2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

Bebeğimin ense kalınlığı 1.6 ölçüldü

2 li tarama testim düşük çıktı
PAPP-A 1,98 mom 0,62
fb-hcg 79,3 mom 2,28

yaş riski 1:435
biyokimyasal trisomy 21 riski 1:123
Kombine trisomy 21 riski 1:607
trisomy 13/18 + nt <1:10000

hesaplanan trisomy 13/18 test riski (nuchal translucency ile) <1:10000 dir buda düşük riski işaret eder yazıyor yan taraftaki açıklamadada 607 kadından 1 tanesi trisomy 21 nt li gebeliğe raslanmıştır 606 kadın normal gebelik görünmüştür yazıyor.

sonucum çokmu kötü arkadaşlar benimle sonucu yakın olan varmı ben amniyosnetes olmak istemiyorum

canım bu sonuçlar ihtimal sadece dr ultrasonla baksın ayrıntılı olarak tek dr'da csabit kalma derim bi kaç kişiyle daha konuş amniyosentezdende korkma korkulcak gibi değil..ben bugün yaptırdım inş. sonucumda güzel çıkacak..Allah yardımcımız olsun..

perşembe günü amniyosentez yaptırıcam semiha şakir doğumevinde. Hayatımda üç defa iğne yemiş biri olarak çok korkuyorummm, canım acıycak mı? bebeğime bişey olur mu? hamile olduğumu anladığımdan beri herşeye dikkat ettim, umarım herşey yolunda gider ama bu stres beni götürür:S afrin hayırlı olsun umarım bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza alırız :)))

canın acımıycak dr bana sinek ısırığı gibi bişi dedi öylede oldu hissetmedim bile ki bende iğneden çok korkuyorum..neden amniyosentez yapılıyor..

bacaklarınızda varis oluşmaya başladı mı acaba
bugün duştan sonra yağlanırken sol baldırımda fark ettim varis var bendeee:KK14::KK14:
çok az ama hamilelikten önce hiç yoktu gittikçe ilerliycek diye korktum ben
hareketsizlikten mi oluyo, doğumdan sonra geçer mi bi fikri olan varmı :KK25::KK25:

annecikler çatlaklarınız oluşmaya başladımı? önlemek için ne kullanıyorsunuz?

ya ben de varis değil de çatlak olmaya başladı. ama göbişde değil çatlaklar. göğüs bölgemde ve baldırlarımda. :KK17::KK17::KK17:
bunlar geçmez değil mi?:KK50::KK50:

hamilelikte oluşan varisler çok büyük değilse geçiyomuş sonra. yürüyüş yapmak lazımmış. bi de ayakları havaya dikip yatmak...:KK9::KK9:

çatlaklar için de ben sebamed in kremini ve bebek yağını kullanıyorum. dr bi de bana badem yağı da kullanabilirsin demişti. gerçi yine çatlıyorum ama :KK5:

Son düzenleme:
ben hamile kalmadan önce baya kilo aldım o yüzden bacaklarımda var çatlaklar şimdilik göbeğimde yok ama eminim olur zeytin yağını nasıl kullanıyorsunuz bi de sebamedin hangi kremi önlüyomuş çatlakları?

ben hamile kalmadan önce baya kilo aldım o yüzden bacaklarımda var çatlaklar şimdilik göbeğimde yok ama eminim olur zeytin yağını nasıl kullanıyorsunuz bi de sebamedin hangi kremi önlüyomuş çatlakları?

Sebamed Türkiye Bakımı&resim=kategori_sol_4.png&ak=urunler_ciltbakimi.asp?grup=2

bu linktekini kullanıyorum ben. bunu da dr kullanabilirsin diye söylemişti.

19 ya da 20. haftalarında olan kızlar akıntısı olan varmı benim çok var :KK43:
normalmi acaba

bende de var canım ama koku ve kaşıntı olmadığı sürece normall dedikleri için çok takmıyorum.benim bu ara akıntıdan ziyade mide yanması şikayetim var,kaynıyo resmen ya:KK14:

birde feci bi ağrıyla uynadım,çok afedersiniz ishalim felaket bu saatte ayağa dikti beni.ay bi taraftan midem yanıyo bi taraftan ishal hayırlısıyla bi sabah olsa:KK43:

canım bu sonuçlar ihtimal sadece dr ultrasonla baksın ayrıntılı olarak tek dr'da csabit kalma derim bi kaç kişiyle daha konuş amniyosentezdende korkma korkulcak gibi değil..ben bugün yaptırdım inş. sonucumda güzel çıkacak..Allah yardımcımız olsun..

İnşallah canım temiz çıkar sonucun İnşallah herkezin bebeği sağlıklı dünyaya gelir çok endişelendirdi beni salak doktor :KK43:( Hayır bana dediği 3 lü veya 4 lü ne yapılırsa yapılsın amniyosentes yapılmalı madem çok riskli değil sadece tahmin bu veriler neden korkutuyorlarki bizi sadece para tuzağımı anlayamadım internetde okuduğumda bu doktorlra yüzünden sapasağlam bebeklerini aldıranlar olmuş garantisiz nasıl konuşuyorlar insanın içine kuşku düşürüyorlar amniyosentes yaptırsam bile artık bebeğim doğana kadar kuşku ile yaşaycağım ama inanıyorumki inşallah Allahım sağlıklı kucağıma verecek bebeğimi

kızlar aklıma takılan bir şeyi size danışmak istiyorum.renkli ultrasyon için şubatın 15 ine gün aldım.o zaman 21+3 oluyorum.renkli ultrasyon için geç mi?bir de renkli ultrasyondan önce şeker yüklemesinin yapılması gerekli mi??

kızlar aklıma takılan bir şeyi size danışmak istiyorum.renkli ultrasyon için şubatın 15 ine gün aldım.o zaman 21+3 oluyorum.renkli ultrasyon için geç mi?bir de renkli ultrasyondan önce şeker yüklemesinin yapılması gerekli mi??

şeker yüklemesi ne zaman yapılıyo hiç bilmiyroum
ama detaylı ultrason 20-22 haftalarda yapılıyor
yani 21+3 22. hafta sayıldığından geç değil..

X