2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

geçmiş olsun canım şeker yüklemesi kaçıncı haftada yapılıyor:))))

kızlarr dün kontrolüm vardı, size hemen haberleri aktarayım: oğluşum 900 gr., kızım 800 gr. maşşallahh doktor da maşallah dedi, haftamıza göre çok ii (26haftadayım)inşalah sonuna kadar böle gider. baya ii beslenmiştim işe yaramış valla. ben değil bebükler almış kiloyu:) damarlarında, kalplerinde bi sorun yok, beyin gelişimlerine baktı dr, gayet ii, suları gayet iyi, herşey yolunda yani:))) o kadar tatlılar kii, evime ultrason alıp devamlı onları izlemek istiyorum oğluş iki büklüm, kızım yayılmış. oğluşun yüzünü gördük 4 boyutlu, babamız da ben de çok heyecanlandık, kızım utandı sırtını döndü:) eller kollar artık birbirne karışımış, birinin yüzünde diğerinin ayağı falan:)) içersi çok kalaabalık, çok büyümüşler teyzeleriiii bana 100 gr şeker yüklemesi yapıldı, 50 gr biraz yüksek çıkmıştı ama 100 gr ii ,şükür kii düşük. ama ne illet bi testmiş ya 4 kere kan aldılarrr kan vedeemir eksik hem ferrum iğne 10 tane, hem de günde iki demir şurup, elevit, magnezyum(kasılmalar için bundan sonra hergün).sizler neler kullanıyosunuz? ilaçları hiç sevmiyorum ama aksatmamamız lazım dr bu haftadan sonra bebeklerin yukarı ve öne doğru büyüyeceğini daha fazla rahatsız olacağımı dikkatli olmamı söledi.bi sonraki kontrol 3 hafta sonra , daha sonra 2 hfta da bi. kasılmalar sık olursa hemen hasteneye gitmeliymişim. bu arada şu çok bahsedilen ciğer geliştirici iğneyi sordum. hiç de masum iğneler olmadığını ve erken doğum riski varsa su azalmışsa yani 1 haftaya kadar doğuracaksan o da belki dedi. önermiyooo kesinlikle, yan etkileri de oluyomuş. etkisi 10-12 gün , doğurmazsan boşa yanii. bu arada karbonhidrat az tüketmemi söledi, zaten ben öle besleniyorum ve kiloyu bebekler alıyoo, hergün protein almayı da unutmayın, kırmızı et çok önemli ben de ağırlık veriyorum 2 haftadır. benden bu kadar. öpüldünüzzz :79:

ayyyy allahım bu ne güzel mutluluk:))))
süpersin ya bakalım bizim daha görüşmemize çok var hep gidesim geliyor onları görmek için ama sabretmeliyim:))))

hathar bişey sorcam: şu alttaki doğum ceyasakli siteelini nasıl yapıyorsıunuz bulamadım ben , ben de istiyorummmmm

lilypie canım orası yönlendiriyor yardım ederdim ben ama bu çalıştığım yerde herşey yasaklı:))))kusura bakma

selam...
şuanda beşiz hamileyim.
haftaya redüksiyon yaptıracağız...
dua edin lütfen... sağlıklı olur inşallah.

merhaba ilaybrs evet görünmüyordun bikaç gündür.nasılsın iyisindir inşallah.aylık raporları derken çalışıyomusun sen.

evet canım çalışıyorum.ilaç firmasında mümessil olarak..son haftalarda artık yorulduğumu hissediyorum..eve gelince bilgisayara bakamıyorum bile...evet raporlar için bugün son günümüzdü.bitirdim hepsini...

aynı sende benim gibi düşünmüşsün...bende yaza doğru ayrı ayrı chicconun liteway diye baston pusetlerini almayı düşünüyorum..şimdilik oto koltuğuyla idare ederiz diye düşünüyorum...aayrı düşünmemin sebebi biri uyanır diğeri uyanık olur..uyanık olan uyuyanı uyutmaz..sadece birini dışarı çıkarmak gerekebilir falan diye düşündüm ve ayrı almaya karar verdim...

hathar bişey sorcam: şu alttaki doğum cetvelini nasıl yapıyorsıunuz bulamadım ben , ben de istiyorummmmm

önce cetvelimiz yapmak için;
Lilypie - Pregnancy & Maternity Tickers adresine giriyoruz.bu sayfaya girince;

sağdaki full size ticker yazanın altındaki nexte basıyoruz.

ilk basamak cetvelin resmini seçmek.7 sayfadan birini seçip üstüne basıyoruz.seçtiğimiz cetvelin resmi sağdaki küçük tabloda göründüğü zaman next'e basıyoruz.

ikinci basamak sıra cetvelin üstündeki bebekleri seçmekte bizim ikizler için sayfa 3-4'e bakalım.onu da seçtiysek,yine sağdaki ekranda bebeklerimiz gözüktüyse nexte basıyoruz.

son işlem:Expected due date:tahmini doğum tarihiniz
last menstrual period:son adet tarihiniz
bilgilerimizi yazıyoruz. yine sağdaki nexte tıklıyoruz.gebelik haftamız doğru mu diye baktıktan sonra cetveli profilimize ekleyeceğiz.

