benım oğlumda 5 kılo kadarama ınsan ozenıyo ıste helede bırılerınden umutsuz seyler duyunca bılmıolarkı ben ona hangı zorluklardan sonra kavusmusum (bız premature oldugumuz ıcın sık hasta oluyoruz hırıltılarımız var bı 4 gun kadar hastanede yattık hava antıbıyotık verdıler sımdı sanırım yıne tekrarlıyor tuhaf olan evden dısarı dahı cıkmıyoruz ama yınede hasta oluyoruz
Slm kizlar ben simdi bir kahve fincani pekmez icine 1 tatli kasigi toz maya karistirip eritip iciyorum bakalim denemedigimz birsey kalmadi walla insllh sutumz artar buarada ben aptamil degil golden goat keci sutu bazli mama kullaniyrm kizimin kusma ve gaz prblemi azaldi deneyin mutlaka
benim sütümde akşamları az geliyor kızıma mama veriyorum.
humana ve rezene içiyorum, ayva yiyorum bol bol sıvı tüketiyorum ama olmayınca olmuyor işte
inşallah artar sütün denemek lazım.
slm annişler bebeğinize rota virüs aşısı yaptırdınız mı bizim doktorumuz önerdi ve bi kaç gün içinde yaptırıcaz ama yeni bir aşı ileriye yönelik yan etkisi olur mu diye endişe ediyorum siz ne karar verdiniz yardımcı olurmusunuz karar vermeme...
günaydınnnnnnn anneler ve mis kokulu bebişleri
herkes iyidir inşallah. yavrum iyi çok şükür. gaz sıkıntımız ara ara yokulyor bizi ama çok şükür geçici şeyler bunlar. dün annem tvde izlemiş. ender saraç gazlı bebekler için rezene çayını önermiş. daha ilk aylarda çook yoğun gaz sancılarımız varken doktoru demişti ama çok küçüğüz diye vermemiştim. dün akşam ilk defa verdim. bakalım inşalah şifa verir. yan etki yapmaz.
onun dışında sütler ile ilgili bi yazı okudum dün kkda. belki sizde karşılaşmışınızdır. süü artıran yiyecek filan yok diyo kesinlikle. yapılan araştırmalar öyle bişi ortaya çıkarmamış. sadece bol su tüketmenin faydasını söylemişler. bide uyku.. hatta şöyle diyodu annelerin en çok ihtiyacı olan ama yapamadığı şey. sabahları kalktığınızda göğüsleriniz dolu oulr çünkü 3-4 saatlik uyumuşunudur diyo. gündüzleri uyuyamasanızda mutlaka dinlenin diyo. bide ilk 3 ay göğüslerde süt üretimi fazla olurmuş sonra bebeğin arz talebine göre gelirmiş. yai boş olduğunu düşünseniz bile o göğsünüzü verin bebek çektikçe gelecektir diyo. bi de başlarda süt akar filan ya. onun içinde süt çok olduğu için akmaz göğüs ucundaki problemden dolayı akarmış. çok sevindim bunu duyduğuma :) hep sütüm akmıyo filan derdim.kısacası süt için moral lazım. sütüm var demek lazım. böyle şeyleri okuyunca tabiri caizse gaza geliyorum bikaç gün öyle devam ediyor sonra eski halime dönüyorum ama bu sefer kararlıyım
bi de ek olarak beslenmenin önemine vurgu yapılmış. normalde aldığımızdan fazla kaloriye ihtiyacımız var süt üretimi için. o yüzden öğünleri atlamadan sağlıklı beslenmeliyiz.
Ne güzel anlatmışsın sütü arttıran şeyleri.. Benim doktorumda sütüm gelsin diye çocuk doktoru tarafından verilen humanayı görünce boşver sen bunları bol bol su ve sıvı tüket ve dinlen demişti. Birde sıcak duş iyi geliyor bana. Benimde göğüslerimin ucundan akmıyor nec86 merak etme. Bende senden duyana kadar acaba azmı o nedenle mi akmıyor diye düşünüyordum. Biz ikibucuk aylık olduk bazen göğüslerim gergin bazen yumuşak oluyor bende sütüm azalıyormu diye endişeleniyorum. 6 ay emzirebilsek çok mutlu olacağım..
Merhaba Kızlar...
Doğumdan sonra kanamanız kaç gün sürdü? Doğum sonrası adet olan var mı? Benim 50 gün kadar doğum sonrası sürdü. Şimdilik adet olmadım..
Merhaba Kızlar...
Doğumdan sonra kanamanız kaç gün sürdü? Doğum sonrası adet olan var mı? Benim 50 gün kadar doğum sonrası sürdü. Şimdilik adet olmadım..
canım benim tamamen bitmasi 60 günü buldu. sonrasında da regli olmadım. kişiden kişiye değişiyor aslında.1 yıl olmayan ile var.
benim kızımın kaka prolemi var yaklaşık 2 haftadır. 3-4 günde bir kaka yapıyor. çok mızmızlanıyor sürekli ağlamaklı.
inşallah düzene girer yakın zamanda.
umarım bebişlerde sizlerde iyisinizdir.
merhaba arkadaşlarrrr..
napıosunuz bebişler nasıl cennet kokulular??
muhhanim seni ve asrın çınarı çok merak ediyorum canım. umarım görür cevap yazarsın. nasılsınız??
gunnescim nbr cnm online gördüm senide.. güneşimiz nasıl??
Büyümeye çalışıyoruuz teyzesi.. Senin bebiş nasıl siz bizden bir hayli öndesiniz. Bir bebek görünce soruyorum kaç aylık diye. Güneş ne zaman o kadarlık olacak heyecanla büyümesini izliyoruz..
Merhabalar,
Benim doktorum da ayrıntılı usg ve fetal eko için ergun öziz e yönlendirdi,benim rahimağzımda dikiş(serklaj) var,acaba rahimağzı boyunu da ölçüyor mu,bir bilginiz var mı? şimdiden teşekkür ederim cevabınız için
merhabalar...benımde oğlum ıkı gundur emmek ıstemıyorbuyuk ugraslar sonrası bı kac dk emıp bırakıyor su an 2 ay 25 gunluguz dun kontrolumuz vardı burun tıkanıklıgı oksuruk sıkayetımız vardı doktorumuz antıbıyotık ve ev tıpı hava makınası verdı kılomuz 6.300 olmus 2 550 dogmustu yavrum ve erken oldugu ıcınde bagısıklıgımız bızı hala hastalıklardan korumaya yetmıyor bu arada ılk zamanlar sutumu sagıp dolaba dahı atıyordum sımdılerde sutum azaldı doktorum strestendır dıyor acaba hep bolemı olacak artık...benımde kanamalarım bır haylı uzun ve duzensızdı mesela bı 10 gun oncesı yıne lekelenmelerım oldu ben dogum sonrası kontrolumude ıhmal ettım bır daha olursa gıdıcem ıns oglumun telasından kendıme zaman ayıramıyorum cunku...bu arada cocuklarınızla gun boyu ne yapıyorsunuz egıtıcı oyunlar ıcın daha kucukler dıkkatlerını cekmıyor ben oyun halısı almıstım ama su an oynayamıyor sureklı kucakta dolasmak ıstıyor sabıtlenınce basıyor yaygarayı:)bende ıkı buklum oldugu ıcın dolastırmak ıstemıyorum gun ıcınde sız ne kadar uyutup ne kadar uyanık tutuyorsunuz merak edıyorum..