afedersin canım bitane sanıyorsdum senin ikitaneymiş meğer çifte mutluluk ne güzel . kız erkek farketmez hayırlı sağlıklı olsun yavrularımızz ama merak etmiyo da değilim hATTA çatlıyorum:)
dün bebeğimin cinsiyetini öğrenmeye gittiğimde kistik higroması olduğunu öğrendim yarın sabah suni sancıyla normal doğum yapacğm.....bu gece bebeğimle son gecem yarın o melek olacak.......konusack yazack gücüm olmasada bana dua edin die haber vermek istedim...çok korkuyorumm....toğarlandığımda bilgi veririm tekrar.....
yok canım hiç bi iş yapmıyorum artık iice akıllandım artık hematom yok oluncaya kadarda her hafta kontrole gidicem mecbur en ii yanı bu her hafta bebeğimi görebilcem
dua içinde sağol arkadaşım
benim dün gece yatarken bi baş ağrısı tuttu sabah kalktım hala ağrıyo sağ gözüm daha doğrusu sanırım geçen dr. giderken banyo yapmıştım arabanın kliması ısınana kadar soğuk üfleyince oradan aldım soğu tabii bu günde böle ağrıyo
senin nasıl gidiyo bakalım bide carmenn aklımda ne yaptı acaba çok üzüldüm(
dün bebeğimin cinsiyetini öğrenmeye gittiğimde kistik higroması olduğunu öğrendim yarın sabah suni sancıyla normal doğum yapacğm.....bu gece bebeğimle son gecem yarın o melek olacak.......konusack yazack gücüm olmasada bana dua edin die haber vermek istedim...çok korkuyorumm....toğarlandığımda bilgi veririm tekrar.....
benim herşey yolunda oglan büyümeye devam ediyo, 3 hafta sora perinatalog gorucekmiş.
ben de sanki hissediyorum, herkes diildir diyo ama daha once karnımda böyle gaz hareketleri hiç görmedim.
böyle sanki kayıyo bi yerden bi yere küçücük bir hareket ama çok güzel allahım kucagımıza aldığımız günleri de göstersin İnşallah....
sevgili brnynsarkadaşlar dün geceden beri öldüm bittim dün gece saba tümerin programını izliyodum sanki akıntım geldi bu arada akşamdan beride adet olucakmışım gibi belim ve kasıklarımda ağrıyodu bende önemsemedim ayağa kaltığımda birden akıntı sulu oldu gibi geldi tuvalete bakmaya giderken bide baktım paçalarımdan kanlar süzülmeye başladı hemen eşimi uyandırdım en yakın ataşehir şifa hastanesine acile gittik ulturasonda bebek ii durumda görünüyodu dr. sanki pek bilgili gelmedi tabii uyku sersemi adamcağızda neyse yatmamı istedi ama ben istemedim çünki ancak kanamamı takip edip serum takıcaktı başka yapabileceği hiç bişey yoktu bu düşük tehtidi dedi kanama artarsa gel dedi evde koyduğum pede biraz azalmıştı ve kanama yok görünüyo dedi neyse eve geldik tabi uyuyamadım ağrım fazlalaştı tam dalıyorum bu seferde korkunç rüyalar görmeye başladım sabah hemen kalkıp eski dr.dan randevu aldım saat 16.00 inanın bana şu ana kadar saydım 13 dr.gitmişim ve en iisi bu dr. ve bu gün kararımıda verdim kesinlikle doğum dr.da harika hanım olucak dedik eşimle içeriye girdik çok ama çok güzel ilgilendi hamile olduğumu duyunca çok sevindi ve duygulandı zaten onunla biz çok şey paylaşmıştık ulturasona aldı didik didik inceledi bebeğin kordonundan kolalrı bacakları heryerini bize görsterdi bebeğim çok sağlıklı görünüyomuş ama malesef yine hematom oluşmuş geçen hafta boluya gittiğimdede kanamam olmuştu ve dr. tüp bebek uzmanı olduğu halde anlamamıştı dünki dr.da öle harika hanım hemen buldu ve sebebi yine hematom dedi benim geçen seneki bebeğimi kaybetmemin sebebi yine hematomdu ve şu andada hematomum varmış ama bu sefer hematom bebeğin kesesinin yan tarafında yani bebeğime pek zararı olmuyo ama düşük riskini taşıyorum yinede eski hematomum bebeğin kesesinin üzerindeydi bebekte sağlıksız bi yere yerleşmişti eski scar üzrine hematom içi kan doldukça bebeğe yoğun kanamadan dolayı zarar veriyodu ve ne hayetinde bebeği rahim ağzına itmiş ve kalbini durdurmuştu şuanki şansım 9. haftamda olduğum düşük riskinin azaldığı ve bebeğin doğru yerde olmasıymış ama hematom yok oluncaya kadar her hafta kontrole gidicem malesef(( yine jelime devam ve haftada bir pruloton depot iğneye devam çok zorlu bi yol benimki devamlı kanama devamlı düşük riski hep yatıcam hep yatıcam (( ve erken doğum riski Allahım yardımcım ol neolur
sevgili brnyns
bahsettiğin hematom nedir bilmiyorum. Alllah seni ve bebişini korusun.yatmakla düzelecek bir durumsa lütfen 9 ay hiç kıpırdama. ne olur moralinide yüksek tutmaya çalış. doğacak benim bebeğim deyip inan. çok geçmiş olsun.
herkese merhaba arkadaşlar
bu topikte böyle üzücü olayları paylaşmak gerçekten çok kötü. 2 haberde beni gerçekten çok üzdü. söylenen 2 hastalık adı mıdır nedir bilmiyorum hiç duymadığım ve Allah ta kimseden bir daha duymayı nasip etmesin.
bende şimdi şeker yüklemesinden geldim. 100 gr şekerli suyu içtim 4 kere kan verdim. gizli kan şekeri için değerlerim biraz yüksek çıktı. iş çıkışı da dahiliye uzmanına gideceğim. belki diyet uygulanabilirimiş.
valla hiçbirimizin derdi bitmiyor. ama benim derdimin yanında arkadaşlarımınkini duyunca çok üzüldüm. özellikle carmennn .
Allah bu topikteki tüm anne ve bebişlerini korusun. lütfen kimseye bişey olmasın .kimse ağlamasın. içi yanmasın. yarrabbim duy sesimizi. dualarımzıı kabul et.
canım inan hepimiz çok üzüldük Allahım hiçbirimize yaşatmasın söylencek söz olmuyor.. Allah onlara sabır versin bizim yavrularımıza bizlere de sağlık inşallah.. kimseye yaşatmasın Allahım böyle acılar.. dediğin gibi ufak tefek problemler çıkıyor hepimizde Allahım büyüklerinden korusun ve inşallah bu problemlerinde yok olmasını sağlasın.. şeker yüklemesi bana da yapılmıştı ama 50 gr şekerli su ile.. 100 gr ailesinde olan ya da şüphe duyulduğunda yapılıyormuş. senin ailende var mıydı cnm? bazı şeylere dikkat edildiğinde çok problem olmuyor bildiğim kadarıyla. geçmiş olsun çok cnm..
nec merhaba canım
ailemde bildiğim bir şeker hastalığı yok. doktor sormadan 100 gr yükledi zaten. birde
50 gr lık yüklenirse sonuç yüksek çıkarsa tekrar yüklemek gerekiyormuş. 100 gr yüklenince tam ve kesin sonuç içinmiş. öyle dediler. haftaya tetanoz aşısı yaptırıcam.
nec sen yaptırdın mı?
cnm tşk ediyorum
hematom dediğim şey açıklıyım aslında hematom kas içi kanama örnek kaza anlarında yaralanmalardan sonra ortaya çıkıyo yada şöle sölüyeyim parmağını bi yere sıkıştırdığında kan toplar ya bi süre sonra kanama alanı büyür yayılır onu zorlar veya patlatırsan kanar benimkide rahimde böle bi durum işte malesef müdahale edilemiyo rahim olduğu için her hafta yok olana kadar sanırım kontrole gidicem hareket fazla etmemem gerek bende artık yapmıyorum zaten bakalım bu cumartesi gidicem bakalım ne durumda
herkese merhaba arkadaşlar
bu topikte böyle üzücü olayları paylaşmak gerçekten çok kötü. 2 haberde beni gerçekten çok üzdü. söylenen 2 hastalık adı mıdır nedir bilmiyorum hiç duymadığım ve Allah ta kimseden bir daha duymayı nasip etmesin.
bende şimdi şeker yüklemesinden geldim. 100 gr şekerli suyu içtim 4 kere kan verdim. gizli kan şekeri için değerlerim biraz yüksek çıktı. iş çıkışı da dahiliye uzmanına gideceğim. belki diyet uygulanabilirimiş.
valla hiçbirimizin derdi bitmiyor. ama benim derdimin yanında arkadaşlarımınkini duyunca çok üzüldüm. özellikle carmennn .
Allah bu topikteki tüm anne ve bebişlerini korusun. lütfen kimseye bişey olmasın .kimse ağlamasın. içi yanmasın. yarrabbim duy sesimizi. dualarımzıı kabul et.
anladım cnm benim 50 gr yükledin doktor normal dedi heralde şimdi 100 grlık yapmaz.. sonraki haftalarda belki.. bende bu hafta yaptırcam geçen hafta doktora gittiğimde aşı zamanın gelmiş haftaya yaptır dedi. zaten 2 hafta önce sağlık ocağındaki hemşirede aramıştı 2 hafta sonra gel dedi. perşembe filan düşünüyorum 21 haftalık olduğumda.