2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

benim de dün ve bugün alt tarafta kasılma karıncalanma gibi bir şey oldu,hıh geliyor dedim ama gelmedi:))

bu arada az önce arkadaşla konuştum,ben de suni sancı ile doğum yaptım dedi.1 saat vermişler suni sancı sonra hopp doğmuş,çokta kolaydı dedi.
dedim benim şimdi neredeyse hiç sancım yok biraz olsa açılması kolay olur dedim
onun da öncesinde hiç sancsı olmamış,38.haftalarda suyu gelmiş ama sancı yok suni sancı ile 1 saatte doğurmuş:))
ayy içime su serptti:))
oğlumsuz hayırlısı ile max.3gece:KK52:

Benimde esim heycan yapti,sancin mi var diye :KK1:
Ben sakin sakin,aman ne sancisi.Gelmez o diyince yuzu asildi:KK1:

Ne guzel iste hemencecik dogurmus.Allahim insallah bizede oyle kolay dogum nasip eder

Aslinda okudukca kendimizi korkutuyorum
Ama bence dedigim gibi.Yani her dogum sekli kiminde agri yapiyor kiminde hic yapmiyor.Hani korkcak birsey yok diyende var aman aman bidaha suni/sezeryan/normal dogum istemeyende var

Biraz karisikmi yazdim ne:KK37:

Ben yaniyorum hararet basiyor
Havalar sicak degil:44:

canım ben de suni sancı yoluyla doğurdum. sancının verilmesi doğum da dahil 1 saat sürdü. öyle şeyleri okuyupta moralini bozma. sen bebeğine kavuşacağın koklayacağın anı düşün. hiç birşeycikte olmaz Allahın izniyle..:KK34::KK34:

canım ben de suni sancı yoluyla doğurdum. sancının verilmesi doğum da dahil 1 saat sürdü. öyle şeyleri okuyupta moralini bozma. sen bebeğine kavuşacağın koklayacağın anı düşün. hiç birşeycikte olmaz Allahın izniyle..:KK34::KK34:

Hosgeldin canim
Kizzz ben korkmuyorum,pinari teselli ediyordum.:KK1:
Yanlis yazmissim ,korkutuyoruz yazacagima baska yazmissim :KK1:

Ama pinar in ici iyice rahatlasin,yazdigin iyi oldu:KK19:

sağ olun kızlar,annemler kayınvalidem falan yok yok bekle,Allah bilir ne zaman gelceğini salı günü gitme o kötü bu kötü diyip duruyorlar.ben nette biraz suni sancı ile ilgili bakındım hep kötü yorumlara denk geldim sanırım::))ama artık korkmuyorum sağlıkla olalım da nasıl gelirse gelsin kuşum:KK16:

bugün annem geldi evi siliğ süpürmek için kayınvalidem alt katta oturuyo gldiğini görmemiş annemde balkonu süpürüyodu bende yanındaydım kayınvalidemde aşşağıda sokakta komşusuyla sohbet ediyo napıyonuz dedim ne o oğluma nereyi süpürtüyon gene dedi bende oğlun içerde yatıyo ne süpürtçem ona annem süpürüyo dedim iyi yazık oğluma dedi annemde bi sinirlendi k senin oğluna yazıkta bnm kızıma yazık değilmi dedi oda a yazxık bnm oğluma yalışıyo dedi annemde hiç yazık değil deyinde kayınvalidem neden diye sordu annemde oğlun tek kızım ıkı canlı sabaha akşama doğurcakta ondan dedi...bu sefer kayınvalidem haklısın dedi döndü arkasını yorumu sizlere bırakıyorum:)))

sağ olun kızlar,annemler kayınvalidem falan yok yok bekle,Allah bilir ne zaman gelceğini salı günü gitme o kötü bu kötü diyip duruyorlar.ben nette biraz suni sancı ile ilgili bakındım hep kötü yorumlara denk geldim sanırım::))ama artık korkmuyorum sağlıkla olalım da nasıl gelirse gelsin kuşum:KK16:

Benimde kayinvalide oyle,gelmesini bekle suni sanci neymis diyor :KK1:
Aman sen hic bakma dediklerine.

