- 23 Ocak 2012
- 1.763
- 0
- Konu Sahibi TwoPrincess
- #37.401
14 haziran persembe gunu 07:14te genel anesteziyle sezeryan oldum.kızlarrrrr
Çağan'ım uyurken sizlere bir slm vereyim istedim...
nasılsınız???
yeni doğuranlar var mı???
nilobellayı sormuştum ne yaptı ???
haber alamadım bir türlü...
18 saat dogum sancisi cektim ve 3 cm acilma oldu sadece. Bebegin kafasinda odem olusmaya baslamisti, bu da bebegin birseye takildigi cikamadigi anlamina geliyormus. Benimki zaten kanala da girmemisti. Carsamba gunu once suyumun sonra nisanin gelmesiyle hastaneye yatis yaptik.
Doktorum izinliymis baska doktorlar bakip ona bilgi verdi gece 11 e kadar. Doktorum 11de geldi ve bu bebek cikmaz dedi, biz de salak gibi sabahi bekleyelim dedik. En son saat 04:30 da kadini arayip gelmesi icin yalvardigimi hatirliyorum.
Kizom 50 cm 3.545 gr dogdu. Anesteziden zor uyandim, zaten ameliyata da aglaya aglaya girmistim. Gozumu actigimda korkunc bir agrim vardi hala agliyordum. Yavas yavas agri azaldi, annelerin cok guzel bir kizimiz oldu pembe beyaz ayni sana benziyor dediklerini duydum ama gozumu acip bakamadim. Bir sure yanimda yatti minigim, bilmiyorum ne zaman gozumu acip baktigimda dunyalar guzeli bir minik balbocegi gordum.
Hemsireler emzirmek icin geldiginde hala yari baygindim, kizimi kucagima oyle bir almisim ki ikinci cocugum sanmislar
Kziim hemenn memeyi aldi, emdi uyudu. 5-6 saat sonra ilk yurume egzersizime basladim, butun gece de devam ettim. Gaz hemen cikti.
Gece surekli uyaniktik, besledim besledim besledim.... Deli gibi su ve humana stil tea icirdiler, gunde 4lt sivi tukettim.
Sonuc gogus kanallari tikandi! Bunu pzt doktorumuza gittigimizde anladik. Daha kotulerini gormustum diye teselli etmeye calistilar, dusunun ne haldeydi goguslerim. Neyse uzatmiyim, kizim hastaneden cikarken de biraz kilo kaybetmisti sariligi cok hafifti, haftasonu deli gibi emmesine ragmen beslenememis minigim daha da zayiflamis ve sariligi artmis. Gunde 8kere emzirip arkasindan sagdigim sutumu biberonla veriyorum.
Daha iyi gorunuor, sutum de cok fazla. Ama kakasi ishal gibi, bakalim ne diycek yarin doktorumuz?
Bu arada gercekten nerdeyse hic uyumuyorum ama bir sekilde ayaktayim.
Kilolar aynen duruyor, 76yla doguma gittim 72 kiloyum. Gobegim alti aylik hamile gibi. Haftaya pzt saricaz, bilmiyorum ise yarar mi?
Butun gun memelerim acik ya emziriyorum ya sut sagiyorum, insanliktan ciktim. Bir de eve birileri gelmek isteyince cildiriyorum.
Dusunsenize en sutyenimi bile kapatamazken insanlar gelip seyrtmek istiyor. Neyse duzelecekmis, annem oyle diyor...
kızlar geçmişte neler yazılı bilmiyorum ama nilgün'ün iyi olmadığı gibi yazılar var neyi var ??
Oznurcum, nilgunun sinirleri bozuk biraz
Kizlar hastaneden hastaneye ihtiyac listesi farkedecektir. Bir ara bunla da ilgili yazarim, ama emzirme aparatlarini alin ihmal etmeyin diyim kisaca.
Ozellikle meme ucu duz ya da cokuk olanlar slikon meme ucu alsin mutlaka.
Dogum yapmamis olanlar, en kisa zamanda kavusursunuz umarim miniklere. Gercekten dunya baska bir gezegen oluyor.
İlk goruste ask yasadim ben, darisi bekleyenlerin basina. Hepinize kolay dogumlar diliyorum.