Tedavi için ilk adet gününü beklemek ne kdar zor.Zaten günümde geçti.ÖFFFFFFFFFFFF
stresten geçmiştir canım.. tedaviye başlamayı beklemek zor ama hayatımın en zor beklemesi test günüydü canım.. hele kanı verip 2 saati beklemek 2 asır gibi gelmişti..
Yok canım benimki zaten düzensiz.Çok korkuyorum.Ya bu kezde olmazsa...Hayalkırıklığı, tekrar bir üzüntü,herşeyden önemlisi eşimin üzülmesi.Onun bu konuda üzülmesine dayanamıyorum.Çünkü sorun onda olduğu için kendini suçlu hissediyor.Allah'ım sen yardım et.O kadar karmaşık duygular yaşıyorum ki...Hem o dünyalar tatlısı bebeğimi sağlıkla kucağıma alacağım günü hayal etmek, hemde ya olmazsa demek.Ya olmazsa diye yazarken bile kalbim güm gümdaha hızlı atmaya başlıyor.Sanki kalbimin sesini duyuyorum.
canım ben ergun öziz de yaptırdım, evet cd ye çektiler ama başlamadan ben yine sordum çekiyorsunuz değil mi diye hatırlattım aslında...4 boyutlu fotograf da verdiler, durup durup bakıyorum akşamdan beri çıkamadım etkisinden çok güzel çok :)))
merhaba canlarr... nasılsınız heralde bebişler sizi çok yoruyor giremiyorsunuz..
gunnees, muhhanim, aymutu, sarayca????
biz bugun 4. ay aşılarımızı olduk. korktuğum gibi yavrum çok ağladı.. inşallah ateşimiz çıkmazda onla geçmiş oluruz.. bi de doktor bu ay için kilo alımımızın alt sınırda olduğunu, meyve sulardan ek gıdalara başlayabileceğimizi söyledi. ama ben bu konuda kararsızım.. sizin doktorlarınız ek gıda konusunda ne diyolar.. sanki meyve suyundansa mama takviyesi daha sıcak geliyor ama doktorda doğal yollardan gidelim önce diyo. bilemedim ne yapsam.. 2 doktora birden gidiyoduk şimdi diğer doktora da gidelim o ne dicek diye bakayım diyorum.
merhaba canlarr... nasılsınız heralde bebişler sizi çok yoruyor giremiyorsunuz..
gunnees, muhhanim, aymutu, sarayca????
biz bugun 4. ay aşılarımızı olduk. korktuğum gibi yavrum çok ağladı.. inşallah ateşimiz çıkmazda onla geçmiş oluruz.. bi de doktor bu ay için kilo alımımızın alt sınırda olduğunu, meyve sulardan ek gıdalara başlayabileceğimizi söyledi. ama ben bu konuda kararsızım.. sizin doktorlarınız ek gıda konusunda ne diyolar.. sanki meyve suyundansa mama takviyesi daha sıcak geliyor ama doktorda doğal yollardan gidelim önce diyo. bilemedim ne yapsam.. 2 doktora birden gidiyoduk şimdi diğer doktora da gidelim o ne dicek diye bakayım diyorum.
merhaba nec forumu takip ediyorum, pek paylaşımda bulunmadım, en son bebeğimin çok kustuğundan bahsetmiştim, şükür kusması biraz azaldı, moralimde biraz düzeldi. biz daha ikibuçuk aylığız bu nedenle ek gıdalara başlamadık, ben hem anne sütü hemde mama veriyorum, inşallah 4. ayımıza gelirsek yavaş yavaş ek gıdalara geçmeyi düşünüyorum, sebze çorbası, meyve suyu vs. tabi anne sütüt ve mamaya da devam edeceğim inşallah.
şu bilim adamları uzayı falan bıraksalarda bebeklerın gaz sorununa bı care bulsalar...artık bende bebegıme emzık verıyorum ıcım cız ederekyoksa baska turlu susmuyor benım oglum bıraz erken dogdugu ıcın merak edıyorum bebeklerınız 2.ayındayken boy ve kıloları nasıldı?emzırme odasında denk geldıgım bı kac bayan bebegımın kucuk gorundugunu soyledı bu ara emme sıklıgını takıntı halıne getırdım bende yavrum sureklı emsın ıstıyorum (doktorumuz gelısımın her bebekte farklılık gosterdıgını buna takılmamamı soyluyor ama elımde degıl (
nec merhaba canım benim biliyorsun iki tane kuzum var zehra bu yıl anaokuluna başladı onu getir götür dersiydi eksiğiydi alınacakları yapılacakları derken okul başladı başlayalı baya yoğun ve yorucu geçiyor günler. zeynep e gelince emme problemini yazmıştım ya, biraz daha iyi ama kucağımda sallayarak yada ayakta gezerek emiyor oda beni çok yoruyor.bu saatlerde bakabiliyorum ancak bilgisayara.
