Benım oğlumda sağ ustte kızım sol altta ve oğlum koca boğazlı galıba kılosu fazla gıtmeye basladı araları açılcak gıbı
gözün aydın canım çok sevındım hareketlerıne. bak endişelerın boşa çıktı. çok endişelenme canım bebekler anlıyor bunu yorgun ve endışelıykende kıpırdamıyorlar fazla. Allah ağlatmasında ben aglarken benımkıler coşuyor biliyormusun, üzüntümü paylaşıyorlar heralde. bızımde kızımız sol altta, erkek sağ üstte. erkek bazen poposunu kaburgama bir yaslıyor, canım yansada bana güzel gelıyor. bugun kontrole gittik. NST ye de aldılar benı sancı varmı dıye yokmuş. sonra ultrasondada kuzularımıza baktık.çok şükür iyilermiş. bu arada kilom 61 olmuşşşşşboyum 1.52 benım. görenler sadece karnın var başka kılon yok dıyor ama ben artık hareket ederken zorlanıyorum. Rabım başka zorluk vermesın. yanı hamıle kaldıgım kılo ıle 10 kg fark var. gerı kılo kaybetmıstım ılk 4 ay boyunca 5 kg verdmiştım. onunla kıyaslarsam 15 kg fark var :S Rabbım saglık sıhhatle nasıp etsınde napalım artık sorun etmıyorum.
Benım oğlumda sağ ustte kızım sol altta ve oğlum koca boğazlı galıba kılosu fazla gıtmeye basladı araları açılcak gıbı
canım senin bebişlerinin biri kız biri erkekmiydi ne güzel.bende yarın doktora gidicem sadece cinsiyet için aslında.kendi doktorum bir ay sonra kontrol dedi ama başkasına gidicem yarın inşallah cinsiyeleri belli olur.
gülizelif allah nazardan saklasın çok güzel minişlerin. sağlıkla eline al insallah.
ben de bu hafta öğrendim ikizlerimin olacağını.
güzel güzel büyüyüp doğsunlar
ayy canım Allah sana ve ailene bağışlasın bebeklerini,çok tatlılar..maşallah..çok sevindim zarın olduğuna..bilemiyorum,bende yokmuş,ama o o kadarda önemli değilmiş..eşi bir tane olduğu için besin çalma olyı varmış bu defa da..oyy Yarabbim kucağımıza alana kadar rahat yüzü yok bize...prenseslerine ve sana sğlık diliyorum..birbirimize dua edelim..
Merhaba arkadaslar...
19 Eylül 2011 yani 10 gun once 2 tane blastosist tranferim yapildi... bugun sonucumu aldim... degerim 603 cikti... merak icersindeyim, herkes ikiz ihtimali yuksek diyor...
sizin degerleriniz nasildi?? bana bu konuda yardimci olabilirseniz sevinirim...
herkese cok tesekkurler....
selam kızlar karşınızda bomba gibi 2010 ocak annesi duruyor topiğinizi görünce çok heyecanlandım vallahi kendi hamileleik topiğim geldi aklıma ay allahım sabahlara kadar uyuyamaz burada yazışırdık ne var ne yok konuşurduk ki hala arkadaşlığımız devam ediyor hala konuşup görüşüyoruz vallahi kıskandım sizi bende hamiş olup o minik tekmeleri yemek isterdim neyse kısmet 3. ye artık hahahah tecrübeli anne olarak herşeyi sorabilirsiniz sizi takipteyim bundan sonra göbeciklerden öperimmm
Merhaba arkadaslar...
19 Eylül 2011 yani 10 gun once 2 tane blastosist tranferim yapildi... bugun sonucumu aldim... degerim 603 cikti... merak icersindeyim, herkes ikiz ihtimali yuksek diyor...
sizin degerleriniz nasildi?? bana bu konuda yardimci olabilirseniz sevinirim...
herkese cok tesekkurler....
Evet canım son dk degişmezlerse öle ben 15+3 de öğrenmiştim daha erken olabılır acele etme saglıklı olsunlar yeter
teşekkürler tatlım. allah sana da sağlıklı, güzel bir gebelik nasip etsin.. aramıza hoş geldin :)
evet buglemcim ya, ben de tranfüzyondan korkuyorum. o ihtimal tek yumurta ikizlerinin hepsinde var. geçen hafta doktor baktı. ikisinin de gelişimi, boyları, ağırlıkları aynı gidiyor. tranfüzyon başlamamış gibi gözüküyor bu da güzel bişey ama inşallah başlamaz dedi :26:
tatlım inanki hiçbir fikrim yok. ben doğal yoldan tek yumurta ikizlerine hamileyim. değerin 10 gün için yüksek gözüküyor evet ama transfer olan arkadaşlar cevaplayacaktır sorunu. inşallah gönlüne görür verir allah..
