• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

evet bünyeyle alakalı gerçekten.sen hamilelikten öncede mi zayıftın yoksa doğumdan sonramı bu kadar zayıfladın.
makarnayla ekmekde mi kilo yapmadı.. :1: hiç doktora gittinmi peki.
benimde vermem gereken 7 8 kilom var ve o öyle kaldı doğumdan sonra.62 63 arası gidiyorum.hayatımda hiç bu kadar kilolu olmamıştım.çok moralim bozuluyor.hiç bir kıyafetim olmuyo.bikaç büyük beden aldım mecbur.

ben tedavi ile hamile kaldım tüp bebek benimkiler tedaviye başlamadan 45 kiloydum tedaviyle birlikte 50 kilo oldum ve hamile kaldım doğumdan sonrada son sürat çok gerekli gibi kilo vermeye başladım canım..
ne tuhaf ki evet makarna ve ekmek bile işe yaramadığı gibi gecenin bir yarısı onların üstüne uyumam bile kar etmedi :9::9::9: gitmedim canım bitkisel ilaç yapan kişilere gitmiştim macun yapmışlardı o bile fayda etmedi sonrasındada bıraktım bende dert etmeyi olmuyosa olmuyor işte..
hiç canını sıkma valla gidiyor bir şekilde hele birde iki tane yaramaz olunca evin içinde hiç bir şeyin kalmayacak ilerki günlerde üzme kendini

ooo kızlar ben yokken sohbet edilmiş :):):) şu bir haftadır çok sık giremiyorum artık internete bebeklerim inanılmaz hareketlendiler.birbirlerine doğru sürüne sürüne yaklaşıp saçlarını yoluyorlar kulaklarını çekiyorlar.oğlum kızın ağzından emziğini alıyor falan.su içmeye vaktim yok artık.

bende sürekli yiyorum hatta yemek yemeyi çok seviyorum ama inşallah daha fazla kilo vermem.

annem salı günü geliyor allah nasip ederse.inşallah sağsalim gelsin çok özledim.oğlumu da sünnet ettiricez birde iyice hareketlendiler ya tam zamanında gelcek :) dün akşam konuştuk "anne torunlarımı özledim diyordun ya sana torun baktıracam ama bi düzen oturttuk o düzene uyarsan sevinirim " dedim.

"anlaştık seve seve bakarım "dedi :) eve misafir gelince bile kuduruyorlar oynamak istiyorlar birde giderken arkalarından ağlıyor oğlan ya :52: yeni huy edindi.birde babasının arkasından çok ağlıyor illa sev beni diyor.bu hafta babasını tanımaya başladı herhalde.

ben kilo vermiyim de alıyım birazcık başka bişey istemiyorum giyecek giysi bulamıyorum herşey bol yaa.özellikle pens attırdığım pantolonlarım bile üstümde sallanıyor.

neyse sağlığım yerinde olsun da annem gelince çaresine bakayım.1 kilo alsam bi umut var dicem ama bakalım hayırlısı.

bende hamile kalmadan önce 53 kiloydum, şu anda 51-52 civarı oluyor kilom. ama ben emziriyorum bebişlerimi. süt vermek kilo aldırmıyormuş annelerde. sen sütten kesmiştin sanırım. hamur işi çok yersen belki alabilirsin. acil şifalar...

tüketiyorum yaaa herşey yiyorum.biraz önce börek ve tatlı yedim dayanamadım reflümü de hiçe saydım.habire yiyorum.bugün misafirim geldi.kilo muhabbeti yaptı :(:(

malesef sütüm kesildi :(:(sebep olanlar utansın inşallah.şimdi ilaç kullanıyorum kilo aldırması gerekiyor aslında ama bende tık yok :(

canım yaa sende mi ben gibi eridin bende 48,49 arasında gidip geliyorum inan kilo alamıyorum hoş önceki kilom 45 idi ama inş. o kadar düşmem ne yapılacagına gelince bende bilmiyorum canım :((

sorma uhde ya :( iyice kilo vermekten korkuyorum adam beğenmicek beni ühhü :(:(:(:( kaburgaların sayılıyor diyor.boyum 1.68.doğumdan sonraki kilom çok güzeldi 61 kg idi. :(

ay ne güzel ya bende zayıf olmak isyorum.canım gece yatmadan önce yemek ye o çok kilo yapıyor.ben evlendikten sonra mesela bu yüzden kilo aldım.akşam 6 da akşam yemeği yiyoruz.sonra 9 da çayla mutlaka bişeyler yaptırıyo eşim tost falan..buda mağlesef kilo yapıyor.o yanımda yerken bende duramıyorum yiyorum offfff ya.

zayıf olupta napıcaskın ki.boşver dolgun olmak daha güzel.her giydiğin giysiyi taşıyabilirsin.zayıf olunca sanki giysi beni taşıyor emanet gbi bişey.

İmrendim melitta cığım ne güzel bir derdin var senin öyle darısı başıma :O)
kız 50 kilo sayılırsın benim yarımdan da az :O)
boyun kaç orantın çok mu kötü çok mu zayıfsın dert edecek kadar?
hani 34-36 beden falansan dert etme bence sonuçta reflün var şimdilik onu bir atlat belki toparlarsın ama senin derdini sevdim ben kızma sakın kilo almak gibi bir derdim olacak mı bir gün çok merak ediyorum inşAllah bir gün derim ki bak melitta nın derdini kendine istemiştin işte oldu :O)

Şaka şaka ama eğer sağlık problemi yaratmıyorsa bence çok dert etme obez olmaktan sa incecik olmak daha iyidir canım benim...

her kes derde kendi penceresinden bakarmış...

hiç imrenme bence enigmacım.sen verirsin nasıl olsa önemli olan kiloyu alabilmek.boyun 1.68 gözünde canlansın bi boyla kilo :53:
estağfirullah niye kızıyım ki :) şimdilik sorun yok ama sorun zayıflık hastalkığına yakalanırsam yada hastalıklara davetiye anlatabildim mi ?
sen verirsin çünkü iki çocuk emzirme derken fazla fazla gider emin ol.ama süt olsun diye de herşeyi yeme.bol bol su iç ve bol bol dinlen.
haklısın.

Zeynepcim, benim ilk doğumumda aldığım 18 kilonun sadece 9u doğumda gitmişti, 9u bana yadigar kaldi, ne yaptım ne ettimse gitmedi, tam bir sene sonra durup dururken her ay 1 kilo vermeye başladım (bu arada emziriyorum diye acayip yemeye devam ediyorum, hersey kendiliğinden oluyor) doktora bile gittim, noluyo bana diye, vücut kendini korumaya almış, depo yapmış, artık senin yeme düzeninin bu olduguna ikna olup depoyu yok etmeye karar vermiş dedi...ne sacmaliyo bu adam ya sanki üçüncü bı kisiden bahsediyoruz falan demiştim ama zamanla mantığıma tam oturmasada ikna oluyorum sanki...eskiden az yerdim 52-54 kiloydum, simdi o zamanın iki katı yiyorum yine 52-54 kilo arasında gidip geliyorum, belki seninde metebolizma hızın kendini yeniden ayarlar, benim gibi evrim geçiriyor olabilirsin...çünkü dogum sonrası bütün arkadaslarım çatır çatır kilo verirken bı ben bu kadar direnmistim

ay canım bende bir evrim geçirmek istiyorun hemen.:9::9: doktorun dedikleri biraz komik geliyor ama inşallah doğrudur ya.aynen yakınımda doğum yapan herkes kiloyu verdiler bir ben kaldım.açıkcası hamileyken hiç doğru dürüst aklıma bile gelmiyordu böyle bir sorun yaşayacağım.ona göre önlemimi alırdım.ben hemen veririm diyordum.kv dem bile dalga geçiyo ya.

ben tedavi ile hamile kaldım tüp bebek benimkiler tedaviye başlamadan 45 kiloydum tedaviyle birlikte 50 kilo oldum ve hamile kaldım doğumdan sonrada son sürat çok gerekli gibi kilo vermeye başladım canım..
ne tuhaf ki evet makarna ve ekmek bile işe yaramadığı gibi gecenin bir yarısı onların üstüne uyumam bile kar etmedi :9::9::9: gitmedim canım bitkisel ilaç yapan kişilere gitmiştim macun yapmışlardı o bile fayda etmedi sonrasındada bıraktım bende dert etmeyi olmuyosa olmuyor işte..
hiç canını sıkma valla gidiyor bir şekilde hele birde iki tane yaramaz olunca evin içinde hiç bir şeyin kalmayacak ilerki günlerde üzme kendini

anladım canım .sen zaten hep zayıfmıssın öncedende.işte insan üzülüyor ya.göbeğim hala var mesela.pantolonlarım hiç kapanmıyor .seninde göbeğin varmı. göbeğim birde inanılmaz çatladı hemde sarkıyo..bide üstüne üstük bu var.kendimi artık tanıyamıyorum.çok deforme oldum.yani karın bölgem çok kötü onun dışında çok kilom yok.artık bu karnım estetik olsamda düzelmez.eşim bile görünce şok geçiriyo ya bu beni daha çok üzüyo. :43:

ooo kızlar ben yokken sohbet edilmiş :):):) şu bir haftadır çok sık giremiyorum artık internete bebeklerim inanılmaz hareketlendiler.birbirlerine doğru sürüne sürüne yaklaşıp saçlarını yoluyorlar kulaklarını çekiyorlar.oğlum kızın ağzından emziğini alıyor falan.su içmeye vaktim yok artık.

bende sürekli yiyorum hatta yemek yemeyi çok seviyorum ama inşallah daha fazla kilo vermem.

annem salı günü geliyor allah nasip ederse.inşallah sağsalim gelsin çok özledim.oğlumu da sünnet ettiricez birde iyice hareketlendiler ya tam zamanında gelcek :) dün akşam konuştuk "anne torunlarımı özledim diyordun ya sana torun baktıracam ama bi düzen oturttuk o düzene uyarsan sevinirim " dedim.

"anlaştık seve seve bakarım "dedi :) eve misafir gelince bile kuduruyorlar oynamak istiyorlar birde giderken arkalarından ağlıyor oğlan ya :52: yeni huy edindi.birde babasının arkasından çok ağlıyor illa sev beni diyor.bu hafta babasını tanımaya başladı herhalde.

ben kilo vermiyim de alıyım birazcık başka bişey istemiyorum giyecek giysi bulamıyorum herşey bol yaa.özellikle pens attırdığım pantolonlarım bile üstümde sallanıyor.

neyse sağlığım yerinde olsun da annem gelince çaresine bakayım.1 kilo alsam bi umut var dicem ama bakalım hayırlısı.

canım Allah kavuştursun annene kavuşuyosun demek.biraz olsun yükün azalır ne güzel.
birimiz elbiseler dar geliyor diyo birimiz bol geliyo diyo bir ortasını bulsaydık kilonun.:1:
seninkiler yakışmıyomuş ama benimkilerde yakışmıyo canım.ben zaten çok aşırı zayıf olmak istemiyorum.hamilelikten önceki kilomu istiyorum 55 .onun altına düşünce zaten çirkin oluyorum.:1:

bu arada arkadaşlar bayramda ankaraya gidememiştik büyük bir ihtimal ya yarın yada pazar günü gideceğiz.eşim çok sıkıldı gidip biraz gezmek istiyor.ben hiç istemiyorum aslında.tüm düzenimiz bozulacak.daha hala da eşime gitmeyelim diyorum.ama büyük bir ihtimal gideriz.çamaşır ütü işi falan var onlar biterse yarın bitmesse pazar günü gideriz Allahtan bişey olmassa.bir hafta orada olucaz.orada da internet var ama otursam laf eder kv.görüşürüz inşallah gelince.

anladım canım .sen zaten hep zayıfmıssın öncedende.işte insan üzülüyor ya.göbeğim hala var mesela.pantolonlarım hiç kapanmıyor .seninde göbeğin varmı. göbeğim birde inanılmaz çatladı hemde sarkıyo..bide üstüne üstük bu var.kendimi artık tanıyamıyorum.çok deforme oldum.yani karın bölgem çok kötü onun dışında çok kilom yok.artık bu karnım estetik olsamda düzelmez.eşim bile görünce şok geçiriyo ya bu beni daha çok üzüyo. :43:
ayne öyle cnım zayıftım ben..bende göbek falan hiç birşey kalmadı canım zaten çatlağımda olmamıştı sanki hiç ikiz doğum yapmış gibi halim yok anlayacagın şuan 36-34 beden giyiniyorum. eşinin biraz daha anlayışlı olması gerekiyor aslında bildiğim kadarıyla doğumdan 1 sene sonrasına kadar vücut kendisini ancak toparlıyomuş ilerki günlerde belkide toparlanacaktır canım... korse falan taksan göbeğine biraz daha toparlanır belki....

bu arada arkadaşlar bayramda ankaraya gidememiştik büyük bir ihtimal ya yarın yada pazar günü gideceğiz.eşim çok sıkıldı gidip biraz gezmek istiyor.ben hiç istemiyorum aslında.tüm düzenimiz bozulacak.daha hala da eşime gitmeyelim diyorum.ama büyük bir ihtimal gideriz.çamaşır ütü işi falan var onlar biterse yarın bitmesse pazar günü gideriz Allahtan bişey olmassa.bir hafta orada olucaz.orada da internet var ama otursam laf eder kv.görüşürüz inşallah gelince.

değişiklik senin içinde iyi olur diyecegim ama kv. gidiyosun ne kadar sana iyi gelecek tartışılır bir durum inş. gidip üzülmeden geri dönersin evine canım inan moral bozukluğu bebeklerin düzeninden daha önemli şu durumda çünki senin mutlu olman otomatikman bebeklere yansıyor, ordaki olanları özellikle kv. takma kafana ne derlerse desinler sen bebeklerinle ilgilen bir şekilde tadını çıkarmaya çalış inş. senin ve bebeklerin için güzel bir hafta olur...

ohh ne güzel anneciğin geliyor ne mutlu sana bol bol keyfini çıkar canım bebişler özlenmezmi burnunda tütmüştür annenin gelince yer onları kimbilir :))

slm arkadaşlar Ne zamndır bilgisayarı bile açamıyordum Ben çook yoruluyorum artık.... yetişemiyorum bebeklerdi evdi derken yattığım yeri bilmiyorum desem yalan olmaz. Bu ek gıdalar da devreye girince mutfaktan çıkamıyorum ben ne cabuk geliyor bunların mama saati :). Geçen gün bebekleri kontrole götürdük. Her şey iyi çok şükür Maşallah diyeyim inşallah hep böyle devam eder İki meleğimde 8 kilo olmuş boylarıda 70 cm . Ek gıdayı başarıyla geçiş yapmışız demek ki .... Ve bizde kahvaltıya geçtik çorbalarada 1 kaşık kıyma koyucakmışız. Öğünlerimizi şimdi tekrardan ayarlıycam siz nasıl yapıyorsunuz bu arada saatleriniz düzenli m.....i Formül mamalar kaç öğüne düşürdünüz. Sonunda bizide aptamil 2 ye geçirdi Bu arada daha önce bahsetmiştim Doktorumuz preaptamili ilk 6 ay sonuna kadar kullandırmıştı Anne sütüne en yakın diye (Belkide benim bebeklerim 34 haftalık ikişer kilo doğdukları için) çabuk toparlamaları için. milupanın sitesinede baktım preaptamil İlk 6 ayın sonuna kadar kullanılabilir diye okudum. Neyse kafamdaki soru işareti de hallolmuş oldu böylece.
Geçmişi okuyamadım Ama Uhdecim son yazılardan anladığım kadarıyla sıkıntılı dönemler geçirmişsin son olsun cnm. Oğluşuna çok geçmiş olsun. Zeynep, melitta adını anımsayamadığım arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir . Bebekler dördüde çok tatlı duruyor avatarlarınızda :) :nazar: maşallah onlara Kafamın rahat olduğu bir ara yine gelicem hepiniz kendinize ve bebeklerinize iyi bakın :3:

ay canım bende bir evrim geçirmek istiyorun hemen.:9::9: doktorun dedikleri biraz komik geliyor ama inşallah doğrudur ya.aynen yakınımda doğum yapan herkes kiloyu verdiler bir ben kaldım.açıkcası hamileyken hiç doğru dürüst aklıma bile gelmiyordu böyle bir sorun yaşayacağım.ona göre önlemimi alırdım.ben hemen veririm diyordum.kv dem bile dalga geçiyo ya.

canım Allah kavuştursun annene kavuşuyosun demek.biraz olsun yükün azalır ne güzel.
birimiz elbiseler dar geliyor diyo birimiz bol geliyo diyo bir ortasını bulsaydık kilonun.:1:
seninkiler yakışmıyomuş ama benimkilerde yakışmıyo canım.ben zaten çok aşırı zayıf olmak istemiyorum.hamilelikten önceki kilomu istiyorum 55 .onun altına düşünce zaten çirkin oluyorum.:1:

çok şükür yarın gelicek :):) dün akşam tlf da konuştuk."anniiişkom kahvaltıya yetiş emiii " diye espri yaptım.izmirden boyoz poğaça ve gevrek getirecek :9: ufak tefek birkaç siparişte verdim.

ben senin kilonda olsam süper olur.doğumdan sonra kilom güzeldi ama şimdi 48.800 gördüm.doktora gideceğim zaman özellikle söyleyeceğim.çünkü kilo kaybı var mı diye sormuştu o zaman ama değerlerim normal çıktığı için böyle de güzel demişti.hayırlısı bakalım.
ya bi de benim göğsümde çatlak olmuştu.rengi belirgin değil artık.sizler neler yaptınız?ben gebelikten kalan lıerac kullanıyorum öylelikle hafifledi.annem ozon yağı almış.lekelere çatlaklara sivilcelere iyi geliyomuş.

canım annem ya nasıl da düşünürmüş beni :1: denicem bakalım. birde elimde kakao yağı ve fındık yağı var.nelere iyi gelir biliyor musunuz?iint. baktım cildi bronzlaştırır diyor.başka ne işe yarar ?

süper yaa memleketinize gidebiliyorsunuz.ben gidemiyorum iki çocukla işkence diye ama annemle beraber gidicez izmir e gibi görünüyor.kardeşim de gelicekmiş.zaten yeğenlerini hiç görmedi.memleketim gözümde tütüyor.

ohh ne güzel anneciğin geliyor ne mutlu sana bol bol keyfini çıkar canım bebişler özlenmezmi burnunda tütmüştür annenin gelince yer onları kimbilir :))

sağol canım arkadaşım.eşim sağolsun ya hemen kesti biletini yoksa çok zor yurtdışı kalış problem .izin mizin vs gerekiyor.iyi anlaşıyorlar birde.annem canım ya çok uyumlu kadındır herkesle anlaşır.yarını iple çekiyorum.

o konu da hiç şüphem yok ben anlaşma yaptım ama torunları görünce anlaşmalar çiğnencek sanırım çünkü şimdi tam sevmelik zaamnları benim bile severken ıssırasım geliyor o kadar tatlı oldular :52::16::9:

senin bebeklerden nasıl?özeline msj attım bak olur mu ?

slm arkadaşlar Ne zamndır bilgisayarı bile açamıyordum Ben çook yoruluyorum artık.... yetişemiyorum bebeklerdi evdi derken yattığım yeri bilmiyorum desem yalan olmaz. Bu ek gıdalar da devreye girince mutfaktan çıkamıyorum ben ne cabuk geliyor bunların mama saati :). Geçen gün bebekleri kontrole götürdük. Her şey iyi çok şükür Maşallah diyeyim inşallah hep böyle devam eder İki meleğimde 8 kilo olmuş boylarıda 70 cm . Ek gıdayı başarıyla geçiş yapmışız demek ki .... Ve bizde kahvaltıya geçtik çorbalarada 1 kaşık kıyma koyucakmışız. Öğünlerimizi şimdi tekrardan ayarlıycam siz nasıl yapıyorsunuz bu arada saatleriniz düzenli m.....i Formül mamalar kaç öğüne düşürdünüz. Sonunda bizide aptamil 2 ye geçirdi Bu arada daha önce bahsetmiştim Doktorumuz preaptamili ilk 6 ay sonuna kadar kullandırmıştı Anne sütüne en yakın diye (Belkide benim bebeklerim 34 haftalık ikişer kilo doğdukları için) çabuk toparlamaları için. milupanın sitesinede baktım preaptamil İlk 6 ayın sonuna kadar kullanılabilir diye okudum. Neyse kafamdaki soru işareti de hallolmuş oldu böylece.
Geçmişi okuyamadım Ama Uhdecim son yazılardan anladığım kadarıyla sıkıntılı dönemler geçirmişsin son olsun cnm. Oğluşuna çok geçmiş olsun. Zeynep, melitta adını anımsayamadığım arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir . Bebekler dördüde çok tatlı duruyor avatarlarınızda :) :nazar: maşallah onlara Kafamın rahat olduğu bir ara yine gelicem hepiniz kendinize ve bebeklerinize iyi bakın :3:

tinkerbell canım benim iyi olmana sevindim.inan bu aralar bende öyleyim.o kadar çok hareketliler ki .. birini masanın altından birini sandalye altından topluyorum.çok sık giremiyorum artık.yerlerde sürünüyorlar.yemek yaparken bile sürekli kontrol ediyorum napıyorlar diye birde oğlum kızımın saçlarını yoluyor ama kızım cici yapıyor :53:

maşallah bebeklerine gayet iyiler.biz kıymaya da geçtik fakat oğlum alerjik oldu.zaten ütopik egzema olmuştu hatırlarsanız bebekken. hassas tenli.o yüzden oğluma ek gıdayı kestim şimdilik.hangi gıdanın dokunduğunu takip etmeme rağmen geçmedi.doktor kontrolünde doktora belirteceğim.aşı yapan doktorumuz " önemsiz bişey kortizonlu melhem veririm geçe ama altında yatan sebep ne öğrenmek lazım "dedi.birde" sünnet olurken doktora bildirin "demişti.

eylül ayında hem kontrol hem sünnet var.ben çok heyecanlıyım.erkek annesi olmakta farklı bi duyguymuş.:nazar::72::emir_bebek:
anlicağınız eylül ayım baya yoğun geçecek.sonra belki izmir yolcusuyum.çok daralmıştım olursa çok iyi gelicek.

türkiye nasıl bu arada ? sıcak mı ?buralarda hava normale döndü.akşamları çok güzel esiyor.

ara ara girmeye çalışırım giremesem de kusura bakmayın.bu zıpırları toplamaktan vakit bulamıyorum :nazar::emir_bebek::1:

hepinizi çok seviyorum kızlar.görüşürüz yine.

evet canım sıkıntılı dönemler geçiriyoruz ama Allahın izniyle atlatacagız bunlarıda.. bebişler artık hepimizin zamanını alıyor çalıştıgım için gün içerisinde iş yerinde dinleniyorum resmen eve gidince başlıyor koşuşturma. ek gıda işi benide baya zorladı çalıştığım için diye düşünüyorum inş. bu dönemide atlatırsak herşey rayına oturacak biraz daha..
formül mamayı gece içiyolar benimkiler gündüz ise 2 biberon falan ancak içiyolardır çünki yemeyi daha çok seviyolar saatlerimiz inan düzenli degil çünki yatış kalkış saatleri değişken benimkilerin sadece sabahları rutin 5,30 ayaktayız 7,30 gibi yeniden yatıyolar onu biliyorum :)) işin aslı bende yatış kalkışları için çok ısrarcı olmadım kendileri ne zaman uykuları geldiyse o zaman yatacaklarını belli ediyolar sorun çıkarmadan yatıyolar onun haricinde yatırmaya kalkarsam kıyametleri koparıyolar yatmıyolar. bende yatış kalkışlarına göre yiyeceklerini ayarlıyorum doğrumu bilmiyorum ama başka yapacak birşeyim yok valla :))

Kızlar günaydın, ikizlerin anne karnında kilo alımı nezaman yavaşlamaya başlıyor? bu hafta 27 biticek çok şükür hala tekil gebelik gibi haftalariyla kiloları uyumlu, bana daha 1-1,5 ay normal gider sonra yavaşlar gibi geliyor...

günaydın kızlar nasılısınız
moralim biraz bozuk benim oğlum bu ay 400 gr almış sadece ve iştahı yok doktor balık yağı yazdı sevenseas adında kullanan var mı aramızda bide 600 800 ml en az süt yada mama vermen lazım dedi oğlum için de kaşık mamasına geçmemi söyledi kaşık mamasını milupanın organik olanından aldım ama siz nasıl yapıyorsunuz evde ne hazırlayabilirim muhallebi yapsam olur mu acaba

Kızlar günaydın, ikizlerin anne karnında kilo alımı nezaman yavaşlamaya başlıyor? bu hafta 27 biticek çok şükür hala tekil gebelik gibi haftalariyla kiloları uyumlu, bana daha 1-1,5 ay normal gider sonra yavaşlar gibi geliyor...

Sorduğum sorunun cevabı 30. Haftaymis, bırak 1,5 ayı 3 hafta kalmış sunun şurasında...

moralim biraz bozuk benim oğlum bu ay 400 gr almış sadece ve iştahı yok doktor balık yağı yazdı sevenseas adında kullanan var mı aramızda bide 600 800 ml en az süt yada mama vermen lazım dedi oğlum için de kaşık mamasına geçmemi söyledi kaşık mamasını milupanın organik olanından aldım ama siz nasıl yapıyorsunuz evde ne hazırlayabilirim muhallebi yapsam olur mu acaba

moralini bozma serapp artık yavaşlaması normal.çok güzel balık yağı fayda eder eğer endişe ediyorsan.şu an da kiloları ne kadar?biz şu anda üç saate yada dört saate bir 180 cc veriyorum ama arada 150 cc içiyorlar ama eşim akşam kilolarına ve aylarına göre hesapladı 210cc almaları gerekiyormuş tabi öğünleri arttırarak ...gece yatmadan önce 210 cc hazırladım içtiler.şaşırdım açıkcası çünkü fazla gelir diye düşünüyordum.
günlük mama alımı -600 800 olması gerekiyor ama kilo ve aylarını hesaplamak lazım..üç saate 150 cc verebilirsin örneğin.

katı gıda olarak çorba hazırlıyor musun? verdiğin gıdalarda beslenmelerinde önemli...

kaşık maması olarak benim bebekler milupayı şekerli diye yiyemediler püskürttüler hep.holle aldım o da tatssız geldi yemediler çöpe gitti koca bi kutu ama serelac ın kaşık mamasını sevdiler.(sütlü pirinçli nestle marka)

bebeklerimin doktoru 130cc hazırla demişti.milupa kutu nun üzerinde 140 cc yazıyor.

daha önceki sayfalarda mama dan muhallebi yapılışı vermiştim.bakabilirsin.bulamazsın yine eklerim.

Sorduğum sorunun cevabı 30. Haftaymis, bırak 1,5 ayı 3 hafta kalmış sunun şurasında...

evet ama bol bol meyve ye. bebeklere kilo aldırır.

Son düzenleme:
moralini bozma serapp artık yavaşlaması normal.çok güzel balık yağı fayda eder eğer endişe ediyorsan.şu an da kiloları ne kadar?biz şu anda üç saate yada dört saate bir 180 cc veriyorum ama arada 150 cc içiyorlar ama eşim akşam kilolarına ve aylarına göre hesapladı 210cc almaları gerekiyormuş tabi öğünleri arttırarak ...gece yatmadan önce 210 cc hazırladım içtiler.şaşırdım açıkcası çünkü fazla gelir diye düşünüyordum.
günlük mama alımı -600 800 olması gerekiyor ama kilo ve aylarını hesaplamak lazım..üç saate 150 cc verebilirsin örneğin.

katı gıda olarak çorba hazırlıyor musun? verdiğin gıdalarda beslenmelerinde önemli...

kaşık maması olarak benim bebekler milupayı şekerli diye yiyemediler püskürttüler hep.holle aldım o da tatssız geldi yemediler çöpe gitti koca bi kutu ama serelac ın kaşık mamasını sevdiler.(sütlü pirinçli nestle marka)

bebeklerimin doktoru 130cc hazırla demişti.milupa kutu nun üzerinde 140 cc yazıyor.

daha önceki sayfalarda mama dan muhallebi yapılışı vermiştim.bakabilirsin.bulamazsın yine eklerim.

evet ama bol bol meyve ye. bebeklere kilo aldırır.

tşk ederim baktım aldım tarifi canım benimkiler 120cc içiyorlar bazen de 150cc zor bitiriyorlar sağıp verdiğim sütü daha iyi içiyorlar mamaya göre bugünlerde mamayı pek sevmiyorlar geçenlerde bebelac aldım ilk gün oğlum iştahlı içti ama sonraki gün yine aynı savaşıyoruz resmen ek gıdalara da günde bi kez sabah ögününden sonra verdiriyorum daha tattırarak vermeye çalışıyorum pek sevmediler emmeye çalışıyorlar kaşığı:)))) yoğurt vereyim mi dedim doktor gelcek ay başlayalım dedi bu ay muhallebiyle başla dedi aslında işede başlayınca şu ek gıdaya geçiş biraz daha zorluyo beni kendim bi şeyler hazırlamak istiyorum fakat zamanım olmuyo maalesef

mrhb serap benim kızlarımdan bir tanesinde beslenme sıkıntısı var geçenlerde antalya tıpa götürdük bütün kan tahlilleri yapıldı her şey normal ve 3 haftada 200gr almış doktor bana daha ne istiyorsun dedi ilk aylarda 1 kilonun üstünde alıyorlardı ama beslenmede sıkıntı yoktu bu aylarda az alabiliyorlarmış mesela akşam saat 10da zorla 100cc süt içirdiğim kızım( bir kısmını da kaşıkla veriyorum) sabah 6ya kadar hiçbir şey içmedi ben de uykuda vereyim dedim ve sadece 80cc aldı çıldırmamak elde değil ek gıdalara geçtik sabah kahvaltı öğlen sebze çorbası akşam üzeri de yoğurt bunun yanında anne sütü de veriyorum kızlarımdan bir tanesi beni hiç emmedi doğduğundan beri ona hep sağıp veriyorum şu an 6.500kilosu ne yaparsam yapayım az kilo alıyor diğer kızımla aralarında 1kg var beslenmeyen çocuk gerçekten çok zormuş neyse sağlıklı olsunlar da ne yapalım Allah yardımcımız olsun..

Yiyim canım yiyim, bol bol meyve, balık yiyim, süt iciyim, su 3 hafta fazla mesai yapıtım ben biraz...

doğuma az kaldı prenslerine ne kadar kilo aldırırsan o kadar ele gelir :):):) biraz daha dayan eeee annelik rahme düşünce başlar doğunca değil :emir_bebek::nazar: bu arada kardeş geleceği için kızın kıskançlık yapıyor mu ?

tşk ederim baktım aldım tarifi canım benimkiler 120cc içiyorlar bazen de 150cc zor bitiriyorlar sağıp verdiğim sütü daha iyi içiyorlar mamaya göre bugünlerde mamayı pek sevmiyorlar geçenlerde bebelac aldım ilk gün oğlum iştahlı içti ama sonraki gün yine aynı savaşıyoruz resmen ek gıdalara da günde bi kez sabah ögününden sonra verdiriyorum daha tattırarak vermeye çalışıyorum pek sevmediler emmeye çalışıyorlar kaşığı:)))) yoğurt vereyim mi dedim doktor gelcek ay başlayalım dedi bu ay muhallebiyle başla dedi aslında işede başlayınca şu ek gıdaya geçiş biraz daha zorluyo beni kendim bi şeyler hazırlamak istiyorum fakat zamanım olmuyo maalesef

kiloları şu anda ne kadar ve tam olarak kaç aylıklar?sütünü seviyorlar demek ki ?bazı anneler sütünden yoğurt yapıyorlarmış.sende öyle yapabilirsin.amaç kaşığa alıştırmak ve yutma , çiğneme refleksinin oluşmasını sağlamak.

ilk zamanlar çok zor oluyor ben beş gün uğraşmıştım tabi bilmedikleri tatları tadıyorlar biz nasıl alıştırmaya uğraşıyorsak onlar da alışmak için uğraşıyorlar.bu süreç biraz zor oluyor.çorbaya bir çimdik tuz atabilirsin.tabii olarak tatsız tuzsuz yiyeceği yemekte de zorlanırlar ama alışınca kesinlikle tuz koyma.

bende sonunda kaşığa alıştırmayı başardım fakat çorba oğlumda alerji yaptı ne bilmiyorum takip ettim keserek verdim ama geçmedi aşı günü doktora gösterdim durumu anlattım tamamen katı gıdayı kes dedi ama hala geçmedi.kortizonlu krem veririm geçer ama altında yatan sebebi bilmek gerekiyor dedi.şimdi katı gıda vermiyorum.çocuk doktorumuz bakınca sorunu çözeriz inşallah çünkü sünnette olacak bu ay.

şimdi sorunu çözüp tekrar katı gıdaya geçince baştan alıştırmak gerekebilir :(

Kızım yok canım oğlum var benim:) valla çok seviyormuş, birini bı elinden birini bı elinden tutup parka götürecekmis, gecen gün oyuncaklarından kardeslerine vermek icin bi iki bisey ayırmış...vs ama ise bana gelince durum biraz değişiyor:) bana ablacim demelerine karar vermis mesela yoksa insanlar şaşırırmış, bu Efe'nin annesi degilmiydi diye:) benim onları kucağıma almama çok gerek yokmuş, babasıyla anneannesi alirmiş kucağına, hatta gormuş anneannesinin de memesi varmış o emzirsinmis ya da biberon versinmis:) bu hafta okula başladı bu daha 3. Gün yani, dün aksam bana diyoki; ben okula gittiğimde sen kardeşlerimle yalnız kalicaksin, ben olmadan bakamazsin, babam onlari anneanneme gotursun aksam ben gelince getirir, sakin ben yokken yanliz kalma onlarla...şimdi vakit yaklasip kiyafetti, biberondu...vs konusunda oda hergün benimle ilgili bı bomba patlatıyor...herhalde ben büyüğe annem ikizlere bakacak gibi bı durum var, emzirme işinize çözersek sorun kalmayacak...

Back