• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

benimde ilk hamileliğim ama iki gündür oğluşumun pıt pıtlarını hissetmiyorum :(:(:(:( çok üzülüyorum bişey mi oldu acaba diye.kızım yine lop lop yapıyor.ama oğluşum iki gündür pıt pıt etmiyor :14: korkuyorum.Allah ım inşallah tekmeleri sertleşir yavrularımında şükürler olsun iyiler diyebileyim ya rabbim.
ne pimpirikli oldum ben yaaaa evhamlı oldum arkadaşlar :14:
rabbim evlatlarımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

melittacım bir yerde dinlemiştim bebekler genelde gece sen uyurken hareket ederlermiş.belki gece ediyordur sen uyurken haberin olmuyordur.birde ilk hamileliğin olduğu için o hareketlidir de sen anlamıyosundur.birde karınları tok olduğu zaman bebek hareketlenirmiş.bir tane çikolata yiyip bir saat yatacakmıssın o zaman genellikle bebekler hareketlenirmiş.doktor söyledi bunların hepsini.ama senin de ayın için daha yeni bunlar 19 20 haftalar için geçerliymiş.kafana takma bence bişey yoktur inşallah.daha ilerki haftalarda bunları tak bence şimdi erken.

çok teşekkür ederim canım.bizimde renkli ultrason çekilecek.beş hafta bi daha çekilecekmiş.ikizlerde daha bi özen gösteriliyormuş.dr cd bile veriyorlar dedi. sana vermediler mi ?
inşallah ibreminecim.
bu arada dünden beri oğluşum pıt pıt yapmıyor normal mi? ama kızım su kayması gibibişeyler yapıyor.
korkuyorum. :59:

Bence boşuna endişeleniyorsun senin haftan daha erken bıraz daha sabret

benimde ilk hamileliğim ama iki gündür oğluşumun pıt pıtlarını hissetmiyorum :(:(:(:( çok üzülüyorum bişey mi oldu acaba diye.kızım yine lop lop yapıyor.ama oğluşum iki gündür pıt pıt etmiyor :14: korkuyorum.Allah ım inşallah tekmeleri sertleşir yavrularımında şükürler olsun iyiler diyebileyim ya rabbim.
ne pimpirikli oldum ben yaaaa evhamlı oldum arkadaşlar :14:
rabbim evlatlarımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

canım merak etme iyidir inşaallah, arasıra öyle durgunlukları oluyor. bol bol dua et. benımkıler Kur-an dinlerken, düğündeyken ve çocuk seslerınde (yani yüksek seste) daha cok hareketlenıyorlar. sende yüksek bi sesde kontrol et kendını. Ama rahat ol bazen istirahate çekiliyorlar galiba :)) bide aılede durgun biri varsa belki ona çekmiştir :)) bak gör hamileliğin ilerledıkce yaradılışlarının farklı oldugunu ,huylarının daha anne karnında bıle az- çok bellı oldugunu anlayacaksın. gecenlerde arkadaşlar cocuk yetıstırmekten bahsedıyor, şöyle alıştırsan böyle olur, böyle alıştırırsan şöyle olur .... filan diye. bende dedımki henüz doğmadı çocuklar hiç cocukta büyütmedım ama yaradılış diye birşey var, henüz karnımdalar ama hareketleri bile çok farklı dedım. kalbini ferah tut canım Allah emanetler inşaallah

canım hiç hissetmiyorum yaa :( sen ne güzel hissetmeye başlamışsın. acaba ilk hamileliğim diye mi acaba ?

canım hiç merak etme çok yakında hissediceksin, bnm de ilk hamillelik:) 1-2 hafta sonra hissedersin, hiç durmıcaklar, kıpır kıpır, ilk önce minik tekmişler, pıtpıtlar :)))) muhteşem bi duygu..... şimdi benmkiler baya tekmeliyoo, özellikle tatlı yediğimde:9: ben ultrasona girmeden , evden çıkarken çikolata yiyorumm, dene sende baya hareketli oluyolarr:))

