• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Melitta sigara mı?????:50:

evet malesef sigara :( ama paket paket yada tane tane içmiyorum.bir iki fırt.gebe kalmadan önce de bir iki fırt içerdim.gebelikte bırakmıştım.:( şu 2 aydır eşim içince içiyorum.onun öncesinde içmiyordum :( o bi iki fırtı da içmeyeceğim.
o yüzden sizlere sordum sigara içiyor muydunuz diye :(

nasılsınız bayanlar...ibremine,esila,desouza,nursin,ilaybars,hathar,boncuk,florinda,uhde,gulizelif,zeynepp,meldir,olefin,melitta ve aklıma gelmeyen diğer ikiz anne adayları..bazılarınızı takip ediyoruz ama bir çoğunuz uğramaz oldunuz,inşallah iyisinizdir.. hayırlı haberler bekliyorum hepinizden.. :)

nasılsınız bayanlar...ibremine,esila,desouza,nursin,ilaybars,hathar,boncuk,florinda,uhde,gulizelif,zeynepp,meldir,olefin,melitta ve aklıma gelmeyen diğer ikiz anne adayları..bazılarınızı takip ediyoruz ama bir çoğunuz uğramaz oldunuz,inşallah iyisinizdir.. hayırlı haberler bekliyorum hepinizden.. :)

merhaba buğlem allaha şükür iyiyim sende iyisindir inşallah.tecrübeli ikiz anneleri başlığında okudum dr. görüşmeni :)
kimse kalmaz oldu başlıkta.gelen giden yok artık bir iki kişi dışında.

Melitaa bi sorunu atlamışımmm

sigaramııı duymamaış olayım yoksa içiyomusun sen hemen bırakkk ben emzirme bittikten sonra başladımmm hamile olduğumu öğrendiğim an attım paketiii

canann annecik çoook teşekkür ederiz engin bilgilerin için :)) melitta saolsun sormuş ben de faydalandım. belki ben de rahatsız ederim sonra seni :) salı günü kontrolüm var bakalım ne haberlerle gelcem. değerlerim biraz kötüydü, inşalah düzelmiştir. görüşürüz. bu arada benm de kız erkek, 26 haftalık.( şu cetveli yapmayı anlayamadım yapamıyommm yoksa ordan takip edilir di, aslında:((

uzun zamandır internete giremedim umarım herkes iyidir, ben hala bulantı ve kusmayla uğraşıyorum haftaya kontrol var inşallah yeni ve güzel haberleri o zaman vericem herkese selamlar

uzun zamandır internete giremedim umarım herkes iyidir, ben hala bulantı ve kusmayla uğraşıyorum haftaya kontrol var inşallah yeni ve güzel haberleri o zaman vericem herkese selamlar

merhaba evet uzun zamandır görünmüyordun.hala geçmedi demek bulantıların.mağlesef böyle hemen geçen bişey değil.benim bile hala devam ediyor özellikle sabahları.ama kusmam geçti sayılır.arada sabahları kusma oluyor ama öncekine göre çok daha iyiyim.umarım en kısa zamanda seninkide geçer.çok zor bişey seni çok iyi anlıyorum.

slm kızlar..
ben gayet iyiyim..uzun zamandır internete giremiyordum.bugün aylık raporlarımı hazırlarken sizleri özlediğimi farkettim..herkese selamlarr.hepinizi öpüyorummm.....bakalım sizler neler yaptınız..okuyup hemen geliyorumm...

slm kızlar..
ben gayet iyiyim..uzun zamandır internete giremiyordum.bugün aylık raporlarımı hazırlarken sizleri özlediğimi farkettim..herkese selamlarr.hepinizi öpüyorummm.....bakalım sizler neler yaptınız..okuyup hemen geliyorumm...

merhaba ilaybrs evet görünmüyordun bikaç gündür.nasılsın iyisindir inşallah.aylık raporları derken çalışıyomusun sen.

Canom sizin dönem daha bir rahattı sanırım.sen,Burçin,Öznur,Kevser...hiçbiriniz iğne olmadınız diye biliyorum.hepinize hayrandım valla:)ama bizim dönem felaketti:30:ne kadar pimpirikliydik ya.hepimiz paşa paşa olduk iğnelerimizi.birde sizler doğla yoldan hamile kalmıştınız biz tedaviyle.bunun da çok etkisi var tabii.ve bir çoğumuzda erken doğum yaptık.aklıma gelen bi Aslı 35.haftada yapmıştı.ben iğnemi sadece 27.haftamda oldum bir daha da olmadım.öyle tekarar falan etmedik yani.ve Kağan doğunca küvöze bile girmedi çünkü bu iğne sayesinde ciğerleri gelişimini tamamlamıştı.ama tabii yinede herkes kendisi bilir,sonuçta çok elzem olan birşey değil.

