2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

benim sağ memeden güzel süt geliyor bazen sagdığımda 50 bazende 90 çıkıyor ama uzun süre emzirmezsem dediğin doru galiba kızlarım bu aralar memede çok ağlıyorlar o da süt az geldiği için galiba dediğin gibi ayy korktum şimdi inş memeyi bırakmazlar yaa

bu arada kızlarım 2 gündür kızlarım kaka yapmıyordu sabun kouduk poposuna çok az hemencecik yaptılar kakalarını çook rahatladılar inş sorun olmaz dimi?

amin.korkma canım olacak bunlar.tek sorun aşı ateşi olsun da başka hastalıkları olmasın.calpol şurup yazdır.aşıya gitmedende verebilirsin.ben hep ateşleri çıktığında verdim.çünkü kızımın hep akşam çıkıyordu.sen gitmeden ver.hem ateşi olmasa da ağrı içinde iyi.çünkü ağrı kesici ateş düşürücü şurup.

evet zeytinyağı herşeye iyi.mümkünse has zeytinyağı sür tüm vücuduna ve saçlarına.hem kafasındaki konakları yumuşatır hemde vücudu nemlenir.gazı içinde bi çay kaşığı zeytinyağı verebilirsin .kabız olursa karnına , beline ve kasık ve popolarına da sür..birde topuğuna elma yağı sür.zaten gaz sancılarına yapacak birşey yok :):) annem sağolsun bebeklerimi hep zeytinyağına buladı.memleketten getirmişti zeytinyağı.pehlivan gibilerdi yağlı yağlı:):):) başı içinde doktora danışmıştık ne yapabiliriz diye.saçlarına kafasına bol bol zeytinyağı sürün demişti doktorumuz.zaten sağolsun annemde hep buluyordu :)şimdi bile arada sürerim vücutlarına yüzlerine.çok faydalı.

istediğin herşeyi sorabilirsin.elimden geldiğince seve seve yardımcı olurum.ben olmasam buradaki arkadaşlarda yardımcı olur.

bende gebeliğimde ceviz , meyve tükettim.kısaca bebeklere kilo aldırıcak herşey.tahmin edebiliyorum.benim ayaklarım şişmedi çok şükür sadece grip geçirdiğimde yediğim serum ve iğnelerden iki kat olmuştu.hastaneden çıktıktan sonra bir hafta içinde eski halini almıştı :):):)
bende nefes sorunu yaşamıştım.doktoruma söyledim nefes almada sorun yaşıyorum artık ve çok sancılarım var diye.ne zaman doğurucam artık dedim gün belirledik eşim gelicekti ona göre izin alıcaktı çünkü.yoksa ben doktora artık doğurtun beni nefes alamıyorum dicektim.zaten bebeklerimde babasının geldiği günün gecesi sürpriz yaptılar :):):) iyi ki de planlı olmamış.yoksa anlatacak bir doğum hikayem de olmicaktı.bana soruyorlar doğum hikayemi ?bende anlatıyorum büyük bir keyifle suyum geldi 7 saat bekledim sonra doğurdum vs diye ama çok sancım olmadı.hemşire "yerlerde sürünmen lazım "dediğinde "yooo benim o kadar çok sancım yok ki "demiştim ama demez olaydım son bir buçuk saat mahvoldum hatta korkudan ne yapacağımı şaşırdım.doğumdan sonrası daha rezaletti.gözümü açtığımda karın acısıyla kıvrandım.hastaneyi yıkmışım "karnım acıyooooo "diye zaten kendimde değildim.

neyse özetle geçtim :):):) benim sütüm bebeklerim 3 aylıkken panik atak geçirdiğim için malesef kesildi.malum stresli bir dönem lohusalık dönemi.onun dışında bol dinlenmek ve bol su içmek gerekiyor süt olması için.hangi anne istemez ki ? bol süt olsun da mama vermesek ama iki bebek olunca dinlenemiyorsun.bu sefer uykusuzluktan ne yemek ne de su yeterince tüketemiyorsun ve süt az oluyor.o yüzden sütün az gelmesi çok normal.stres yapma malesef yapacak birşey yok.stres yaparsan kalan sütte gider.

