2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

evet mantikli aslinda parayi sut sagma makinesine vermek daha iyi olacak sonucta o olmadan olmaz :)
canım onda da tavsiyemi söyleyeyim
eğer manuel zor olmaz diyorsan avent al
elektrikli alacaksan da avent ya da medela alabilirsin
en çok önerilen markalar
bir de göğüs ucu kremini unutmayın lansinoh en iyisi

Evetb kızlar bildiklerinizi yazın valla ben pek bişey bilmiyorum kız kardeşimde yok yardım etsinnn

canım haziran anneleri ihtiyaç listesi topiğimiz var
orda da bilgiler var oraya da bak istersen
kafana takılan olursa da sorarsın burda
herkes bildiği kadar yardımcı olur

canım onda da tavsiyemi söyleyeyim
eğer manuel zor olmaz diyorsan avent al
elektrikli alacaksan da avent ya da medela alabilirsin
en çok önerilen markalar
bir de göğüs ucu kremini unutmayın lansinoh en iyisi

kimi manuel daha iyi diyor kimi elektrikli. tabi kullanana gore fark ediyor. lansinoh kremi herkesten duydum ve hemen ekledim listeme ama makinede hala kararsizim

bir de sakin bebedor marka emzik yada biberon almayin cin mali. ben tirnak makasini almistim aldiktan sonra fark ettim ama en azindan agzina goturecegi birsey degil diye geri iade etmedim.

kızlar şimdiden aldıklarıma bakın ya benim
nerdeyse hiçbişey kalmadı alacak
bir kısmı ablamdan geldi tabi

BaKıM üRüNLeRi

3 adet ağız silme mendili
1 adet alt açma seti
kullan-at alt açma bezleri
1 adet emzirme yastığı
1 adet çok amaçlı yastık
2 paket yenidoğan bez
6 paket yenidoğan ıslak mendil
tırnak makası (ablam amerikadan alıyor, büyüteçli tırnak makası süper bişey benim gibi gözü görmezlere :KK60:)
konak tarağı
bebek sıcak su büyotu
bebek buhar makinası
burun aspiratörü (bieczanede buldum kalmamış, otri bebe alıcam ama çıktığımda)
biberonlar ve temizleme fırçası
emzik ve emzik kutusu
ateş ölçer
küvet ve küvet hamağı ve banyo lifi
bebek çantası
2 tane bebek havlusu
4 tane battaniye (2 penye, 2 kalın)
bebek kulak çubuğu
göğüs pedi
cam rende
göğüs ucu kremi
slikon kaşık
süt saklama poşeti
termos
kova
maşrapa

YaTaK vs.

beşik
yatak
yorgan ve nevresim takımı
yan yatış yastığı

DiĞeRLeRi

puset
anakucağı
bebek arabası
bebefon (telsiz yada kameralı)

Son düzenleme:
kimi manuel daha iyi diyor kimi elektrikli. tabi kullanana gore fark ediyor. lansinoh kremi herkesten duydum ve hemen ekledim listeme ama makinede hala kararsizim

mrb canım bende göğüs pompası almayı düşünüyorum görümcem medela kullanıyor memnun ama ben avent almayı düşünüyorum..ilk 1 yıl içerisinde herhangi bir sorun olduğunda servis direk değişim yapıyor .benim ilk hamileliğim elektrikli olanı almayı düşünüyorum.:KK34:

Kızlar bebeğin hareketlerini net olarak hissediyormusunuz?
Ben geçen haftadan beri çok nadiren pıt pıt diye karnımın değişik yerlerinde bişi hissediyorum..
Ama net hareketlerini dönmesini falan hissedemiyorum 19. Haftadayız...

Bu arada işte olduğumdan geç yazıyorum

kızlar tırnak makasına baksanıza
bence dahiyane bir fikir :KK1:
benim gözüm pek iyi görmez de
$41DSWNI5bjL._SL500_AA300_.jpg

bir de şunda acayip kararsız kaldım ya
ablamdan gelecek telsiz var ama görüntülü değil
şunu çok beğeniyorum ama 400 tl değer mi diye karar veremiyorum
siz ne dersiniz?
$8002wmv-810.jpg

mrb canım bende göğüs pompası almayı düşünüyorum görümcem medela kullanıyor memnun ama ben avent almayı düşünüyorum..ilk 1 yıl içerisinde herhangi bir sorun olduğunda servis direk değişim yapıyor .benim ilk hamileliğim elektrikli olanı almayı düşünüyorum.:KK34:

benimde aklima yatan avent. kesin karar verirsen bana da bilgi ver cok cesitli sekillerde var hangisi en verimlisi ve bize en az hasar verir onu dusunuyorum cunku bazi gogus pompalari yara yapiyormus korkum o. elektrikli daha pratik gibi ama bazi kullanici yorumlarinda manuelle cok az sutu bile sagdiklarini okumustum. emin olamiyorum hala. burada daha once pompa kullanan anneler varsa fikir verirlerse sevinirim.

ben medela kullanıcam, yedek parça sıkıntısı olmayacağı için
ama avent güzel tabi ki
güle güle kullan

Ben geçen haftadan beri çok nadiren pıt pıt diye karnımın değişik yerlerinde bişi hissediyorum..

ben baya net hissediyorum canım artık
tabi döndü mü naaptı bilemem ama bariz hissediyorum

bende de var canım ama koku ve kaşıntı olmadığı sürece normall dedikleri için çok takmıyorum.benim bu ara akıntıdan ziyade mide yanması şikayetim var,kaynıyo resmen ya:KK14:

birde feci bi ağrıyla uynadım,çok afedersiniz ishalim felaket bu saatte ayağa dikti beni.ay bi taraftan midem yanıyo bi taraftan ishal hayırlısıyla bi sabah olsa:KK43:

ay geçmiş olsun canım yaaa gaviskon şurup kullanıyorum ben m,dem yandğında gerçekten çok iyi geliyor doktorum 2 şişe yazmıştı biri bitti hep kullanmıyorum ama kötü oldukca kullanıyorum ben yattğmda midemden acı sular da geliyordu onun içinde yastğımı yükselltim çok işe yaradı normalde hiç yüksek yatamam ama mışıl mışıl uyumuşum demekki ihtiyacım varmış

bir de sakin bebedor marka emzik yada biberon almayin cin mali. ben tirnak makasini almistim aldiktan sonra fark ettim ama en azindan agzina goturecegi birsey degil diye geri iade etmedim.

biberon konusunda bilmedğim ve merak ettğim birşey var bu biberon başllıklarrı silikon mu daha iyi yoksakauçuk muu
iki çeşit uç var hangisi iyiymiş ???

ben 2-3 haftadır hissediyorum ama bu hafta daha net hissediyorum

Cam rende ne işe yarıyo ya :KK1: Cahilim ben sanırım heralde galiba
bi de silikon kaşık ne kadar sağlıklıdır acaba?

X