şimdi:cetvelimizin altına doğru ilerliyoruz.açık mavi bir kutucuk var.içinde ne yazdığı belli değil.biz ordan src=''işaretinden sonra yazan ve ''width ile başlayan yazıya kadar yani http://lbdf.lilypie.com/Omiep3.png buna benzer yazıyı kopyalıyoruz.ve kadınlar kulübü sayfamızın kontrol panelini açarak profili düzenleyi seçiyoruz ve çizelgenin karşısındaki boşluğa http://lbdf.lilypie.com/Omiep3.png buna benzer yazıyı yapıştırıp değişiklikleri kaydet diyoruz.

bu yazıyı alırken ben istenilen yerden kesemedim.hepsini kopyalayıp yapıştırıp önünden arkasından gereksiz olanları sildim.

tecrübeli ikiz anneleri başlığında yazdıklarımı kopyalayacağım arkadaşlar tekrar yazmamak için .

arkadaşlar renkli ultrasona girdik Allaha hamd olsun herşey normal çıktı.dr.idrar kesesindeki iki damara kadar baktı.cinsiyetleri kesin artık bi kız bi oğlan netleşti :):):):): çoook iyilerdi.oğluşum parmağını emiyordu acayip acayip pozlar eriyordu dr. amcasına :):):):) dr. amcası çok iyi pozlar veriyor dedi.nefes sorunu için sola yatmayı önerdi.zaten hep sola yatıyordum :)

kızım hiç oralı değil her zaman ki gibi ama maşallah oğluşum geçmiş gramı :) ense kalınlıkları bu sefer 2.00 çıktı.dr.bebekler bende 18.4 haftalık görünüyor dedi. :) gelişimleri iyi dedi. 5-6 gün öndeler dedi maşallah :):):):) daha anlatacak çok şey var ama özetle bunu yazıyım dedim.
bu arada annemle konuştum hast.yatıyormuş parça aldırmak için gitmiş ama kanaması durmayınca hast.yatırmışlar.zten sabah kahvaltısında tam çay içecekkken çay bardağının elimde çatlamasıyla belliydi uğursuz bişey olacağı.

inşallah annem iyileşmiş olarak hast.çıkar.

dua edin bol bol lütfen.

kızlar selam, isim konusunu da tartışalım mı biraz? ben prenseslerime isim bulamıyorum da babamız zeynep ismine takık, bence de cok güzel bi isim ama yanına ne yakışır sizce yardımlarınızı bekliyorum daha zaman var gerçi ama olsun şimdiden düşünmek lazım..

çalışıyosun demek.tabi bundan sonra biraz zorlanabilirsin.ne zaman bırakmayı düşünüyosun peki.senin bu arada tüp bebekmiydi acaba yoksa tedavisizmi oldu?
melittacım sende iki gündür görünmüyordun.demek doktora gittin.bebişlerinin durumu iyi olmasına sevindim.annen içinde üzüldüm açıkcası umarım kötü bişey çıkmaz .en yakın zamanda düzelir inşallah.
gulizelif cim demek zeynep ismini düşünüyosunuz.kendi ismim diye söylemiyorum ama ben çok seviyorum zeynep ismini. benim diğer ismimde gül.
zeynep gül yani. ismim zeynep olmasaydı bende düşünebilirdim.bende kız olursa berrak su ismini düşünüyorum.sizce nasıl.kaynanamda kendi ismini istiyor.kesinlikle koymayı düşünmüyorum.kavga çıkacağı kesin napıyım.yapacak bişeyim yok.çocuklarımın ismini yalnızca biz koyarız.ay bu konu benim baya sinirimi bozuyor en iyisi hiç konuşmayım.

melittam sobe...nasılsın..

ilaybrs canım arkadaşım nasılsın çok özür dilerim msjlarımız arka arkaya gelince görmemişim msj ını.nasılsın?ben allaha şükür iyiyim :)bugün bebişlerimi gördüm çok güzellerdi oğluşum parmağını emiyordu.dr midesi mesanesi dolu çiş yapar birazdan dedi.kız yeni boşaltmış dedi :) malum kızımız her zaman ki gibi inatçı nazlı hiç dönmüyor yaa :)))) ama herşeyleri çok normal çıktı çok mutluyum.ve 18+6 çıktılar maşallah.gelişimleri 5-6 gün ileride dedi dr. çok mutlu oldum.tabi cinsiyetleri bir kız bir erkek şimdien başlayın hazırlıklara dedi.biz geçen aydan biliyorduk zaten :):):):) gr.ları ikiye katlamışlar kızım öne geçmiş bu seferde :):):):):)

bütün stres heyecan panik geçti o bi saat nasıl geçti anlamadım gerçi biraz daha uzun sürdü ama çok eğlenceliydi.bakın nasılk da poz veriyor dedi.yani oğluşumuz sürekli çeşitli pozlar verdi.

dr. gözlerine kataraktlarına beyin sinirlerine hatta idrar ve organdaki oluşması gereken iki damara kadar baktı.inanamadım.kalp odacıklarına ve aklına gelebilecek herşeye .çok mutlu oldum.
daha anlatacağım çok şey var ama şimdilik aklıma gelenler bunlar :) haa birde bu ultrasonda ense kalınlıkları 2.00 çıktı.benim dr. 1.6 demişti 1 ay önce.

sen nasılsın bebişlerin nasıl?sen hiç girdin mi renkli ultrasona :) çok güzel bişeymiş yaaa.allah nasip ederse üç hafta sonra bi daha gircez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…