• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Herkese tekrardan merhabalarrrrr:70:

Sayfada kimsecikler yok ben de deli gibi kendim söylüyorum kendim oynuyorummmm:51::66:

Sizce önceki sayfalarda yazdığım gibi kilo alışım çok tuhaf değil mi, sonradan gebelik şekeri falan çıkar diye birden çok tırstım açıkcası:53:

Bu arada alışveriş konusunda bebek arabasını hemen almayı düşünmüyoruz(hee almak isteyen olursa o başka o zaman aldırırız:26:)Sizler bu konuda ne düşünüyosunuz...Bu arada beğendiğiniz bebek ürünlerini de resim ekleyebiliyosanız,ara ara eklesenize,ben resim eklemeyi bilmiyorum da:26:

ZEYNEPcim sen de müsait oldukça yaptığın cicilerin resimlerini ekle de fikrimiz olsun canımmm:70:

Bizden bugünlük bu kadar tüm teyzoşları öptükkkkkk:71::70::71:

Canım kiloyu dert etme benim arkadaşım toplamda 32 kilo aldı son hafatalarda biraz yürüyüşü falan yavaşlıyor ama bi problem olmadı şuan eski kilosundan daha zayıf şeker tansiyon kolestrol gibi rahatsızlıkların yoksa çok problem yapma.bende 8. haftamdayım ve 3 kilo aldım :)beslenmeme dikkat ediyorum kuru üzüm badem fındık ceviz yiyorum süt içiyorum günlük yumurta yiyorum kızartma abur cubur çok tüketmiyorum ama tek sorunum ekmek :) tam bi ekmek canavarıyım ekmeği kısamıyorum daha doğrusu doyduğumu hissetmiyorum.napalım bebişler vaktinde sağlıkla doğsunlarda kilo öneml değil.

Bebek arabasına gelince canım yengemin ikizleri var yanyana olan ikiz arabalarından sa arka arkaya yapışık olan daha kullanışlı diyor.sürmesi daha kolaymış ama arkadaki çocuk ön tarafı görmeyince sıkılmaz mı:)Biz inş o günlere gelirsek hemen almayı düşünüyoruz kısmetse nisanda bebişlerimiz gelicek yazın gezilebilir ama senin ki kışa denk geldiği için gerek olmayabilir

:)))) aynen senin yaşadıklarını ben yaşıyorum şu anda gerçekten demek ki normal değil mi?

evet dr. a bakalım Allah izin verirse gideceğim.tetanoz aşısını da soracağım inşallah.bilgilendirirsen çok sevinirim canım ya sağolasın.iyi i varsınız burada öğrendiklerim sayesinde aydınlanıyorumçyoksa bunca şeyi nerde bilecektim.

belki de bilinçsizce gebelik süreci yaşicaktım ve doğum yapacaktım.

bu arada spartacus'un başrol oyuncusu andy wınfield ölmüş çok üzüldüm beğeni ile takip ediyordum o diziyi :(

Evet canım bizde az önce öğrendik Allah rahmet etsin ölümlü dünya daha 39 yaşındaymış.Hayatın kanunu bu kimi dünyaya geliyor kimi dünyaya gözlerini yumuyor

İBREMİNE canım ya şu bahsettiğin hamilelikte 30kilo alanlar var ya işte onlardan biri galiba ben olucam...En son 1ay önce tartılmıştım 68,5tum olsam olsam şimdide 69umdur diyodum ama tartımızın pili alınınca bi tartıldım benim gözler dışarı fırladı...:53:Tam 75kilo olmuşum yaw ,normal bi insan 1ayda 6kilo alır mı:50::52:Anormal bi durum gibi gözüküyo ama ben 4aydır yiyip yatıyorum hele son 1aydır kayınvalidem geldi bebeklere o yarar bu yarar diye diye neler neler yaptı benim midede düzeldi ya,hiç bi tabağı boş çevirmiyorum:56:Ama artık dikkat etmem gerek böyle giderse 100le hamileliği tamamlıycammmm çok şiştim çoooooooook:49:

Canım valla çok iyi etmişsin erkenden almakla gerçi senin ki biraz zaruretten olmuş ama olsun...Çünkü öbür türlü insanın hevesi hep kursağında kalıyo..Bugün mü alsam yarın mı alsam ne yapsam ne etsem diye...Ben açıkçası ayrıntılı ultrasondan sonra ufak tefek bişeyler alsam diye düşünüyorum,ama herkeste 6.aydan sonra al diyo,forumlarda okuduğum kadarıyla da 30.haftadan sonra evden çıkmak çok zorlaşıyo hele ben 4.ayda bile çıkamadığıma göre 30.haftada hiç çıkamama herhalde...Bakalımayın 29unda ultrasonum var o haftanın sonunda alırız İNŞALLAH bişeyler:19:....Bizde de parka yatakları annemler alıcaklar..Kayınvalidemde oda yapmayı düşünüyodu ama 1-2sene park yatak kullanalım sen sonra oda yaparsın dedik,öyle olcak herhalde...Listede süt poşeti yok ama aldın dimiii,bide önlükle şapka yok,küçük şeyler diye yazmadın herhalde ben yine de hatırlatıyım belki unutulumuştur...:26:Bu arada alt açma bezi olarak biyere giderken çantada taşımak için canbebenin kullan at alt açmaları varmış ben onlardan almayı düşünüyorum çantada falanda yer kaplamıyomuş,bilginiz olsun:81:

ÇİLEKW hoşgelmişsin aramıza RABBİM sağlıkla meleklerine kavuşmanı nasip etsin tatlım:49:

FİGENAY sen de üçüz annesi olark süpersin:nazar:..Tatlım ben 1gecelik,1de pijama takımı almayı düşünüyorum..Geceliği ilk gün sonda falan olursa rahat olur diye düşünüyorum sonrasında da pijamayı giyerim duruma göre hangisiyle rahat edersem:34:

MOONTORRENT canım senin haberlerini diğer başlıktan okuyorum İNŞALLAH miniklerin hayırlısıyla küvezden çıkıcaklar:19:YÜCE RABBE emanet olsunlar:nazar:..Bu arada bahsettiğin gibi 28.haftaya kadar alışverişin bitirilmesinde yarar var:70:

TAYFcım sen de aramıza hoşgelmişsin,sağlıkla hayırla evlatlarına kavuşman dileğiyle tatlım:nazar:

TİNKERBELL canım hoşgelmişsin biz de 3.tüp denememizde kavuştuk miniklerimize..RABBİM size de bizlere de hayırla sağlıkla 9ayı tamamlamayı nasip etsin:19::nazar:

canimcim vallahi ben de 20.haftama kadar 5 kilo aldim diye seviniyordum ama son haftalarda cidden birden kilo aliniyor,son zamanlarda nerdeyse haftada 2 kiloya yakin almaya basladim..ama bosver canim kiloyu yeterki bebeklerimiz saglikli olsunlar dogumdan sonra veririz onlarin pesinde kosmaktan:52:
alisveris kisminda da onluk,sapka,eldiven onlari 0-3 kiyafet icinde dusundum ayri yazmadim ama bir de sterilizator(arzum bebe) almistim onu yazmayi unutmusum..bu siralarda bebek bezi ve mama markasi arastiriyorum bakalim,mama da aptamil dusunuyorum ama bez de karar veremedim..gercekten 30. haftalardan sonra hareket bayagi kisitlaniyor,cabuk yoruluyorsun ve canin bile birsey almak istemiyor..en iyisi her disari ciktiginda bir kac parca alarak yavas yavas yapmak bence..benim arkadasimin oglundan ve yegenimden kalan kiyafetlerde var o yuzden cok asiri kiyafet almadim..dedigin alt acma bezlerini biliyorum ben de disarida kullanmak icin onlari dusunuyorum ama zaten burda gittigim bir yer yok:43:

aylincim merhaba canim,bebek arabasinda arka arkaya olanlarin bebegin psikolojisi icinde iyi olmadigini soyluyorlar,gerci bizim bebek arabasi da arka arkaya ama esimin arkadasinin ikizleri vardi onlar verdi sgolsunlar(zaten 1 yasina kadar anca binerler cunku oturaklari araba koltugu seklinde)..ilerde de yanyana baston seklinde almayi dusunuyorum bakalim hayirlisi..