Benim annem 2kardesimi suni ile dogurdu mesela. Ayni normal dogum diyor
Oyle canim,saglikli gelsinlerde nasil dogarlarsa dogsunlar

bugün annem geldi evi siliğ süpürmek için kayınvalidem alt katta oturuyo gldiğini görmemiş annemde balkonu süpürüyodu bende yanındaydım kayınvalidemde aşşağıda sokakta komşusuyla sohbet ediyo napıyonuz dedim ne o oğluma nereyi süpürtüyon gene dedi bende oğlun içerde yatıyo ne süpürtçem ona annem süpürüyo dedim iyi yazık oğluma dedi annemde bi sinirlendi k senin oğluna yazıkta bnm kızıma yazık değilmi dedi oda a yazxık bnm oğluma yalışıyo dedi annemde hiç yazık değil deyinde kayınvalidem neden diye sordu annemde oğlun tek kızım ıkı canlı sabaha akşama doğurcakta ondan dedi...bu sefer kayınvalidem haklısın dedi döndü arkasını yorumu sizlere bırakıyorum:)))

Laflarinizi esirgememekde iyi yapmissiniz:KK1:
Ay ne fena kaynana:KK47:
Ben simdi bebegim dogunca ona göstermezdim bile.Ay cok fenayim ben boyle konularda.

Esin duysa uzulur,nasil anne yahu bu..
Sanki esin yapsa ne olcak.Elinemi yapisacak?Hem yapmak zorunda,sen hamilesin..

Ben Allahima bin kere sükredeyim,kaynanamda ,esimde her isi yapiyor.Esim hamile kalmadanda yapiyordu cok sukur

Laflarinizi esirgememekde iyi yapmissiniz:KK1:
Ay ne fena kaynana:KK47:
Ben simdi bebegim dogunca ona göstermezdim bile.Ay cok fenayim ben boyle konularda.

Esin duysa uzulur,nasil anne yahu bu..
Sanki esin yapsa ne olcak.Elinemi yapisacak?Hem yapmak zorunda,sen hamilesin..

Ben Allahima bin kere sükredeyim,kaynanamda ,esimde her isi yapiyor.Esim hamile kalmadanda yapiyordu cok sukur

şakayla karışık laf söylüyo ama aldı cevabını ...Eşim ailesinden evlenirkende şimdide bişey görmediği için ne olduklarını biliyo o yüzden umursamıyo ...içten içe üzülüyodur ama bana yansıtmıyo ama ben sinir oluyorum .az önce düğüne gidiyoz geliyonmu diye seslendi ağrım var gelmicem dedim de bana doğuma yakın karın dümdüz oluyomuş senin daha vaktin var dedi bana:))))))))bende doğrudur ben dişleri çıkınca doğurcam dedim...

ikisinden de uzakta olduğum için şanslı hissediyorum kendimi..
annen ii yapmış,ne güzel korumuş seni.
ayy bak şimdi de çok uzaklara gittim aklım ben nasıl kaynana olacağım acaba:KK53:

şakayla karışık laf söylüyo ama aldı cevabını ...Eşim ailesinden evlenirkende şimdide bişey görmediği için ne olduklarını biliyo o yüzden umursamıyo ...içten içe üzülüyodur ama bana yansıtmıyo ama ben sinir oluyorum .az önce düğüne gidiyoz geliyonmu diye seslendi ağrım var gelmicem dedim de bana doğuma yakın karın dümdüz oluyomuş senin daha vaktin var dedi bana:))))))))bende doğrudur ben dişleri çıkınca doğurcam dedim...

Esinede yazik
Iyi demissin:KK1: Disleri cikinca dogurcam:KK1:
Ay hamile halinle bide dugune cagiriyor:KK37:

ikisinden de uzakta olduğum için şanslı hissediyorum kendimi..
annen ii yapmış,ne güzel korumuş seni.
ayy bak şimdi de çok uzaklara gittim aklım ben nasıl kaynana olacağım acaba:KK53:

Benim annem yakinda ama gelmez :KK1:
Kaynanada TR den geldi 2 hafta once.Bir zarari yok.Ama insan aliniyor bazi laflara.Gerci ben cenemi tutamam.Kaynanada anladi bunu:KK37:
Esim bazen taramali tüfek gibisin diyor :KK1:

Pinarcim sen baya ilerisini dusunmussun:KK1:
Insallah iyi bir kaynana oluruz,tabi iyi gelinlerimizde olsun :KK53:
Ay daha dogurmadan neler dusunuyoruz

evet adet ağrısı gibi başladı o ağrı gelince elim ayağım kesilio resmen sonra geçiyo kısmet bakalım

aynen benimde öyle canım. demin resmen elim ayağım kesildi, ağlaya ağlaya dolandım ewde.. Allah razı olsun esim cok rahatlatıyor.. iyiki ikimiz warız ewde, 3. bi kişiyi kaldıramazdım bu ağrıyla :KK14:

aynen benimde öyle canım. demin resmen elim ayağım kesildi, ağlaya ağlaya dolandım ewde.. Allah razı olsun esim cok rahatlatıyor.. iyiki ikimiz warız ewde, 3. bi kişiyi kaldıramazdım bu ağrıyla :KK14:
beni ağlatçak kadar şiddetli değil ağrılarım allah kolaylık versin canım...

betülcüm yalnız değilsin gece
gece sancılarıma uyandım süresini takip ediyoorum
hiçbişey olmaz korkma sen korkunca karnında kasılma olmuştur
bebiş hareket etmiyorsa bi çikolata ye kıpırdanmaya başlar

Canim cok sükür gecti sonradan, gevsedim belli bir süre sonra, cok kötüydü o an inan, ne yapacagimi sasirdim... :18:

günaydın,ben daha doğurmadım:KK43:her şeyin hayırlısını allah bilir ama ben normal sancımın gelmesini istiyorum,suni sancı beni ürkütüyo:18:Allahım sen yardım,ağlamaklı bir halde dolanıyorum evde,lohusa sendromu bana çok yakın çünkü şimdiden stresim tavan yaptı:KK53:
Suni Sanci benide ürkütüyo canim aslinda, ama topikten bir arkadasimiz cok memnun kaldigini ve korkulacak birsey olmadigini yazmis, bunu okumakta bana pskolojikmen cok iyi geldi inan...
yoksa bende cok korkuyorum... Hayirlisi olsun, ne yapalim, bizim cocuklarin gelecegi yok galiba baska türlü :KK4:

kızlar nöbetçi doktor yatış vermişti
biz eve son hazırlıkları tamamlamaya gelmiştik hastaneye
döndüümüzde saat 9 du ve doktorum izine ayrıldığı için
başka bi doktor önermişti onunla devam et diye bide ona muayene olayım dedim
ve bide o baktı çatın normal doğuma çok müsait bebek kanala güzel yerleşmiş
3 cm açılman var dedi ama doğum bu sabaha kadar doğurursun bana sorarsan
yatış yapma evinde sancını çek burada psikolojini bozma iyice sabırsızlanacaksın dedi
evde güzel yemeğini ye dinlen güç topla mutlaka normal doğum yapmalısın
sancılarıda çok hissetmediğini söylüyorsun kolay doğum olur inşallah dedi
baya motive etti ve gaza geldim:KK1: hala sancı çekiyorum ama dayanılmaz değil
adet sancısı gibi bişey bunun artması lazım fakat uyutmuyor yarım saat anca uyumuşum
3 den beri ayaktayım.Allah ım yardım et diyorum doğuma girince geride kalanlara
dua edicem bi avazda kurtuluruz inşallah

Canim Hadi Hayirlisi :KK9: dualarimiz seninle, Allah yardimcimiz olsun hepimizin...
Sanada cok kolayliklar versin, kisacik ve agrisiz bir sürede kurtulursun insallah, kavusursun bebisine :emir_bebek:
Moralini yüksek tutmaya calis agrilara ragmen, isini kolaylastirir, haa birde imkanin varsa hurma ye bol bol, dogumunu kolaylastirirmis diye okudum dün... :13:

canım senin ki yine elle tutulur bi durum benim kayınvalde önce refakatçi olarak annem kalıyo die problem yaptı baktı olmadı
bebeği annem daha fazla kucağına alıyormuş o hiç alamıyormuş eşimi odadan dışarı çağırdı ağlamış ağlamış doldurmuş hastahaneden gitmiş
eşim sağ olsun herzaman ne oldu die bi kere de bana sormaz annesini dinlemiş ya yeter odaya bi girdi batlamay hazır bomba gb
annemide kovdu benim annem gitti sen de burda durmucaksın die... hemşire doktor hepsi eşimle konuştu ama nafile...
stres sıkıntı okadar ağladım ki süt müt kalmadı

sonrasında da kaynana hiç gelmedi bide tlf açıyor o kadın ordaysa gelmem diyor eşim gidip alıyor annesini geliyor seviyor torununu sonra tekrar evine götürüyor
annem o kadar laf duymasına rağmen yinede evladına kıyamıyor geliyor ama hala eşimde beş karış surat annemle hiç konuşmuyor benimlede zorunlu olmadıkça...
kadına git diyor gidiyor sonra bebek çok ağlıyo gel diyor geliyo hiç de utanmıyo ama çok üzdüler beni çokk
herkesi Allaha havale ettim ben artık çok takmamaya bakıyorum moralini iyi tut gerçekten süt artıyor