Melitta sigara mı?????:50:

benim pimpirikli firdosummmm :)))) kız bizim gruptata hemen hemen hepsi tüp bebek anacım ben burçin gülşah gülnur doğal gebelikti aslı 35 te yaptı demişsin e bende 35 de yaptım anacımmm ya sizin grup gerçekten pimpirikli idi biraz şimdi dürüst olmak gerekirse gördüğüm kadarı ile bu grupta yan 2012 anneleride sakin pek evhamlı değiller ya sakin ve soğukkanlı olmak bir anne için şart bence geçen mustafanın boğazına şeker takıldı bi türlü çıkartmadık mesela hiç panik yapmadan sırtına kuvvetli 2 tane geçiridn sonrada karının üstüne bi bastım çıkardı oğluşumm annem diyoki serinkanlılığına hayranımm

ya kortizon iğnesi yapılabilir çok bi zararı yok yani yararı var hatta ama dediğim gibi etkisi 10-12 günde geçiyo ve 2 gün sonra etkiini gösteriyo ona ayarlı bi doğum olması lazım
-----------------------------------
hayırlı sabahlar eşim nöbetçi olduğunda ,çalıştığında içmiyorum zaten.sakız çiğniyorum.uyuyorum.zaten aramıyorum içen olmadığı zaman.içtiğim bir iki fırt.inşallah onu da bırakacağım.
bırakacaksın canım inanıyorum sana
canann annecik çoook teşekkür ederiz engin bilgilerin için :)) melitta saolsun sormuş ben de faydalandım. belki ben de rahatsız ederim sonra seni :) salı günü kontrolüm var bakalım ne haberlerle gelcem. değerlerim biraz kötüydü, inşalah düzelmiştir. görüşürüz. bu arada benm de kız erkek, 26 haftalık.( şu cetveli yapmayı anlayamadım yapamıyommm yoksa ordan takip edilir di, aslında:((

ay her zaman sorun hayatımmm ben buranın tecrübelerinden çok yarralandım benimde birilerine bi ışık tuttuğum olursa çok sevinirimmm cetvel konusunda bende cahilim bilen arkadaşlara yaptırıyorum bilen bi arkadaştan rica et sana yapsın tatlım

evett bana gelinceee

vallahi bi yaklaış bir haftadır uykususuz uyumuyolar bu ara gene yaaa sanırım emziksizliğe hala alışamadılar emzik arıyolar ama pes etmek yok attık hepsini çöpeee sabah 10 da kalktık kahvaltılarını yaptırdım ama geberiyorum resmen uykudan mutfağı o halde bıraktım geri giridm yatağa çocuklar etrafımda oynuyolar ikide bi başıma gelip bişiler anlatıyolar ama gözlerimi açamıyorum uyku ile uyanıklık arasındayım bi ara mustafa şiddetle ağlamaya başladı yatak odasının kapısının arkasında halım vardı devirmişler kapıyı açamamış odaya haps olmuşlar neyse kalktım kapıyı açtım ustafa geldi koynuma girdi uyumuşuz sonrada devrimde kıvranmaya başladı dedim hadi gel yat dedim birini sağıma birini soluma aldım bi kalktık saat 2.45 eşimi aradım gelirken kır pidesi al dedim kahvaltımı yaptımm akşamdan kuru fasülye ıslatmıştım jet hızı ile ocağa attım onu baktım eşim uyukluyo bende dışarı çıktım attım çocukları arabalarına tutuuk parkın yolunu ilk defa bana dokunmadan kaydırağa çıkıp çıkıp kaydılar resmen bi kenarda seyrettim onları dönerken gene bi çocuk yuvasına uğradım oyun grubu için bilgi verecek yoktu kreşi gezdim yarın arıyayıp fiyat için felan konuşacam devroş şiddetle ağlamaya başladı yolda uykusu geldi sanırsam şu bardakta mısır var ya bi tane aldım ikiye bölüp verdim ellerine yiye yiye geldik eve hemen bi pilav attım ocağa birer tabak onlara birer tabak bize koydum tabi devroş yarım yamalak yedi ama paşam tabağının hepsini bitirdii çay ve yatış faslıııı birer biberon süt içirdimm bende duş aldımmm sizleri merak ettim şimdide yatmaya gidiyorumm öpüldnğz koca göbeklerrr

