2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

günaydın güzel anneler
bol tekmeli ve güzel haberli bir hafta olsun bizim için

dün alışverişimizi bitirdik hiç eksiğimiz kalmadı halı ve perde dışında
odamız gelsin onlarıda tamamlıcaz inş.

Arkadaslar gunaydınnnn,guzel, mutlu,huzurlu haftalar olsun hepimize....
Gunnes, cnm odanız hayırlı ugurlu olsun,park yatagında cok guzel.Allah hayırlısıyla buyutmek nasip etsin yavrunu.Ben de park yatak dusunenlerdenim.hatta mumkunse ben 6 ay kadar odamda beraber yatmayı planladıgım icin 6 ay boyunca park yatak kullanmayı dusunuyorum. Doktor evden cıkma yasağı getirdigi icin de inşallah dogumdan sonraki 2-3 ay içinde bebek odası takımını alırız diye aklımdan geciyor.
Dew77, cnm hic sorma...ben de onu diyorum,meger hamilelik vs ne kadar zormus da benım haberim yokmus,yok efendim gebelik sekeri,preeklampsi, protein artısı,tansiyon yukselmesi, amnio sıvısının azalması vs.Yani o kadar Türk filmi izledigimden midir nedir?benım bildigim bir mide bulantısı olurdu,sonra da karın şişer ve doguma giderdi insanlar:) Allah hayırlısıyla kucagımızı alıp buyutmek nasip etsin insallah hepimize...
Juu'cum, ben hazırlıklarea hic baslayamadım.27. haftayı bugun bitiriyoruz.doktor 1 ay daha evde dinlen,sonra kendini yormayacak sekilde 1-2 saatligine cıkamana izin veririm demisti.haziran ortalarını bekliyorum el mahkum.Ama etraftan kucuk kucuk hediyeler gelmeye basladı bile, onları cekmeceye koydum.miniminnacık cok cici kıyafetler,insan bakınca ruyalara dalıyor birden:)
Pınar1202, cnm umarım eşin biran once gelir,sana kavusuruz.Bu arada ben de erkencilerdenim tıpkı sen ve 3Melekannesi gibi:) Normalde uykuya bayılan ben ,hamileligimin ilk gununden beri sabah 6:30,,7 gibi uyanıyorum.ama aksamları da 9:30 gibi uykum geliyor.Hatta ilk aylarda mide bulantısından kurtulmak icin kendimi uykuya vermeye calısıyordum.erken uyuyordıum bu sefer de gece 3 gibi kalkıp sabahı sabah ediyordum.Yani hamilelikte uykuya doyarım diyordum ama bende olmadı doyma olayı:) ayrıca ornegin mide bulantısı daha cok sabahları olur derler, bende aksamları cok yogun oluyordu.Sanırım kişiden kişiye degişiyor belirtiler.
Bilgemmm'cim,bence hazırlıklar icin erken olmaz 32. haftalar.Cunku zaten o zamanlardan sonra daha da agırlasırız diye dusunuyorum.yani herlkes oyle diyor.ben doktor evden cıkma dememis olsaydı 28. haftama giriyoruz, bu haftalarda baslardım diye dusunuyorum.Cunku bizim dogum 37. haftalarda olacak insallah.Bu arada umarım kontrolun guzel gecer,yigenimizi op yerimize...
Nec86, hayırlısı cnm cogu bitti,cok azı kaldı insallah.sağlıkla yavruna kavusman icin dualrım seninle...
Ermer'cim, senin yazdılarını okudukca inan kendim gezmis kadar mutlu oldum. Kendini cok yormayaya gayret et arkadasım. Cunku yavrularımız dogduktan sonra epey yorulacagız gibi gorunuyor ama biliyor musun hic gozum korkmuyor,aksine heyecan duyuyorum:)
Lotus83,cnm gule gule kullan arkadasım. Darısı başımıza hazırlıkları bitirmenin.Bebişlerimizi hayorlıısyla buyutmek nasip olur insallah...
ARKADASLAR; bu arada birsey sormak istiyorum. Kıyafet olarak yenidogan kıyafeti ne kadar almayı dusunuyorsunuz. Bircok kimse 15-20 gunden sonra yenidogan kıyafeti bebeklere kucuk geliyor fazla almayın diyor.Siz kıyafetleri alırken neye gore alıyorsunuz? Ben haziran ortalarında alısverise cıkacagım icin biraz gec kalmıs olmamı, simdiden planlayarak,liste yaparak telafi etmek istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada banyo kuveti vs aldınız mı? bazıları gerekli diyor,bazıları 2 aydan sonra nasıl kullanacaksın diyor kafası karısıyor insanın. Bana hazrılılarım konusunda yardıcmcı olursanız sevinirim. hangi urunden,kac aylık olanından,kac adet alacagım vs? Hastane cıkısı ve yenidogan zıbını aynı seyler mi.?bebisinizi hastenden ana kucagı ile mi cıkarmayı dusunuyorsunuz vs vsss.hazırlıklarla ilgili aklınıza gelebilecek herseyi yazın lutfen.

Günydın hanımlar bol tekmeli bi hafta diliyorum hepinize.....

mşlh. hepimize hazırlıklar hızlanmış, inşlh aldıklarımız içinde sağlıkla, huzurla büyütürüz Erken dönemde hazırlıkları bitirmek daha mantıklı sonlarda o hareketlilik kayboluyor. bende dün çıktım fakat fazla dolaşamadım bile belimin ağrısından, akşam da ayaklarımın sızısı ve bel ağrısı beni mahvetti, aradığımı bulamadan döndüm eve..

canım ben 2 li takım hastane çıkışı ve diyer aldıklarım 0-3 ay arası olanlar (sayısını hatırlamıyorum) çıt çıt bady, tulum ve ikili takımlar.tabi bikaç tanede 3-6 ay olanlardan aldım iri bi bebek olursa diye. küvet, kova, maşrapa bunları aldım küvet bebekler göre yapılmış 1 yaşına kadar kullanılır. ana kucağı alınacak zaten ha.çıkışındada onu kullanırız.

Güzel güzel haberler aldığımız, bebeklerimize birer gün daha yaklaştığımız, mutlu sağlıklı bir hafta olması dileğiyle...

günaydınnnnnnn
güle güle sağlıkla kullansın yavrun cicişlerini:)

amin canım inş. hepimiz sağlıklı mutlu günlerde kullanalım bebişlerimizin cicilerini.

canım benkıyafet olarak 2hastane çıkışı bir zıbın takımı 6 tane tulumlu pijama takımı 3-4 normal pijama takımı 3 tulum ve 14-15 adet uzun-kısa kollu-askılı çıtçıtlı badi aldım daha fazlada almayı düşünmüyorum
baktığımda gözüme çok az görünüyor ama bebekler hem çabuk büyüyor hemde çevreden çok fazla hediye geleceğini hesap ediyorum

canımm iyi dileklerin için çok teşekkürler.. Rabbim hepimizin yavrularını sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip eder inşallah..
biz 2 takım hastane çıkışı aldık. 0-3 ay için pijama takımları, tulumlar aldık bikaç parça. 10dan fazla kolsuz, kısa kollu ve bikaç tane de uzun kollu çıtçıtlı bodimiz var. onun dışında battaniyeler var 5-6 tane. 3-6 ay içinde bikaç alışveriş yaptık yine pijama takımları, tulum ve çıtçıtlı bodylerden.çorap, ağız silme mendili, 3 tane sonbahar ve kış aylarına giyeceğimiz montlardan var. hastane çıkışı ile zıbın takımı aynı şey değil canım, zıbın hastane çıkışının içinde yer alan bir parça. hastaneden çıkışta ana kucağı kullanmayı düşünüyoruz inşallah. bi de banyo için küvet gerekli canım, bi arkadaşımızda demiş 1-2 yaşına kadar çok rahat kullanılıyor. onun dışında aklıma bişi gelmedi şu an. he bi de yelekler, hırkalar, patikler örüldü :) bi kaç tane de küçüçük ayakkkabılarımız var Allahım kullanmayı nasip etsin sağlıkla inşallah.

kızlar unutmadan alışveriş yapmak isteyenler, e-bebek mağazaları primanın ilk hediyem paketini veriyor
içindede 4 bebek bezi, ve mama kabı var bikaç ufak tefek hediyeler ve indirim çekleri çıkıyor...
neyse mama kabımızıda almış olduk

selam kızlar bana alışverişini yapmış olanlar bana yardımcı olurmusunuz kaçar tane aldınız kıyafetlerden zıbın tulum vs hastane çıkışı bitanemi aldınız . ben bitane aldım 20 lik olanlardan yeterli olurmu bilemedim

pınar ve kyra cevabınız ıcın tesekkurler..forumları okuyunca epey endıselenmıstım dogrusu kasılma falan dıye bahsedılınce...daha gıdemedık kontrolumuze ıns carsamba gunu gorucem o zaman dahada rahatlıcak ıcım..bı kac gundur gırıp bakamdıkm ıns yazılanları okuycam herkese saglıklı gunler...

Ben iki tane hastane çıkışı aldım. Biri 7 biri 10 parçadan oluşuyor. Tek altlardan aldım 4 tane patikli 10 kadar çeşitli çorap aldım iki tane eldiven ince tek bir battaniye 6 tane alt üst takım vs. Bakım ürünlerinin hepsini buradaki arkadaşların tavsiyesi ile Sebamed aldım. 3 takım nevresim aldım. Biberonlarını ve emziğini aventin yenidoğan başlama setinden aldım. 0 0 olanlardan fazla almamaya çalışıyorum. Bizim oğlumuz biraz iri bir bebek olacağa benziyormuş. Bu nedenle genelde 0 3 ay alıyorum aldıklarımı. Yine gördükçe bir iki alıyorum..

Çok ilginç bir kaç ürün buldum. Bir tanesi bebek bezlerini kokmadan evde çöp olarak toplayan bir kova bir tanesi de bebeğin başına denk gelen kısmı yumuşak plastikten olan maşrapa. Bezler için olanın kullanışlı olduğunu söyledi bir arkadaşım. Sipariş verdim bakalım deneyince görücem.

Angelcare Kirli Bebek Bezi Atık Sistemi - Anne / Bebek / Çocuk - Hepsiburada.com

Son düzenleme:
herkeslere merhabalar,
ilşk önce sizlere sormuş oldugum kasılmaları doktoruma da sordum , benim tariflediklerimin kasılma olmadını olsa da muhim olmadını söyledi. doğum başlangıcı 1- suyun gelmesiyle olurmuş ( ki burada da tuvaletten kalkarken biranda tekrar idrar boşalması yasayabilirsin hemen panik yapma kalk evin icinde dolaş eger hala ıslanma devam ediyorsa o zaman su geliyordur yoksa sen idrar kaçırıyosundur ki bu haftadan sonra artık cok normal dedi ) 2- ise sancıların başlamasıymış ki oda şu şekilde olur dedi: adet sancısı gibi olur ama kasıklarda sancı başlayıp 5 dakka sürüp 2 saat olmuyorsa bu dogum sancısı diildir dedi. doğum sancısı çok düzenli sürelerde gittikçe azalan aralıklarla olur dedi.
benim de kafamdan bu sorular kalktı :)

gelelim hazırlıklarımıza, aslında hazırlıklar tamamlandı sayılır benim takım olarak 2 tane yeni doğan setim ( kutularda satılan 20li hastane çıkışlarından değil 7li-8li H&M 'den aldım ) 2 tane de 0-3 ay takımım var set olarak, onun dışında yine 0-3 ay uzun kollu ince zıbınlar, ayaklı altlar eldşvenler, sapkalar, tulumlar var
onun haricinde bir sürü body, penye battaniyeler, orgu battaniyeler, kundak, ağız bezleri, arabası, odası halısı perdesi herseyi hazır.
eksiklerim ise:
anakucagı ev tipi ( fisher price yagmur ormanı dusunuyorum ne dersiniz )
küvet
kendime sabahlık
kulaktan ates olcer
nem yapma makinesi, strelizator, telsiz ( arkadasımdan alıcam sanırım ) pompa ( bi arkadasım en iyisinin eczanelerde satılan el pompası oldunu söyledi )
emzirme atletleri ve sutyenleri ( sadece 1 tanecik sutyenim var )
bebek için tırnak makası
şimdilik aklıma gelenler bunlar.
allahımıza binlerce şükürki bugunleri görebildik, heyecanla test sonuclarını beklediğimiz günler şimdi rüya gibi, tedavimi bilen arkadaşlar diyorki ayyy neler cektin karnın mosmor olmustu , kevgire dönmüştü ne acılar cektin yaaaa. inanın bana birini bile hatırlamıyorum. hepsi uctu gitti....

Oooo maşallah topiginizin ilk bebekleri geldi maşallah Rabbim hepimize saglikla kucağımıza almayı nasip etsin vakitli sağlıklı huzurlu hır sekilde alalım evlatlarımızı kucağımıza
Baktım sayfanız geriye gidiyor yazayım dedim size nerdesiniz guzel anneler Tabiki sizler benden hafta olarak ileride olduğunuz icin alışveriş maratonu başladı ben biliriyorum cok erken ama o da si bebek arabası dişin da herseyini cok fazla bir sekilde aldım dolaba sakladım çünkü annem ve eşim beni fırçaladi buna Dr um da dahil cok erken almışız diye napim ama tutamadım kendimi hoşuma giden herseyi aldım şimdi sadece ozel hastane çıkışı yaptırıcm bir tek o eksik kaldı kızımı bitirdim şimdi kendim icin elbiseler diktiriyorum hastanede giymek ve eve gelenleri süslü karşılamak icin Esime göre ben çıldırmışim napim ama hepimiz genelde hastaneye fotoğrafçı getirecek bebelerimiz bizi büyüdüklerin de guzel görsünler dimi Biliyorum cok abartıyorum ama o kadar özlemle beekledik ki biz bu günleri ben herseye cok özenerek hazırlamak istiyorum bizim kuzularımız aslında cok şanslı onlar cok istenilen cok beklenilen ve cooook özlenilen ozel bebekler Rabbim saglikla huzurla kucağımıza aldığımız günleri göstersin insallh

Maşallah sizler cok yaklaştınız bebeklerinizi kucağınıza alacağınız günlere Rabbim saglikla kurtarsın hersey gönlünüzce olsun girdiğimiz 3 aylar hepinize hayrli mübarek olsun

canımm güzel günlerde giysin yavruların inşallah.. evet biraz erken bencede ama olsun.. dediğin gibi insan görünce dayanamıyor ben o yüzden hiç gezmedim o haftalarda dayanamam alırım diye.. mübarek aylara girdik dediğin gibi.. hepimiz için hayırlı olur inşallah. yavrularımızı da bu günlerde kucağımıza alıcaz inşallah, ne güzell..

herkese slm kızlar geçmişi okudum çok şükür herkez iyi bizde zaman doldurmaya çalışıyoruz babamızın gelmesii bekliyoruz kızımda iyi şükürler olsun poposunu tam göğsümün altına dayadı ittirip duruyo ben yerim onun poposunu bi doğsun sağlıkla ısırcam :))

:))))))))))) yesinler onun totosunu...

ya arkadaşlar bu porter niye haber vermedi acaba...çok muhabbetimiz olmadıysa da hergün aklımda valla...

merhaba arkadaşlar
artık herkes alışverişe başladı. yavaş yavaş bişeyler alınmaya başlanmış.
hepsi güle güle kullansınlar herşeylerini.

bizim dün kadın doğum hastanesinde kontrolümüz vardı.
sorucaklarımı hepsini sordum.
kızım ters duruyormuş bu haftalarda normal dedi. kasılma tarzı hissettiklerim kızım duruşundanmış.
29+2 de 1290 gr olmuş kızım
herşey gayet yolunda dedi. erken doğum riskide yok dedi çok şükür.
bir sonraki 2 hafta sonra özelde bakalım kızım kan değerlerinde artış olucakmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…