• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

maşaAllah bebeğine, Allah sağlık sıhhat versin...
destekli oturtma süresini belirtti mi dr.unuz? bastırmak için çok erken gerçekten annesi, kıyamam minicikler, ağrır minik ayakları :49:
ne güzel, direkt ilaç dayamayan bir dr.unuz varmış, bizimki de 6.ayda yapacağı tahlile göre verecek demir takviyesini..

8.aya kadar dedi canım.

merhabalar çok az kişi kalsada vazgecemiyorum buradan her tecrübeyi paylaşılanı okumaya çalışıyorum. benim gibi hala buralara ugrayan annelere sormak istiyorum
bebeğim emerken curk curk ses cıkıyor. arastırdım damak düşmesi memeyi tam kavrayamama nedenli olabilirmiş. cok ugrassamda bu ses yine cıkıyor neden acaba?
birde dişim apse yaptı antibiyotik yazdı dr. ilacı aldıktan sonra 3-4 saat emzirme dedi. nasıl olacak bilemiyorum. 3-4 saat çok uzun. sağarsın diyor ama ben hiç sağmadım sağma aletim falanda yok. kafam karıstı çok. zaten kızım az emiyor 5 dk anca tutabiliyorum bazen memede. zorlarsam kendini arkaya doğru ittiriyor kızıyor bağırıyor. kilo alımı da az. 3 bucuk aylık.

benim kızım da sadece 3. ayda öyle emdi.ama 1 aydır düzeldi sessiz emiyor.zamanla düzelir bence aklına kötü şey getirme.elinle sağabilirsin aslında.ama biraz uzun oluyor.geceleri az emiyorsa ya da tek gögüsle yetiniyorsa ötekini sağıp buzluğa koyabilir gündüz verebilirsin o sütü.hem gece süt daha bol oluyor.

Masallah ogluna nazar degmesin:)4ay 2 gunluk sanirim cizelgende ole gorunuo ne zamn basladin peki tam olarak?
yemeye cok ısteklı canım babasının gızlı saklı agzına tıktıklarını saymazsak 10 gun oldu baslayalı :)

Mrs who, bizimki dis degilmis, doktora gosterdim, dedigin gibi altta arkada nokta gibi ince beyaz biseydi, dis degil dedi doktor, dis ele gelir dedi, damak yapisi dedi, yanlis alarm yani :)

bızım dr 31ınde donecek ızınden bakalım bende gostereyım ne dıcek :(

merhabalar çok az kişi kalsada vazgecemiyorum buradan her tecrübeyi paylaşılanı okumaya çalışıyorum. benim gibi hala buralara ugrayan annelere sormak istiyorum
bebeğim emerken curk curk ses cıkıyor. arastırdım damak düşmesi memeyi tam kavrayamama nedenli olabilirmiş. cok ugrassamda bu ses yine cıkıyor neden acaba?
birde dişim apse yaptı antibiyotik yazdı dr. ilacı aldıktan sonra 3-4 saat emzirme dedi. nasıl olacak bilemiyorum. 3-4 saat çok uzun. sağarsın diyor ama ben hiç sağmadım sağma aletim falanda yok. kafam karıstı çok. zaten kızım az emiyor 5 dk anca tutabiliyorum bazen memede. zorlarsam kendini arkaya doğru ittiriyor kızıyor bağırıyor. kilo alımı da az. 3 bucuk aylık.

benim kızda yeni bıraktı o cukk cukk yapmayı bırakır canım merak etme :16:

herkese selam anneler sizleri çook özledim ama internete giremiyorum bile artık, çünkü çok tempolu geçiyor günlerim komşularla her hafta günümüz var ev temizle berenle ilgilen derken nasıl bitiyor gün anlamıyorum.umarım hepiniz ve minişleriniz çok iyidir.

