2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

Slm kizlar ben simdi bir kahve fincani pekmez icine 1 tatli kasigi toz maya karistirip eritip iciyorum bakalim denemedigimz birsey kalmadi walla insllh sutumz artar buarada ben aptamil degil golden goat keci sutu bazli mama kullaniyrm kizimin kusma ve gaz prblemi azaldi deneyin mutlaka

geçmiş olsun canım umarım daha iyidir yavrun. hava geçişlerine dikkat etmek lazım. havalar soğumaya başladı. oda sıcaklığını kontrol et mutlaka.

bizde bir aydır memleketteydik pazar günü döndük.
kızım 2.5 aylık oldu
kızımı emziğe zor alıştırdım. şimdide emzik ağzından çıkınca uyanıyor hemen. sanırım yanlış yaptım emziğe alıştırmakla.
gece uykularımız az biraz düzene girmeye başladı zamanla daha iyi olucak sanırım.
öpüyoruz hepinizi kızımla...

benim sütümde akşamları az geliyor kızıma mama veriyorum.
humana ve rezene içiyorum, ayva yiyorum bol bol sıvı tüketiyorum ama olmayınca olmuyor işte
inşallah artar sütün denemek lazım.

benim sütümde akşamları az geliyor kızıma mama veriyorum.
humana ve rezene içiyorum, ayva yiyorum bol bol sıvı tüketiyorum ama olmayınca olmuyor işte
inşallah artar sütün denemek lazım.

Ayni sorun bendedw var birde bolbol bal yiyirm aksm birkez mama veriyrum dert etmiyrum artik inslh artick hep dua ediyrm rabbim sutumuzu cogaltsin insllhhh bir de dr browns biberon var tacsiye ederim

slm annişler bebeğinize rota virüs aşısı yaptırdınız mı bizim doktorumuz önerdi ve bi kaç gün içinde yaptırıcaz ama yeni bir aşı ileriye yönelik yan etkisi olur mu diye endişe ediyorum siz ne karar verdiniz yardımcı olurmusunuz karar vermeme...

canım biz 2. ve 4. aylarda yaptırdık. bende küçükken geçirmişim zehirli ishal ve çok ağır geçmiş. o yüzden doktor deyince tereddüt etmeden yaptırdık.

günaydınnnnnnn anneler ve mis kokulu bebişleri

herkes iyidir inşallah. yavrum iyi çok şükür. gaz sıkıntımız ara ara yokulyor bizi ama çok şükür geçici şeyler bunlar. dün annem tvde izlemiş. ender saraç gazlı bebekler için rezene çayını önermiş. daha ilk aylarda çook yoğun gaz sancılarımız varken doktoru demişti ama çok küçüğüz diye vermemiştim. dün akşam ilk defa verdim. bakalım inşalah şifa verir. yan etki yapmaz.

onun dışında sütler ile ilgili bi yazı okudum dün kkda. belki sizde karşılaşmışınızdır. süü artıran yiyecek filan yok diyo kesinlikle. yapılan araştırmalar öyle bişi ortaya çıkarmamış. sadece bol su tüketmenin faydasını söylemişler. bide uyku.. hatta şöyle diyodu annelerin en çok ihtiyacı olan ama yapamadığı şey. sabahları kalktığınızda göğüsleriniz dolu oulr çünkü 3-4 saatlik uyumuşunudur diyo. gündüzleri uyuyamasanızda mutlaka dinlenin diyo. bide ilk 3 ay göğüslerde süt üretimi fazla olurmuş sonra bebeğin arz talebine göre gelirmiş. yai boş olduğunu düşünseniz bile o göğsünüzü verin bebek çektikçe gelecektir diyo. bi de başlarda süt akar filan ya. onun içinde süt çok olduğu için akmaz göğüs ucundaki problemden dolayı akarmış. çok sevindim bunu duyduğuma :) hep sütüm akmıyo filan derdim. kısacası süt için moral lazım. sütüm var demek lazım. böyle şeyleri okuyunca tabiri caizse gaza geliyorum bikaç gün öyle devam ediyor sonra eski halime dönüyorum ama bu sefer kararlıyım

bi de ek olarak beslenmenin önemine vurgu yapılmış. normalde aldığımızdan fazla kaloriye ihtiyacımız var süt üretimi için. o yüzden öğünleri atlamadan sağlıklı beslenmeliyiz.

