cnm merhabalar benimde cok gazım vardı cokda rahatsız ediyordu söylemek biraz ayıp belki ama gaz bazen öyle bi sıkıştırıyordu ki karnıma fena halde sancılar giriyordu ama şimdi daha rahatım azaldı senin bebişin ne kadarlık bilemiyorum ama biraz büyüyünce azaldı benim.
birde yediklerime bağlıda artıyo benim biraz dikkat etmek lazım herhalde birde ayaklarını sıcak tutmaya çalış bence.
Birkac gundur okudum ama yazamadim, gördüğüm kadarıyla herkes iyi Rabb'imize sukurler olsun. Alias yemek yemeye başlamış hatta biraz kilo almissin, cooook sevindim senin icin cnm, inşallah hepsi geçecek kısa zamanda.
Ben iyiyim şükür, ac kalmazsam midem de sorun yok, aksam oluyordu benim bulantilarim ama gecti sanırım. Hiç geçmeyen tek sorunum gaz, poyrazcim sen de gazdan dertliymissin ama takma bence kafana, birçoğumuz yaşıyor bu gaz sorununu. Benim ekstra bir durumum var, 1yil önce oldugum laparoskopide öğrendiğim benim alt karnimdaki tüm organlar birbirine yapışık. Sol yumurtaligim rahimime, rahim bağırsaklarıma...vb. O kadar canım acıyor ki tarif edemem ama takilamiyorum, doktorum sen rahim büyürsen cok net hissedeceksin çünkü iç organların yer değiştirecek bu da biraz acı verecek dedi. Şimdi gazımı çıkarırken sanki icimi bıçakla kesiyorlar. Bense bunun iyi yanına bakıyorum, hamilelikten sonra yapisikliklarim cok büyük iranda gecmis olacak ve en önemlisi bu durumun bebislerime hiç zararı yok aksine onların bana faydası olacak)
Ev islerine gelince valla ben taransferin 4.gununden beri temizlik yapıyorum evde, elbette dikkat ederek ama her isimi yapıyorum, dikkat ettiginiz sürece bir sıkıntı olmaz bence.
Aklımda kalanlar bunlar)) öpüyorum hepinizi......
Gunaydin kizlar.
Benimde gobek ve gogus uclarim kasinir devamli.
Bu catlak olacagini mi gosterir?
Ben banyodan sonra bebek yagi ,gun asirida badem yagi kullaniyorum.
Acaba onerebileceginiz baska bisey var mi?
Kizlar bide bisey daha sorcam ,hafifte olsa ev islerinize basladiniz mi?
Ben yapiyorum cunku yardimci olan kimse yok.
Ama butun isi bi gunde degil.
Bir gun supurge,bir gun utu ,bir gun yemek gibi.
Birkac gundur okudum ama yazamadim, gördüğüm kadarıyla herkes iyi Rabb'imize sukurler olsun. Alias yemek yemeye başlamış hatta biraz kilo almissin, cooook sevindim senin icin cnm, inşallah hepsi geçecek kısa zamanda.
Ben iyiyim şükür, ac kalmazsam midem de sorun yok, aksam oluyordu benim bulantilarim ama gecti sanırım. Hiç geçmeyen tek sorunum gaz, poyrazcim sen de gazdan dertliymissin ama takma bence kafana, birçoğumuz yaşıyor bu gaz sorununu. Benim ekstra bir durumum var, 1yil önce oldugum laparoskopide öğrendiğim benim alt karnimdaki tüm organlar birbirine yapışık. Sol yumurtaligim rahimime, rahim bağırsaklarıma...vb. O kadar canım acıyor ki tarif edemem ama takilamiyorum, doktorum sen rahim büyürken cok net hissedeceksin çünkü iç organların yer değiştirecek bu da biraz acı verecek dedi. Şimdi gazımı çıkarırken sanki icimi bıçakla kesiyorlar. Bense bunun iyi yanına bakıyorum, hamilelikten sonra yapisikliklarim cok büyük oranda gecmis olacak ve en önemlisi bu durumun bebislerime hiç zararı yok aksine onların bana faydası olacak)
Ev islerine gelince valla ben taransferin 4.gununden beri temizlik yapıyorum evde, elbette dikkat ederek ama her isimi yapıyorum, dikkat ettiginiz sürece bir sıkıntı olmaz bence.
Aklımda kalanlar bunlar)) öpüyorum hepinizi......
günaydın canımmm ben ütü, çamaşır asma-toplama gibi ufak işleri yapıyorum. yemek yapmıyorum daha ama kahvaltı filan hazırlıyorum topluyorum makineye yerleştiriyorum. süpürge yapmadım hiç. ama şunu düşünüyorum evde yapmıyorum ama çalışıyorum öğretmenin, okulda neler yapıyoruz düşününce.. belkide o yüzden evde dinlenmeye ayırıyorum hep evde olsam mecbur yapardım..
günaydın bilgem bende 2-3 gündür yapmaya başladım 2 ay boyunca kayınvaldem geldi hem kanamalarımdan dolayı yatmam gerekiyordu hemde bulantılarım çok
olunca beni bırakıp gidemedi
kendimi yormadan çok eğilip doğrulmadan yapıyorum ev işlerini
yemek konusu biraz sıkıntılı soğan koymuyorum bende yemeklere daha kaldırmıyor hemen bulantım oluyor
benimde göğüslerim çok kaşınıyor ve ağrıyor ben daha bişe başlamadım ama vakti geldi çünkü 17 haftalık oldu karnım büyümeye başladı yakında çatlak oluşmadan badem yağına başlıyacam.bu arada bende temizlik yapıyorum ama ev süpürme hariç çok şükür bulantılarım geçti yemek de yapıyorum artık.