aynı dert bende de var canım,yine sen bebklerin yerini biliyorsun en azından,ben bi hareket duysam acaba hangisi diyorum :) diğerinin ne yaptığını bilemiyorum..birbirlerine sarmaş dolaşlar..ağır bi iş yapsam,endişelensem hemen sol yanıma yatıyorum ve bebişlerin hareketlerini kontrol ediyorum..sakin bi yere geç ve hisstmeye çalış bi beş on dakka..daha onlar güçsüz olduğu için fazla hissetmemen normal..büyüdükçe artacak ve kuvvetlenecek..ama baktın epey bi zaman mesela bi kaç gün hiç bişey hissetmedin doktora git derim..sıkma canını ve moralini düzeltmeye çalış canım yaa..anlıyorum seni..
---------------------------------
buğlemcim sağol canım ya inan doğana kadar bize rahat yok sanırım.tabi sen daha iyi bilirsin doğduktan sonrası da ayrı bi rahat olmicak :)
soldaki bebişim yani kızım maşallah bugün hareketliydi lop lop oynuyordu ama sağdaki oğluşumum kaç gündür pıt pıtını hissettiğim için iki gündür pıt pıt yapmayınca ürktüm.inşallah bi sorun yoktur.büyüsünlerde yavrularım annelerini bol bol tekmelesinler razıyım.hiiç uyutmasınlar bile.rabbim annelik nasıl bi duyguymuş.kendimi düşünmüyorum sadece yavrularım.
dediğin gibi bi hareket hissetmezsem artık kesinlikle dr. a gidicem.
şansıma gittiğim dr. izinde.başka bi hast. gidicem artık.

melittacım bir yerde dinlemiştim bebekler genelde gece sen uyurken hareket ederlermiş.belki gece ediyordur sen uyurken haberin olmuyordur.birde ilk hamileliğin olduğu için o hareketlidir de sen anlamıyosundur.birde karınları tok olduğu zaman bebek hareketlenirmiş.bir tane çikolata yiyip bir saat yatacakmıssın o zaman genellikle bebekler hareketlenirmiş.doktor söyledi bunların hepsini.ama senin de ayın için daha yeni bunlar 19 20 haftalar için geçerliymiş.kafana takma bence bişey yoktur inşallah.daha ilerki haftalarda bunları tak bence şimdi erken.

zeyneppp inşallah gece oynuyordur oğluşum.buradan üye bi arkadaş var donne- diye sağolsun tatlı bişeyler ye dedi.yedim dinlendim.kızım maşallah lop loptu ama oğlan pıt pıt yapmıyordu.birde dediğin gibi kalabalığa girdiğimde pıt pıt ediyordu.şimdi karnımı seviyorum oğluşum napıyosun kuzum diye pıt pıt yoktu ama kızım maşallah bugün lop lop etti baya.normalde karnımı severken sanki karşılık verir gibi pıt pıt ederdi.

inşallah donne- nin dediği gibi minik beden iyorulunca uyumuştur :):):) kötü düşünmekte istemiyorum.
çok pimpirikli oldum çünkü.bi de pıt pıtlar başladı ya bi anda pıt pıt olmayınca iki gündür tırstım.nazar mı değdi acaba diyorum.çünkü hep bana nohut yutmuş solucan gibi görünüyon dediler.kilo almamışsın her yiğidin harcı değil böyle bi bünye de iki çocuk taşımak dediler.nasıl taşican dediler.bi de bizim bu ortamda herşey duyuluyor.ben bi geldim kıbrısa.bana ikiz annesi sen misin dediler.şok oldum.
aman aman rabbim korusun evlatlarımı bir daha asla girmicem ortamlara.diyen olursa da allah affetsin yok ben değilim dicem.ha bire nazar değer nazar değer diyorlar bi maşallah demesini beceremiyorlar.ben hatırlatıyorum maşallah deyin diye.nolur birbirimiz için dua edelim.inanın ben hep sizler için ve anne olmak için uğraşan bayanlara dua ediyorum.

dediğin gibi 19-20 haftalarda iyice tepki verirler inşallah.benim bebişler daha 17 haftalık.

Bence boşuna endişeleniyorsun senin haftan daha erken bıraz daha sabret
nursincim zaten oğluşumun pıtpıtlarını daha önceden hissettiğim için ve iki gündür hissetmediğim için tedirgin oluyorum sorun bu.normal mi bu onu soruyorum :( kızım maşallah bugün hiç durmadı diyebilirim lop lop ediyordu.ama daha pıt pıt etmiyor :) sadece su kaymaası gibi bi de lop lop gibi.

