günaydınnnnnnn anneler ve mis kokulu bebişleri
herkes iyidir inşallah. yavrum iyi çok şükür. gaz sıkıntımız ara ara yokulyor bizi ama çok şükür geçici şeyler bunlar. dün annem tvde izlemiş. ender saraç gazlı bebekler için rezene çayını önermiş. daha ilk aylarda çook yoğun gaz sancılarımız varken doktoru demişti ama çok küçüğüz diye vermemiştim. dün akşam ilk defa verdim. bakalım inşalah şifa verir. yan etki yapmaz.
onun dışında sütler ile ilgili bi yazı okudum dün kkda. belki sizde karşılaşmışınızdır. süü artıran yiyecek filan yok diyo kesinlikle. yapılan araştırmalar öyle bişi ortaya çıkarmamış. sadece bol su tüketmenin faydasını söylemişler. bide uyku.. hatta şöyle diyodu annelerin en çok ihtiyacı olan ama yapamadığı şey. sabahları kalktığınızda göğüsleriniz dolu oulr çünkü 3-4 saatlik uyumuşunudur diyo. gündüzleri uyuyamasanızda mutlaka dinlenin diyo. bide ilk 3 ay göğüslerde süt üretimi fazla olurmuş sonra bebeğin arz talebine göre gelirmiş. yai boş olduğunu düşünseniz bile o göğsünüzü verin bebek çektikçe gelecektir diyo. bi de başlarda süt akar filan ya. onun içinde süt çok olduğu için akmaz göğüs ucundaki problemden dolayı akarmış. çok sevindim bunu duyduğuma :) hep sütüm akmıyo filan derdim.
kısacası süt için moral lazım. sütüm var demek lazım. böyle şeyleri okuyunca tabiri caizse gaza geliyorum bikaç gün öyle devam ediyor sonra eski halime dönüyorum
ama bu sefer kararlıyım
bi de ek olarak beslenmenin önemine vurgu yapılmış. normalde aldığımızdan fazla kaloriye ihtiyacımız var süt üretimi için. o yüzden öğünleri atlamadan sağlıklı beslenmeliyiz.