tek çocuk olsa hem dinlenirsin bebekle beraber hem düzenli beslenebilirsin.biri uyurken biri uyanıyor anneye de dinlenicek vakit kalmıyor.bu noktada yanında sana destek olacak birilerinin olması ç ok önemli.benim annem yanımdaydı sağolsun tüm düzenimizi oturttu.ev işlerinde yemekte ve bebeklerin düzenlerini oturtma da inanılmaz yardımcı oldu.yoksa ben o psikolojiyle mümkün değil başaramazdım.
şimdi ise üç dört gün oldu geleli.torunlarımı çok özlemişim diyor saatlerce onları izliyor.maşallah çok güzel bakmışsın çocuklara diyor.çok güzelde cicili bicili giysiler almış kuzucuklarıma.müsait olduğum bir anda eklemeyi düşünüyorum resimlerini.

ek gıdaya gelince mamadan yoğurt yapabilirsin.ayrıca kaşık maması da verebilirsin(sütlü pirinçli) yemek ve çorbalardan çay kaşığı ile tattırabilirsin.ama ne tatlı ne de tuzlu olmasın.ben yemeklerin tuzunu en son atıyorum sağlık açısından.o arada bebeklerime tattırırdım.
6. ayda ise çorbaya geçersin.geçmiş sayfalara doktorumuzun önerdiği birkaç tarifi paylaşmıştım o günler geldiğinde inşallah tekrar yeni anne adayları için yazarım.bizim şu anki doktorumuz çok iyi.beni çok yönlendirdi.

normalde öyle oluyormuş sağdan iyi ,soldan az gelirmiş.sütte az gelince bebekler mızmızlanıp ağlıyorlar.nedeni sütün az gelmesi.
korkma canım bırakmazlar inşallah sen emzirmeye devam et.bi damla da gelse onun yararı var.ardından mamayla tamamla.

ben panik atak geçirdikten sonra sütüm jilet gibi kesildi ama iki gün emzirdim süt gelir belki diye ama nafile.psikolojim bozulmuştu doğumdan sonra birde bu yüzden panik atak geçirince tedaviye başladım.eğer bir damla dahi gelseydi asla ve asla kesmezdim.
sen bol dinlen ve bol su iç ,sıvı gıdalar tüket.

bu arada kızlarım 2 gündür kızlarım kaka yapmıyordu sabun kouduk poposuna çok az hemencecik yaptılar kakalarını çook rahatladılar inş sorun olmaz dimi?

tahmin etmiştim bu yüzden ekledim bi önceki cevaplarda :):):) bu dönem olması çok normal hem anne sütü hem mama aldıkları için kabız olmaları normal.birde aptamil maması da kabız yapıyor.

eskiler sabun koyun diyorlar ve öyle de yapıyorlarmış.korkma sorun olmaz.biz taze anne olunca çok pinpirikli oluyoruz.anne sözü dinlenemekte yarar var sabun koyma bol zeytin yağı sür karnına poposuna kasıklarına.iki gün içinde yaparlar ama olmazsa sabun yerine eczanede doğal zararsız gliserinli fitil var.onu ikiye böl birini bi bebeğine birini bi bebeğine koy.anında kaka yapıyorlar.ben fitil tavsiye etmediğim için bi tane koymaktansa ikiye bölüp ikisine koymak daha mantıklı geldi.fitili de sürekli koyma sakın.popo kasları tam gelişmediği için ıkınamıyorlar.bence onu da akışına bırak.eğer kabızlık 1 haftayı geçerse stres yap.çünkü mama su olduğu için bağırsaklar emiyor ve kaka yapma süresi de uzuyor.(gün olarak)

ben iki kere kullanma ihtiyacı hissettim.aradan 8 gün geçmişti.bi 8 gün önce birde 8 gün sonra kullandım.ikiye bölüp.o zamanda hiç zeytinyağı sürmemiştim vücutlarına.

Son düzenleme:

merak etme bişey olmaz biiz yeğenlerime hep sabunla yatırırdık fitil pek işe yaramazdı. biz küçükkende annem öyle yapıyormuştu. bazende yaşlıları dinlemek gerekiyor :))))

anneler olmazzsa yanmıştık benim annemde 3 gün kalııyor arada inan çook rahatlıyorum mutlaka bize bi bakıcı daha lazım çok yorucu ben 18 kg vermisim ya 57 kg olmusum çok zayıflamasam ii doğum hikayen çokgüzel ne güzel unutulmaz çocuklarınıza anlatırsınız ben inan aglayarar girdimö doğuma hem çok agrım vardı bacaklarımda hemde ameliyat sonuçta gerçekten zormuş anne olmak ama gözlerinin içine bakınca gerçektem degiyo insan tekrar dğşünüyo:)

haklısın anneme yakın olsaydım sürekli giderdim ama inşallah bu sefe türkiye ye annemle gideceğim.ailem ve kardeşim bebeklerimi görmediler.

bende 48 kg yi gördüm ama annem geldiğinden beri bir kg aldım.çok mutluyum o açıdan ve iki gündür eşimle çoookkk güzel bir uyku uyuyoruz annem sabahları ilgileniyor bebeklerle.bende uyuyorum.hele bugün gözlerimi bi açtım saat 11 kalktım baktım annem bebeklerle ilgileniyor bebekler kahkaha atıyor mamalarını yemiş.

içim rahat rahat geri yataağaaa 7 aydır hiç bu kadar güzel uyku uyumamıştım hasret kalmışım
yaaaaa unutulmaz bir doğum anım var posikolojimin bozulmasına neden olan bir doğum hikayesi.doğum öncesi 2 ay doğum sonrası 20 gün hayatımı alt üst etmeye yetti.

neyse açma kutuyu söyletme kötüyü doğumumun planlı olmaması güzel demek istemiştim.haklısın annelik çok kutsal hele ki birden iki bebeğe sahip olunca.benim ailemde ikiz üçüz çok.ilk evlendiğimizde eşimle aile büyüğüne gitmiştik bayramlaşmaya herkes orada toplanıyor diye.eşim şaşırmıştı.üçüzler ,ikizler vs.bizimde mi olcak yoksa demişti.üniversite okuyan üçüzlerle sohbet etmişti.

ikizimiz oldu sonuçta :):):) eğer çocuklarımızın arasında yıl farkı olsaydı bu kadar zorlanmazdık.ben unuttum bile bunları ben mi taşıdım diyorum :):):) o gebelik hayal oldu gitti :):):)

senin zor geçmiş ya şimdi iyisindir inşallah.

anlıyorum seni insan konuşmak dertleşmek istiyor su an rahat yazıyorsun bebklerin naapıyor merak etim yanında annen mi var:)bezim ailedede var ikiz teyzem amcmlar annemin halası evt aynen öle ya insan bebklerine bakınca nasıltasıdım diyor sasırıyoruz bizde eşimle bu koca bebekleri nasıl tasımısım yaa allahın işi işte su an çok iyiyim heleded uykumu alınca dinamik oluyorum bazen geceleri sadece karnı acıkınca kalkıyorlar yiyip hemen uykuya dalıyorlar bende hemen uyuyarum çok rahat ediyorum keşke her zaman böle olsalar diyorum

kızlarım aglıyo nedenini kaka yapamıyorlar yaa çıkıyorum ben cnm sohbet guzeldi en yakın zamanda görüşürüz kendine işi bak ve evlatlarına rabbim saglık versin inş

Kızlar merhaba, ikiz doğumdan sonra hastanede kac gün kalınıyor...ben ilk doğumumu normal yapmıştım aksam üstü doğurduğum için ertesi gün sabah çıkmıştık, bunda nasil olur bilemedim...bir de önümüzdeki haftasonu gecelik, pijama alışverişine cikicam, sezeryanda hangisi daha rahat oluyor?

3 gün kalınıyor.pijamalı rahat oluyor.ben hem elbiseli hemde pijamalı almıştım.sadece pijamalıyı kullandım.diğerini kullanamadım.sonraki günlerde bebeklerim için refakatçi olarak kaldım hep eşortman takımı giydim.birde yanına eşortman takımı al nolur nolmaz.gecelikle hastane içinde dolaşılmıyor.

iyi geceler arkadaşlar.bir haftalık ankara maceramız bugün bitti akşam evimize döndük.kuzularım mağlesef grip oldular.biraz huysuzlar.yarın eşim işe gidince napıcam bilmiyorum.zor bir gün beni bekliyor.gidiyosun geziyosun aileni görüyosun iyi hoşta dönüşten sonraki bikaç gün çok zor geçiyor benim için.tüm düzenimiz alt üst oldu yine.birde gitmeden tüm halıları yıkamaya vermiştim.yerler de çıplak temizlik yapıcam.hangi bir işi yapıcam bilmiyorum.artık eşim gelince akşamları artık.yada komşulara bırakırım bir iki saat.sağolsunlar veriyim diye can atıyorlar.binanın maskotu oldu kuzular.

sizler nasılsınız görüşmeyeli bebişler nasıllar.

Son düzenleme:

Pijama olayına sevindim bak, bı türlü gecelikle yatamiyorum ben, hareketsiz dururken bile tepeme çıkıyor çünkü...eve dönerken giyerim diye bı esofman takımı aliyim diyodum oda tam isabet oldu:)

Kuzulara cok gecmis olsun, normalde nerde yasıyosun bilmiyorum ama Ankara'nın havası sert gelmiş olabilir, akşamlar falan baya serinlemistir oralarda, ev işlerinde de şimdiden kolay gelsin canım...

canım ben 1 gün bile kalmadım hastanede nst için gitmiştim hastaneye dr. acilen yatırdı hemen alacagız bebekleri diye saat 15:50 falandı doğuma girdim o gece orda geçirdim ertesi günü sabah 7'de dr. geldi baktı bebeklerde bende normal hemen çıkışımı verdi saat 8 gibi evimdeydim sanırım kişiden kişiye birde bebeklerin durumuna göre kalmalar değişiyor galiba..ben pijama almıştım çogu kişi gecelik türü birşey almamı söyledi ama rahat edemem diye pijama (pantolonlu) aldım çok rahat ettim tavsiye ederim canım....

hoşgeldinn zeyneppp, geçmiş olsun canım ank.havası serttir bilirim Allah kolaylık versin hasta mızmız bebeğede bakmak çok zordur vallahi Allahım yardımcın olsun.. bende bundan korkuyorum işte gidiyosun iyi hoş sonrasında bebekler perişan sen daha çok perişan offf offf bizde bayrama gidecegiz konyaya hiç niyetim yok ama annemler ısrar ediyolar özledik bebekleri diye gitmesem küsecekler aman vallahi ne yapacam bilmiyorum kii..
seninkilerdemi maskot oldular inan benimkilerde aynen lojmanın maskotu halindeler oğlum benden ayrılmıyor hiç ama kızımı kim kapıyosa onda gün boyu kalıyor :)) benim kızda hiç gitmem demiyor kapıcı oldu iyice vallahi.. komşuların ilgileniyolarsa ver vallahi hem işlerini halledersin hemde birazcık nefes alırsın..
c.tesi günü bende arkadaşıma gidecektim illaki bebekleride getir dedi bakıcı ablamızda var ben bebekleri aldım ablayada temizlik işini verdim sağolsun biz eve gelene kadar tertemiz yapmış heryeri hafta sonu rahat ettim biraz en azından temzilik işim olmadı.
herşeyin sana bakması çok zor inanki Allah yardımıcımız olsun inş...

geçmiş olsun hava değişimi olmuştur.işin çok zor.düzeninin bozulması ayrı birde hasta olduklarında daha zorlaşıyor herşey.senin komşular iyi yardımcı olurlar sende rahat rahat işini yaparsın.

ben bildiğin gibi zıpırlar iyice hareketlendiler.annem geldi üç gündür rahat bir uyku çekiyorum ama malesef 20 lik diş ağrısı çekiyorum 1,5 haftadır.bugün doktora gittim 20 lik diş dedi.ameliyatla yarıp alıyolarmış doğumdan sonra hastalıklar hortlar demişlerdi inanmamıştım.sıra sıra geliyor tam bir oh dicem yenisi çıkıyor
ama genel olarak çok iyiyim annem sağolsun çok yardımcı oluyor.kendime bile vakit ayırabiliyorum.kuaföre gidiciğim bi ara bakım için :):)

gerekli ihtiyaçlar aslında pijamalı gecelik ve eşofman takımı.bana elbiseli al daha rahat edersin dediler ama ben elbiseliyi hiç kullanmadım.öylece duruyor.

şu düzen olayı çok önemli.bizim yeni komşular geldi bebekler buraların gözdesi.tabi bebeklerime de oyun ve ilgi olsun hemen kuduruyorlar.birde baba delisi oğlum babayı gördüğü anda çıldırıyor.
zaten burada ikiz annesi diyince herkes beni gösteriyor.birde yoldan çevirip özellikle ben mi doğurdum diye sorup nasıl zayıfladığımı soruyorlar.diyet yaptın mı diyorlar?

kızlaaarrrr anneannelerinin bebişlerime aldığı cicilerine bakar mısınız ne kadar güzeller :)

daha çok vardı hepsi birbirinden güzeller ama ben şimdilik bu kadarını ekledim.

Eklentiler

• $100_1504.webp
    89,1 KB · Görüntüleme: 46
  • $100_1505.webp
    64,9 KB · Görüntüleme: 51
  • $100_1506.webp
    44,9 KB · Görüntüleme: 40
  • $100_1507.webp
    120,8 KB · Görüntüleme: 42
  • $100_1508.webp
    141,9 KB · Görüntüleme: 48
  • $100_1509.webp
    176,9 KB · Görüntüleme: 49
  • $100_1510.webp
    70,1 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…