Kızlar bu arada ben henüz sağlık ocağına kayıt olmadım ilk haftalarda yapılan bişey yokoktur değil mi?Çarş inş bebişlerimizin kalp atışarını duymaya gideceğiz 9. haftamıza girmek üzereyiz dr izinden yeni geldi .Bu arada tupperwerin bebek sulukları çok kullanışlı arkadaşım kullanıyor çok memnun yakınlarınızdbu üründen satan varsa alın bide bebek mama kaşığı var ayırıca bebeklere günlük yoğurt mayalamak için minik kaplar tabi bunlar 6 aydan sonra gerekli olan şeyler ama aklınızda bulunsun.

Bu arada bebeklerinizi bebe yağı yerine has zeytin yağı ile yağlayın kimyasal yok.Eşimin ananesi Hatayda zeytin bahçeleri var yağımız ordan doğal geliyor ben kendimi bile yğlıyorum saçlara süper oluyor.:)Birde bebek çamaşırlarını yıkamak için hacı şakirin galiba toz sabunu varmış onunla yıkıyorlarmış.Bu arada ben baya bişey biliyormuşum 4 tane yeğen sayısız arkadaş çocuğu olunca en az bir çocuk büyütmüş gibi tecrübem oldu:)

melittaaaaa ses ver canimcim,misafirleri de agirladin,yoruldun

msjlarınızı okuyordum canım şükür misafirler de geldi gitti günüm güzel geçti.inşallah ilerleyen zamanlar da da bu güzellikte gider.birazcık yoruldum ama yardımcı oldular biraz sağolsunlar.

ben müsade isteyim rahmimde hareketlilik hissediyorum.eşimde nöbetçi bu gece yalnızım :( tv başına uzanayım bu arada star da bi dizi var yalancı bahar ilginç bişeye benziyor kanallarda bişey yok ona bakınıyım bari

herkese hayırlı geceler diliyorum göbüşlerinizi (bebişlerinizi)sevin benim için :)

Son düzenleme:
canım arkadaşlarım iyi geceler,

canlar ben bugün ayrıntılıya girdim..size ayrıntıları yarın yazıcam..bu akşam misafirim vardı..sizin yazdıklarınızı dahi okuyamadım...uyku gözümden akıyo..iyi geceler..tatlı rüyalar...bebişlerimizi görürüz inşallah..

Günaydın arkadaşlar.Ben de 22 haftalık ikiz bebek bekliyorum . ikisi de kız. tek yumurta ikizleri. Ben de dün doktora gittim. Ama biraz moralim bozuldu. doktor resmen moralimi bozmak için uğraştı. Kızlarımdan biri 390 gram diğeri 420 gram mış. 390 gram olanın suyu azmış. Hatta ultasonda gösterdi bak şu karanlık yerler susuz bölgeler dedi. Biri diğerinin besinini çalışyormuş. Bu ikiz gebeliklerde en riskli durummuş. Büyüme geriliği yapıyormuş. Su azalmasıda ciddi problemmiş. Suyu çok olan bak ne güzekl hareket ediyor diğeri nasıl sıkışmış kalmış dedi. çok kilo aldın dedi. Evet çok aldım 14 kilo aldım:( doktor sen de şekerde tansiyonda çıkar dedi. Kilo almayacaksın dedi. Sen 2 ay ileriden gidiyorsun dedi. Yani 2 ay sonra olmam gereken kilomdaymışım. Ayağındaki şişlikler çok fazla sen daha şimdiden böylesin dedi. Tek plesanta ile beslendiği için gelişemeyen bebeğin kalbini durduramayız da dedi. Ne olacak bekleyip göreceğiz dedi. Sen benim sözümü dinlemiyorsun kilo alıyorsun diye çok kızdı. Ben ağzımı açıp tek kelime söyleyemedim. Erken doğum yapacaksın muhtemelen dedi:( ikiz gebelikte 30. Haftanda yani 2 ay sonra doğum iznine çıkartıcam seni dedi. çnk riskli dinlenmem gerekmiş. Ama ben bebekler doğduktan snraya aktarmak istiyordum. Ama tabi bebeklerin sağlığı önemli. öyle canım sıkıldıki gece hep kabus gördüm. doktor beni korkutmak için iyice üstüme geldi. Kilo konusunda çok takıntılı olduğunu söylüyorlardı. Bana 6 kilo ile doğmu tamamlaman lzm demişti. Benimki 14 kilo oldu:( perşembeye şeker yüklemesi yaptırmam lzmmış . Yaptıracağım. Tansiyonun ii şimdi ama dedi bu 1 -2 ay sonrasının nasıl olacağının garantisi değil dedi. Yüksek tansiyon ve şekerin çıkma olasılığı çok dedi. Yani tek ii bişey demedi. öyle karamsar bir tablo yarattı ki. Yine de sordum şimdi bu haftaya göre nasıl peki normalmi kiloları dedim evet dedi ama bundan sonra ciddi takip gerekiyor dedi. 3 hafta sonra gel dedi. Daha sıklaştıracağız muayeneleri . Böyle işte. Hiç iç ferahlatıcı haberlerle gelemedim maalesef. :(

