2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

o zaman ben hazırlıklı gideyim
nasıl geçti kızlar çok acıdımı sizin
herkesin farklı oluyor tabi de
kendimi kasmamam gerektiğini biliyorum sadece
çekiniyorum:KK17:

ben korkmadan gitmiştim, ama acınca öleeee bi panikledim ilkten kastım kendimi, biraz yandı.
ama sonra kendimi serbest bıraktım o kadar kötü değildi, zaten kısa sürdü :) sonrasında kanama, yanma ws. de olmadı sükür..
kendini rahat bırak canımm..
bizkiii koca koca bebeler doğurucaz (insallah) 2 parmaktan mı korkucaz :KK9:

jelibon çatı muayenesı o kadar korkulcak bişi dııl.çok az yanabılır canın o kadar.kımınkıde hiç acımıyo.

biz geldik.
nst de sancım çıktı. bu sevindirici sanırım. suyumuz yeterli. oğlum 3800 civarı. çarşamba günü tekrar randevumuz var.
doktorum senin gibi normal doğumu bu kadar isteyen hastayı bulmuşum bırakır mıyım dedi.:KK1: bakalım çarşambaya kadar neler olacak.
bu arada son 3 haftalık raporum bittiği için 1 hafta daha ek rapor verdi.
bizden haberlere bu kadar. bugün dedoğuramadım yani.

sen normal dogurursan bende normal dogurucam gibi geliyo :21: yani doktorun destekledigini bilmek guzel. umarim bugun yarin o sancilar artarda bebisine kavusursun carsambaya kalmadan :KK52:

ya dün teyzemde 4 parmak olayını söyledi
göğüs altından 4 parmak boşluk olacak diyor
bide orası yumuşacık oluyormuş.
bende 2 3 gündür alttan ince sızılar oluyor
bide karnım sertleşiyor bazen.

yataktan kalkarken zorlanmaya başladım:KK1:
gece uykuları da haram oldu ama normal sanırım

wuuuuuuuu ne kadar tanıdık sikayetler :KK8:
benimde aynı canım, günde bi kaç defa kasılmalarım, alttan kemiğime wuran ağrılarım oluyo.
Karın bide kasıklarımda sancılarım oluyo..
gece uykularını söylemiyim :KK52:

kafayı yemek üzereyim, hem cok sewiniyorum, hem sürec cok uzarsa nasıl dayanıcam bilmiyorum..
Hayırlısııı :KK55:

ben korkmadan gitmiştim, ama acınca öleeee bi panikledim ilkten kastım kendimi, biraz yandı.
ama sonra kendimi serbest bıraktım o kadar kötü değildi, zaten kısa sürdü :) sonrasında kanama, yanma ws. de olmadı sükür..

valla benimkini 37.haftada yapti 10sn falan surdu heralde :44: daha dogrusu sanki orada yatan ben degilmisim gibi dusundum cabuk bitti :KK60:

bende korku yok ama insan çekiniyor
bilidiğim kadarıyla el yöntemiyle hallediyorlar :)

jelibon çatı muayenesı o kadar korkulcak bişi dııl.çok az yanabılır canın o kadar.kımınkıde hiç acımıyo.
korku değil aslında
hem merak hem çekiniyorum daha önceden
sadece alttan smear testi yaptırmıştım hiç
acımamıştı o an biraz kan gelmişti o kadar
bakalım şimdi ne olacak :)

:) evet ılk gebelık olunca oyle oluyo.ınsan herseyı merak edıyo.ama merak edılcek bişi yok o kadar kısakı bukadarmı dıceksın,parmaklarını bıraz ıcerıde donduruyo umarım sonuç guzel çıkar.

:KK1:benim annem de aynı şeyleri söylüyor,hatta bana gün veriyor,5 temmuz gibi gelir bebek diyor..ben de kızıyorum ona tabi ki:)
bu arada sabah makine tuttum bir odaya ondan mı bilmiyorum ama belimde ağrı var ve bacak aram da ağrıyor sanki,yeni sünnet olmuş çocuk gibi yürüyorum bugün:KK1:

bende dedim anneme e ne zaman gelicek sen hesapla bakalım dedim.
o da ben ne biliim sizin ne zaman şeyaptığınızı dedi:KK17::KK9::KK9::KK9:

ben de detarjan dolabımı sildim, şimdi az oturayım sıra ayakkabılığa geliyor.
şu işlerim bitmeden gelme oğlum bak, tekara söylüyorum:KK1::KK1::KK1:

Allah seni...:KK9::KK9::KK9: çok güldüm, demek iki parmak:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

jelibons beni de bu hafta yapıcak çatı kontrolü, perşembe günü.
ama bana geçen hafta kendi dedi, haftaya sabah 9 da gel, çatı muayenesi yapıcam dedi:KK53::KK53:

minesualp senin de sancıların hayırlı olsun diyeyim:KK1::KK1:
geliyo bebekin yavaş yavaş bence

kızlar bu depresyon olayına doğumdan 5 gün geçtikten sonra ben giriyormuş gibi oldum ve allahtan tam girmeden kapıdan çıkıverdim.
Başlangıç: hamileyken kilolar belli olmuyordu fakat bebek çıktıktan sonra kilolarla baş başa kalmıştım. ve dış görüntü benim herşeyim diyebilirim size. aynaya baktıkça tiksiniyordum kendimden eşimin kilolu bayanlar için söledikleri geliyordu aklıma ve daha tiksiniyordum kendimden bide o süzülmüş karını gördükçe çileden çıkıyordum. kendi kendime allahım bu karın düzelirmi diye depresyona giriyordum. birde bebekten kendimle ilgilenemiyordum tipim iyice kaymıştı. eşimin beni artık beğenmiceğini düşünmeye başladım birde hemen eski halime dönemeyeceğim geliyordu aklıma. tam bir anne olmuştum ama bakımsız annelerden. anneliğin beni bitireceğini düşünüyordum. ne zaman ayna karşısına geçsem bebeğim ağlıyordu ne zaman bişey yapmaya çalışsam ağlıyordu herşeyim yarım kalıyordu yapamıyordum. ya benim kafam tam gitmişti yani. bide bebeğim memeden ayrılmıyordu sahteyide kabul etmiyordu. uykusuz geçiyordu gecelerim bununda etkisi var tabi. sonra kendi kendime tüm sosyan faaliyetlerimin bittiği geliyordu aklıma. birde eşim basketle ilgileniyor maçları falan olduğundan gündüz gece antremanları oluyordu daha bir faaliyetleri artmıştı. aklımdan onun hep gezeceği benim hep eve bağımlı olucağım geliyordu. sonra ağlama krizlerim başladı. eşimin ilgisine ihtiyacım vardı. sanki hep beni beğendiğindi ağzından duymak istiyordum. gözünün içine içine bakıyordum. ve sonra gözyaşlarım süzülüyordu. bebeğimle ilgili kim bişey sorsa ben ağlıyordumya çaresiz insanlar gibi. çoz acizleşmiştim herkesin ağzına bakıyordum. hiçbişey için karar veremiyor herkes ne derse onu yapıyordum. kızlar ben bunları 2 günde yaşadım. ve bu durumun ne olduğunun bilincinde olduğumdan gece gündüz dua ettim. rabbime ve çok şükür iyiyim.

bende korku yok ama insan çekiniyor
bilidiğim kadarıyla el yöntemiyle hallediyorlar :)

korku değil aslında
hem merak hem çekiniyorum daha önceden
sadece alttan smear testi yaptırmıştım hiç
acımamıştı o an biraz kan gelmişti o kadar
bakalım şimdi ne olacak :)

aslında parmaktan cok elini soktu sanırım bayaa hissettim ama işte düşünmemeye calıstım kısa sürdü :KK8:
bende simir testi olmustım bu birazcık daha farklı, ama aman aman bişey değil :KK51:

hmonglu :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: birazcık el de diyebiliriz canımmmm yaa :KK9::KK9:

tansel nasılsın canımmmmm, gözün aydın, muradına erdinnnn :KK16::KK16:

kızlar bu depresyon olayına doğumdan 5 gün geçtikten sonra ben giriyormuş gibi oldum ve allahtan tam girmeden kapıdan çıkıverdim.
Başlangıç: hamileyken kilolar belli olmuyordu fakat bebek çıktıktan sonra kilolarla baş başa kalmıştım. ve dış görüntü benim herşeyim diyebilirim size. aynaya baktıkça tiksiniyordum kendimden eşimin kilolu bayanlar için söledikleri geliyordu aklıma ve daha tiksiniyordum kendimden bide o süzülmüş karını gördükçe çileden çıkıyordum. kendi kendime allahım bu karın düzelirmi diye depresyona giriyordum. birde bebekten kendimle ilgilenemiyordum tipim iyice kaymıştı. eşimin beni artık beğenmiceğini düşünmeye başladım birde hemen eski halime dönemeyeceğim geliyordu aklıma. tam bir anne olmuştum ama bakımsız annelerden. anneliğin beni bitireceğini düşünüyordum. ne zaman ayna karşısına geçsem bebeğim ağlıyordu ne zaman bişey yapmaya çalışsam ağlıyordu herşeyim yarım kalıyordu yapamıyordum. ya benim kafam tam gitmişti yani. bide bebeğim memeden ayrılmıyordu sahteyide kabul etmiyordu. uykusuz geçiyordu gecelerim bununda etkisi var tabi. sonra kendi kendime tüm sosyan faaliyetlerimin bittiği geliyordu aklıma. birde eşim basketle ilgileniyor maçları falan olduğundan gündüz gece antremanları oluyordu daha bir faaliyetleri artmıştı. aklımdan onun hep gezeceği benim hep eve bağımlı olucağım geliyordu. sonra ağlama krizlerim başladı. eşimin ilgisine ihtiyacım vardı. sanki hep beni beğendiğindi ağzından duymak istiyordum. gözünün içine içine bakıyordum. ve sonra gözyaşlarım süzülüyordu. bebeğimle ilgili kim bişey sorsa ben ağlıyordumya çaresiz insanlar gibi. çoz acizleşmiştim herkesin ağzına bakıyordum. hiçbişey için karar veremiyor herkes ne derse onu yapıyordum. kızlar ben bunları 2 günde yaşadım. ve bu durumun ne olduğunun bilincinde olduğumdan gece gündüz dua ettim. rabbime ve çok şükür iyiyim.