Gunaydin kizlar.
ohh çk şükür çok sevindim sorun olmamasına:))kızlar bugün 3 lü testimin sonucunu aldım çok şükür iyi çıktı25 gün sonra ayrıntılı ultrasona gidecez inş. ondada iyi sonuçlarını alırız.benim ailede şeker olduğu için bugün şeker yüklemeside yapıldı inş onun sonucuda ii çıkar.herkesin hamileliği gördüğüm kadarıyla çok güzel geçiyor inş.herkesin hep öyle gider.
kaşıntı çatlak habercisiymiş evet ama hiç kaşınmadan çatlayan da var acaip kaşınıp hiç çatlamayan da sanırım bu sadece genetikle alakalı cildin catlamaya müsaitse catlıyor naparsan yap.. ayrıca evlatlarımızı sağlıkla kucamıza alalım inşallah ne çatlak ne bişey umrumda diil, biz özel anneleriz bebeklerimiz çok nazlı cooooook...
ev işerine gelinc eben yeni yeni yemek yapmaya başladım, ama ev süpürmeyi filan düşünmüyorum eğilip iş yapmamın doğru olmadını düşünüyorum, bu akşam ütü de yapıcam o çok yorucu diil bence...
önemli olan kendimizi yormamak ani hareketler yapmamak uzanmamak
haklısın ağrıların emnim bazen katlanılmayacak boyuttadır ama ne olur hep sonunda bebeğinle bağdaştırma. onunla alakalı güzel şeyler düşünüp güzel hayaller kurmalısın ör: bu kadar ağrılarıma rağmen kuzum sapasağlam orada Allahın izni gibi:))ahhh pınarcımm ahhh bazen öyle bir hal alıyorki o sancılar sabah aksam acılde kalsam yerı oluyor ki hiçde canı az olan biride diilimdir ve ne yazıkkı ılacda kullanamıyorum ınsan bu sefer evhamlanıyorbazen kalp rıtmım bozuluyor daha bişiydi hissedemiyorum bu seferde acaba ordamı iyimi? aslında olacktan otesının olmayacagına fazlasıyla ınanan birisiyim ama tüp bebekle gelen hamişlik bana fazlasıyla sorumlu ve sorunlu olmamı getirdi yavrumla beraberinde napalım kimileri cok daha rahat bi süreç yaşıyor kimileride benim gibi herşeye kafa takıyr...
günaydın bilgem bende 2-3 gündür yapmaya başladım 2 ay boyunca kayınvaldem geldi hem kanamalarımdan dolayı yatmam gerekiyordu hemde bulantılarım çok
olunca beni bırakıp gidemedi
kendimi yormadan çok eğilip doğrulmadan yapıyorum ev işlerini
yemek konusu biraz sıkıntılı soğan koymuyorum bende yemeklere daha kaldırmıyor hemen bulantım oluyor
Aramıza hosgeldin, birkac gundur yazamadim ama yazdıklarınızı okudum. Bizim bir listemiz var, bu süreci bizimle paylaşmak istersen seni de ekleyelim listemize. Buarada aramızda 1 hafta var hemen hemen, burada beraber yürümek beni cok rahatlatıyor. Cogu yaşadığımı hepimizin yaşadığını okuyunca sorun var mı acaba bile demiyorum. Sukurler olsun bugünlere, inşallah hep böyle geçsin hamileliklerimiz.
kızlar bugün 3 lü testimin sonucunu aldım çok şükür iyi çıktı25 gün sonra ayrıntılı ultrasona gidecez inş. ondada iyi sonuçlarını alırız.benim ailede şeker olduğu için bugün şeker yüklemeside yapıldı inş onun sonucuda ii çıkar.herkesin hamileliği gördüğüm kadarıyla çok güzel geçiyor inş.herkesin hep öyle gider.
