2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

selam canlarım,alara kakasını bi defa fitille,bi defada kulak cöpüyle yaptı..bi kac defada kendisi yaptı ama durum hala belirsiz...aysimsa da korkusuna kakasını yapmaya başladı:))buarada size kendimle ilgili bi soru sorcam bilmiyorum sizdede varmı?biliyosunuz dogumdan sonra kabızlık ve basur problemi yaşadım..dogumdan sonra bende karın agrısı cıktı,tuvalet ihtiyacım oldugu anda karnıma ve kasıklarıma bıcak gibi bi agrı saplanıyo..nefesimkesiliyo bazen..kendimi üşütmemeye calışıyorum,kalın coralarla yatıyorum,gecer diye bekliyorum gecmiyo malesef..tuvalet ihtiyacımı bekletmiyorum buarada...sizce napmalıyım,kadın dogumcuya gitsemmi acaba:KK43:(

erva anlattıın problemn tıpkısı ben de de vardı öyle bi süre sonra falan geçmiyo bi ara sürekli oluyo bi ara ara veriyo falan korkuyodum ne oluyo diye ama ben sezaryen olurken doktorum eski sezaryenimden kalan çok fazla yapışıklığım olduğunu söledi ben ona bağlıyorum çünkü o da sancı yaparmış benimkileri doğumda açmış bakalım tekrar olmadı henüz..

Herkese merhaba
Topik hareketlenmiş :)

Erva cnm bir doktora görün derim, normal değil sanki yaşadıkların. Rabbim acil sifa versin insallah

Muhhanim minik kuzuna maşallah :) ben de sadece anne sutu veriyorum, su hiç vermedim kızıma. Mama da doktorumuz gerek yok diyor simdilik. Bakalım önümüzdeki aylar ne gösterecek. Ben bol su iciyorum bir de aktardan aldığım rezene, isirgan, ıhlamur, tane kimyon ve anasonu karıştırıp demliyip iciyorum. İse yarıyor bİr de sutlac sütümü arttırmıştı benim.

Artık 4 aylık olduk, cok sukur bugünümüze
Tüm dileyenlerin basına insallah
Öptük kuzularınızı ve sizi...

merhaba arkadaşlar sizler ve bebişleriniz iyidir inşallah.
benim kızım 2. ayı doldurmak üzere, ilk 20 gün hiç kilo almadı 3500 gr. doğmuştu ama 20. gününde 3000 gr. dı dr. a götürdük ve mama takviye etmemizi söyledi, mamadan sonra kilo almaya başladı bu seferde aşırı derecede kusmaya başladı mamasını değiştirdik ama gene kustu hep kustu, hergün 3-4 defa üst değiştirdim, defalarcada önlük,,, dün ve bu gün kusmalar azaldı çünkü ana kucağından fazla kucağımıza almadık, ıkınıp ıkınıp kusuyordu yavrucum... yarın dr, gidcez bakalım ne diyecek..hepinize sevgiler...

bi giren,gören olursa diye yazıyorum canlarım..öncelikle nasılsınız..biz sıkıntılıyız biraz..benim minik alara m kabız oldu,karnı şiş,ve gazı var...yapmak için o kadar ugraşıyo ki kızarıp bozarıyo,yardım etmem için aglıyo,,kac gündr dayanamdım aglamalarına..fitil koydu ababmız geri cıkıyo poposundan koymasını bilemedi,ben zaten koyamam hiç cesaret yok..mamasına zeytinyagı koyuyorum bi cay kaşıgı,babamız şurup başladı,gaz damlasını degiştirdik..ne bileyim yaa..mama içen bebeklerde oluyomuş ama,,bu durumu nasıl cözcez bilemedim..şuruptan sonra 3gündür 2 defa azcık kaka yaptı buRADA...EGER SİZİNDE BAŞINIZA GELDİYSE BİLDİGİNİZ Bİ YOL VARSA YAZIN LÜTFEN..YAVRUMUN ACI CEKMESİNE DAYANAMIYORUM KAC GÜNDÜR...SEVGİLER..

canım geçici bir çözüm ama işe yarar bebeğinin poposuna azıcık fitil gibi sabun koyarsan hemen yapar kakasını. gerçekten işe yarar ama işte daimi bir çözüm değil. emen bebeklerde anne sütü çok yağlı olunca oluyormuş ama mama alanlarda neden bilmiyorum.

selam canlarım,alara kakasını bi defa fitille,bi defada kulak cöpüyle yaptı..bi kac defada kendisi yaptı ama durum hala belirsiz...aysimsa da korkusuna kakasını yapmaya başladı:))buarada size kendimle ilgili bi soru sorcam bilmiyorum sizdede varmı?biliyosunuz dogumdan sonra kabızlık ve basur problemi yaşadım..dogumdan sonra bende karın agrısı cıktı,tuvalet ihtiyacım oldugu anda karnıma ve kasıklarıma bıcak gibi bi agrı saplanıyo..nefesimkesiliyo bazen..kendimi üşütmemeye calışıyorum,kalın coralarla yatıyorum,gecer diye bekliyorum gecmiyo malesef..tuvalet ihtiyacımı bekletmiyorum buarada...sizce napmalıyım,kadın dogumcuya gitsemmi acaba:KK43:(

canım bende aynı sorunu yaşadım tuvalete gidince özellikle çok ağrım oluyordu ben normal doğum yaptım dedim herhalde içerde bir şey unuttularki bu ağrıyı yaşıyorum. sonra kadın doğuma gittim normal dedi rahim henüz normal boyutuna ulaşmadı lohusalık dönemi bitene kadar olur dedi rahim hamilelikte büyüdüğü için tekrar eski halini alana kadar oluyormuş benim çok uzun sürmedi geçti. tabii yinede bir dr git ne olur ne olmaz.

kızlar ya dışardan yediğim yemekten mikrop kaptım 3 gü süt vermedim kuzuma sağıp döktüm ama normal sağdığım sıklıkta sağmadım ondan mı ilaçlardan mı bilmiyorum sütüm 600 cc lerden 250 cc düştü kahroluyorum üzütüden yemez olsaydım ne yapsam acaba :KK43:

kızlar ya dışardan yediğim yemekten mikrop kaptım 3 gü süt vermedim kuzuma sağıp döktüm ama normal sağdığım sıklıkta sağmadım ondan mı ilaçlardan mı bilmiyorum sütüm 600 cc lerden 250 cc düştü kahroluyorum üzütüden yemez olsaydım ne yapsam acaba :KK43:

canım humananın still-tea adında bir çayı var doğal içinde katkı yok eczanede satılıyor çok güzel süt artırıyor. günde 4 fincan içilebiliyor ben birgün 4 fincan içtim sütüm o kadar arttı ki akıp üzerimi ıslatıyordu. 2 gün içtim sonra bıraktım şimdi de sütümün az olduğunu hissettiğim günlerde hemen 2 bardak içiyorum işe yarıyor. ayrıca nohut haşla biraz kimyon serp ye sonra hoşaf yap iç birde günde 3 lt su iç, bulgur ve kuru soğan güzel süt yapıyor bunlar işe yarıyor dene.

sağol canım benim humana içtim ilk zamanlar ama bende pek işe yaramıyo galiba sölediklerinden nohutu bilmiyodum sağol deneyeyim :KK16:

Cnm Sut zaman zaman azalabiliyor, kafana takmayip aynı düzende sag. İllaki artacaktır

selam canlarım,maşallah görmeyeli herkes bişeyler yazmış,ne güzel:))bize gelince biraz düzeldik,şükür..sindirim düzenleyici şurup veriyoruz..alara yapamadımı agzından zeytinyagı veriyorum işe yarıyor:)büyümeye calışıyoruz,49 günlük olduk..benimde sütüm az oluyo bzen,hele sol memede süt cok az gibi azcık emdilermi orda süt bitiyo sanki,sag taraf iyi gibi şükür,bende stell teaiçiyorum,cok su içiyorum..benim kızlar mamada yiyo dogal olarak,,ama su içmiyolar,su verdimmi tükürüyolar yada ögürüyolar..şimdilik böyleyiz..ben şükü 2 gündür biraz daha iyiyim,inş.tekrarlamaz..cevaplarınız için sagolun..öptük yavrularınızı:))

Bizim doktorumuz su falan vermemizi önermedi. Çok sıcak dedim sütünden yeterince su alacak merak etme dedi. Bu nedenle hiç su vermedik. 2. ayımızın içindeyiz, çok şükür.. Her gün yeni birşeyler öğrendiğini görmek çok mutlu ediyor insanı. İlk günlerde zorlandım ben. 35 yaşındayım ve daha bugüne kadar hiç evde kalmadım. Sürekli çalıştığım için evde olmak işe yaramadığım hissi uyandırdı bende. Ağladım olur olmaz her şeye 30 gün kadar. Alıştım artık evde olmaya sanırım. Daha iyiyim. Sizlerde de benzer şeyler oldu mu?

Bizim doktorumuz su falan vermemizi önermedi. Çok sıcak dedim sütünden yeterince su alacak merak etme dedi. Bu nedenle hiç su vermedik. 2. ayımızın içindeyiz, çok şükür.. Her gün yeni birşeyler öğrendiğini görmek çok mutlu ediyor insanı. İlk günlerde zorlandım ben. 35 yaşındayım ve daha bugüne kadar hiç evde kalmadım. Sürekli çalıştığım için evde olmak işe yaramadığım hissi uyandırdı bende. Ağladım olur olmaz her şeye 30 gün kadar. Alıştım artık evde olmaya sanırım. Daha iyiyim. Sizlerde de benzer şeyler oldu mu?

Selam cnm seninle yaslarimizda ayni bende tipstip ayni hisleri yasadim biraz daha iyiyim bugunlerde lohusalik sendromu sanirim birazda ilk gunler hele herseye aglyordum sinirlerim ackaydi emiyor emmiyr derdi sutum geldi gelmedi ayyy ne gunlerd simdi sukur biririmize alismaya basladik benogreniyor bebek bakmayi....bugune kadar hep kendim icin yasamisim ne giycem nereye gitcem ne yicem ve calisma hayatim vardi simdi sadece guzel var sadece o var oyle olunca alismak icin zaman gerekiyordu...sukur atlattik o gunleri...

Selam kizlar,

Topik biraz hareketlenmis ne guzel,herkesin iyi olmasina sevindim benim kiziminda 2 gundur kaka sorunu var boyle gaz cikartirken birazci kaka goruyorum onun disinda kaka yok korkuyorum kabizmi oldu acaba diye?fitil yada baska birsey su anda yapmak istemiyorum dogal ne yapabilirim kizlar?hergun 2-3 kez tuvaletini yapan cocuga ne oldu anlamadim?!canim sikiliyor vallahaa...

ne güzel olmuş bi sürü mesaj gelmiş..

cemilyd cnm hepimizi tüp bebekle kavuştuk yavrularımıza çok şükür.. inşallah darısı sana ve tüm bu yolda çabalayanlara.. nerde yaptıracaksın tedavini?

ne güzel olmuş bi sürü mesaj gelmiş..

cemilyd cnm hepimizi tüp bebekle kavuştuk yavrularımıza çok şükür.. inşallah darısı sana ve tüm bu yolda çabalayanlara.. nerde yaptıracaksın tedavini?

İlk iki denememi İstanbulda Bahçeci tüp bebek merkezinde yaptırdım.İlki tuttu ama altı haftalıkken kanamam oldu ve sonuç düşük.İkinci denemem tutmadı.Üçüncüyü zeytinburnu semiha şakir kadın ve doğum hastanesinde yaptıracağım.7 aydır rapor almak için uğraşıyorum.Bu hastanede yaptıran var mı?

Gunnes cnm evde olmak zor ama alışıyorsun bı sekilde senin de dediğin gibi. Bu tamamen lohusalik psikolojisi...

Cemileyd insalah meleğine kavuşursun bu tedavinde. Ben izmirde tedavi gördüm cnm

Dew cnm kaka durumu zamanla seyreklesiyor 10 güne kadar yapmaması normalmiş. Bence simdilik müdahale etme. Dediğin gibi canını sıkıyor bu durum insanın ama yaPacak birsey de yok maalesef

Öptük hepinizi ve kuzularınızı

bu gün topiğimiz baya hareketli maşallah bakıyorumda herkes iyi çok şükür bu kaka sorununu hepimiz yaşadık sanırım ama endişelenmeyin geçiyor zamanla mesela bizim 1.5 ay sürdü ilk zamanlar 7 günde filan yapıyordu sonra 5 sonra 3 derken şimdi gün aşırı yapıyor ama 2 kere falan sadece anne sütü alan bebekler kabız olmaz demişti dr ama her gün zeytinyağı veriyordum ben çay kaşığının ucuyla.
şimdi bizim yeni bir sorunumuz var yaklaşık 10 gündür zeynep uyanıkken emmek istemiyor memeye geldiğinde ağlıyor kendini geriye itiyor ancak uyurken yada uyanmak üzereyken zor bi durum inşallah emmeyi bırakmaz.
bu gün kontrolü vardı zeynebin 5.600 olmuş kilosu geçen aylardan daha az almış bu ay snırım emme problemi yüzünden inşallah fazla uzun sürmezde eskisi gibi emmeye devam eder. neyse kızlar şimdilik bizden bu kadar hepinizi öpüyorum kendinize ve bebişlerinize iyi bakın hoşçakalın iyi geceler..

3melekannesi canım çok geçmiş olsun.. ne yemiştinde oldu? neyseki geçmiş yavrum emmeye devam edre inşallah annesi merak etme sen..

dewcim kaka problemi biliosun ki bizde de var.. artık kafama takmamaya çalışıyorum eğer yavrum çok sıkıntı yapmazsa.. ama arkadaşlar poposunda çatlak var mı diye doktorunuza danışın bu kaka yapma problemi yaşayanlar. bizde varmış mesala.. dikkat edin bence o duruma..

cemilelyd cnm bende kadıköy şifada yaptırdım. sanki bu grupta orda yaptıran yoktu ama inşallah bu tedavinle kavuşursun meleğine..

aymutucum bırakmaz inşallah yavrun.. zaman zaman bırakmayı deniyorlarmış ama ısrarcı olmak gerekiyormuş..

muhhanimcim walla seni çok merak ediyodumpek giremiyorsun sanırım. kuzun ne kadar oldu? süt için bende duyduğumu yaptım bi ara sonra sıkıldım artık onu dene bunu dene. psikolojiyile de alakası çok ama tabi fizyolojik bir durumda süt olayı. herk bünyenin üretim kapasitesi farklı oluyor. benim denediklerim ve duyduklarım: humana still tea, pekmez, kuru inciri kaynat ye & iç, malt içeceği, soda, kuru dut.. şimdilik aklıma gelenler bunlar canım.. dün bi yerde okudum kuru dutu kaynatıp içmiş yemiş çok faydası olmuş.. bi de bira mayası tableti çok öneriliyor. bulgur pilavı ve kuru soğanda çok işe yarıyormuş ama işt gaz yapan yiyecekler. bulgur pilavın üstüne kimyon serpip yiyebilirmişiz ben bugün yapıcam..

Son düzenleme:
X