CNM BEN 22.HAFTAMA hiç kilo almayarak başladım hiç iştahım yoktu zaen sonra bir açıldıki sorma 30.haftamda doğum yaptım erken tabiki suyum geldiği için 78 kg idim ama bende aşırı şişmeler oldu son 1 haftada hamile kaldığımda 60 kg dim... dikkat et kendine 1 günde değiştim valla anlık herşey
Günaydın arkadaşlar.Ben de 22 haftalık ikiz bebek bekliyorum . ikisi de kız. tek yumurta ikizleri. Ben de dün doktora gittim. Ama biraz moralim bozuldu. doktor resmen moralimi bozmak için uğraştı. Kızlarımdan biri 390 gram diğeri 420 gram mış. 390 gram olanın suyu azmış. Hatta ultasonda gösterdi bak şu karanlık yerler susuz bölgeler dedi. Biri diğerinin besinini çalışyormuş. Bu ikiz gebeliklerde en riskli durummuş. Büyüme geriliği yapıyormuş. Su azalmasıda ciddi problemmiş. Suyu çok olan bak ne güzekl hareket ediyor diğeri nasıl sıkışmış kalmış dedi. çok kilo aldın dedi. Evet çok aldım 14 kilo aldım:( doktor sen de şekerde tansiyonda çıkar dedi. Kilo almayacaksın dedi. Sen 2 ay ileriden gidiyorsun dedi. Yani 2 ay sonra olmam gereken kilomdaymışım. Ayağındaki şişlikler çok fazla sen daha şimdiden böylesin dedi. Tek plesanta ile beslendiği için gelişemeyen bebeğin kalbini durduramayız da dedi. Ne olacak bekleyip göreceğiz dedi. Sen benim sözümü dinlemiyorsun kilo alıyorsun diye çok kızdı. Ben ağzımı açıp tek kelime söyleyemedim. Erken doğum yapacaksın muhtemelen dedi:( ikiz gebelikte 30. Haftanda yani 2 ay sonra doğum iznine çıkartıcam seni dedi. çnk riskli dinlenmem gerekmiş. Ama ben bebekler doğduktan snraya aktarmak istiyordum. Ama tabi bebeklerin sağlığı önemli. öyle canım sıkıldıki gece hep kabus gördüm. doktor beni korkutmak için iyice üstüme geldi. Kilo konusunda çok takıntılı olduğunu söylüyorlardı. Bana 6 kilo ile doğmu tamamlaman lzm demişti. Benimki 14 kilo oldu:( perşembeye şeker yüklemesi yaptırmam lzmmış . Yaptıracağım. Tansiyonun ii şimdi ama dedi bu 1 -2 ay sonrasının nasıl olacağının garantisi değil dedi. Yüksek tansiyon ve şekerin çıkma olasılığı çok dedi. Yani tek ii bişey demedi. öyle karamsar bir tablo yarattı ki. Yine de sordum şimdi bu haftaya göre nasıl peki normalmi kiloları dedim evet dedi ama bundan sonra ciddi takip gerekiyor dedi. 3 hafta sonra gel dedi. Daha sıklaştıracağız muayeneleri . Böyle işte. Hiç iç ferahlatıcı haberlerle gelemedim maalesef. :(