buğlem cnm nasılsın biz ii cnm ya her saniye giremiyom cnm işler yoğun aralıka kadar böyle:))))
bayanlar sizler nasılsınız bugun bakalım:))))

merhaba arkadaşlar nasılsınız ben ve oğluşlarım iyiyiz çok şükür büyüyoruz teyzeleri cumartesi kontrolümüz var sabırsızlıkla bekliyorum ne kadar büyüdüler kaç gr oldular acaba çok özledim yavrularımı sağlı sollu tekmeler yiyorum gerçi en azından iyi olduklarını biliyorum oynadıklarında göbekte şişti kendime koca göbek diyorum :1: sağlık olsun bebeklerim iyi olsunda davul gibi şişsemde farketmez hepinizi çok öpüyorum:54: :54: :54:

merhaba arkadaşlar nasılsınız ben ve oğluşlarım iyiyiz çok şükür büyüyoruz teyzeleri cumartesi kontrolümüz var sabırsızlıkla bekliyorum ne kadar büyüdüler kaç gr oldular acaba çok özledim yavrularımı sağlı sollu tekmeler yiyorum gerçi en azından iyi olduklarını biliyorum oynadıklarında göbekte şişti kendime koca göbek diyorum :1: Sağlık olsun bebeklerim iyi olsunda davul gibi şişsemde farketmez hepinizi çok öpüyorum:54: :54: :54:

canım nerelerdesin sen görüşemedik hadi hayırlı haberlerle gel allahın izniyle bizde ii bnm de bir kız biri erkek bakalım ne olacak adını koydunmu cnm:))))

melittacım merhaba:) özelden cevap yazamadığım için brurdan yazıyorum. mj hakkım henüzyok:50: benm öle bi problemim yok ama mesleğimden dolayı biliyorum. bir de bekarken ev arkadaşım böle bi sorun yaşadı hamilelğinde ben de birebir yaşadım. öncelikle seni tetikleyeen durum ve duyguları bul ve olumlularıyla yer değiştir. bebeklerini düşün, kendini şanslı hisset :nazar: sorununu hisettiğin anda derin nefes al ve olumlu düşüncelerle onu def et canım. sigaraya gelince hamile kalmadan önce tirryaki değildim ama ortamlarda içerdim, şimdi yok. artırmamaya dikkat et, bebişlerin bağışıklık sistemine ve ciğerlerine olumsuz etkileri var. renkli ultrasonda doktorum her gittğimde damarlarına kalbine bakıyo ama özelbi şey yapmak gerekiyo mu bilmiyorum,bnm doktorumun odasında var 4 boyutlu , renklifalan. bebklerin hareketlerini hissetmeye başladın mı tam olark? ense kalınlıkları ve dudak yarıklarına baktırmayı unutma!!! organ gelişilerini de doktora hatırlat , senn haftanda bunlar önemli, bnm doktorumtek tek bakıp bana da anlattıben kendimi rahatlatmak için kitap okuyorum, müzik dinliyorum. mutlu olacağın aktviteler yap. unutma biz şanslıyız çünküikiz annesi olcazzz:22: kib.