canım merak etme iyidir inşaallah, arasıra öyle durgunlukları oluyor. bol bol dua et. benımkıler Kur-an dinlerken, düğündeyken ve çocuk seslerınde (yani yüksek seste) daha cok hareketlenıyorlar. sende yüksek bi sesde kontrol et kendını. Ama rahat ol bazen istirahate çekiliyorlar galiba :)) bide aılede durgun biri varsa belki ona çekmiştir :)) bak gör hamileliğin ilerledıkce yaradılışlarının farklı oldugunu ,huylarının daha anne karnında bıle az- çok bellı oldugunu anlayacaksın. gecenlerde arkadaşlar cocuk yetıstırmekten bahsedıyor, şöyle alıştırsan böyle olur, böyle alıştırırsan şöyle olur .... filan diye. bende dedımki henüz doğmadı çocuklar hiç cocukta büyütmedım ama yaradılış diye birşey var, henüz karnımdalar ama hareketleri bile çok farklı dedım. kalbini ferah tut canım Allah emanetler inşaallah

inşallah canım.çok dua ediyorum.rabbime emanetler.benim oğluşumda öyleydi.kalabalıkta ,kur an okurken, karnımı okşayıp dua ederken severken,birileri konuşurken pıt pıt ediyordu.bugün sadece iki kere ufacııkk bi kıpırtısı oldu.dediğin gibi duygunluk olabilir.ama maşallah bugün kızım durmuyor.şu anda bile lop lop muhteşem bişey :):):):) bi de oğluşum başlasa anneeeee ben uyuyodum uyandım diye :):):):) ama dediğin gibi ıstırahate çekilme ihtiyacı hissetmiş olabilir.eğer gene pıt pıtları başlarsa size bildireceğim.ama başlamazsa bir iki gün daha devam ederse hemen dr. a gideceğim.

dualarınızı eksik etmeyin.ilk annelik heyecanı böyle olsa gerek :) hiç sevmedim bu pimpirikli hallerimi.annelerimizde böyle miydi acaba? :):)

nursincim zaten oğluşumun pıtpıtlarını daha önceden hissettiğim için ve iki gündür hissetmediğim için tedirgin oluyorum sorun bu.normal mi bu onu soruyorum :( kızım maşallah bugün hiç durmadı diyebilirim lop lop ediyordu.ama daha pıt pıt etmiyor :) sadece su kaymaası gibi bi de lop lop gibi.

Canım bılmıyorum bana senın için erken gıbı gelddı benım 3.hamıleliğim olmasına ragmen 18.haftada hıssettım tam anlamıylasenın ılk oldugu için karıstırıyo olsmazmısın dıe dusunuyorum senınkıler hızlı ozaman bılemıyorum ama 1-2 hafta içinde daha net anlarsın endışelenme

Canım bılmıyorum bana senın için erken gıbı gelddı benım 3.hamıleliğim olmasına ragmen 18.haftada hıssettım tam anlamıylasenın ılk oldugu için karıstırıyo olsmazmısın dıe dusunuyorum senınkıler hızlı ozaman bılemıyorum ama 1-2 hafta içinde daha net anlarsın endışelenme

inşallah canım.zaten tekmelerini hissetsem net bi şekilde daha çok rahatlicam.bende yaklaşık iki haftadır hissettiğim için özellikle kalabalıkta konuşurken vs. bağırsaklarım mı acaba diye düşündüm ama karnımın altında olması bebekler mi diye düşündürüyordu.dr. a gittiğimde söyledim gösterdim buralarda bişeyler hissediyorum diye bebekleriniz dedi.zayıf olduğum için normal diye düşündüm.daha bi emin oldum bebeklerim.hele soldaki kızım maşallah dün canlandı resmen.lop lop ediyordu sanki döner gibi.kız solda altta erkek sağda üstte.dr.gösterdim buralarda oluyor diye.baktı bebekleriniz dedi.ultrason kağıdına da yazdı sol alt kız sağ üst erkek :):):):)

inşallah dediğin gibi 1-2 haftaya tekmelerlerde inşallah bu kadar huzursuz olmam :)

ay birde hissetsem rahatlayacam bakalım ne olacak cicileri almaya başladınızmı:))))

Son düzenleme:
cnm ben kiloluydum 73 kiloydum 2 kilo aldım boyum uzun değil bebişler belli oldumu senin peki hissediyormusun:)))

maşallah hathar yaaa 18 haftaya 2 kilo maşallah demek ki bebekler besleniyor :):):):) bende 17 haftalığım altı kilo aldım ama karnım çıktı ben kilo almadım sadece gebeliğin verdiği çoooookkkk hafif bel basen çıktı o kadar.zaten 2 aylık gebeydim 50 kg.daydım.diyetisyeene dedim.ben göbek yaptım basen bel falan.siz kilo almadınız vücudunuz gebeliğe hazırlanıyor demişti. :D:D:D:D ama tartı da öyle diyordu kilo almamıştım.

