2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

arkadaşlar bişey sorcam özellikle haftası bana yakın olanlar.. nilifer, muhhanim .. benim hala ara ara kasık, karın ağrım oluyor çok şükür öyle şiddetli değil ama hafif hafif.. sizlerinde devam ediyor mu. bi de yavrumun hareketlerini bazen kasığımın orda bazen göbek deliğimin çevresinde hissediyorum sizlerin nasıl??

canım bende çok ağrı oluyor özellikle bu hafta çok oldu kasılır gibi bıçak saplanır gibi.o rahim büyümesidir canım.bu arada doktor benim bebişlere bakmak için midemin oraya kadar geldi.yani göbek deliği çevrende hissetmen normal.benim bazen göbek deliğimin çevresinde ağrıyor.bende bazen göbek deliği çevremde bazen kasığımda hissediyorum.bence normal çünkü bende aynıyım.

kyr cım tbrkler ilk trimester dönemini atlatıcaksın ohhh mşlhhh darısı bize artık karnında biraz belli olmaya başlıycak belkide olmuştur

Sagolasin cnm, valla bitti 1.donem, nasıl bitti anlamadım. Allahım hepsini böyle saglikla nasip etsin inşallah hepimize. Ben aman daha erken çıkmasın karnım diyenlerdenim:KK66:) bu hafta karnım değişti esim karnın şişmeye başladı diyor, ben ısrarla hayirrrr gazım var ondan diyorum:KK66:)) saka bir yana sanırım başlıyor, bakalım yaşayıp göreceğiz...

Kizlar herkese selam,

Ne guzel cinsiyetler belli oluyor ne hos duygular ya darisi basimiza eskiden bu kadar merak etmezdim sanirim 12.haftaya yaklastikca merakim artti...
Dun itibariyle pruluton depot'nun etkisi vucudumdan biraz cikti sanirim ateslenmelerim bitti,oksurugum azaldi dilerim bu osurukler bebegimi etkilememstir her oksurdugumde karnimi tutuyorum korkudan...

Insalah herkesten herzaman iyi haberler olsun..iyi haftalar...

amin canım.bende bebişlerimde çok şükür iyiyiz.senin bebiş eğer erkekse 12 haftalıkta belli oluyorda kızda 20 haftalığa kadar şaşırma oluyormuş.

afedersin canım bitane sanıyorsdum senin ikitaneymiş meğer çifte mutluluk ne güzel . kız erkek farketmez hayırlı sağlıklı olsun yavrularımızz ama merak etmiyo da değilim hATTA çatlıyorum:)

kızlar tşk ediyorum ya bide çok ağrım oluyo öksürürken sanki rahim bölgem parçalanıyo gibi hematomdan oluyomuş rahim kasılıyomuş die dr. söledi su iç bol bol dio ama bu seferde zaten midem çok bulanıyo su içince daha beter oluyorum inşlh geçicek herşey ama çok zor geçiyo
bu arada eşitlik bozuldumu kızlarmı ağır basıcak topiği cinsiyetleri belli olan arkadaşları kutluyorum :KK54::KK54::KK54:

canım benimde transfer yapıldığında hastaydım çok öksürüyordum. hatta annem artık her tlfnda sen böle öksürürsen o çocuk nası duracak nolacak diye endişeleniyordu. sonra baktım geçeceği yok tüp bebek merkezini aradım onlarda bir çay kaşığı bal ile bir çay kaşığı zencefil karıştırıp yutmamı sölediler. yaptım hemen geçti. sadece bir kere yeterli oluyor. ayrıca ben keçiboynuzu pekmezi yiyorum bağışıklık sistemini güçlendiriyor boğazı rahatlatıyor.

canım benimde transfer yapıldığında hastaydım çok öksürüyordum. hatta annem artık her tlfnda sen böle öksürürsen o çocuk nası duracak nolacak diye endişeleniyordu. sonra baktım geçeceği yok tüp bebek merkezini aradım onlarda bir çay kaşığı bal ile bir çay kaşığı zencefil karıştırıp yutmamı sölediler. yaptım hemen geçti. sadece bir kere yeterli oluyor. ayrıca ben keçiboynuzu pekmezi yiyorum bağışıklık sistemini güçlendiriyor boğazı rahatlatıyor.

