahvaltida tahin helvasi ve pekmez tahin yiyorum oda sut yapiyor.
çok teşekkür ederim benim kızım da 2360 46 cm dogdu 2 aylık ama 4100 gram çünkü çok az mama veriyordum 1. ayda 3300 dü. Ama şimdi veriyorum mama.bağırsak enfeksiyonu geçirdi 1 haftadır kilo alamadı. son kontrolde doktor da mama şart dedi artık napalım anne sütünü de sağmaya devam o zaman
Çok teşekkürlerÇok geçmiş olsun
Bende sağmak için çok uğraştım ama artık yok ne yazık ki
Sağlıklı olsunlarda mamayla da büyürler
Ben her mamanın içine bir çay kaşığı zeytin yağı da koyuyorum hem kabızlığı gidermek için hem büraz da kilo almasına yardımcı olur die,doktor tavsiyesiyle.
Merak etme çok kısa sürede toparlıycaktır senin kızında
Bende anne sütü verirken mamayı az veriyodum ama şimdi sadece mama ile kilo alımı daha ii
Benim sütüm su gibiydi zaten hiç yağlı değildi
Yavaş yavaş arttırırsın mamayı toparlar
ay canım naısl sevindim seni gördüğüme hemen hemen aynı şeyeleri yaşamıştık şimdi kasım annelerinde aynı ay annesimi olduk.seninle aramız 1-2 ay vardı gibi hatırlıyorum. sen erkenmi doğum yaptın kaç kilo doğdu bebeğin.
canım vallahi benim oğlan acayip gazlı bir çocuk. dediğin gibi doğduktan 20 gün sonra bir başladı pir başladı yani. şimdi şimdi azalmaya başladı sancılar ama tam geçmiş değil. doktorumuz 3. ayda geçecek diyor.bakalım bir umutla bekliyoruz . ben gaz için sap simplex kullandım gerçekten çok güzel gaz çıkartıyor en iyi gaz ilacı diyorlar.ama yinede hep huzrsuzluğu vardı yani.sonra colica sonra nurse harveys aldım bunlar bitkisel hiç bir zararı yok.merak etme.nurse harveysden memnun kalmadım. şimdi metsil kullanıyorum çok memnunum.evet nurse harveys de kimyon ve dereotu yağı diyor . ben evde kendim tane kimyonu kaynatıp içine dörtte bir şeker atıpta içirdim ama yine gazlı benim oğlan hiç biri süper etki göstermedi.8. haftadan sonra yavaş yavaş gaz atakları inişe geçiyor.
bizdede bez tarafında hep iz oluyor canım bu senin bağlayışınla ilgli olabilir.tam o yapışkanlı tarafı bağlarken dikkat et bacağına gelmemesi için.
doğsuğundan beri hiç pişik olmadı sanırım bunu zeytinyağına borçluyum her açtığımda ıslak mendille sildikten sonra zeytinyağı sürdüm.ayrıca karnına masaj içinde sürdükten sonra her altını açtığımda sıcak havlu koyuyorum çok iyi geliyor.birde ayaklarına sıcak su torbası .
senin bebeğin şimdi kaç günlük .
çok yazdım cnm umarım faydalı olmuştur.
slm kizlar
ara ara sutum azaliyor bunun icin yemedigim sey kalmadi. aksam bulgur pilavi ve kayisi hosafi yedim aslinda sut yaptigini duymustum ama okadarda tahmin etmiyordum resmen sakir, sakir akiyor sutum. masallah diyim. sutu olmayanlara tavsiye ederim. bide sabahlari kahvaltida tahin helvasi ve pekmez tahin yiyorum oda sut yapiyor.
Valla ben bimden alıyorum jenyy will kremli çok iyi geldi bizim kıza dediğin gibi iz bizdede oluyor bacakları etli olduğu içinmi acaba ...Gaz için zinco kullanıyordum pek fayda etmedi colico verdi doktor iki gün oldu kullanalı pek fayda ediyormu anlayamadım. O saydıkların felaket gaz yapıyo canım hepsini denemiş biri olaraktan :) grip olmamak için bol bol ıhlamur-limon tüketiyorum bide hasta insanlardan uzak kalıp üşütmemeye dikkat ediyorum.
yok canım yaa gazı oluyor ondan ağlıyor ama geceleri sanki daha iyi gündüz hiç uyumuyor bacaklarını çekiyor ağlarken sizde gaz sorunu yokmu.Canim seninle aramızda bir gün var çok şükür bizim uyku sorunumuz. Yok,ben mama veriyorum kızıma,acaba aciktigi icinmi uyanıyor bebisin...
