Canım kiloyu dert etme benim arkadaşım toplamda 32 kilo aldı son hafatalarda biraz yürüyüşü falan yavaşlıyor ama bi problem olmadı şuan eski kilosundan daha zayıf şeker tansiyon kolestrol gibi rahatsızlıkların yoksa çok problem yapma.bende 8. haftamdayım ve 3 kilo aldım :)beslenmeme dikkat ediyorum kuru üzüm badem fındık ceviz yiyorum süt içiyorum günlük yumurta yiyorum kızartma abur cubur çok tüketmiyorum ama tek sorunum ekmek :) tam bi ekmek canavarıyım ekmeği kısamıyorum daha doğrusu doyduğumu hissetmiyorum.napalım bebişler vaktinde sağlıkla doğsunlarda kilo öneml değil.
Bebek arabasına gelince canım yengemin ikizleri var yanyana olan ikiz arabalarından sa arka arkaya yapışık olan daha kullanışlı diyor.sürmesi daha kolaymış ama arkadaki çocuk ön tarafı görmeyince sıkılmaz mı:)Biz inş o günlere gelirsek hemen almayı düşünüyoruz kısmetse nisanda bebişlerimiz gelicek yazın gezilebilir ama senin ki kışa denk geldiği için gerek olmayabilir
AYLİNcim kiloyu kendi açımdan hiç dert etmiyorum isterse 100kiloyla doğuma gidiyim ama şeker gibi bi sorun çıkarsa diye tek endişem İNŞALLAH öyle bişey olmaz,hayırlısı bakalım...Senin yediğin şeyler tam sağlıklı ama beyaz ekmek çok şişiriyo ve insan dediğin gibi doyduğunu anlamıyor canım..Ben bimde tahıllı ekmek var eşime ondan aldırıyorum onu tüketiyorum sabah 2-3dilim yiyorumda öğlen akşam 1dilim anca yiyorum sen de ekmek olayına şimdiden dikkat et tatlım,sonradan gereksiz kilo alımı olmasın İNŞALLAH
Araba işini eşim başta yanyana olan arabalarasinir oluyorum karşıdan falan gelince insanların yolunu daraltıyo demişti arka arkaya alırız demişti ama arka arkaya olanlarda da arkadaki çocuk küçük emrah gibi boynu bükük kalır gibime geliyo benim:) ya öyle araba alıp 1saat bi çocuğu öne oturtcan 1saat diğerini öne oturtcan,ya da yanyana alıp karşıdan gelen insanların bazı dik bakışlarına maruz kalıcan..Neyse nasıl olsa şimdilik almıycaz zamanı gelince teferruatlıca kafa yorulcak konular arasında bunu da rafa kaldırıyım bennn:)))))
Bu arada tupperware ve hacı şakiri de not aldım aklımda bulunsun:)))
canimcim vallahi ben de 20.haftama kadar 5 kilo aldim diye seviniyordum ama son haftalarda cidden birden kilo aliniyor,son zamanlarda nerdeyse haftada 2 kiloya yakin almaya basladim..ama bosver canim kiloyu yeterki bebeklerimiz saglikli olsunlar dogumdan sonra veririz onlarin pesinde kosmaktan
alisveris kisminda da onluk,sapka,eldiven onlari 0-3 kiyafet icinde dusundum ayri yazmadim ama bir de sterilizator(arzum bebe) almistim onu yazmayi unutmusum..bu siralarda bebek bezi ve mama markasi arastiriyorum bakalim,mama da aptamil dusunuyorum ama bez de karar veremedim..gercekten 30. haftalardan sonra hareket bayagi kisitlaniyor,cabuk yoruluyorsun ve canin bile birsey almak istemiyor..en iyisi her disari ciktiginda bir kac parca alarak yavas yavas yapmak bence..benim arkadasimin oglundan ve yegenimden kalan kiyafetlerde var o yuzden cok asiri kiyafet almadim..dedigin alt acma bezlerini biliyorum ben de disarida kullanmak icin onlari dusunuyorum ama zaten burda gittigim bir yer yok
Canım bebek bezinde genelde okuduğum kadarıyla çoğu arkadaş ultra prima kullanıyo ama bu bebişle de alakalıymış..Birisine pişik yapan öbür bebeğe yapmayabiliyomuş o yüzden doğumdan önce fazla bez stoğu falan yapmayın diyolar:))))Bu arada orda gittiğin bi yer yok diye üzülme sen de İNŞALLAH buraya geldiğinizde kullanırsın alt açma bezlerinizi:)
canım arkadaşlarım iyi geceler,
canlar ben bugün ayrıntılıya girdim..size ayrıntıları yarın yazıcam..bu akşam misafirim vardı..sizin yazdıklarınızı dahi okuyamadım...uyku gözümden akıyo..iyi geceler..tatlı rüyalar...bebişlerimizi görürüz inşallah..
İLAYcım sen ne zaman yorgunluğunu üzerinden atarsan biz o zaman seni dinleriz hiç canını sıkma şeker:))))))
Teşekkür ederim boncukcum hoşbulduk. Amin cnm inşallah.
Bende 2,5-3 kilo aldım. Halbuki başlarda bulantımda çokdu. Ama yinede almışım. Fazla kilo almak benide korkutuyor iştahım çok açık . Benim doktorumda şekerden ve özellikle de tuzdan uzak durmamı söylüyor.(
Bu hafta biraz yediklerime dikkat etmeye başladım bende.... tatlıyı , fazla şekerli meyveleri tüketmemeye çalışıyorum.
TİNKERBELL canım bu tuz mevzusunu söylediğin iyi olmuş şekerle çok aram yokta tuz konusunu bi türlü kesemiyorum aslında sonradan çok şişlik yapıyomuş netcem bilmiyorum
Son düzenleme: