2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

canım öncelikle geçmiş olsun.. bizde benzer bi durumu yeni yaşadık.. yaklaşık 2 haftadır kakasını fitille yaptırdık.. 3 gün geçiyor ağrısız, sonra yapamadığı için rahatsızlandığı anda fitil koyup yaptırdık 3 defa.. Allah'ıma çok şükür bir kaç gündür kendiliğinden yapıyor.. dün doktora da sorduk.. rahatsızlandığı zaman fitil koyun dedi.. çay kaşığı ile zeytinyağı verin dedi.. açıkcası ben birkaç birşey denemiştim zeytinyağı içirmek, poposuna zeyinyağına bandırılmış kulak çöpü ile uyarmak.. ama 3 seferde de fitil işe yaradı.. bende koyamıyorum eşim koyuyor.. bizde de bikaç defa dışarı çıkmıştı eşim eliyle itip içerilere gönderdi.. o şekilde deneyin canım.. kaç gün oldu yapamayalı??

cxanım çok geçmiş olsun fitili koyduktan sonra popişinin yanaklarını birbirine bitiştir 1-2 dk dışarı çıkaramaz o zaman bide senanın dediği gibi kulak çubuğunu zeytinyağına bandırıp popişini uyarabilirsin acil şiafalr..

sagolun canlarım,,cevaplarınız için..ben poposuna cubuk sokturmakistemiyorum düşününce bile içim kalkıyo,acıycak diye ödüm patlıyo,ama bakalım bu işin sonu nerey varcak..(alara nın bugün 4.günü,aysima nın 2.günü..bilmiyorum babamız buakşam cubuk sokmaktan yana ama bakalım ben izin vermiyom ama...analrına cekmişler toplu halde kabız..tabi ben bikabız biishal hala bagırsaklar düzelmedi..

sagolun canlarım,,cevaplarınız için..ben poposuna cubuk sokturmakistemiyorum düşününce bile içim kalkıyo,acıycak diye ödüm patlıyo,ama bakalım bu işin sonu nerey varcak..(alara nın bugün 4.günü,aysima nın 2.günü..bilmiyorum babamız buakşam cubuk sokmaktan yana ama bakalım ben izin vermiyom ama...analrına cekmişler toplu halde kabız..tabi ben bikabız biishal hala bagırsaklar düzelmedi..

canım ama ben mecburen istemesem de yaptı anında yaptı kakasını gerçekte iğrenç ama napalım..

ervacım inan benimde çok içim acıyarak yaptım ama o ağlaması ıkınması çok daha rahatsız ediyordu kuzumu.. fitili koyamıyorum hala büyük ama kulak çöpü inan çabuk giriyor.. bi de zeytinyağına bandırdığın için kolayca yapabiliyorsun. zaten sadece pamuklu kısmın ucunu ittim o kadar.. inşallah hiçbirine gerek kalmadan yapar yavruların..

selam canlarım,alara kakasını bi defa fitille,bi defada kulak cöpüyle yaptı..bi kac defada kendisi yaptı ama durum hala belirsiz...aysimsa da korkusuna kakasını yapmaya başladı:))buarada size kendimle ilgili bi soru sorcam bilmiyorum sizdede varmı?biliyosunuz dogumdan sonra kabızlık ve basur problemi yaşadım..dogumdan sonra bende karın agrısı cıktı,tuvalet ihtiyacım oldugu anda karnıma ve kasıklarıma bıcak gibi bi agrı saplanıyo..nefesimkesiliyo bazen..kendimi üşütmemeye calışıyorum,kalın coralarla yatıyorum,gecer diye bekliyorum gecmiyo malesef..tuvalet ihtiyacımı bekletmiyorum buarada...sizce napmalıyım,kadın dogumcuya gitsemmi acaba(

ohh çok şükür yapmaya başlamışlar.. Arasımda dün fitille yaptı bugün kendisi yaptı binlerce şükür Rabbime.. canım senin durumunu bilmiyorum ne yapsan. ama kadın doğumcu bişi yapamaz sanki ürolojiye filan gitmen lazım.. çok geçmiş olsun canım..

sanırım gaz sancısı cekiyorum((bilen varmı caresini??

ahh canımm seni bile ne kadar rahatsız ediyor, yavrularımızın canını nasıl acıtıyordur gaz kim bilir
soda içerler genelde ama işe yarar mı bilmem canım..

erva rezene çayını dene canım hazır olanı değilde kendin hazırlıyosun aktarlardan alıp demliyosun hem sana hemde bebişlerine iyi gelir birde kimyonu duymuştum yemeklerine katabilirsin. bir an önce kurtulursun inşallah.

sanırım gaz sancısı cekiyorum((bilen varmı caresini??

nasıl oldun erva? bebeklerin nasıl rahatlayabildiler mi? Umarım rahatlamışlardır. 3 ayı geçirince sanırım hepimiz biraz daha rahatlayacağız.. Bebekleri büyüyen arkadaşlarımız tecrübelerini bizimle paylaşırlarsa çok iyi olacak. Ama sanırım facebook grubunda daha çok paylaşım yapılıyor.

grup dışındakilerde burda pek paylaşım yapmıyo gunnescim o yüzden girip girip çıkıyorum bende.. biz 3,5 aylık olduk çok şükür.. gelişimimiz iyi Allahıma binlerce şükür.. fakat gaz ve kaka problemimiz var.. Allah devasız dert vermesin bunlarda geçecek inşallah..

siz ne kadarlık oldunuz? sormak istediğin neler var canım, yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.. kocaman kocaman öpüyoruz sizleri..

sevgili topik arkadaşlarım uzun bir aradan sonra hepinize merhaba o kadar özledim ki sizlerle yazışmayı ama tatildeydim hiç fırsatım olmadı. malum birde tosuncum kuzucum :)))
daha 3 ay önce doğum haberlerimizi konuşurken şimdi yavrularımız hakkında bilgiler paylaşır olduk. benimde sormak istediğim anlatmak istdiğim o kadar çok şey vbarki. öncelikle yavrumun sağlığı boyu kilosu herşeyi çok iyi. bebeğim 3, 5 aylık oldu nerdeyse. doktor sadece anne sütü ver dedi. ağzını çalkalamak için yazın sıcak günlerinde su veriyordum onu bile yasakladı. vitamin olarak da acd vit. yavrumu kusturduğu iç,n sadec d3 vit. veriyorum. başka bişey yok.
sizler anne sütünden başka birşey veriyor musunuz. su mama falan veriyorsanız günde ne kadar verilmeli. bird eanne sütünü arttıran kesin bir çözüm bulan var mu aranızda. sanki bazen sütüm az gibi geliyor bana. oğlum doymuyor diye şüpheye düşüyorum. kilo artışı fazlasıla var ama yinde süt arttıcı çözüm istiyorum.

canım humananın still-tea diye anne sütünü artırıcı çayı var çeşitli bitkilerin karışımıdan oluşuyor eczanelerde satılıyor.çok işe yarıyor tavsiye ederim birde günde doktor 3 litre su içmeyi tavsiye ediyor en ii süt yapan şey su. ayrıca dr eğer bebeğin ayda 500 gr alıyorsa mama verme diyor çünkü bu doyuyor demekmiş mama verirsen seni emmeyi bırakır. bizim ikizlerde öyle oldu. hem 3.aydan sonra süt azalmaya başlar ilk aylardaki gibi olmaz.

ben aktardan aldığım ve kendi yaptığım bır karışımı içiyorum gayet guzel sut yapıyor ve gaz problemını en aza ındırıyor bebeğimde, içmediğim zaman sancısı bıraz fazla oluyor. ama en ıyı su sut yapıyor bol bol su iç onun için.
bebeğime içtiği kadar su veriyorum genelde gunduz her emzırmeden sonra 2-3 çay kaşığı bazende 7-8 çay kaşığı içtiği oluyor. mama vermıyorum sutum yetiyor çunku bizde ortalama aylık 700-800 gr alıyor.
bızımde problemımız ağzına yabancı bır madde gırdığı zaman öğürüyor yavrum, bıberon ve sulukla su veremıyorum kaşıkla veriyorum. bazen emzırmeye başlayınca meme ucunu alınca dahı öğürüyor

hepinize bırden geçmiş olsun erva
kabızlık ıcın sana duphalac vereceklerdı erva rezene ve anason karışımı çay içersen karın ağrını bır nebze geçirebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…