biz 3.5 aylık olduk henüz ek gıdaya geçmedik ama bu ayki kilosuna bakar öyle konuşuruz demişti dr. bu ayın 22 sinde gideceğiz bakalım.bu ay hangi aşılar yapıldı?
ama ben zehra da 4. ayıda ilk mamayla ek gıdaya başlamıştım.5. ayında meyve sularına geçmiştik.
şu bilim adamları uzayı falan bıraksalarda bebeklerın gaz sorununa bı care bulsalar...artık bende bebegıme emzık verıyorum ıcım cız ederekyoksa baska turlu susmuyor benım oglum bıraz erken dogdugu ıcın merak edıyorum bebeklerınız 2.ayındayken boy ve kıloları nasıldı?emzırme odasında denk geldıgım bı kac bayan bebegımın kucuk gorundugunu soyledı bu ara emme sıklıgını takıntı halıne getırdım bende yavrum sureklı emsın ıstıyorum (doktorumuz gelısımın her bebekte farklılık gosterdıgını buna takılmamamı soyluyor ama elımde degıl (
merhaba arkadaşlar,
nec senin bebeğinde mi kusuyor dr. a götürdünüz mü? ben götürmedim, küçük bir ilçedeyim, bu nedenle çok tedirginim, götürdüyseniz kusma ile ilgili neler söyledi?
bu arada kızlar benim bebeğim biberonu reddediyor, emmek istiyor sütümde yetmiyor ne yapacağımı bilemiyorum.
2 gün sonra tatile çıkacağız kurban bayramından sonra görüşmek dileğiyle....hepinize bebişlerinizle beraber güzel günler dilerim...
Bugün aşılarımızı olduk. Yavrum nasıl ağladı içim acıdı.. Umarım ateşimiz olmaz bu gece..
Süt için bana doktorumun söylediği tek şey sıvı al. Su bol bol yanında komposto içebilirsin demişti. Bende dediği gibi bardak bardak aklıma geldikçe elimin altında buldukça su içiyorum. Mevsim meyvelerinden kompostolar yapıyorum. 6 ay emzirebilirsek çok iyi olacak. Sonrası için ek besinler nasılsa olacak. Yarın doktor kontrolü var oğlumun. Kalça çıkığı için ultrason isteyecek bu ay. Herkesin yavrusunun iyi olmasına sevindim. Geçen yıl bu zamanlar tedavilerimize yeni başlamıştık. Adet tarihi bekleyenler yumurta toplatanlar transferi olanlar.. Çok şükür bugünlerimize yavrularımızla birlikteyiz bu yıl. Allah kimseyi ayırmasın..
Cok şükür sadece mızmızlayarak geceyi geçirdik. Biraz ateşimiz çıktı ama body ile kalınca normale döndü ateşi.Bundan sonraki aşılar aralık ayında. Kontrolümüzde bitti bu ay kalça ultrasonumuzu yaptırdık herşey iyi. Bizim doktorumuz önümüzdeki ay ishal için aşıyı yapacağını söyledi. Bu ay zaten 3 tane aşı oldu dedi önümüzdeki ay ve 5. ayda yapacakmış. Bizden haberler bunlar.. Herkes umarım iyidir..
nec86
Bizim doktorumuz ateş için fitil vermişti. Şurup bana daha iyi geliyor aslında. Şurup isteyeceğim bir dahakine..
iyi canım hafif atlatmışınız çok şükür.. ishal için olan rotavirüs işte. 2. ve 4. aylarda ya da 3. ve 5. aylarda yapılıyor. ağızdan verilioyr iğne değil o yüzden rahat geçer inşallah o. bizim onlar bitti sırada 6. ay aşılarımız var bakalım.. banada bi doktorum fitil bi doktorum calpol verdi. calpol daha iyi bencede..
cnm 6. ay asılarından sonra 1 yasına kadar ası yokmus. bugun saglık ocagında hemsire soyledi. 6 ay rahatız cok sukur :)