cnm cevabın için sağol mutlaka deniycem.....

nec86 cnm kasık ağrıların olabilir sonuçta rahim büyüyo adet dönemlerinde kasılmalar sürebilir üşütüyoda olabilirsin dayanılmıycak durumda değilse çok önemsencek bişey değil sorun etme
bebeğinin hareketlerini hissetmeye başlamışsın ne güzel gerek asıkta gerek göbekte kıpırdanmalar hissetmende gayet doğal fetus henüz küçük olduğu için kesenin içinde dönüp duruyodur alanı şu anda geniş olduğu için bunlarda gayet normal hatta gayet sağlıklı şeyler yaşadıkların

akasyacım sağol evet inşlh sondur diycem ama durum oki ben bu sorunları sanırım doğuruncaya kadar yaşıycam çünki en son konuşmamızda dr.la daha önceki hamileliklerimi sordu bu kanamalarını diğerlerinde yaşadınmı die malesef evet yaşadım ozaman bundada yaşama riskin çok yüksek dedi o yüzden dikkat etmekten başka yolu yok Yüce rabbim hepimizin bebeklerini ve bizleri korusun

canımm çok sağoll cevabın için. yok çok şükür dayanılmayacak gibi değil ara ara hafif giriyor niliferin dediği gibi sanki bıçak saplaması gibi sonra da geçiyor..

canım bende çok ağrı oluyor özellikle bu hafta çok oldu kasılır gibi bıçak saplanır gibi.o rahim büyümesidir canım.bu arada doktor benim bebişlere bakmak için midemin oraya kadar geldi.yani göbek deliği çevrende hissetmen normal.benim bazen göbek deliğimin çevresinde ağrıyor.bende bazen göbek deliği çevremde bazen kasığımda hissediyorum.bence normal çünkü bende aynıyım.

20. haftada rahim göbek deliğine kadar çıkmış oluyormuş cnm.. ordaki hissetmeleri normal karşıladımda kasıkta hissedince biraz tedirgin oldum ama gördüğüm kadarıyla normalmiş çok şükür. yavrum nerde rahatsa orda hareket etsin yeter ki.. o duygu anlatılamayır değil mi cnm kimbilir Allah nasip etsin inşallah kucağımıza aldığımızda ne hissedicez?? çok saol cvbım içim cnm rahatladım çok..

Kizlar herkese selam,

Ne guzel cinsiyetler belli oluyor ne hos duygular ya darisi basimiza eskiden bu kadar merak etmezdim sanirim 12.haftaya yaklastikca merakim artti...
Dun itibariyle pruluton depot'nun etkisi vucudumdan biraz cikti sanirim ateslenmelerim bitti,oksurugum azaldi dilerim bu osurukler bebegimi etkilememstir her oksurdugumde karnimi tutuyorum korkudan...

Insalah herkesten herzaman iyi haberler olsun..iyi haftalar...

ayy cnm sorma o korkular.. ben transferden çıktım yatıyorum eşime diyorum sakın güldürme aman öksürmeyim filan diye. doktorlarım gelmişti odama eşimde şikayet etti beni.. dediler gülmeyle öksürmeyle kayıp gider mi orası pamuk gibi yermiş kesinlikle kayıp gitmezmiş ben hareket bile etmiyordum sonra embriyologum engin hocam elimi sıkmak için uzattı ben de uzattım sonra bi çekti beni yataktan kaldırdı hadi şimdi sahilde gezin filan dedi. ben sana bunu yapmasaydım sen hiç kalkmazdın burdan dedi :) o yüzden rahat ol cnm.. ben hala öksürürken hapşırırken karnımı tutuyorum da.. rahat olmak lazım Allahım korur meleklerimizi inşallahhh

kızlar selam,karnımın yan tarafları kırmızı kırmızı ve yol yol oldu, çatlıyorum ne sürsem geçmiyor ve çok kaşınıyor, galiba çok çatlayacağım ama hiç umrumda değil , bebeğim için değer :)))

dün bebeğimin cinsiyetini öğrenmeye gittiğimde kistik higroması olduğunu öğrendim yarın sabah suni sancıyla normal doğum yapacğm.....bu gece bebeğimle son gecem yarın o melek olacak.......konusack yazack gücüm olmasada bana dua edin die haber vermek istedim...çok korkuyorumm....toğarlandığımda bilgi veririm tekrar.....