selam kızlar karşınızda bomba gibi 2010 ocak annesi duruyor topiğinizi görünce çok heyecanlandım vallahi kendi hamileleik topiğim geldi aklıma ay allahım sabahlara kadar uyuyamaz burada yazışırdık ne var ne yok konuşurduk ki hala arkadaşlığımız devam ediyor hala konuşup görüşüyoruz vallahi kıskandım sizi bende hamiş olup o minik tekmeleri yemek isterdim neyse kısmet 3. ye artık hahahah tecrübeli anne olarak herşeyi sorabilirsiniz sizi takipteyim bundan sonra göbeciklerden öperimmm
kızlar günaydın
bu topigi yeni gördüm
nasılsınız
bu arada benimde ikizlerim olacakmış yeni öğrendim daha tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum yardım edin bana da
filorinda canım sen de burdaymışsın sevindim
Merhaba arkadaslar. Ben de ivf ile 6+4 gunluk gebeyim. İki tane kesemiz var. Partesi kalp atislari icin gidecegiz. Birisidaha geriden geliyor, doktor normal odugunu soyledi.
Canim-ca benim 10. Gun hcg degerim 630'du. Sizin de ikiz olabilir. Umarim saglikl bebegine kavusur herkes.
canannn merhaba hoş geldin :) bebişlerin bi kız bi oğlan mı ? Zorluk yaşadın mı gebelikte?sigara kullanımın oldu mu ? Beslenmende nelere dikkat ettin? Gebe iken ciğer geliştirici iğne yapıldı mı ?bebişlerin kaç aylık doğdu?küvezde kaldılar mı ?şu anda zorlanıyor musun? şimdilik sorularım bu kadar teşekkür ederim şimdiden vereceğin cvplr için.
sizde hayırlısı ile doğurup büyüteceksinzi canım alah yardımcınız olsunnn[ı]gulizelifciğim, inşallah dediğin gibi transfüzyon olayı görünmez canım ya..benimkilerin arasında şimdilik 50- 60 gram fark var,,doktor büyüdükçe fark çoğalacak , ama yarım kiloya kadar çıkabilir,önemli olan aranın çok açılmaması dedi.. [/ı]
[ı]darısı başımıza canancığım,bizim içinde dua et inşallah ...ne güzel sen epey büyütmüşsün.. Melitta zaten belli başlı merak edilenleri sormuş..aklımıza geldikçe seni rahatsız ederiz inşallah :)[/ı]
[ı]hoşgeldin canım,inşallah sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatırsın ..doktora gidip geldikçe bizleri haberdar et durumundan..[/ı]
[ı]hayırlı olsun canım, allah tamamına erdirir inşallah..[/ı]
slm arkadaşlar nasılsınız:))))
ayyy çok şirinsin bayılırım böyle soru soranlara hemen cevaplara geçiyorummm
evet canım bir kız bir oğlannnn
gebeliğim çok rahattıı bulantım felan hiç olmadı tabi son aylar zordu kendi bedenime sığmıyordum bazen patlayacak gibi hissediyordum kendimi şiddetli bel ağrılarım oluyordu uyku sorunu oluyodu ama çok ükğr çok ciddi bi sorunum olmadı hiç düşük erken doğum gibi riskleirm olmadı mesela 6 aylık hamileydim cam siliyodum mesela her işimi rahatça gördüm ama karnım büyüdükçe taharetimi bile göremiyodum el arkama gitmiyodu hihihiii bide banyomu yalnız yapmıyodum eşim yıkıyoduu
beslenmede folik asit elevit balık süt ceviz et en dikkat etikleirm oldu onun dışında aşırı yemek yemedim hiç bi zaman tatlı hamur işi felan abartmadımm
ciğer geliştirici iğne vurulmadım aslında ama şöyle bişi oldu gebelik alrjisi olmuştum şiddetli kaşıntım vardı karnım alev topu gibi kıpkırmızı idi krem felan verdiler kaşıntım geçmedi o zaman o iğneden oldum ama bebeklerin ciğeir gelişsin diye değil kaşıntım için oldum o iğne kortizon bildiğin gibi ve 12 gün etkisi sürüyo sonra geçiyoo kısaca bebeklerim için önelem olarak olmadım o iğneden
bebeişlerim 35 2 de doğdular oda şöyle oldu 1 ay kesilmeyen bi ishalim oldu ne kullandıysam geçmedi ishal de vücuttaki suyu azalltı dolayısı ile bebeklerinde suyu azaldı 35 1de hastaneye yatırdılar ishali kontrol altına almak için ertesi sabahda nst de 90 a vuran sancılar çıktı adamlarda uğraşmamak için doğuma aldılar beni şimdiki aklım olsa hop ne oluyo sancılar düzenli değil daha bekleyin derdim ama o zaman artık çok sıkıldığımdan bende doğsunlar dedim sesimi çıkartmadımm
küvöze hiç ama hiç girmediler önlem amaçlı yarım saat bile almadılar yani gayet sağlıklılardı çok şükür
zorlandımmııı ahhh ah duvarların dili olsada konuşsa 2 kere sinir kriiz geçirdim diğer sinir harpleri hariç yalnız ve yapayalnızdım kızım çok sorunlu idi sürekli durmadan ağlardı oğlum zavallı hep bi kenara atılmış büyüdü 6. Ayına kadar kızımda fıtık vardı 5.5 aylıktı ameliyat ldu sonrasında rahatladık braz ama hala mızmız ağlak bi kızzz canım yardımcın olsada olmasada inan ikiz büyütmrk çok zor zaten bebek büyütmek başlı başaına zor bi iş bi de ikitaneolunca çok zor oluyor ben daha yeni yeni rahatlıyorum yanii kısaca sizi epey zor günler bekliyorrr:)))
----------------------------------------
canan merhabalar teşekkür ederim sende çok tatlısın :)
cvpların için çok teşekkür ederim.