benim küçük bacom tam bir bülbül gibi çığlıklar bağırmalar konuşmalar son hız devam artık tam dönüyo herşeyi tutup ağzına sokuyor oyuncakları elinde oynuyor ve çok meraklı her şeyi ellemek ağzına götürmek istiyor cep telefonuma ve kumandalara karşı özel bir ilgisi var. bizim doktorumıuzun demesi üzerine ek gıdaya geçmiştik meyveleri çok sevdi, çorbayıda açken çok güzel yiyor ama favorisi muhallebiler öyle iştahlı yiyorki görmelisiniz:1: artık tam bir afacan gibi.ve basıyorda ayakta durmak istiyor sopa gibi dümdüz yapıyor bacaklarını oturtabilene aşkolsun.bu arada doktorumuzu değiştiricem adam bana biraz fazlaca ilaç yanlısı gibi gelmeye başladı şuan doktor arayışı içerisindeyim ve bu akşam beren tatile çıkıyor kızlarr Allah nasip ederse kapadokya yolcusuyuz...

hepinizin kurban bayramı şimdiden mübarek olsun beren bütün teyzelerin ellerinden arkadaşlarınında yanaklarından öper:1:

slm kızlar biz de ferrum hausmann kullanıyorduk oğluşa...paraben varmış içinde madem ferro sanol alalım o halde diye ilaç mümessili arkadaşımı aradım,o da ferro sanol kullanın dedi...haberiniz olsun formülünde paraben yok...

bu arada hepinize hayırlı bayramlar...evlatlarımızla,ailelerimizle...nice sağlıklı ve huzur dolu bayramlar geçirelim...

merhaba sevgili anneler ben de hamileleiğimde bir kaç defa buraya yazı yazmıştım ama sanırım hatırlayan olmaz. hepinizin bayramını kularım. oğlum 4,5 aylık oldu 3 aylıkken sünnet ettirdiğimizde hafif kansızlık çıktığından 4 aylıkken kan damlasına başladık.Doktorumuz santafer yazdı eczane elinde olmadığı için ferrum hausmann verdi bu arada ferro sanol yani devletin ücretsiz dağıttığı kan ilacının bazı serileri yada hepsi emin değilim toplatılıyormuş internetten araştırısanız görürsünüz kullanan arkadaşlar iyice araştırsın.

merhaba kızlar nasılsınız. topiğimiz terkedilmiş kasabaya dönmüş :50: bebişler iyidir inşallah. temizlikti bayramdı derken kızımla günlerimiz geçiyor. 5. ayını dolduracak nerdeyse arada örümceğe bırakıyorum çok hoşuna gidiyor. başta hareket edemiyordu şimdi odayı dolaşıp gülücükler atıyor. çorba vermeye başladım havuç patates ve pirkinçten oluşan karışımla severek yiyor kuzum. yalnız şu devam sütünü hiç sevmedi(ülker hero beybe) yerken irkiliyor bende kızıma daha fazla eziyet etmeyeyim diye vermiyorum. farklı mamalar hakkında öneriniz varmı. verdiğiniz ek gıdalar neler. cevap verirseniz sevinirim. bu arada özlemişim topiği :16::16::16:

merhaba kızlar nasılsınız. topiğimiz terkedilmiş kasabaya dönmüş :50: bebişler iyidir inşallah. temizlikti bayramdı derken kızımla günlerimiz geçiyor. 5. ayını dolduracak nerdeyse arada örümceğe bırakıyorum çok hoşuna gidiyor. başta hareket edemiyordu şimdi odayı dolaşıp gülücükler atıyor. çorba vermeye başladım havuç patates ve pirkinçten oluşan karışımla severek yiyor kuzum. yalnız şu devam sütünü hiç sevmedi(ülker hero beybe) yerken irkiliyor bende kızıma daha fazla eziyet etmeyeyim diye vermiyorum. farklı mamalar hakkında öneriniz varmı. verdiğiniz ek gıdalar neler. cevap verirseniz sevinirim. bu arada özlemişim topiği :16::16::16:

gerçektende topik terkedilmiş ek gıdayla ilgili ben birkaç şey söyleyebilirim. sabah saat 10da meyve suyu veya püresi veriyorum elma armut üzüm ne olursa ama ağırlıklı elma veriyorum bazen elmayla havuç suyu karıştırıp içiriyorum. öğlen 1 de sebze çorbaı veriyorum ilk başlamamda kabak patates ve havuç kaynatıp suyunu içiriyordum 1 hafta sonra bunlara ilave domates,nane,maydanoz ekleyip püre haline getirip içine 1 kaşık terayağı veya zeytinyağı ekleyipp veriyordumbu haftadan itibaren bunlara ek mevsim sebzelerinden ıspanak semizotu fasulye brokoli falan eklemeye başlıycam aynı zamanda irmik,pirinç ikilisinden birinide ekleyerek çorba hazırlayıp vericem. akşam 19:30da milupa sütlü tahıllı veya muhallebi ya da milupanın sütlacını yedirip yatırıyorum.

devam sütüne gelince benim kız aptamili ve sma yı sevmedi bende bıraktım devam sütüne lüzum yok emziriyorum zaten.

sağol canım. dün eşim milupa nın devam sütünü getirdi onuda denedim gene irkildi. hadi bir kaşık daha vereyim derken nerdeyse kusuyordu o kadar kötü oldu yani. artık çorbaya devam ne yapalım dediğin gibi şu tahıllı şeylerden de alabilirim. birde onu deneyelim madem. sora sora bağdat bulunurmuş. bizde araya araya kızımın yiğeceği şeyi bulacaz artık. :1:

gerçektende topik terkedilmiş ek gıdayla ilgili ben birkaç şey söyleyebilirim. sabah saat 10da meyve suyu veya püresi veriyorum elma armut üzüm ne olursa ama ağırlıklı elma veriyorum bazen elmayla havuç suyu karıştırıp içiriyorum. öğlen 1 de sebze çorbaı veriyorum ilk başlamamda kabak patates ve havuç kaynatıp suyunu içiriyordum 1 hafta sonra bunlara ilave domates,nane,maydanoz ekleyip püre haline getirip içine 1 kaşık terayağı veya zeytinyağı ekleyipp veriyordumbu haftadan itibaren bunlara ek mevsim sebzelerinden ıspanak semizotu fasulye brokoli falan eklemeye başlıycam aynı zamanda irmik,pirinç ikilisinden birinide ekleyerek çorba hazırlayıp vericem. akşam 19:30da milupa sütlü tahıllı veya muhallebi ya da milupanın sütlacını yedirip yatırıyorum.

devam sütüne gelince benim kız aptamili ve sma yı sevmedi bende bıraktım devam sütüne lüzum yok emziriyorum zaten.

selam ilk sen de baya yazıyordun, ara verince merak etmiştim. maşallah bebişine, ek gıda olarak yedirdiklerini dr unuz mu söyledi yoksa sen mi veriyorsun, çeşit çeşit vermişsin. ben de armut denemiştim o gün çok kötü pişik olmuştu sanırım ondan dolayı, bi daha da deneyemedim. yaklaşık 1 haftadır da yoğurt veriyoruz. arada ufak tefek de tattırıyorum bazı şeyleri.

selam ilk sen de baya yazıyordun, ara verince merak etmiştim. maşallah bebişine, ek gıda olarak yedirdiklerini dr unuz mu söyledi yoksa sen mi veriyorsun, çeşit çeşit vermişsin. ben de armut denemiştim o gün çok kötü pişik olmuştu sanırım ondan dolayı, bi daha da deneyemedim. yaklaşık 1 haftadır da yoğurt veriyoruz. arada ufak tefek de tattırıyorum bazı şeyleri.

evet canım vaktim yok buraya girmeye açıkçası boş zamanlarımda kızımla konuşarak oynayarak geçirmeyi tercih ediyorum uyuduğu zamanda işlerimi falan yapıyorum zaman nasıl geçiyor anlamıyorum bu yüzden giremiyorum nete, evet doktorumuz söyledi ama bu yazdıklarımın hepsine 1 hafta arayla geçiş yaptık ilk hafta meyveler ikinci hafta çorba 3. hafta muhallebi ve bu hafta ikindi öğünü olarak yoğurt mayaladım cam şişede günlük sütten bakalım nasıl olacak:1: ve 3 gün kuralı var ilk verdiğin besinden en fazla 3 tatlı kaşığı vererek başlayıp hergün çoğaltıyorsun ve 3 gün boyunca değişik meyve denemiyorsun çorbada patates havuç kabak standart bunlarla başlayıp 1 hafta sonra püre şeklinde domates maydanoz nane zeytinyağı veya tereyağı ekleyip veriyorsun 3.haftada mevsim sebzelerinden 1 tanesini ekleyip tattırmakla başlıyorsun işe. doktorunuzla konuşursan daha ayrıntılı bilgileri verir canım.armut bende verdim ama pişik falan olmadı sanırım senin bebişin teni çok hassas.

bu arada bir doktor daha buldum sağlık ocağındaki doktorumuz tavsiye etti kurtuluş hallaç diye özel muayenehanesi var yarın kontrole ona götürücem kızımı umarım bundan memnun kalırım.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar ben ek gıda ile ilgili çok araştırma yaptım. elimdede 0-1 yaş bebek beslenmesi (prof. dr. hilal mocan) kitabı var.onu okuyorum.
ek gıdaya başlayınca öyle kafamıza göre takılmak çok yanlış bu işin bir süreci var. öyle onu ver bunu verle olmaz lütfen biraz araştırarak başlayın. tabii ki herkesin kendi tercihi.ben şahsen kendi bebişim için bu işin en doğru olanını yapmam gerektiğini düşünüyorum.

ek gıdaya başlamak demek bebeği doyurmak değil zaten yavaş yavaş arttırılacak. sürekli bebek emzirilecek.sütünüz yetmediğinde formül mamalar yani devam sütü kullanılacak.
kitaba göre size şöyle anlatayım.
ilk meyve suyu ile ek gıdaya başlanır. genelde sabah 10-10:30 arası uygundur.ilk meyve elma olmalı.temiz elma cam rendede rendelenir suyu süzülür vede sadece 2 tatlı kaşığı başlanır.ertesi gün 4 tatlı kaşığı verilir.alerji oluşmamışsa bebek sevmişse 2 tatlı kaşığı armut suyu eklenir. 2 gün devam edilir sonra yine alerji yoksa bebek sevmişse havuç suyu yine 2 tatlı kaşığı eklenir. zamanla 100 ml e kadar karışık meyve suyu verilebilinir.
ay sonunda meyve suyu püreye çevrilir.
yoğurt günlük sütten evde yapılmalı.2 tatlı kaşığı başlanır gün gün arttırılarak ay sonuna 100 cc ye çıkarılır.
ek gıdaya geçilen ayın son 10 gününde sütlü pirinçli mama verilmeye başlanır.genelde akşam verilmesi uygundur.
ek gıdaya başlanmasının 2. ayında sebze çorbasına başlanır.
oda kabak,patates,havuç buharda haşlanır. ezilir.zeytinyağı eklenir.tuz,şeker kesinlikle yasak. sebzeler sonraki günler çeşitlendirilir.
patlıcan ve bakla yasak sebzelerden.
salça ve baharat kullanılmamalı.

sağol canım. dün eşim milupa nın devam sütünü getirdi onuda denedim gene irkildi. hadi bir kaşık daha vereyim derken nerdeyse kusuyordu o kadar kötü oldu yani. artık çorbaya devam ne yapalım dediğin gibi şu tahıllı şeylerden de alabilirim. birde onu deneyelim madem. sora sora bağdat bulunurmuş. bizde araya araya kızımın yiğeceği şeyi bulacaz artık. :1:

milupanın kaşık mamaları çok güzel muhallebiyle uğraşmaya değmez, sütlü pirinçlisini ve sütlü tahıllı gece yi denedim kızım ikisinide çok sevdi bi de yerken dam dam diye sesler çıkartıyor işte o zaman o ağzını yiyesim geliyo:1: umarım senin kızında beğenir.