Son düzenleme:

Ne güzel anlatmışsın sütü arttıran şeyleri.. Benim doktorumda sütüm gelsin diye çocuk doktoru tarafından verilen humanayı görünce boşver sen bunları bol bol su ve sıvı tüket ve dinlen demişti. Birde sıcak duş iyi geliyor bana. Benimde göğüslerimin ucundan akmıyor nec86 merak etme. Bende senden duyana kadar acaba azmı o nedenle mi akmıyor diye düşünüyordum. Biz ikibucuk aylık olduk bazen göğüslerim gergin bazen yumuşak oluyor bende sütüm azalıyormu diye endişeleniyorum. 6 ay emzirebilsek çok mutlu olacağım..

Son düzenleme:

evet canım sıcak duşu da öneriyolar. yok yok gunnescim sütümüz var hemde çoook
benimde öyle bazen gergin bazen yumuşak. inşallah ilk 6 ayı anne sütüyle geçiririz sonra ek gıdaya geçince göğüslerin dolması içinde zaman olur. 2 yaşına kadar emzirmek hayalim biz diyelim böyle dua yerine geçer inşallah

Merhaba Kızlar...
Doğumdan sonra kanamanız kaç gün sürdü? Doğum sonrası adet olan var mı? Benim 50 gün kadar doğum sonrası sürdü. Şimdilik adet olmadım..

merhaba arkadaşlarrrr..
napıosunuz bebişler nasıl cennet kokulular??

muhhanim
seni ve asrın çınarı çok merak ediyorum canım. umarım görür cevap yazarsın. nasılsınız??

gunnescim nbr cnm online gördüm senide.. güneşimiz nasıl??

Merhaba Kızlar...
Doğumdan sonra kanamanız kaç gün sürdü? Doğum sonrası adet olan var mı? Benim 50 gün kadar doğum sonrası sürdü. Şimdilik adet olmadım..

benim 30dan sonra epey azaldı 40ta bitti. sonrasında çok hafif lekelenmelerim oldu. adet oldum sandım ama değil sanırım bi tutarlılık omadı çünkü. emzirmeye devam ettikçe olunmayabiliyor.

Merhaba Kızlar...

canım benim tamamen bitmasi 60 günü buldu. sonrasında da regli olmadım. kişiden kişiye değişiyor aslında.1 yıl olmayan ile var.

benim kızımın kaka prolemi var yaklaşık 2 haftadır. 3-4 günde bir kaka yapıyor. çok mızmızlanıyor sürekli ağlamaklı.
inşallah düzene girer yakın zamanda.
umarım bebişlerde sizlerde iyisinizdir.

Benimde geçen gün lekelenmem oldu. Adet oldum sandım. Sonrası gelmeyince dedim olacak sanırım böyle zaman zaman. Dr yakın zamanda olmazsın demişti. Adet olursam sütüm azalacak gibi düşündüm her nedense..

Büyümeye çalışıyoruuz teyzesi.. Senin bebiş nasıl siz bizden bir hayli öndesiniz. Bir bebek görünce soruyorum kaç aylık diye. Güneş ne zaman o kadarlık olacak heyecanla büyümesini izliyoruz..

Büyümeye çalışıyoruuz teyzesi.. Senin bebiş nasıl siz bizden bir hayli öndesiniz. Bir bebek görünce soruyorum kaç aylık diye. Güneş ne zaman o kadarlık olacak heyecanla büyümesini izliyoruz..

çok şükür iyiyiz canım bizde. evet sizden 2 ay öndeyiz. aynı durum bizde de var.eşimle bi bebek görelim hemen Arastan ne kadar büyüktür ne kadar küçüktür onun kıyaslamasını yapıyoruz

bizimde ermer gibi bi haftadır kaka problememiz vardı. aslında 3-4. aylar arası hep öyle geçti sonra düzelmişti geçen hafta yine başladı. bu geceyi huzursuz geçirdik sabah 6da fitil vermek zorunda kaldık çok şükür yaptı. inşallah bundan sonra düzene girer..

bu akşam üstü doktor randevumuz var. 2 hafta önce aşıları ve aylık kontrol için diğer doktorumuza gitmiştik kilo alımı azdı. bakalım inşallah şimdi iyi almıştır. ek gıdaya geçmeden 6 ayı doldursak diye bakıyorum. hayırlısı sağlıklı olsunlarda inşallah.