allah bağışlasın evlatlarını.benim biraz sorunlu geçti hala da öyle düşük riskim var halaama hamdolsun iyiyim.artık eğilip kalkarken zorlanıyorum.sadece yemek yapabiliyorum onun dışında vakit buldukça dinleniyorum.zaten uyudum mu uykuya doyamıyorum. :)
bende beslenmeme çok dikkat ediyorum.kahvaltı da ceviz ,tahin pekmez ,haşlanmış yumurta yiyorum.birde zeytin.hamur işlerine pek dikkat etmiyorum ama arada bir yiyorum :) 4,5 ayda 6 kilo aldım iyi mi sence?
hafta bir kuru bakliyat yiyorum.artık kırmızı et tiksintim geçti yiyebiliyorum.ama hala beyaz etten tiksniyiyorum.birde süttenama zorla da olsa içeceğim.çünkü 4. ay da bebekler artık yağ depolamaya başlarmış.
en azından diyorum sütlü tatlı yapayım yiyeyim.örneğin sütlaç gibi.
ilaç olarak multivitamin ,demir hapı ,balık yağı içiyorum.başka bişey kullanmıyorum.
ciğer geliştirici iğne kafamı karıştırdı.erken doğum riskine karşı önlem alınmasını istiyorum aslında.zayıf bir yapım var korkuyorum.rabbim korusun evlatlarımı.
küveze girmelerini hiç istemiyorum hemen doğurup evlatlarımı kucağıma alıp eve getirmek istiyorum.rabbimden hayırlısı inşallah.
--------------------------
sigaraya gelince paket taşımıyorum.tane tane de içmiyorum. söylerken bile çok utanıyorum malesef eşim içtiğinde bende onunla beraber sigarasından içiyorum.bu yüzden panik atak geçirdim ben şimdiden kötü bi anneyim diyesonrada bu ev bu memleket bana dar geldi zaten ortamda kötü
sigarayı bırakmıştım.ama ne zaman ki yeni tayin yerimize geldim ,eşimin yanına geldim banam muz kokusu gibi geldi sigara yaa muz bile aldım yedim ama illa onu çekmem lazımdı.
ağlamaktan kendimi alamıyorum.sinir oluyorum kendime.eşime de çok baskı yaptım bırak yada işyerine koy getirme diye ama kokuyor ya dayanamıyorumçok üzgünüm
daha sorularım olucak
Canoooomm,bomba anne sahalara döndün demek:)canım facede rastlaşamıyoruz bari burda göreyim seni dedim.gurbumuz çok sessiz kaldı orda yav.demek hamişlere özendin,emin misin üç numarayı istediğinden delüüü..çoook öpüyorum.
-----------------------------------gelelim hamiş arkadaşıma umarım riskin geçer ve sağlıcakla alırsın kucağına 6 kilo orta derecede yani çok kötü değilsin ama dikkat et sonra bide vermesi var bu kiloların çünkü:)))) ciğer geliştirici iğne etkisi geçici bişey canım eğer erken doğum riskin olursa iğneyi yaptırıp 2 gün sonra doğurman gerekiyor doğum olmazsa zaten ilacın etkisi 10 12 gün içinde giidyoo yani dr kalmış bişi bu bizim grupta çoğumuz olmadık o iğneden ama mesela bi arkadaşımız devamlı hastanede yatıyodu erken doğum riski çok tu ana 3 kere yaptılar iğneyi oluyo mesela 15 güne doğum olmadı bi daha oluyo iğne onunda dr u öyle uygun görmüş demekki kısaca keyfi bişey değil yaptırmana gerek yok bence
sigara konusunda sana çok ama çok kızdımmmm sakın birdaha ağzına sürme eşinin yaptığıda çok yanlış madem senin içmek istediği hatta içtiğini görüyo ne eve getirsin sigarayı neden içsin bide canın sigara istedimi sakız çiğne kuruyemiş yee
ilaç konusunda ben folik ast elevit kullandım bi ilaç vardı oceans diye o ne ilacıydı ya sadece 1 kutu kullandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?