melittacım merhaba:) özelden cevap yazamadığım için brurdan yazıyorum. mj hakkım henüzyok:50: benm öle bi problemim yok ama mesleğimden dolayı biliyorum. bir de bekarken ev arkadaşım böle bi sorun yaşadı hamilelğinde ben de birebir yaşadım. öncelikle seni tetikleyeen durum ve duyguları bul ve olumlularıyla yer değiştir. bebeklerini düşün, kendini şanslı hisset :nazar: sorununu hisettiğin anda derin nefes al ve olumlu düşüncelerle onu def et canım. sigaraya gelince hamile kalmadan önce tirryaki değildim ama ortamlarda içerdim, şimdi yok. artırmamaya dikkat et, bebişlerin bağışıklık sistemine ve ciğerlerine olumsuz etkileri var. renkli ultrasonda doktorum her gittğimde damarlarına kalbine bakıyo ama özelbi şey yapmak gerekiyo mu bilmiyorum,bnm doktorumun odasında var 4 boyutlu , renklifalan. bebklerin hareketlerini hissetmeye başladın mı tam olark? ense kalınlıkları ve dudak yarıklarına baktırmayı unutma!!! organ gelişilerini de doktora hatırlat , senn haftanda bunlar önemli, bnm doktorumtek tek bakıp bana da anlattıben kendimi rahatlatmak için kitap okuyorum, müzik dinliyorum. mutlu olacağın aktviteler yap. unutma biz şanslıyız çünküikiz annesi olcazzz:22: kib.
---------------------------------------
fatoşşy çok teşekkür ederim cvpladığın için.kendimi çok şanslı hissediyorum.herkes bir tane taşırken ben iki tane taşıyorum ve ayrı ayrı ayrı tekmelerini hareketlerini hissediyorum.ama tekmeler pıt pıt şeklinde kızım biraz nazlı galiba o arada pıt pıt yapıyor birde lop lop ediyor.şimdilik bu şekilde tarif edebiliyorum.
çok mutluyum.ama panikliyorum.bu aralar nefes problemi çekiyorum.bilmiyorum ikiz gebelik yaşayanlarda ,tecrübeli ikiz annelerinde oluyor mu (oluyormuydu) ?çünkü oğluşum baya gelişik maşallah artık kaburgama doğru büyüüyor.çok net hissedebiliyorum.

bugün gireceğim renkli ultrasona heyecan falan yok çünkü gebelikten dolayı panik atağı çok sık yaşar oldum.halbuki ne hayal ediyordum.bebişlerimin hareketlerini dinledikçe mutluluktan havalara uçacaktım.burada ve tecrübeli ikiz annesi başlığında da yazmıştım.ne zaman geçecek çok merak ediyorum.ne illetmiş bu yaa :14: korkuyorum ben nefessiz kaldığımda acaba bebeklerimde nefessiz kalıyor mu diye?çünkü panik atağı boğazımda düğüm olarak hissediyorum nefes alamıyorum.ayrıca nabzımı kullaklarımda hissediyorum ve vücuduma sıcak bir uyuşma basıyor.hiç neden yokken :( bir an önce yavrularımı kucağıma almak istiyorum sağlıklı bir şekilde.

öğleden sonra dr. görüşmemi yazarım.inşallah hayırlı ve güzel geçer inşallah sağlıklılardır.sağlıklı olmamaları için hiç bir neden yok aslında ama nelerini görüyoruz.rabbime emanet yavrucuklarım.hakkımdaa herşeyin hayırlısını diliyorum.

sigara konusuna gelince tiryaki değilim ama içen oldu mu çekiyordum gebelikte bırakmıştım ki bana kokusu o kadar hoş geliyordu ki elime alıp çekmesem içim rahat etmiyordu.baktım ki bana sıkıntı üzüntü oluyor.iki üç gündür o bikaç fırtı da bıraktım.

rabbimden herşeyin hayırlısı inşallah

Son düzenleme:
arkadaşlar bu ense kalınlığı down sendrom dışında otistik yada başka zeka sorunlarını da gösteriyor mu?

canım benm bildiğimkadarıyl göstermiyo. zaten fiiki olrak en belirgin tespit edilecek ve en belirgin öelliği olan down sendromu, bunun dışında da burun kemiğine , dudak yarığına baktır. kötü düşünme :3:

merhaba kızlar önerdiğiniz ikiz bebek arabası markası var mı ?

ben çokaraştırdım ve düşününce de ayrı almak mantıklı gedi zaten birleştirme aparatı satılıyo:) piere cardin nin baston pusetleri çok kullanışlı ve az yer kaplıyo. ben daha almadım doğunca yaza doğru alcam ama baston puset alcam. şimdi ana kucağı( oto koltuğuyla) zaten tşınır.sen de git bi bak marka çok önemli değil. ikiz bebk arabaları çok ağır ve yer çok kaplıyo.sen ne düşünüyosun?

Kızlar bugun seker yuklemesını yaptırdım aksama bellı olacak her hafta ıdrar da yaptırıyorum bu lökosit epıtel bakterılerden hıç kurtulamıyorum ben ya sınır oluyorum antıbıyotık de kullandım hıç faydası olmamış ne yapcam bılemıyorum

Back