ah canım benim
nolur dua et o kötü düşünceleri çıkar kafandan
ben daha doğum yapmadım ama
bana dün aynısı dışarı çıkarken oldu
stresten her yanım sivilce içinde
20 kilo aldım
aynaya baktıkça ağlayasım geliyo
atlatıcaz inşallah hep birlikte
sen kendini üzmemeye çalış
sütüne falan etkilerAllah göstermesin
bu kilolarda gidecek inşallah

babalar günü için hediye aldınız mı??
ya da almayı düşünüyor musunuz??

Aldım çoktan :) 4 ayakkabı 3 ü spor abarttım biraz ama hepsi de çok güzeldi :)

Kızlar 3 gündür çok kötüyüm belimin sağ tarafında bir nokta çok ağırıyor 5 dk bile ayakta duramıyorum hep yatıyorum. Doktora gittim bugün böbreklerime baskı yapıyormuş kızım böbreklerimde genişleme varmış. Nst ye de girdim sancım yok hala. Kızımın keyfi yerinde :) Allah doğum yapmamış tüm gebelere yardım etsin. Doğum yapanlarda bebeklerini kucağına almanın tadını çıkartsın :)

ah canım benim
nolur dua et o kötü düşünceleri çıkar kafandan
ben daha doğum yapmadım ama
bana dün aynısı dışarı çıkarken oldu
stresten her yanım sivilce içinde
20 kilo aldım
aynaya baktıkça ağlayasım geliyo
atlatıcaz inşallah hep birlikte
sen kendini üzmemeye çalış
sütüne falan etkilerAllah göstermesin
bu kilolarda gidecek inşallah

ya o durum bnde de var...
bnde görüntümden nefret ediyorum, aldığım kilolardan, çatlaklarımdan....
ama Allah tan beni eşim sürekli motive ediyor.
bu dış görünüm konusunda hiç üzmedi beni, bn ne kadar sorun etsem de o daha çok güzelsin şöylesin böylesin dedi.
şişman seviyomuş bi de öyle diyo:KK37::KK9::KK9::KK9:

ama tabi ki böyle kalmicaz hiç birimiz.
zaten minnakların derdine öyle çok yeme içmeye vakit bulamayız. şimdi boşluktan oturdukça yiyorum mesela ben

ben daha doğum yapmadan bu göbek inince ne hal alacak diye düşünmeye başlamıştım,inş. ben de kısa sürede atlatabilirim..allah cümlemize sabır versin.sen de bebişine bakmaya,başka bir şey düşünmemeye çalış..

Aldım çoktan :) 4 ayakkabı 3 ü spor abarttım biraz ama hepsi de çok güzeldi :)

Kızlar 3 gündür çok kötüyüm belimin sağ tarafında bir nokta çok ağırıyor 5 dk bile ayakta duramıyorum hep yatıyorum. Doktora gittim bugün böbreklerime baskı yapıyormuş kızım böbreklerimde genişleme varmış. Nst ye de girdim sancım yok hala. Kızımın keyfi yerinde :) Allah doğum yapmamış tüm gebelere yardım etsin. Doğum yapanlarda bebeklerini kucağına almanın tadını çıkartsın :)

geçmiş olsun canım,benim de bugün belim biraz ağrıyor,yürürken sünnet çocuğu modundayım,ben belki doğum başlıyordur diye umutluyum ama:KK52:

ya o durum bnde de var...
bnde görüntümden nefret ediyorum, aldığım kilolardan, çatlaklarımdan....
ama Allah tan beni eşim sürekli motive ediyor.
bu dış görünüm konusunda hiç üzmedi beni, bn ne kadar sorun etsem de o daha çok güzelsin şöylesin böylesin dedi.
şişman seviyomuş bi de öyle diyo:KK37::KK9::KK9::KK9:

ama tabi ki böyle kalmicaz hiç birimiz.
zaten minnakların derdine öyle çok yeme içmeye vakit bulamayız. şimdi boşluktan oturdukça yiyorum mesela ben

benim de eşim o konuda hiç üzmüyor beni sağolsun
sadece artık anne gibi oldun falan diyor.
benim iş yerimde bir abla var 2 erkek çocuğu var geç kız gibi maşallah
çok bunaldığımda onu getiriyorum aklıma :)

X