anladım cnm da benim durumumda olsan hemen yaptırırdın çünkü doğumdan sonra küvezde kladıklarında solunum sıkıntısı çektiklerinde görüyosun sonuçta senin haftan iyi inşallah biraz daha dayanırsın nasip işte ne yaşayacağımızı bilemiyoruzki
canim Rabbim bir an once saglikla bebeklerini kucagina almani nasip etsin,bu sIkIntIlarIn arasida cevap verdigin icin cok tesekkur ederim..igne meselesinde de ben vurdurmak istesem esim izin vermez,benim cok evham yaptigimi ve dr dan daha iyi bilemeyecegimi dusunuyor..Rabbim buyuk,yardimcimiz olsun insaallah

canim benim misafirlerini de agirladin masaallah:nazar:guzel gecmesine sevindim..bugun dr a giderken esime dedimki 1 saat daha yol gidelim de melitta ya supriz yapalim dedim sakasina:40:..neyse o gunlerde gelir belki...yeni buldugun hastane hangisi,dr kim canim?cok ayakta kalinca da agrilar oluyor,bol bol dinlenmeye calis tatlim

ibremine çok çok özür dilerim arkadaşım inan sen msj yazdım görmedin sanırım diyince ben bütün sayfalara tekrar baktım nerede msj atladım acaba diye.çok özür diliyorum.dün çok yorulmadım demiştim ama demek ki baya yorulmuşum :) zaten çokta duramadım nette.eşimde nöbetçi olunca bide rahmimde hareketlilik vardı sanki rahmim hareket ediyor gibi en iyisi dinleneyim dedim çıktım netten.

şükür misafirler gitti hatta akşam geldiler gene biz seni çok sevdik yarına toplanıcaz senin de gelmen bizi sevindirir dediler.tabi eşim evde şimdi.dedim eşim evde olucak eğer eşimin bir prog. yoksa seve seve gelirim dedim.genel olarak iyilerdi.rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah.

keşke gelseydiniz çok mutlu olurdum :)aslında ne yalan diyim bende o tarafa gelsem sana sürpriz yapmak isterim :) rabbim nasip etse neden olmasın ki :)düşünmen bile yeter :)

yeni bulduğum hast. mağusa devlet hastsi imiş.çok temiz ve hijyenikmiş.birde dr. önerdiler ama detaylı bilgi alamadım.bayana uğradım evde yoktu.bayanı bulursam dr. un adını alcam.ilk işim sana da haber vermek olur.zaten koskoca adada iki devlet varmış bi askeri bi üniv.başka da bilmiyorum.onun dışında hep özeller var.onlarda da paket doğum varmış.9 aylık süre oluyormuş paket.içinde doğum dahil heşey varmış.bende devlet ask. varken şimdilik gerek yok dedim.

eğer ben başka iyi dr. isimleri hastaneleri duyar ve bulursam saan da muhakkak söylerim.hele ki gidip memnun kalırsam şiddetle tavsiye ederim.çünkü ikimizde aynı memlekette aynı durumu yaşıyoruz.burada bulmuşken birbirimizi destek olmak isterim.sende duyarsan eğer yada memenun kaldığın bi dr. olursa beni bilgilendirir misin?

ibremine çok çok özür dilerim arkadaşım inan sen msj yazdım görmedin sanırım diyince ben bütün sayfalara tekrar baktım nerede msj atladım acaba diye.çok özür diliyorum.dün çok yorulmadım demiştim ama demek ki baya yorulmuşum :) zaten çokta duramadım nette.eşimde nöbetçi olunca bide rahmimde hareketlilik vardı sanki rahmim hareket ediyor gibi en iyisi dinleneyim dedim çıktım netten.

şükür misafirler gitti hatta akşam geldiler gene biz seni çok sevdik yarına toplanıcaz senin de gelmen bizi sevindirir dediler.tabi eşim evde şimdi.dedim eşim evde olucak eğer eşimin bir prog. yoksa seve seve gelirim dedim.genel olarak iyilerdi.rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah.

keşke gelseydiniz çok mutlu olurdum :)aslında ne yalan diyim bende o tarafa gelsem sana sürpriz yapmak isterim :) rabbim nasip etse neden olmasın ki :)düşünmen bile yeter :)

yeni bulduğum hast. mağusa devlet hastsi imiş.çok temiz ve hijyenikmiş.birde dr. önerdiler ama detaylı bilgi alamadım.bayana uğradım evde yoktu.bayanı bulursam dr. un adını alcam.ilk işim sana da haber vermek olur.zaten koskoca adada iki devlet varmış bi askeri bi üniv.başka da bilmiyorum.onun dışında hep özeller var.onlarda da paket doğum varmış.9 aylık süre oluyormuş paket.içinde doğum dahil heşey varmış.bende devlet ask. varken şimdilik gerek yok dedim.

eğer ben başka iyi dr. isimleri hastaneleri duyar ve bulursam saan da muhakkak söylerim.hele ki gidip memnun kalırsam şiddetle tavsiye ederim.çünkü ikimizde aynı memlekette aynı durumu yaşıyoruz.burada bulmuşken birbirimizi destek olmak isterim.sende duyarsan eğer yada memenun kaldığın bi dr. olursa beni bilgilendirir misin?

estagfirullah canim benim ozur ne demek,zaten sayfalar hizli akiyor,goremeyebiliriz yazilanlari...magusa nin buralara gore daha iyi oldugunu esimde soylemisti,hem ortam olarak hem de saglik sistemi olarak daha iyiymis..ama tabi bize 2,5 saat uzaklikta o yuzden zor..bir de artik biz yakindogunun paketinden cikamayiz zaten 4,5 hafta kaldi hayirlisi..bizim kampusten bir hocanin esi cyprus life hastanesinde Derya Korun diye bir dr a gidiyor, ben de gormustum doktoru cok cana yakin cok ilgili ve tecrubeli bir bayan..ama orasi da ozel hastane..duruma gore bakarsin belki senin icin bir alternatif olur:54:

anladım cnm da benim durumumda olsan hemen yaptırırdın çünkü doğumdan sonra küvezde kladıklarında solunum sıkıntısı çektiklerinde görüyosun sonuçta senin haftan iyi inşallah biraz daha dayanırsın nasip işte ne yaşayacağımızı bilemiyoruzki

evet cok haklisin canim, ben de o yuzden korkuyorum,bir de biz zaten cok zor sartlardan sonra kavustuk bebeklerimize insan kaybetme korkusu yasiyor..hani doktorum deseki erken dogum belirtisi oldugunda vururum ama sorun olmadigi surece gerek gormem dese anlarim..neyse artik cok takmamaya calisicagim kafama cunku bu konu yuzunden esimle de tartisiyoruz..en iyisi zamana birakmak..Allah yardimcimiz olsun insaallah..hepiniz dualarimdasiniz:91:

estagfirullah canim benim ozur ne demek,zaten sayfalar hizli akiyor,goremeyebiliriz yazilanlari...magusa nin buralara gore daha iyi oldugunu esimde soylemisti,hem ortam olarak hem de saglik sistemi olarak daha iyiymis..ama tabi bize 2,5 saat uzaklikta o yuzden zor..bir de artik biz yakindogunun paketinden cikamayiz zaten 4,5 hafta kaldi hayirlisi..bizim kampusten bir hocanin esi cyprus life hastanesinde Derya Korun diye bir dr a gidiyor, ben de gormustum doktoru cok cana yakin cok ilgili ve tecrubeli bir bayan..ama orasi da ozel hastane..duruma gore bakarsin belki senin icin bir alternatif olur:54:

bana da dün iyi olduğunu söylediler.eşimle konuştum beni uygun bir zamanda götürecek.senin az kalmış allaha şükür hayırlısıyla rabbim doğurmayı nasip etsin.inşallah bizlerde hayırlısıyla aylarımızı hayırlı ve sağlıklı bir şekilde tamamlayıp bebişlerimizi kucağımıza alırız.