eveeettt teyzesi solda altta olan kız , sağda üste olan erkek. erkek pıt pıt yapıyordu kız çok hareket etmiyordu.ama dün kzıım canlandı maşallah lop lop lop ediyor.oğluşum pıt pıt ediyordu üç gündür etmiyordu ama bugün hapşurdum bi baktım pıt pıt ...... pıt yaptı döner gibi bişey yaptı :D:D çok mutlu oldum iki gündür korkuyordum.

inşallah 20. hafta da hissederiz tekmelerini çünkü bana pıt pıt ve kıpırtılar yetmiyor artık tekmelerini hissetmek istiyoruum :)

inşallah canım.zaten tekmelerini hissetsem net bi şekilde daha çok rahatlicam.bende yaklaşık iki haftadır hissettiğim için özellikle kalabalıkta konuşurken vs. bağırsaklarım mı acaba diye düşündüm ama karnımın altında olması bebekler mi diye düşündürüyordu.dr. a gittiğimde söyledim gösterdim buralarda bişeyler hissediyorum diye bebekleriniz dedi.zayıf olduğum için normal diye düşündüm.daha bi emin oldum bebeklerim.hele soldaki kızım maşallah dün canlandı resmen.lop lop ediyordu sanki döner gibi.kız solda altta erkek sağda üstte.dr.gösterdim buralarda oluyor diye.baktı bebekleriniz dedi.ultrason kağıdına da yazdı sol alt kız sağ üst erkek :):):):)

inşallah dediğin gibi 1-2 haftaya tekmelerlerde inşallah bu kadar huzursuz olmam :)

Benım oğlumda sağ ustte kızım sol altta ve oğlum koca boğazlı galıba kılosu fazla gıtmeye basladı araları açılcak gıbı

maşallah hathar yaaa 18 haftaya 2 kilo maşallah demek ki bebekler besleniyor :):):):) bende 17 haftalığım altı kilo aldım ama karnım çıktı ben kilo almadım sadece gebeliğin verdiği çoooookkkk hafif bel basen çıktı o kadar.zaten 2 aylık gebeydim 50 kg.daydım.diyetisyeene dedim.ben göbek yaptım basen bel falan.siz kilo almadınız vücudunuz gebeliğe hazırlanıyor demişti. :D:D:D:D ama tartı da öyle diyordu kilo almamıştım.

eveeettt teyzesi solda altta olan kız , sağda üste olan erkek. erkek pıt pıt yapıyordu kız çok hareket etmiyordu.ama dün kzıım canlandı maşallah lop lop lop ediyor.oğluşum pıt pıt ediyordu üç gündür etmiyordu ama bugün hapşurdum bi baktım pıt pıt ...... pıt yaptı döner gibi bişey yaptı :D:D çok mutlu oldum iki gündür korkuyordum.

inşallah 20. hafta da hissederiz tekmelerini çünkü bana pıt pıt ve kıpırtılar yetmiyor artık tekmelerini hissetmek istiyoruum :)

gözün aydın canım çok sevındım hareketlerıne. bak endişelerın boşa çıktı. çok endişelenme canım bebekler anlıyor bunu yorgun ve endışelıykende kıpırdamıyorlar fazla. Allah ağlatmasında ben aglarken benımkıler coşuyor biliyormusun, üzüntümü paylaşıyorlar heralde. bızımde kızımız sol altta, erkek sağ üstte. erkek bazen poposunu kaburgama bir yaslıyor, canım yansada bana güzel gelıyor. bugun kontrole gittik. NST ye de aldılar benı sancı varmı dıye yokmuş. sonra ultrasondada kuzularımıza baktık.çok şükür iyilermiş. bu arada kilom 61 olmuşşşşş :( boyum 1.52 benım. görenler sadece karnın var başka kılon yok dıyor ama ben artık hareket ederken zorlanıyorum. Rabım başka zorluk vermesın. yanı hamıle kaldıgım kılo ıle 10 kg fark var. gerı kılo kaybetmıstım ılk 4 ay boyunca 5 kg verdmiştım. onunla kıyaslarsam 15 kg fark var :S Rabbım saglık sıhhatle nasıp etsınde napalım artık sorun etmıyorum.

Merhaba arkadaslar...
19 Eylül 2011 yani 10 gun once 2 tane blastosist tranferim yapildi... bugun sonucumu aldim... degerim 603 cikti... merak icersindeyim, herkes ikiz ihtimali yuksek diyor...
sizin degerleriniz nasildi?? bana bu konuda yardimci olabilirseniz sevinirim...
herkese cok tesekkurler....

Back