Gaz iki gundur sabah uyandigimda bendede oldu bir kac saniye bicak sokulmus gibi oldum hatta tuvalete ogurmek icinmi kosaym tuvalete mi gireyim bilemedim :) allah kolaylik versin eminim onun da acii buyuktur...sanirim bu yasadiklarimiz 3 ay bittikten sonra biraz hafifleecek...saol canım yazdıkların için sanırım benim yediğim herşey gaz yapıyor özel bişi yememe gerek kalmıyor malesef ben 2ay bi haftalığım su an gecsın dıye cok dualar edıyorum çarpıntı yapıyor cunku gecelerı ıns ılerleyen donemde gecer cunku karnım sımdıden top gıbı cıktı gercı gobusumu ole gorunce sevınıom ama gazda olsa mutlu edıyo:)inş bebişlerimizin olmaz gazı
vajinadan gelen bir kan ama herkesde olmuyor korkma yani.ama bu iğne haptan fitilden daha faydalı diye duydum.
canım bendedeçok ağrı oluyor ikizlerde büyüme ağrısı daha fazla oluyor.arada kasıklarıma sanki bıçak gibi saplanıyor ağrı.gazdada aynı durumu yaşadım bende çok acı çektim ama çok şükür şimdi iyiyim sanırım eleviti aç karnına içersen oda gaz yapıyormuş.bide kandini üşütme o da çok gaz yapar.
ayy arkadaşlar oğlumun ismi hazırdı ama kızıma hiç isim beğenemiyorummm biliyorum daha çok var ne bileyim aklımı karıştırıyo işte varmı sizin için güzel isimler:))
ayy ne güzel şeyler konşuyoruz Rabbime şükürler olsun isteyen tüm arkadaşlarımızada aratmadan yaşatsın inşallah aminnn
Canim cok tesekkur ederim :) evet tam 1 hafta aramizda...var dun de soyledigim gibi benden onde giden sizlerin tecrubeleri benim icin altin degerinde cunku bazen cok bilgisiz ve tecrubesiz hissediyorum...ama buraya yazali beri icim biraz daha rahat...listeye tabiyki dahil olmak isterim...ne bilgilerini yazmam gerekiyor?
Yasin, kaçıncı denemen, sat, dogum tarihi şimdilik) sonra cinsiyeti, inşallah ismi ))
arkadaşlar merhaba. bende bugün ayrıntılı ultrasona girdim Allahıma bin şükür bebeğimin herşeyi sağlıklıymış. inşallah öyle devam eder.. şeker yüklemesi, idrar ve kan testi yapıldı onlarda iyi çıktı. geçen hafta bi doktorun dediği gibi bebeğimin eşi yani plasenta biraz aşağıdaymış doktorum riski ölçmek amacıyla vajinal muayenede yaptı aradaki mesafeyi söyledi şu an sıkıntı yok dedi. ama internetten okuduğum kadarıyla bebek hareket ettikçe plasentada yer değiştiriyormuş ne our dua edin inşallah olması gereken yere gelir başka sıkıntılar çıkmaz.. onun dışında benden bu kadar.. dualarınızı bekliyorummm.. hepiniz dualarımdasınız..
Merhabalar kızlar ..
Dew hoşgeldin , umarım sağlıklı ve güzel bir hamilelik geçirirsin ..
Kızlar biraz göbüşüm çıktı haaa
Bende seviniyorum..
Acaba kendimi mi kandırıyorum diye düşünmüyo değilim ..
Bebişime atlet külot aldık babasıyla ..
Kızların çeyizi ile bebeklerin ilk kıyafetleri çamaşır ile başlasın ki devamı gelsin derlermiş büyüklerimiz.
Hurafe mi değil mi bilmem ama aklımda kalmasın diye aldık..
Bizim binadaki teyzelerde yelek ,kırka örmeye başlamışlar .. Hatta bitiren bile var :)
Bende Allah nasip kısmet ederse mayıs sonu haziran başı , alışverişe başlarım gibime geliyor..
RABBİM HEPİMİZE TATIRSIN O GÜZEL GÜNLERİ..
herkes mide bulantısından şikayetçi bende gazdan şişkinlikten((((((((uff ya bi tek benimmi böle bi durumum var bebişime zarar verirmiki cookk korkuyorum
kızlar gece memişlerim göbüşüm öyle kaşındı ki anlatamam ben 2,5 aylıktan beri lierac kullanıyorum ama sanırım çatlayacağımmm:))
Gunaydin kizlar.
günaydın canımmm ben ütü, çamaşır asma-toplama gibi ufak işleri yapıyorum. yemek yapmıyorum daha ama kahvaltı filan hazırlıyorum topluyorum makineye yerleştiriyorum. süpürge yapmadım hiç. ama şunu düşünüyorum evde yapmıyorum ama çalışıyorum öğretmenin, okulda neler yapıyoruz düşününce.. belkide o yüzden evde dinlenmeye ayırıyorum hep evde olsam mecbur yapardım..
arkadaşlar merhaba. bende bugün ayrıntılı ultrasona girdim Allahıma bin şükür bebeğimin herşeyi sağlıklıymış. inşallah öyle devam eder.. şeker yüklemesi, idrar ve kan testi yapıldı onlarda iyi çıktı. geçen hafta bi doktorun dediği gibi bebeğimin eşi yani plasenta biraz aşağıdaymış doktorum riski ölçmek amacıyla vajinal muayenede yaptı aradaki mesafeyi söyledi şu an sıkıntı yok dedi. ama internetten okuduğum kadarıyla bebek hareket ettikçe plasentada yer değiştiriyormuş ne our dua edin inşallah olması gereken yere gelir başka sıkıntılar çıkmaz.. onun dışında benden bu kadar.. dualarınızı bekliyorummm.. hepiniz dualarımdasınız..