Merhaba arkadaşlar uzun aradan sonra sayfaya bakayım dedim nasılsınız hepinizi öpüyorum ....
filorinda nasılsın?nerelerdesin bebeklerin nasıl ?uzun süre oldu görüşmeyeli.unuttunuz bu sayfayı
Kızlar merhaba, ikiz doğumdan sonra hastanede kac gün kalınıyor...ben ilk doğumumu normal yapmıştım aksam üstü doğurduğum için ertesi gün sabah çıkmıştık, bunda nasil olur bilemedim...bir de önümüzdeki haftasonu gecelik, pijama alışverişine cikicam, sezeryanda hangisi daha rahat oluyor?
hoşgeldinn zeyneppp, geçmiş olsun canım ank.havası serttir bilirim Allah kolaylık versin hasta mızmız bebeğede bakmak çok zordur vallahi Allahım yardımcın olsun.. bende bundan korkuyorum işte gidiyosun iyi hoş sonrasında bebekler perişan sen daha çok perişan offf offf bizde bayrama gidecegiz konyaya hiç niyetim yok ama annemler ısrar ediyolar özledik bebekleri diye gitmesem küsecekler aman vallahi ne yapacam bilmiyorum kii..
seninkilerdemi maskot oldular inan benimkilerde aynen lojmanın maskotu halindeler oğlum benden ayrılmıyor hiç ama kızımı kim kapıyosa onda gün boyu kalıyor :)) benim kızda hiç gitmem demiyor kapıcı oldu iyice vallahi.. komşuların ilgileniyolarsa ver vallahi hem işlerini halledersin hemde birazcık nefes alırsın..
c.tesi günü bende arkadaşıma gidecektim illaki bebekleride getir dedi bakıcı ablamızda var ben bebekleri aldım ablayada temizlik işini verdim sağolsun biz eve gelene kadar tertemiz yapmış heryeri hafta sonu rahat ettim biraz en azından temzilik işim olmadı.
herşeyin sana bakması çok zor inanki Allah yardımıcımız olsun inş...
geçmiş olsun hava değişimi olmuştur.işin çok zor.düzeninin bozulması ayrı birde hasta olduklarında daha zorlaşıyor herşey.senin komşular iyi yardımcı olurlar sende rahat rahat işini yaparsın.
ben bildiğin gibi zıpırlar iyice hareketlendiler.annem geldi üç gündür rahat bir uyku çekiyorum ama malesef 20 lik diş ağrısı çekiyorum 1,5 haftadır.bugün doktora gittim 20 lik diş dedi.ameliyatla yarıp alıyolarmışdoğumdan sonra hastalıklar hortlar demişlerdi inanmamıştım.sıra sıra geliyor tam bir oh dicem yenisi çıkıyor
ama genel olarak çok iyiyim annem sağolsun çok yardımcı oluyor.kendime bile vakit ayırabiliyorum.kuaföre gidiciğim bi ara bakım için :):)
şu düzen olayı çok önemli.bizim yeni komşular geldi bebekler buraların gözdesi.tabi bebeklerime de oyun ve ilgi olsun hemen kuduruyorlar.birde baba delisi oğlum babayı gördüğü anda çıldırıyor.
zaten burada ikiz annesi diyince herkes beni gösteriyor.birde yoldan çevirip özellikle ben mi doğurdum diye sorup nasıl zayıfladığımı soruyorlar.diyet yaptın mı diyorlar?
Merhaba arkadaşlar uzun aradan sonra sayfaya bakayım dedim nasılsınız hepinizi öpüyorum ....
Gunaydin kizlar, sabahin 6 sinda basladik gune yine bakalim aksam olucak mi :)
gecen ay oglum sadece 150 gr kilo almis cok uzuldum, muhallebi yedirmek istedim ama basarisiz su gibi bisey oldu:)
Yaptiginiz tarifi ölculeriyle yazar misiniz? Bildiginiz kilo aldiran tariflerde olur..
Melittacim gozun aydin annen Gelmis ne mutlu sana:)
Bir ara gozume ilisti 11 e kadar uyumussun , ohh :)
gecen ay oglum sadece 150 gr kilo almis cok uzuldum, muhallebi yedirmek istedim ama basarisiz su gibi bisey oldu:)
Yaptiginiz tarifi ölculeriyle yazar misiniz? Bildiginiz kilo aldiran tariflerde olur..
aynen berna bizde 6 da uyandık bakalım akşamı dört gözle bekliyorum.Allah yardımcımız olsun çok zor ya.aynı anda ağladıkları oluyor.ne tarafa bakacağımı şaşırıyorum.şimdi uyudular bakalım en fazla yarım saat uyurlar.
canım bundan sonra kilo alımları azalacak.önceki aylar gibi olmaz .o yüzden üzülme.doktor normal dediyse sorun yok.
pirinç unuyla dene istersen birde.ülkerin falan bebekler için pirinç unu var suyla yapıyosun baya katı oluyor.sen biraz daha cıvık yapabilirsin .onu deneyebilirsin.belki muz kilo yapıyordur tam bilmiyorum.ben iki haftadır muz veriyorum kilo aldılar gibi geliyor.cam rende de rendeleyip çok sevdiler onu da deneyebilirsin .
Merhaba, ben büyük oğluma 7. Aydan sonra hergun 2 yasına kadar yedirdim, dr'umuzun tarifiydi, hem tadı güzel, hem icinde yok yok...
Yarım su bardağı yoğurt
Yarim rendelenmis mevsim meyvesi (bu mevsimde sulu tatlı armutlardan kullanabilirsin, elma, üzüm, kayısı, şeftali...hersey olur. Kısında kuru meyve komstosunu blenderdan geçirip kullanabilirsin)
1 veya 2 tane toz haline getirilmiş petibor bisküvi
Toz haline getirilmiş ceviz
1 çay kasığı pekmez
gaz yapmaması için herseyin oda sıcaklığında olması gerekiyor, kıvamı muhallebi gibi olmalı, kullandığın meyvenin sululuguna göre ılık suyla açabilir veya petiborle koyulastiabilirsin.
Afiyet olsun, yarasın inşallah:)
Amin sagolasin..henuz pekmez bulamadim Dubaide, not aliyorum tarifini ,denicem kisa zamanda.
Ramazana denk gelen aylarda ben bunu hep hurmayla yaptım, biraz suya islatip dış kabuğunu soyuyodum, orada âlâsını bulursun, meyve ve pekmez kullanmana da gerek kalmaz...
Ben hurma delisiyim, Türkiyede de eksik olmaz evimden. Geçen gün oğlana tattırayım dedim birkaç çimdik verdim. Ertesi gün alnından beline kadar sırtı ve karnı kırmızı lekeler oluştu. Aynı gün yine 1-2 çimdik de ton balığı vermiş babası:) Ben hurmadan şüphelendim, bıraktım vermeyi . Tekrar denicem azar azar zamanla bakalım.
İlk çocuğun ikiz olması da extra bir dertmiş insana meğer. Hem tecrübesizsin hem 2 cocuk biraz ağır geliyo bana sanki :26:
filorinda , Berna hoşgeldiniz ...
kızlar benim oğlanda hiçbir şey yemiyor maması dahil nede uyuyor ne yapacagımız şaşırdık kaldık vallahi ona birşeyler yedirmek için resmen maymun oluyorum yahuu kilo almadığı gibi olanıda verdi galiba offf offff.. çekecegimiz var bunların elinden....
Melittaa cicileri çok güzel Allahım iyi günlerde giydirmek nasip etsin güle güle giyinsinlerr kuzularr...
Prenslerim verdiğin tarifi ben ceviz koymadan veriyorum onu severek yiyolar bebişlerim hoş oğlum şimdi onuda yemiyoda
zeyneppp annemlere gidecegim onlar daha dikkatlidirler haklısın her konuda ama benim sıpalar orda ne yapacaklar bilmiyorum korkum onlardan yana hemen huyları değişiyor. gideyimde en azından birazcıkta olsun dinleneyim bittiğimi hissediyorum artık ben..
merhabalar herkese bende ikiz annesi olucam kısmetse:))
Hayatimda aksam olsun diye bukadar dua ettigimi hatirlamiyorum gercekten muthis bir sinav bu, Allahim yardim etsin insallah hepimize.
Benimkiler premature,kizin ilerlemesi gayet basarili ama oglan geride kaldi.doktorda ogloglanin prematurenin alt sinirinda dedi, vasat yani ..
Belkide benim princ ununda sorun vardir, tekrar denicem bugun. Muz bende veriyorum 1 aydir.
filorinda , Berna hoşgeldiniz ...
kızlar benim oğlanda hiçbir şey yemiyor maması dahil nede uyuyor ne yapacagımız şaşırdık kaldık vallahi ona birşeyler yedirmek için resmen maymun oluyorum yahuu kilo almadığı gibi olanıda verdi galiba offf offff.. çekecegimiz var bunların elinden....
Melittaa cicileri çok güzel Allahım iyi günlerde giydirmek nasip etsin güle güle giyinsinlerr kuzularr...
Prenslerim verdiğin tarifi ben ceviz koymadan veriyorum onu severek yiyolar bebişlerim hoş oğlum şimdi onuda yemiyoda
zeyneppp annemlere gidecegim onlar daha dikkatlidirler haklısın her konuda ama benim sıpalar orda ne yapacaklar bilmiyorum korkum onlardan yana hemen huyları değişiyor. gideyimde en azından birazcıkta olsun dinleneyim bittiğimi hissediyorum artık ben..
Uhdecim ben hala bunları tek huya sahip olacaklarımis gibi düşünüyorum sanırım, sen simdi biri yiyo biri yemiyo diyince farkediyorum iki farkli insan olucaklarini, tek bebek alışkanlığı galiba, neyse doğduklarında gorucem günümü anlaşılan:)
bende iyiyim şükür bir aydır benim yaramazlardan nefes alamıyorum artık.oğlum baba delisi oldu zaptetmek çok zorlaştı.baba diye ağlıyor sürekli.huy değiştirdiler kızımlamelittacım iyiyim canım sen nasılsın bebeklerimde iyi çok şükür senin bebeklerin nasıl unutmak değil canım ya ikizlerle uğraşıyorum inan fırsat yok arada faceye bakıyorum o kadar arkadaş olalım facedende özelden adını yaz ...
ben 5 gece kaldım canım.uhdenin dediği gibi kişiden kişiye değişiyor.benim bebekler küvezdeydi o aralar hemen çıkabilirler demişlerdi o yüzden ben hastaneden çıkmak istemedim git gel zor olmasın diye.beslenme saatlerinde emziriyodum çünkü.sonra küvezden çıkamayınca çıktım hastaneden.benim doğum yaptığım hastanede mutlaka gecelik giydiriyorlardı.uzun bir gecelik aldım.hastane koridorunda rahatça geziyordum.gerçi pekde rahat sayılmazdım ağrılardanmecbur yürütüyorlar işte sezeryandan sonra.iki takımda sabahlıklı pijama takımı aldım.5 gün kaldığım için anca yetti.
hoşbulduk uhdecim nasılsın iyisindir inşallah.konyaya gideceksin demek inşallah düzenleri bozulmaz canım.gerçi kendi annene gittiğin için onlar anlayışlı olurlar öyle fazla kucağa falan almazlar.insan kendi ailesine herşeyi diyebiliyorda kv olunca diyemiyor.o yüzden düzen bozuluyor.karşında da anlayışlı bir insan olmayınca.zor da olsa bugünü atlattım canım.iş olmasa bebeklere bakmak daha kolay. bebekleri uyutunca hemen temizliğe giriştim.en samimi olduğum komşular evde yoktu ya o yüzden iş başa düştü.salon dışında heryeri temizledim halıları serdim şükür.zaten gitmeden çoğu işi halletmiştim sadece mobilyaları çekip birde yerleri silmek kalmıştı.oğlumun teki öldürdü beni.durmadan kucak istedi ya.buna rağmen nasıl yaptım bilmiyorum.bumboda bile durmadı.yanında iş yaparsan duruyor boş oturunca durmuyor ya.yaramazın yanında ben hep iş yapıcam oda bakacak ohhh ne ala.akşam 6.30 da bebekler uyudu gerisini hatırlamıyorum uyuyakalmışım dinlendim biraz.dediğin gibi hem bebek hemde ev işleri sana bakınca çok çok zor oluyor.
Allahtan senin yardımcın var birde işe gidiyorsun senin tabi iş yapman pek mümkün değil.zamanın olsa bile onu bebekleri için harcarsın .kızının öyle olması iyi işte boşver.öyle insan görünce kaçmasından iyidir.bebeğin sana bağımlı olmuyor iyi oluyor.benim oğluşlarda herkese gidiyor.gülben ergen anlatıyordu ben kimi görsem kucağına atardım ikizleri diyor.bana bağımlı olmasınlar diye demişti gerçekten mantıklı.
sağol canım bugün daha iyiler burunları daha az akıyor.havadan olabilir gece biraz soğuktu ondan olabilir.insanın evi gibisi yok ya.bebekler bile eve geldiklerini anladılar beşiklerinde öyle tepindiler sorma yataklarını özlemişler afacanlar.
ohh ne güzel uyuyosun demek.güzelce bir dinlenirsin ne güzel.
sana da çok geçmiş olsun 20 lik diş çok zormuş gerçekten.birde ameliyatsa daha da zor.
annenin aldıkları çok tatlı güle güle giysin bebişlerin.
sağolasın arkadaşım sorma bi hevesle almış ki özene bezene hepsi birbirinden güzellerMelitacim, iyi günlerde saglikla giysinler inşallah, anneciğinde sag olsun, ne güzel bı hevesle heyecanla almıştır onları:)
:)) keşke tek huya sahip olsalardı en azından aynı şyleri yapardık zorlanmazdık ama nerdeeee :)) o kadr farklılar ki anlatamam iki farklı kişilik hangisine nasıl davranacagını şaşırıyosun inş. senin bebişler uslu olurlarda rahat edersin canımmm...Uhdecim ben hala bunları tek huya sahip olacaklarımis gibi düşünüyorum sanırım, sen simdi biri yiyo biri yemiyo diyince farkediyorum iki farkli insan olucaklarini, tek bebek alışkanlığı galiba, neyse doğduklarında gorucem günümü anlaşılan:)
inan aynı bende senin durumundayım bu aralar kim eve gelse gözlerine bakıyorum biraz ilgilensinler diye dün akşam oğlum öldürdü beni artık dayanacak gücüm kalmadı kucagımdan inmiyor kumsallada ilgilenme konuşma bile diye ağlıyor yazık kızım oda haklı benlede ilgilen diye ağlıyor bittiğimi hissettiğim anda komşular geldiler sağolsunlar kumsalı aldı arkadaşım yatırmaya götürdü oğlum kaldı benle inan uyumayacagım diye ağlıyorda ağlıyor en son kucagımda odaları gezerken uyumuş başı başıma değdiğinde anladım yatırdım yerine ama 10 dk. bir kalkıyor sağolsun arkadaşlar evimi toparladılar yemek hazırladılar biraz rahatladım sabaha kadar uyumadı oğlan sabahta inan 4,30 gibi uyandı ben şimdi işe geldim halen uyanıktı uyumayacagım diye diretiyordu bakalım bakıcımız ne yapıyor şimdi gücüm kalmadı artık neden böyle yapıyor anlamadım Allah yardımcımız olsun inş...ay canım bir kaç gündür benim oğlumda öyle ya 8 9 saatte bir 150 cc içiyor.bir öğünü atlıyor diğer öğünü yiyor.aralarda ek gıdaları eh işte yani.gündüzleri de çok uyku sorunumuz var.ben bir türlü gündüz uykusunu öğretemiyorum.bu yüzden de sürekli mızmız bebişler.uyumayınca doğal olarak mızmız oluyorlar.ve olan bana oluyor tabi.bugün komşumuzun kızı gelmişti 9 yaşında çocuk bebekleri sevmek için gelmiş.durumumu düşünün artık o kadar yorulmuşumki bebeklerde yerde tepiniyorlar .ben kanepeye uzandım kıza diyorum ne olursun biraz oyala da ben bir beş dakika uyuyum.tam komediydi yani.çocukda yazık uyuncakları falan sallıyor ama nafile başedemedi tabi.artık yoldan geçeni çağıracağım sanırım. .
bişey olmaz inşallah canım.orada da düzenini sağlarsın merak etme.biraz sende dinlenmiş olursun iyi olur senin için.
kurbanda biz de yine gideceğiz bakalım.bizim maşallah bir ayağımız ankara taşınsak daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?