Canim benim yaa :KK53: üzücü bir durum yasamissin dogumdan kisa bir süre sonra, takma kafana, hepsini Allah a havale et, aslinda sen nazlanacaksinda,
kaynanan cekecek nazini, kiz zaten yeni dogum yapmis deyip ama bu birde kötüye sürüklemeye calisiyor durumu...
Takma kafana, bebegini ve kendini düsün bak sütündede azalma oluyormus, sen üzüldükce hic birsey düzelmeyecek, kafana takmamaya calis :KK45:
Allah yardimcin olur insallah...
arada konusmak istersen dök buraya icini, biz hepimiz burdayiz, seni dinlerizde, seninle dertlesirizde, icinde tutma... :13:
Bebeginde hayirli olsun, saglikla büyüt insallah :nazar: :emir_bebek:

kızlar inşallah normal doğurursunuz suni sancıdan korkmayın, suni sancı almış biri olarak bunu söylüyorum çekeceğiniz kötü sancıkısmı en fazla 3 saat olacak ki ben sadece 1 saat dayanılması zor sancı çektim, ama doğurduktan sonra hiçbiri hatırlanmıyor emin olun, yine olsa yine alırım suni sancı korkulacak bişey yok. tabi kendi sancınız olması daha iyi ama bu şekildede korkutmayın kendinizi.
Canim ben korkuyordum valla bir yandan suni sancidan ne yalan söyleyeyim, ama mesajin beni rahatlatti biraz inan...
umarim bizim dogumumuzda kolay olur :emir_bebek:

valla banada bugün ögleden sonra bir sanci girdi, bugüne kadar yasadigim sancilardan cok farkliydi, gözüm korktu inan, ne yapacagimi sasirdim
esime dedim hemen ben bunu böyle nasil cekicem, dayanamam vs. ama sonra gecti hemen, hic yasamamis gibiydim...
haklisin canim, insan 3üncü bir kisiyi hic mi hic kaldiramaz böyle agrilar varken, benim gözüm sahsen hic kimseyi ve hic birseyi görmezdi heralde, benimkiside öyle bir sanciydi yani :KK52:

kizlar birde bu aksam yine heryerim agriyordu,
esimde evde hafta sonu calismiyor, hazir o evdeyken dedim su küveti doldurup icine yatayim rahatlarim belki biraz,
sonra sicak su doldurdum küvete yattim 1- 1,5 saat kadar... küvetteykende sancim oldu ama okadar siddetli degildi cok sükür,
simdi sizlere sorum su ki, sicak su rahim agzinda acilma yapar mi ki yaa ?
biryerde okumusum diye hatirliyorum ama cok sonradan aklima geldi :44:

kızlar selam ben jelibonsun görümcesiyim:) bebeğimiz dogdu sabaha karşı çok şükür ikisi de cok iyiymiş...bugun öğlen çıkıcaklar hastaneden inşallah..kendisi daha detaylı bilgiler verir size

kızlar selam ben jelibonsun görümcesiyim:) bebeğimiz dogdu sabaha karşı çok şükür ikisi de cok iyiymiş...bugun öğlen çıkıcaklar hastaneden inşallah..kendisi daha detaylı bilgiler verir size

Gozunuz aydin. Allah anali babali buyutsun

Günaydin geriye kalan hamisler
Kiz pinar dogurdunmu yoksa :18:

esimde evde hafta sonu calismiyor, hazir o evdeyken dedim su küveti doldurup icine yatayim rahatlarim belki biraz,
sonra sicak su doldurdum küvete yattim 1- 1,5 saat kadar... küvetteykende sancim oldu ama okadar siddetli degildi cok sükür,

kuzuuu tabii yapar doğumu kolaylaştırır.35 den sonr gebe bir kadının banyo suyu ılık olup en fazla 10 dk.sürmeli.birde sakın bir daha tek başına banyoyo ğirme...ya doğumun başlasaydı ne yapacaktın.hem küvetin içine skın ğirme ya suyun ğelseydi anlamzdın kii.:KK43:(

sıcak suyun açılma yaptığını okumuştum ben de ama..

Gozunuz aydin. Allah anali babali buyutsun

Günaydin geriye kalan hamisler
Kiz pinar dogurdunmu yoksa :18:

günaydın sona kalan haziran anneleri:)
nerdeeee zeynep hala doğurmadım:KK50:
gece sıcaktan uyuyamadım,sabah 7 gibi tam anlamınla uyuyunca bu saati buldu uyanmam.

X