2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

müthiş cevaplar veriyor çocuklarınız valla işiniz zor allah sabırlar versin. bende yeğenlerim kıskanacak diye korkuyorum anneme çok düşkünler tabi annem bakacağı için çocuklara nabarız bilmem. küçüğü daha bişey demiyorda eve gelen bebişleri tekmelermiş, büyüğüne benim bebişleri kıskanacanmı sevecekmisin diye sordum geçen yokki daha hani nerdeler, bakarız belki severim felan. kardeşini kıskanıyor benimkilerimi kıskanmayacak yandık. ama çocukalr zamnla alışıyorlar aradaki köprüyü güzel kurmak gerekiyor sanırım.

ben kız yazmışım :):):) maşallah ya büyümüşte küçülmüş azıcık kıskançlığını belli etmiş sanki Allah bağışlasın.planlar yapmış birde maşallah hem seni hem kardeşlerini düşünüyor ve kıskanıyor bizim komşuların çocukları da oyuncak bebek gibi bizim bebekleri sevmeye geliyorlar birde kıskanıyorlar biz sevmezsek sende sevmicen diyorlar annelerine bakakalıyorum .

bugün bi arkadaşım ile yeni doğum yapan bi arkadaşa ziyarete gittik küçücüktü bebeği.yavrularımın küçük halleri geldi gözümün önüne :) bebeklerle ilgili konuştuk.taze anne olunca okadar çok şey paylaştık ki bizde tecrübesizdik zamanında.yine aynı heyecanı yaşamış gibi oldum.bebeklerim şimdi ele geliyorlar gülüşleri hareketleri beni çocuklaştırıyor anlata anlata bitiremedim :):)

çocuklara güven olmaz.ne yapacakları da belli olmaz.o yüzden ben eve gelen çocuklarla yalnız bırakmıyorum.sağları solları belli olmuyor eşim daha çok dikkat ediyor benim yavrularım kıymetli deyip kızıyor anında müdahale ediyor

merhaba ikiz anneleri. bende 8 haftalık ikizlerime hamileyim. 6. haftasında kalp atışlarını duyduk. bidahaki randevum 15 gün sonra. valla nasıl dayanacam bilmiyorum. çok merak ediyorum bebişlerimi. ay sizler tecrübelisiniz maşallah. çoğunuzun doğumunada az kalmış.
inş zamanına kadar durur bebişlerimiz. ben 2 kilo verdim. normal miki.

selam kızlar benım pazartesı kontrolum vardı bebkler 1500 gram olmuslar sızce ıyımı 31. hafta görünüyodu ultrasyonda..sızlere sorum olucak 2 gündür karnımda sertlesmeşler oluyor sankı ıkısı bıaraya toplanıyor gbı bıde karnımın altı agrıyor sızce normalmı endıselenmelımıyım daha pazartesı doktordaydım nst de sorun görünmedı cok korkuyorum daha cok küçükler

maşallah canım ikisininde kalp atışını duymuşsunuz. ikiz hamileliğin her aşaması ayrı bir heyecan yaratıyor. kendine çok dikkat etmelisin ilk 3 ay kilo almamanı istiyorlar senin kilon düşükse kilo almaya bak bebişlerin için. yediklerini bir düzene koymalısın. hergün kahvaltıda mutlaka bir yumurta, bir bardak süt iç. meyva bol bol yemeye başla, ceviz, fındık , badem gibi çerezlerden yemeye çalış. zararlı yiyecekleri şimdien hayatından çıkart. hamurişi, tuzu kes bebeklere bir faydası yok çünkü birde ileride zaten drun isteyecek şimdiden alıştır kendini. kendine çok dikkat etmelisin.

ikizlerinizden birine daha fazla meylettiğiniz farkedip vicdan muhasebesine girdiniz mi?
yoksa sadece lohusalık psikilojisi mi bu ?

canım hayırlı uğurlu olsun sağlıkla gelsin mmelekler inan ki çok keyifli bir süreç e giriyorsun ama bizim haftaalara gelince oran buran ağrımaya başlıyor keyfini sür...

kız yok merak etme :O)
benim şimdiden sertleşmeler oluyoriki şahsiyet var içerde ne zaman nerdeler belli değil...
yalnız anlayamadığım sen 32 haftalıkken mi bebişler 31 haftalık görünüyor yoksa pazartesi günü 31 haftalıkmıydın çünkü senin haftandan geridelerse beslenmeye dikkat etmelisin sol tarafa bol yat birde meyve çok güzel geliştiriyoruş bebişleri...

sürekli kendini takip et sertleşmeler erken doğum riskine işaret.kiloları da çok çok iyi haftasına göre maşallah

ikizlerinizden birine daha fazla meylettiğiniz farkedip vicdan muhasebesine girdiniz mi?
yoksa sadece lohusalık psikilojisi mi bu ?

normal.ikisininde istekleri farklı olduğu için birine daha çok ilgi gösteriyor olabilirsin.benim kızım çok kolikliydi hep göğsümdeydi hiç inmezdi ama oğluma bu yüzden çok üzülürdüm.ona da kız uyurken çok sever ilgi gösterirdim.