slm tatlım bende senle bu topikte olmaktan çok mutluyum.erken doğum değil canım 9 aralıktı doğum tarihim 28 kasımda yaptım 11 gün erken yani sadece.38. hafta doğum yaptım canım.ama benim karnımda ikende bebişim çok kilo alamadı küçük doğdu 2700 gram doğdu doktor 9. ay hep yat dedi erken doğurmaki kilo alsın dedi.bu arada gerçektende yarım rahimliymişim bir taraf hiç gelişmemiş sezeryan olduğum için doktor evet doğruymuş dedi.gerçi şimdi kilosu iyi en son 4300 dü bundan 20 gün önce karnım dar diye kilo alamadı herhalde doğduktan sonra almaya başladı MAŞALLAH DİYEYİMDE NAZARIM DEĞMESİN .benim çok nazarım değiyor çocuğuma yaaa bugün güzel uyudu desem birine ertesi gğn basıyor cıngarııı.annenin nazarı değermiş dediler.
BEZE GELİNCE bir arkadaş yazmış bacakları etli benimkininde ondan iz oluyor sanırım benimki kiloyu bacaktan aldı en çok popo tarafından yani ondan herhalde.
benim doktor sakın su verme ağzına dedi pamıkçuk çıkar dedi. o yüzden rezeneli su yada kimyon suyu hiç vermedim AMA HERKES VERİYOR OKUDUĞUM KADARIYLA BENDE VERECEM SANIRIM.umarım bir sorun olmaz .
bide CVR HERKES SÜT SAĞMA MAKİNESİ ALMIŞ SÜTÜNÜ SAĞIYOR onu anlamadım ben yapmıyorum öyle bişey neden yapılıyorki dahamı çok süt oluyor.o makineler nasıl bişey can yakmıyormu.bu konuda beni bilgilendirirmisin.
bide ben kendim REZENE ANASON KİMYONU KARIŞTIRIP İÇİRİYORUM GAZ OLMASIN DİYE bunuda i.saraçoğlu ile ender saraç söylemiş bence onlarda yapıyor.sizde deneyin ben bebeğe vermiyorum bu karışımı zarar vermesin diye ben içiyorum gazım olmasın sütümde diye.
bulgur için daha önce doğum yapmış arkadaşlarım hep diyor mutlaka ye diye.
BİDE TERE vi İNCİRİ söylemiş i. saraçoğlu gerçektende bol süt yapıyor.
bide ben kendim REZENE ANASON KİMYONU KARIŞTIRIP İÇİRİYORUM GAZ OLMASIN DİYE bunuda i.saraçoğlu ile ender saraç söylemiş bence onlarda yapıyor.sizde deneyin ben bebeğe vermiyorum bu karışımı zarar vermesin diye ben içiyorum gazım olmasın sütümde diye.
evet saydıklarımı ayrı zamanlarda yedim felaket gaz yapıyor gerçekten.artık yemeyecem ıhlamur filan içecem.
bide sıcak suya limon sıkıp içiyorum oda benim gazımı alıyor böylece sütümdeki gaz azalıyor diye düşünüyorum.
Ne ile beslediğini bilmiyorum
Ama ben sadece mama ile besliyorum
Benim oğlumda 3-4 günde bir yapıo ve hep yeşil
Doktorumuz mama ile beslendiği içn normal dedi
kızlar oğluma oyun halısı almak istiyordum bu indirimdeymiş bunu aldım salı günü elime ulaşı heralde
ürün bu
Chicco Bebek için Egzersiz Oyuncağı - e-bebek.com
Chicco Bebek için Egzersiz Oyuncağı
kızlar benim oğlumun yüzü çok kuru ne sürmeliyim yüzüne sizce . sizler ne kullnıyorsunuz. bübchenin yüz kremi var onumu alsam acaba.
kızlar benim oğlumun yüzü çok kuru ne sürmeliyim yüzüne sizce . sizler ne kullnıyorsunuz. bübchenin yüz kremi var onumu alsam acaba.
kızlar oğluma oyun halısı almak istiyordum bu indirimdeymiş bunu aldım salı günü elime ulaşı heralde
ürün bu
Chicco Bebek için Egzersiz Oyuncağı - e-bebek.com
Chicco Bebek için Egzersiz Oyuncağı
slm kizlar