merhaba arkadaşlar ben ek gıda ile ilgili çok araştırma yaptım. elimdede 0-1 yaş bebek beslenmesi (prof. dr. hilal mocan) kitabı var.onu okuyorum.
ek gıdaya başlayınca öyle kafamıza göre takılmak çok yanlış bu işin bir süreci var. öyle onu ver bunu verle olmaz lütfen biraz araştırarak başlayın. tabii ki herkesin kendi tercihi.ben şahsen kendi bebişim için bu işin en doğru olanını yapmam gerektiğini düşünüyorum.

ek gıdaya başlamak demek bebeği doyurmak değil zaten yavaş yavaş arttırılacak. sürekli bebek emzirilecek.sütünüz yetmediğinde formül mamalar yani devam sütü kullanılacak.
kitaba göre size şöyle anlatayım.
ilk meyve suyu ile ek gıdaya başlanır. genelde sabah 10-10:30 arası uygundur.ilk meyve elma olmalı.temiz elma cam rendede rendelenir suyu süzülür vede sadece 2 tatlı kaşığı başlanır.ertesi gün 4 tatlı kaşığı verilir.alerji oluşmamışsa bebek sevmişse 2 tatlı kaşığı armut suyu eklenir. 2 gün devam edilir sonra yine alerji yoksa bebek sevmişse havuç suyu yine 2 tatlı kaşığı eklenir. zamanla 100 ml e kadar karışık meyve suyu verilebilinir.
ay sonunda meyve suyu püreye çevrilir.
yoğurt günlük sütten evde yapılmalı.2 tatlı kaşığı başlanır gün gün arttırılarak ay sonuna 100 cc ye çıkarılır.
ek gıdaya geçilen ayın son 10 gününde sütlü pirinçli mama verilmeye başlanır.genelde akşam verilmesi uygundur.
ek gıdaya başlanmasının 2. ayında sebze çorbasına başlanır.
oda kabak,patates,havuç buharda haşlanır. ezilir.zeytinyağı eklenir.tuz,şeker kesinlikle yasak. sebzeler sonraki günler çeşitlendirilir.
patlıcan ve bakla yasak sebzelerden.
salça ve baharat kullanılmamalı.

bende tam bu dediğin gibi yapıyorum hepsini demekki doğru yoldayım teşekkürler bilgi için.

bu arada kızlar 1 aydır ek gıdayla uğraşıyorum zaten bebişlerinizi ek gıdayla istesenizde doyuramazsınız çoğunu ağızlarından atıyorlar sadece yeni tatlara alıştırıyoruz ağırlık anne sütü yada devam sütü oluyor yine.

bu arada kızlar 1 aydır ek gıdayla uğraşıyorum zaten bebişlerinizi ek gıdayla istesenizde doyuramazsınız çoğunu ağızlarından atıyorlar sadece yeni tatlara alıştırıyoruz ağırlık anne sütü yada devam sütü oluyor yine.

aşı ateşi çıkan eymene 1cc calpol bile veremiyoruz
kaldı ki sebze püresi yiyecekler
peeehhh

bizim ikizlerimiz de 4 ayı devirdiler. hamdolsn ve maşallah sadece anne sütü ile beslendiler ama ben çok yoruldum bu süreçte.
sürekli sağ sağ sağ
sürekli emzir emzir emzir...
ısırgan-rezene-humana-milk plus...
resmen süt ineği gibi yedim içtim sağdım
yedim içtim emzirdim...

telefondan sıcak sıcak bir foto ikisi de uyanık ve mızırdanmaya kucak istemeye hazır bi şekilde beklerlerken

Eki Görüntüle 541349

Back
X