şimdi ikisini de eşit sevip ilgi gösteriyorum ama kızım hala evin ve herkesin gözdesi çünkü hemen sevdiriyor kendini çok işveli.

ama evlatlar arasında ayrım olmuyor ikisininde yeri ayrı ben oğlum sessiz olduğu için çok seviyorum kızı da kendini çok sevdirdiği için :):):)

Son düzenleme:

:) sağolasın verdiğin bilgi için. ikiisi de erkek benim.
dünden beridir tuhaf bi ruh hali içine girdim. lohusalık hormonları da devrede sanırım, bilemiyoru. umarım fazla uzun sürmez bu durum

:) sağolasın verdiğin bilgi için. ikiisi de erkek benim.
dünden beridir tuhaf bi ruh hali içine girdim. lohusalık hormonları da devrede sanırım, bilemiyoru. umarım fazla uzun sürmez bu durum

bu dönem fazla stres yapma.sana destek olabilecek sevdiklerin yanında olsun bu çok önemli.40 gün sürer derler ama doğru değil.

ben doğumdan sonra depresyona girdim malesef iki yıl sürüyormuş.ama şimdi daha iyiyim ilaç kullanıyorum ama arada tekerrür ediyor panik atağımda var.birde reflü tedavisi görüyorum.

lohusalık döneminin bu kadar önemli olduğunu ve bu kadar ağır geçeceğini bilmiyordum.bilseydim tüm önlemlerimi alır evimde doğururdum.

slm kızlar bizde bugün tam 44 günlk olduk çok şükür 1.ay aşılarımızıda olduk çok şükür ates olmadı 2.ay asıları ateş yapıyor diyolar sizde oldumu bide asıya gitmeden yarım saat önce ateş düşürücü fitil verin diyorlar sizler yaptızınmı veya neler yaptınız?? kızlarım 3700 olmuşlar çok şükür bu arada kızlarımın dili pamukçuk oldu çok kötüydü burtan okuduk kulak pamuğunu zayin yağına batırdım dilini sürttüm çok şükür baya çıktı çok az kaldı sizinde önerileriniz varmıı??

bu arada bende ülkerin pirinç unu karışımını denedim sulu sulu yaptım denedim çok az aldılar şimdi sadece bir ögün eriyorum ek gıdalara 3. ayda gibi gelyor. su anda milupanın 1 nosunu kullanıyoz 3 saatte bir 100cc veriyorum.sizler 1 aylıkken ne kadar cc veriyordunuz anne sütümde 4 saatte bir emziriyorum anca doluyor zaten tek memeden az geliyor vermeye çalısıyorum inş çok gelir sizler anne sütü veriyormusunuz halen?

allahım sağlık sıhhatli büyütmeyi nasip etsin inşallh
Darısı bizim başımıza :))

allah analı babalı büyütsün
evet yapıyor.zayıflatılmış mikrop verildiği için vücut savaş veriyor haliyle ateşi çıkıyor.iki yada üç gün sürebiliyor bazen.tabi bebekten bebeğe değişebiliyor.benim oğlumun hiç ateşi olmadı aşılarda ama kızımın iki ay oldu.daha sonra bi daha ateşlenmedi şükür. calpol şurup verebilirsin.bence mümkün olduğunca fitil verme.bana da fitil kullanma demişlerdi.

bebeklerimin hiç olmadı ama yoğun bakımda kaldıklarında beyaz beyaz noktacıklar olmuştu.doktor hem mikostatin şurub hemde dentinox jel vermişti.pamukçuk için mikostatin öneririm.şimdi bebeklerim diş çıkarıyor dentinox çok iyi geliyor.

maşallah kiloları çok iyi.

sol memeden az geliyor diye biliyorum.bence mama ve anne sütü dışında hiçbirşey verme.kaçıncı hafta da doğum yaptın bilmiyorum ama prematüre bebeklerin bağırsakları tam gelişmemiş oluyor.sorun çıkarabilir.ek gıda da acele etme.
ben 3,5 aylıkken herşeyden az az tattrıdım ama yoğurt ve ıhlamurlu bebe bisküvi vermiştim.kontrlde doktor "bebe bisküvisini kes kaşık maması ver "demişti.

az da gelse öncelikle anne sütü ardından mama ver.çok çok güzel 3 saate 100cc.benim bebeklerim bile 2 saate 60 cc içiyorlardı.
eğer bebeklerin süt az geliyor diye memeyi reddederlerse mama ver.bir saat sonra da meme ver.

Son düzenleme:

saol cnm hepimizin yavrularını korusun ne güzel inş 2,ay asımızda ateşimiz olmaz korkuyorum valla surubu ateş olmadan öncemi vericem dr yazdırayım o zaman ne olur ne olmaz belki çıkar dimi? mikostatin aldık kulak pamuguyla dilini temizledim ama zeytin yayda fayda etti çok az kaldi diş içinde ilerde gene danışıcam sana benin internetim yok ya annemde giriyorum yada kaynanamda çok şey ögreniyorum burdan telden takip ediyorum yazdıklarınızı.

ben hamilelikte bebekler kg alsın diye bol ceviz süt ayran meyve yedim o yuzden ii galiba kg bu arada 36+5 günlükken sezeryanla doğum yaptım dayanamadığım için çünkü ayaklarım çook fena şişti ve agrıyordu inan evde oklavayla yürüyordum ağlıyordum dayanamadım doğdular sağ sağlim çok şükür. keşke sütümüz çok olsa da mama vermesek dimi sen meme veriyormusun sütün varmı hala bana ek gıdaları yazarsın hep olurmu yoğurdu evde yapmak istiyorum ama 4 aylıkken tabi evet anne sütü veriyorum anca 1saat dayanıyorlar bu sefer 90 bazen de 100 veriyorum sonra 3 saat sonra tekrar mama çünkü süt hemen gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…