bana da dün iyi olduğunu söylediler.eşimle konuştum beni uygun bir zamanda götürecek.senin az kalmış allaha şükür hayırlısıyla rabbim doğurmayı nasip etsin.inşallah bizlerde hayırlısıyla aylarımızı hayırlı ve sağlıklı bir şekilde tamamlayıp bebişlerimizi kucağımıza alırız.

aminnn canim Rabbim insaallah zamaninizi sorunsuz ve hizli bir sekilde gecirmenizi nasip eder..

İBREMİNE canım ya şu bahsettiğin hamilelikte 30kilo alanlar var ya işte onlardan biri galiba ben olucam...En son 1ay önce tartılmıştım 68,5tum olsam olsam şimdide 69umdur diyodum ama tartımızın pili alınınca bi tartıldım benim gözler dışarı fırladı...:53:Tam 75kilo olmuşum yaw ,normal bi insan 1ayda 6kilo alır mı:50::52:Anormal bi durum gibi gözüküyo ama ben 4aydır yiyip yatıyorum hele son 1aydır kayınvalidem geldi bebeklere o yarar bu yarar diye diye neler neler yaptı benim midede düzeldi ya,hiç bi tabağı boş çevirmiyorum:56:Ama artık dikkat etmem gerek böyle giderse 100le hamileliği tamamlıycammmm çok şiştim çoooooooook:49:

Canım valla çok iyi etmişsin erkenden almakla gerçi senin ki biraz zaruretten olmuş ama olsun...Çünkü öbür türlü insanın hevesi hep kursağında kalıyo..Bugün mü alsam yarın mı alsam ne yapsam ne etsem diye...Ben açıkçası ayrıntılı ultrasondan sonra ufak tefek bişeyler alsam diye düşünüyorum,ama herkeste 6.aydan sonra al diyo,forumlarda okuduğum kadarıyla da 30.haftadan sonra evden çıkmak çok zorlaşıyo hele ben 4.ayda bile çıkamadığıma göre 30.haftada hiç çıkamama herhalde...Bakalımayın 29unda ultrasonum var o haftanın sonunda alırız İNŞALLAH bişeyler:19:....Bizde de parka yatakları annemler alıcaklar..Kayınvalidemde oda yapmayı düşünüyodu ama 1-2sene park yatak kullanalım sen sonra oda yaparsın dedik,öyle olcak herhalde...Listede süt poşeti yok ama aldın dimiii,bide önlükle şapka yok,küçük şeyler diye yazmadın herhalde ben yine de hatırlatıyım belki unutulumuştur...:26:Bu arada alt açma bezi olarak biyere giderken çantada taşımak için canbebenin kullan at alt açmaları varmış ben onlardan almayı düşünüyorum çantada falanda yer kaplamıyomuş,bilginiz olsun:81:

ÇİLEKW hoşgelmişsin aramıza RABBİM sağlıkla meleklerine kavuşmanı nasip etsin tatlım:49:

FİGENAY sen de üçüz annesi olark süpersin:nazar:..Tatlım ben 1gecelik,1de pijama takımı almayı düşünüyorum..Geceliği ilk gün sonda falan olursa rahat olur diye düşünüyorum sonrasında da pijamayı giyerim duruma göre hangisiyle rahat edersem:34:

MOONTORRENT canım senin haberlerini diğer başlıktan okuyorum İNŞALLAH miniklerin hayırlısıyla küvezden çıkıcaklar:19:YÜCE RABBE emanet olsunlar:nazar:..Bu arada bahsettiğin gibi 28.haftaya kadar alışverişin bitirilmesinde yarar var:70:

TAYFcım sen de aramıza hoşgelmişsin,sağlıkla hayırla evlatlarına kavuşman dileğiyle tatlım:nazar:

TİNKERBELL canım hoşgelmişsin biz de 3.tüp denememizde kavuştuk miniklerimize..RABBİM size de bizlere de hayırla sağlıkla 9ayı tamamlamayı nasip etsin:19::nazar:
Teşekkür ederim boncukcum hoşbulduk. Amin cnm inşallah.
Herkese tekrardan merhabalarrrrr:70:

Sayfada kimsecikler yok ben de deli gibi kendim söylüyorum kendim oynuyorummmm:51::66:

Sizce önceki sayfalarda yazdığım gibi kilo alışım çok tuhaf değil mi, sonradan gebelik şekeri falan çıkar diye birden çok tırstım açıkcası:53:

Bu arada alışveriş konusunda bebek arabasını hemen almayı düşünmüyoruz(hee almak isteyen olursa o başka o zaman aldırırız:26:)Sizler bu konuda ne düşünüyosunuz...Bu arada beğendiğiniz bebek ürünlerini de resim ekleyebiliyosanız,ara ara eklesenize,ben resim eklemeyi bilmiyorum da:26:

ZEYNEPcim sen de müsait oldukça yaptığın cicilerin resimlerini ekle de fikrimiz olsun canımmm:70:

Bizden bugünlük bu kadar tüm teyzoşları öptükkkkkk:71::70::71:
Bende 2,5-3 kilo aldım. Halbuki başlarda bulantımda çokdu. Ama yinede almışım. Fazla kilo almak benide korkutuyor iştahım çok açık . Benim doktorumda şekerden ve özellikle de tuzdan uzak durmamı söylüyor. :((
Bu hafta biraz yediklerime dikkat etmeye başladım bende.... tatlıyı , fazla şekerli meyveleri tüketmemeye çalışıyorum.

ibremine;20878290]

bu arada doğuramayan komşu bugün hast. gitmiş. bugün demir yüklemesi yarın suni sancı ile doğum yapacakmış.öğrenemedim o dr. a adı ahmet dediler ama soyadını bilmiyorum.

Aaaaaaaaaaaaaayyyyyyy nedir bizim bu doktorlardan çektiğimiz ya..Biz miniklerimizi görelim,2çift iyi laf işitelim diye gidiyoruz doktorlara paramızla rezil olup dönüyoruz yahuuuuu:41:Ya sanki sen mi istedin çok kilo almayı tamam almış olabilirsin de bununda bi söyleniş biçimi vardır:45:Sen kendini çok fazla sıkma tatlım,bundan sonra yediklerine dikkat etmeye çalışırsın ekmeği kısarsın,bak benimde 20.haftada 11kilo almışım kendimi kontrol etmeye çalışıyorum şimdi:59:Tek yumurta ikizlerinde bahsettiğin sorun olabiliyomuş ve bi bebek daha fazla besleniyomuş ama bunda senin yapabileceğin bişey yok,sadece kendini strese sokup olumsuz şeyler düşünme,yolun yarısını aşmışsın bile diğer yarısını da sağlıkla tamamlarsınız İNŞALLAH:34:Tansiyon,şeker pek çok tombik hamişte çıkmayabiliyorda ince,zayıf yapıda olanlarda çıkabiliyo bunun kiloyla direkt bi bağlantısı yok ki...Sen bebişlerine yararlı olabilicek gıdalarını almayı ihmal etme süt,yoğurt,yumurta,et,balık,baklagil bunlarla beslen:70: Ve kendini çok strese sokma İNŞALLAH perşembe günü şeker yüklemende de bişey çıkmazda rahat bi nefes alırsın...

Bu arada gün içinde konumuz pek aktif olmuyo ama arkadaşlardan gelen olunca mutlaka sana bişeyler yazan birileri olur güzelim..Kendii sakın yalnız hissetme zaten madden yalnız değilsin şu an 3cansın da manende yalnız olmadığını bil,kendini strese sokma:)

Back