dün bebeğimin cinsiyetini öğrenmeye gittiğimde kistik higroması olduğunu öğrendim yarın sabah suni sancıyla normal doğum yapacğm.....bu gece bebeğimle son gecem yarın o melek olacak.......konusack yazack gücüm olmasada bana dua edin die haber vermek istedim...çok korkuyorumm....toğarlandığımda bilgi veririm tekrar.....

nasıl yaaaa inanmıyorum ayyy çok üzüldüm kistik higroması neymiş :KK43:(( ne olur habersiz bırakma bizi inan şok oldum arkadaşım :KK43:(

Cnm tüylerim diken diken oldu, Rabbim seni korusun, güç ve sabir versin. Ne diyeyim baska bilemiyorum... Kelimelerin bittiği yer burası...

Son düzenleme:
kızlar selam,karnımın yan tarafları kırmızı kırmızı ve yol yol oldu, çatlıyorum ne sürsem geçmiyor ve çok kaşınıyor, galiba çok çatlayacağım ama hiç umrumda değil , bebeğim için değer :)))

dün ben bir arkadaşla konuştum hakiki zeytin yağı çatlamayı önlüyormuş hertarafını yağla dedi bana şimdiden dene istersen

canım tüylerim diken diken oldu Allahım sana sağlık ve güç versin

cnm Allah sabır versin, Allah yardımcın olsun

ah canım malesef beyaz tenliysen ve annede teyzede varsa çatlak kaçınılmaz oluyor. ama en azından azaltabilir kaşıntını hafifletebilirsin. lotusun dediği gibi zeytin yağı yada hoşlanmazsan kakao yağı sür birde palmer's in kakaolu masaj kremi var çabuk emiliyor pompalı şişede :KK66: akşam yağ sabah krem şeklinde masaj yaparak sür iyi gelir (hatta eşine sürdür :KK1:) birde varisleri önlemek için gün içerisinde en azından bir 10 dk. ayaklarını yüksek bir yerde dinlendir :KK54:

canım çok üzüldüm. rabbim acını dindirsin. inşaAllah çabucak toparlanırsın ve en kısa zamanda tekrar yüzün güler.

