2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

canım ben çikolata da yedim ama hala tık yok benim bebiş de.bide sen dene istersen.eğer akşama kadar hareket etmezse hastaneye gitcem.yoksa sabah olmaz bana :( bide ben sabah kasık ağrısıyla uyandım ama sabah çok önemsememiştim.

cnm yaa hiç korkma , ben de 2 gün hiç hareket hissetmeyince sağlık ocağına gitmiştim.Korktum ama hemşire kalp atışlarını dinleri ve dedi ki" annem boşuna kuruntu yapıyo hiçbişiciğim yok " dedi:) çok mutlu oldum...olabiliyo yani , üzme kendini

cnm direkt fırında pişiriyorsan pullarını kesin temizliyorlardır.
Bizde akşam fırında levrek yaptık, ama tuzda yaptığımız için pullarını temizletmedim, sadece içini temizlettim.
bu arada aklınızda olsun, balık yiyemeyenler için tuzda balık çok hafif oluyo , bi de ekmek arası yapıyorum arasına roka soğan koydummu hiç koku kalmıyo...yoksa malesef hiç yiyemezdim :(

tuzda nasıl yapıyosun canım merak ettim?

canım sizi anlıyorum ama hemen panik olmayın hareket ediyodur ama sizin hissedeceğiniz kadar sert değildir belki.24. haftadan sonra daha çok dikkat edilmesi gerekiyormuş bebek hareketlerine..

inşallah dediğin gibi benm hissedeceğim kadar sert değildir harekeleri,bi sorun yoktur.eskiden çok rahat bi insandım hamilelik benik evhamlı yaptı herşeyde acaba kötü bişey mi oluyor diye panikliyorum.

canım normal galiba çünkü benim kızımda bazen çok tembel oluyor 24 saat dinliorum çok az hissediyorum karaları bağlıyorum 1 -2 gün sonra kıpır kıpır oluyor :) sıkma canını belki onlar yine kıpır kıpır oluyor ama biz duymuyoruzdur..

çok saol canım içimi rahatlattın herhalde bir gün çok hareket edip ikinci gün yoruluyolar sanırımm :9::9:

tuzda nasıl yapıyosun canım merak ettim?

balığın sadece içini temizletip dışındaki pullarını bıraktırıyorsun.
1 büyük levrek için 1 küçük paket tuza 2-3 yumurtaakı kırıp karıştırıyorsun.
yağlı kağıdı tepsiye serip, üzerine bir miktar tuzlu harçtan koyuyosun, onun üzerine de balığı koyup, üzerine yine tuzlu harç koyuyosun..( Balığı tuza gömüyorsun yani anlayacağın :)
fırında yarım saat 40 dk kadar pişiriyosun...üzerindeki tuzlu harç resmen çimento gibi kurumuş oluyo, onu bıçakla vura vura kırıp içinden balığı çıkarıyorsun.
derisi zaten tuza yapışıyo , yapışmasada derisini yemiyosun içi lokum gibi pişmiş oluyo...tuz da pulları ayıklanmamış olduğu için içine girmiyo...

nasılsınız kızlar.....
ben pek iyi değilim :(((

oğluşumu hissedemiyorum ve artık iyice tedirgin olmaya başladım açıkçası...dr.a her gidişimizde maşallah bir problem yok ama neden kendini fark ettirmiyor bu paşa???

gerçi dün bir tuhaftı karnımın içi...ama adlandıramadım,sizlerden duyduğum kadarıyla seğirme,kelebek kanat çırpması,rüzgar dalgalanması,balık kımıldaması gibi hiçbir şey değildi diyorum ya neydi anlatamıyorum...

nasıl olabilir,hissedenler yeniden yazabilir mi,yoksa ben bu durumu gerçekten çok kafaya takıp bebeğime zarar verecek kadar stres yapacağım :(((

Son düzenleme:
yağlı kağıdı tepsiye serip, üzerine bir miktar tuzlu harçtan koyuyosun, onun üzerine de balığı koyup, üzerine yine tuzlu harç koyuyosun..( Balığı tuza gömüyorsun yani anlayacağın :)
fırında yarım saat 40 dk kadar pişiriyosun...üzerindeki tuzlu harç resmen çimento gibi kurumuş oluyo, onu bıçakla vura vura kırıp içinden balığı çıkarıyorsun.
derisi zaten tuza yapışıyo , yapışmasada derisini yemiyosun içi lokum gibi pişmiş oluyo...tuz da pulları ayıklanmamış olduğu için içine girmiyo...

deneyim ben de lezzetli olacağa benziyor. tuzlu olmuyor de mi? bu hafta balık yemedim hiççç. zaten çok sevmiyorum. yağda ancak. yağda da yapmıyorum zararlı diye. ara sıra hamsi belki.

çok saol canım içimi rahatlattın herhalde bir gün çok hareket edip ikinci gün yoruluyolar sanırımm :9::9:
sen üzülme annesi onlar belkide fiskos yapıyolar kardeş kardeş :))
gittigidiyordan alabilirsin canım...99 lira yalnız;) puma ya o bakımdan herhal:)
walla fiyatıda süpermiş :52::52::52: küçücük şeyler ne çok para istiyolar :))

canım lüfer yapabilirsin fırında..
balığı tepsiye yerleştir etrafına soğan patates havuç isteğe göre koyabilirsin üzerinede zeytinyağı gezdir üstünüde folyoyla kapat pişirme süresini kendin ayarlayabilirsin ara ara bakarsın yumuşadığı zaman hazır :)afiyet bal şeker olsun bebişine yarasın eşim genelde böyle yapar :) bizim evde balık eşimden sorulur :) internettende bakabilirsin ama tarif için..

ben de büyük balıkların hemen hemen hepsini bu tarif gibi yapıyorum...
ama gel gör ki hafta da 2 kez yiyor muyum cıx hayırrrr

canım bu kullandığın tuz normal yemeklerde kullandığımız 1 paket tuz dimi kalın tuz falan diil..

nasılsınız kızlar.....

oğluşumu hissedemiyorum ve artık iyice tedirgin olmaya başladım açıkçası...dr.a her gidişimizde maşallah bir problem yok ama neden kendini fark ettirmiyor bu paşa???

gerçi dün bir tuhaftı karnımın içi...ama adlandıramadım,sizlerden duyduğu kadarıyla seğirme,kelebek kanat çırpması,rüzgar dalgalanması,balık kımıldaması gibi hiçbir şey değildi diyorum ya neydi anlatamıyorum...

nasıl olabilir,hissedenler yeniden yazabilir mi,yoksa ben bu durumu gerçekten çok kafaya takıp bebeğime zarar verecek kadar stres yapacağım :(((

canım kaç haftalıksın sen ? ben 22. haftadayım damar atımı gibi pıt pıt vuruyor,o tarafta bir ağırlık hissediyorum.

nasılsınız kızlar.....

gerçi dün bir tuhaftı karnımın içi...ama adlandıramadım,sizlerden duyduğu kadarıyla seğirme,kelebek kanat çırpması,rüzgar dalgalanması,balık kımıldaması gibi hiçbir şey değildi diyorum ya neydi anlatamıyorum...

merhaba canım doktorun sağlığı iyi diyorsa kafana hiç takma bence..geç hissedenler oluyor erken hissedenler oluyor herkeste farklı işte hareket ediyordur belkide anlayamıyorsundur .hamilelik = kaygı endişe evham demek gerçekten ama sen yinede üzme bebişinide kendinide :34:

nasılsınız kızlar.....

gerçi dün bir tuhaftı karnımın içi...ama adlandıramadım,sizlerden duyduğum kadarıyla seğirme,kelebek kanat çırpması,rüzgar dalgalanması,balık kımıldaması gibi hiçbir şey değildi diyorum ya neydi anlatamıyorum...

canım bu kadar stres yapma dr'una sor hissetmiyorum de bazılarımız göbekteki yağlarımızdan dolayı geç hissedebilirmişiz eğer biraz kilon varsa ondan olabilir çokta stres yaparsan bi arkadaşımız sağlık ocağında kalp atışlarına baktırmış sende sağlık ocağına gidebilirsin..üzülme canım..

benim de balıkla aram hiç yok ama mecburen yiyorum.bide bunu yaptırıp deneyimbelki bunu severim ve balıkla barışırım :) yalnız bişey sorcam balığın üzerine tuzlu harcı koyduktan sonra yağlı kağıtla kapatıyor muyuz? yoksa sadece tepsiye balığın altına mı seriyoruz?

Back
X