amin.korkma canım olacak bunlar.tek sorun aşı ateşi olsun da başka hastalıkları olmasın.calpol şurup yazdır.aşıya gitmedende verebilirsin.ben hep ateşleri çıktığında verdim.çünkü kızımın hep akşam çıkıyordu.sen gitmeden ver.hem ateşi olmasa da ağrı içinde iyi.çünkü ağrı kesici ateş düşürücü şurup.
evet zeytinyağı herşeye iyi.mümkünse has zeytinyağı sür tüm vücuduna ve saçlarına.hem kafasındaki konakları yumuşatır hemde vücudu nemlenir.gazı içinde bi çay kaşığı zeytinyağı verebilirsin .kabız olursa karnına , beline ve kasık ve popolarına da sür..birde topuğuna elma yağı sür.zaten gaz sancılarına yapacak birşey yok :):) annem sağolsun bebeklerimi hep zeytinyağına buladı.memleketten getirmişti zeytinyağı.pehlivan gibilerdi yağlı yağlı:):):) başı içinde doktora danışmıştık ne yapabiliriz diye.saçlarına kafasına bol bol zeytinyağı sürün demişti doktorumuz.zaten sağolsun annemde hep buluyordu :)şimdi bile arada sürerim vücutlarına yüzlerine.çok faydalı.
istediğin herşeyi sorabilirsin.elimden geldiğince seve seve yardımcı olurum.ben olmasam buradaki arkadaşlarda yardımcı olur.
bende gebeliğimde ceviz , meyve tükettim.kısaca bebeklere kilo aldırıcak herşey.tahmin edebiliyorum.benim ayaklarım şişmedi çok şükür sadece grip geçirdiğimde yediğim serum ve iğnelerden iki kat olmuştu.hastaneden çıktıktan sonra bir hafta içinde eski halini almıştı :):):)
bende nefes sorunu yaşamıştım.doktoruma söyledim nefes almada sorun yaşıyorum artık ve çok sancılarım var diye.ne zaman doğurucam artık dedim gün belirledik eşim gelicekti ona göre izin alıcaktı çünkü.yoksa ben doktora artık doğurtun beni nefes alamıyorum dicektim.zaten bebeklerimde babasının geldiği günün gecesi sürpriz yaptılar :):):) iyi ki de planlı olmamış.yoksa anlatacak bir doğum hikayem de olmicaktı.bana soruyorlar doğum hikayemi ?bende anlatıyorum büyük bir keyifle suyum geldi 7 saat bekledim sonra doğurdum vs diye

ama çok sancım olmadı.hemşire "yerlerde sürünmen lazım "dediğinde "yooo benim o kadar çok sancım yok ki "demiştim ama demez olaydım son bir buçuk saat mahvoldum

hatta korkudan ne yapacağımı şaşırdım.doğumdan sonrası daha rezaletti.gözümü açtığımda karın acısıyla kıvrandım.hastaneyi yıkmışım "karnım acıyooooo "diye zaten kendimde değildim.
neyse özetle geçtim :):):) benim sütüm bebeklerim 3 aylıkken panik atak geçirdiğim için malesef kesildi.malum stresli bir dönem lohusalık dönemi.onun dışında bol dinlenmek ve bol su içmek gerekiyor süt olması için.hangi anne istemez ki ? bol süt olsun da mama vermesek ama iki bebek olunca dinlenemiyorsun.bu sefer uykusuzluktan ne yemek ne de su yeterince tüketemiyorsun ve süt az oluyor.o yüzden sütün az gelmesi çok normal.stres yapma malesef yapacak birşey yok.stres yaparsan kalan sütte gider.
tek çocuk olsa hem dinlenirsin bebekle beraber hem düzenli beslenebilirsin.biri uyurken biri uyanıyor anneye de dinlenicek vakit kalmıyor.bu noktada yanında sana destek olacak birilerinin olması ç ok önemli.benim annem yanımdaydı sağolsun tüm düzenimizi oturttu.ev işlerinde yemekte ve bebeklerin düzenlerini oturtma da inanılmaz yardımcı oldu.yoksa ben o psikolojiyle mümkün değil başaramazdım.
şimdi ise üç dört gün oldu geleli.torunlarımı çok özlemişim diyor saatlerce onları izliyor.maşallah çok güzel bakmışsın çocuklara diyor.çok güzelde cicili bicili giysiler almış kuzucuklarıma.müsait olduğum bir anda eklemeyi düşünüyorum resimlerini.
ek gıdaya gelince mamadan yoğurt yapabilirsin.ayrıca kaşık maması da verebilirsin(sütlü pirinçli) yemek ve çorbalardan çay kaşığı ile tattırabilirsin.ama ne tatlı ne de tuzlu olmasın.ben yemeklerin tuzunu en son atıyorum sağlık açısından.o arada bebeklerime tattırırdım.
6. ayda ise çorbaya geçersin.geçmiş sayfalara doktorumuzun önerdiği birkaç tarifi paylaşmıştım o günler geldiğinde inşallah tekrar yeni anne adayları için yazarım.bizim şu anki doktorumuz çok iyi.beni çok yönlendirdi.
normalde öyle oluyormuş sağdan iyi ,soldan az gelirmiş.sütte az gelince bebekler mızmızlanıp ağlıyorlar.nedeni sütün az gelmesi.
korkma canım bırakmazlar inşallah sen emzirmeye devam et.bi damla da gelse onun yararı var.ardından mamayla tamamla.
ben panik atak geçirdikten sonra sütüm jilet gibi kesildi ama iki gün emzirdim süt gelir belki diye ama nafile.psikolojim bozulmuştu doğumdan sonra birde bu yüzden panik atak geçirince tedaviye başladım.eğer bir damla dahi gelseydiasla ve asla kesmezdim.
sen bol dinlen ve bol su iç ,sıvı gıdalar tüket.