arkadaşlar dün geceden beri öldüm bittim dün gece saba tümerin programını izliyodum sanki akıntım geldi bu arada akşamdan beride adet olucakmışım gibi belim ve kasıklarımda ağrıyodu bende önemsemedim ayağa kaltığımda birden akıntı sulu oldu gibi geldi tuvalete bakmaya giderken bide baktım paçalarımdan kanlar süzülmeye başladı hemen eşimi uyandırdım en yakın ataşehir şifa hastanesine acile gittik ulturasonda bebek ii durumda görünüyodu dr. sanki pek bilgili gelmedi tabii uyku sersemi adamcağızda neyse yatmamı istedi ama ben istemedim çünki ancak kanamamı takip edip serum takıcaktı başka yapabileceği hiç bişey yoktu bu düşük tehtidi dedi kanama artarsa gel dedi evde koyduğum pede biraz azalmıştı ve kanama yok görünüyo dedi neyse eve geldik tabi uyuyamadım ağrım fazlalaştı tam dalıyorum bu seferde korkunç rüyalar görmeye başladım sabah hemen kalkıp eski dr.dan randevu aldım saat 16.00 inanın bana şu ana kadar saydım 13 dr.gitmişim ve en iisi bu dr. ve bu gün kararımıda verdim kesinlikle doğum dr.da harika hanım olucak dedik eşimle içeriye girdik çok ama çok güzel ilgilendi hamile olduğumu duyunca çok sevindi ve duygulandı zaten onunla biz çok şey paylaşmıştık ulturasona aldı didik didik inceledi bebeğin kordonundan kolalrı bacakları heryerini bize görsterdi bebeğim çok sağlıklı görünüyomuş ama malesef yine hematom oluşmuş geçen hafta boluya gittiğimdede kanamam olmuştu ve dr. tüp bebek uzmanı olduğu halde anlamamıştı dünki dr.da öle harika hanım hemen buldu ve sebebi yine hematom dedi benim geçen seneki bebeğimi kaybetmemin sebebi yine hematomdu ve şu andada hematomum varmış ama bu sefer hematom bebeğin kesesinin yan tarafında yani bebeğime pek zararı olmuyo ama düşük riskini taşıyorum yinede eski hematomum bebeğin kesesinin üzerindeydi bebekte sağlıksız bi yere yerleşmişti eski scar üzrine hematom içi kan doldukça bebeğe yoğun kanamadan dolayı zarar veriyodu ve ne hayetinde bebeği rahim ağzına itmiş ve kalbini durdurmuştu şuanki şansım 9. haftamda olduğum düşük riskinin azaldığı ve bebeğin doğru yerde olmasıymış ama hematom yok oluncaya kadar her hafta kontrole gidicem malesef :KK43:(( yine jelime devam ve haftada bir pruloton depot iğneye devam çok zorlu bi yol benimki devamlı kanama devamlı düşük riski hep yatıcam hep yatıcam :KK43:(( ve erken doğum riski Allahım yardımcım ol neolur

lütfen içini ferah tutmaya çalış , allahın izniyle atlatacaksın bugünleri , ama artık lütfen ama lütfen yat kalkma hiç wc hariç. ne kaybedersin gerekirse 4 ay hep yat ama yeterki kanama olmasın bir daha. bebeğin yaşadığın stresi korkuyu da hissediyo bunu unutma , senin için hep dua edicem ...

aa ciddenmı bende cok ısterım normal dogumu ama tedavıyle oldugu ıcın fazla rıske atmıolar dıye bılıyorum bende sezeryanla alıolar:nazar::nazar:

benim dr uma göre de tüp bebeklerde genellikle sezeryan tercih ediliyor dedi. zaten ben normal düşünmüyorum hiçbişekilde...
epidural sezeryan olucam allahın izniyle daha risksiz gibi geliyor bana...

şuanda şoka girdim canım çok kötü oldum hiç birşey diyemiyorum.Allah sabır versin canım.hayatımda duymadığım hastalıklar.kızlar topiğimize nazar değmeye başladı.

lütfen içini ferah tutmaya çalış , allahın izniyle atlatacaksın bugünleri , ama artık lütfen ama lütfen yat kalkma hiç wc hariç. ne kaybedersin gerekirse 4 ay hep yat ama yeterki kanama olmasın bir daha. bebeğin yaşadığın stresi korkuyu da hissediyo bunu unutma , senin için hep dua edicem ...

yok canım hiç bi iş yapmıyorum artık iice akıllandım artık hematom yok oluncaya kadarda her hafta kontrole gidicem mecbur en ii yanı bu her hafta bebeğimi görebilcem
dua içinde sağol arkadaşım
benim dün gece yatarken bi baş ağrısı tuttu sabah kalktım hala ağrıyo sağ gözüm daha doğrusu sanırım geçen dr. giderken banyo yapmıştım arabanın kliması ısınana kadar soğuk üfleyince oradan aldım soğu tabii bu günde böle ağrıyo :KK43:
senin nasıl gidiyo bakalım bide carmenn aklımda ne yaptı acaba çok üzüldüm :KK43:(

canım kesinlikle katılıyorum sana insan bebişini karnında hissetmesi çok güzel duygu.dün o kadar net hissettim ki resmen karnı itti eşim yanımdaydı hemen elini koydum ikincisini oda hissetti.Allah herkese nasip etsin Allah hayırlısıyla sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin.

X