eskiler bilir dün biriyle konuştum 4.-5. aylar arası bebek memeyi bırakmaya çalışırmış inatlaşmak gerekirmiş Arasımda denedi hakketen o zaman anladım ki onu denemiş. ağlamasını beklemeden meme vermek gerekiyormuş. çünkü istemek için ağlamazmış aklınızda olsun. çoğu bebek bu aylarda bırakırmış. dikat edelim

benim ölçüm yapılmamıştı, ama özel durumunuzdan dolayı ergun beye bilgi vermenizde fayda var diye düşünüyotum

merhabalar...benımde oğlum ıkı gundur emmek ıstemıyorbuyuk ugraslar sonrası bı kac dk emıp bırakıyor su an 2 ay 25 gunluguz dun kontrolumuz vardı burun tıkanıklıgı oksuruk sıkayetımız vardı doktorumuz antıbıyotık ve ev tıpı hava makınası verdıkılomuz 6.300 olmus 2 550 dogmustu yavrum ve erken oldugu ıcınde bagısıklıgımız bızı hala hastalıklardan korumaya yetmıyorbu arada ılk zamanlar sutumu sagıp dolaba dahı atıyordum sımdılerde sutum azaldıdoktorum strestendır dıyor acaba hep bolemı olacak artık...benımde kanamalarım bır haylı uzun ve duzensızdı mesela bı 10 gun oncesı yıne lekelenmelerım oldu ben dogum sonrası kontrolumude ıhmal ettım bır daha olursa gıdıcem ıns oglumun telasından kendıme zaman ayıramıyorum cunku...bu arada cocuklarınızla gun boyu ne yapıyorsunuz egıtıcı oyunlar ıcın daha kucukler dıkkatlerını cekmıyor ben oyun halısı almıstım ama su an oynayamıyor sureklı kucakta dolasmak ıstıyor sabıtlenınce basıyor yaygarayı:)bende ıkı buklum oldugu ıcın dolastırmak ıstemıyorum gun ıcınde sız ne kadar uyutup ne kadar uyanık tutuyorsunuz merak edıyorum..

Merhabalar,

Benim ikizlerim de bugün tam 5 aylık oldu. Biri 7 kilo, diğeri 6 kilo. Küçüğümüz hala yetişemedi kiloda büyük kardeşine. İştahsızlık problemimiz var maalesef, çok zor. Kilo başına günde en az 100 ml içmeleri gerekir dedi doktor, bizim buna yaklaşamadığımız günler bile oluyor. 4. ay bitişiyle doktorumuzun tavsiyesiyle ek gıdalara başladık, meyve sebze püreleriyle. Şimdiye kadar elma, armut, erik, muz, havuç, tatlı patates yediler. Buralarda satılan irmikli bir mama var, pirinç unu yerine irmik şeklinde yani. Ondan da verdim bir kere ama sanki fazla tok tuttu gibi geldi, bir daha vermedim. Özellikle armut ve erik püresi veriyorum, kabızlığa iyi geliyor diye. Severek yiyorlar (tabii her yer püre oluyor) ama arkasından bu sefer mama içmiyorlar, vermesem mi diye düşünüyorum.

Süt konusunda da bir mide bulantısı ilacı var, yan etkisi sütü artırması. Bebeğe kesinlikle bir zararı yok, zaten çok küçük miktarlarda anne sütüne geçer, geçen de bebekte reflüye iyi gelir dedi doktorum. Ben ondan kullanıyorum, sütüm neredeyse 2 katına çıkıyor. Ama tabii ki iki çocuğa birden yine de yetmiyor. Olsun, bir ay daha emdikleri kadar emzirip bırakıcam zaten.

Benim de doğumdan sonra kanamam 6 haftada bitmeyince, ve hatta son hafta artınca doktoruma gitmiştim, büyük bir pıhtı oluşmuş atamıyormuşum, küçük bir ameliyatla temizlenmişti. Yani ne varsa benim başıma gelir. Kanamanız artıyorsa veya ağrı yapıyorsa mutlaka doktora görünün.

Çok yazmasam da arada bir girip okuyorum, herkese sevgilerimle.

Ben çocukları gün içinde maksimum 2 saat uyanık tutuyorum, 2 saate yaklaşınca uyutuyorum. Biri yarım saat uyuyup uyanıyor (maalesef), öbürü daha uzun uyuyor. Ama uyku aralarında 2 saati geçirirsem çok huzursuzlanıyorlar. Ne yapıp edip uyutun siz de, o zaman keyifleri yerinde oluyor, kendi başlarına da takılıyorlar.

Oyun olarak da pek birşey yapamıyorum, oyun halısı var, bir de gün içi yatırdığım oyun alanında dönence var. Artık yavaş yavaş tutmaya başladılar, küçük oyuncakları var onları veriyorum. İkisi de uyanık ve keyifleri yerindeyse kendi yatağıma yatırıyorum, gıdıklıyorum gülüyoruz, döndürüyorum falan. Zaten oyun oynamaya pek vaktim kalmıyor iki bebekle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…