aaaa hg kuzum... napiyosun nasılsın merak etttik seni epeyce.. hepimizden fazla uğraşıyorsun tabii senbizim ikizlerimiz de 4 ayı devirdiler. hamdolsn ve maşallah sadece anne sütü ile beslendiler ama ben çok yoruldum bu süreçte.
sürekli sağ sağ sağ
sürekli emzir emzir emzir...
ısırgan-rezene-humana-milk plus...
resmen süt ineği gibi yedim içtim sağdım
yedim içtim emzirdim...
telefondan sıcak sıcak bir foto ikisi de uyanık ve mızırdanmaya kucak istemeye hazır bi şekilde beklerlerken
Eki Görüntüle 541349
aaaa hg kuzum... napiyosun nasılsın merak etttik seni epeyce.. hepimizden fazla uğraşıyorsun tabii senAllah kolaylık versin,ikizlere de sağlık sıhhat.. görüşmek üzere..
merhaba arkadaşlar ben ek gıda ile ilgili çok araştırma yaptım. elimdede 0-1 yaş bebek beslenmesi (prof. dr. hilal mocan) kitabı var.onu okuyorum.
ek gıdaya başlayınca öyle kafamıza göre takılmak çok yanlış bu işin bir süreci var. öyle onu ver bunu verle olmaz lütfen biraz araştırarak başlayın. tabii ki herkesin kendi tercihi.ben şahsen kendi bebişim için bu işin en doğru olanını yapmam gerektiğini düşünüyorum.
ek gıdaya başlamak demek bebeği doyurmak değil zaten yavaş yavaş arttırılacak. sürekli bebek emzirilecek.sütünüz yetmediğinde formül mamalar yani devam sütü kullanılacak.
kitaba göre size şöyle anlatayım.
ilk meyve suyu ile ek gıdaya başlanır. genelde sabah 10-10:30 arası uygundur.ilk meyve elma olmalı.temiz elma cam rendede rendelenir suyu süzülür vede sadece 2 tatlı kaşığı başlanır.ertesi gün 4 tatlı kaşığı verilir.alerji oluşmamışsa bebek sevmişse 2 tatlı kaşığı armut suyu eklenir. 2 gün devam edilir sonra yine alerji yoksa bebek sevmişse havuç suyu yine 2 tatlı kaşığı eklenir. zamanla 100 ml e kadar karışık meyve suyu verilebilinir.
ay sonunda meyve suyu püreye çevrilir.
yoğurt günlük sütten evde yapılmalı.2 tatlı kaşığı başlanır gün gün arttırılarak ay sonuna 100 cc ye çıkarılır.
ek gıdaya geçilen ayın son 10 gününde sütlü pirinçli mama verilmeye başlanır.genelde akşam verilmesi uygundur.
ek gıdaya başlanmasının 2. ayında sebze çorbasına başlanır.
oda kabak,patates,havuç buharda haşlanır. ezilir.zeytinyağı eklenir.tuz,şeker kesinlikle yasak. sebzeler sonraki günler çeşitlendirilir.
patlıcan ve bakla yasak sebzelerden.
salça ve baharat kullanılmamalı.
bizim ikizlerimiz de 4 ayı devirdiler. hamdolsn ve maşallah sadece anne sütü ile beslendiler ama ben çok yoruldum bu süreçte.
sürekli sağ sağ sağ
sürekli emzir emzir emzir...
ısırgan-rezene-humana-milk plus...
resmen süt ineği gibi yedim içtim sağdım
yedim içtim emzirdim...
telefondan sıcak sıcak bir foto ikisi de uyanık ve mızırdanmaya kucak istemeye hazır bi şekilde beklerlerken
Eki Görüntüle 541349
Olipps nasilsin canim?Cok merak ediyordum seni :)
Hep aklimdaydin.Sanirsam bebislerimizi bekleme suresinden dolayi aklimdasin :))
Nasil gidiyor..Senin bucur dogma konusundaki gibi inatcimi
aynen canım ben de seni merak ediyorum,yazdığını görünce eski bir dost görmüş gibi seviniyorum:))iyiyim Allaha şükür.
Poyrazım çok sakin,her gören diyor ne kadar sessiz bebek diyeAllah nazardan henüz inatçılık yok ama bakalım sonra ne olacak.
Aras Bey inş. dün gece uyumuştur,bizimkinin de uyku düzeni bozuldu türkiyedki saat değişikliğinden dolayı,tekrar düzene sokmak kolay olmayacak
Canım ben doğum yapalı 4,5 ay oldu hala olmadım
akıllıbıdık kuzuların çok tatlı maaşallah yerim onları ikiz kütüpatiler
kızlar beren parmak emerek uyutuyo artık kendini sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum ya alışır hiç bırakamazsa diye korkuyorum.? biraz foto ekliyimde topik canlansın
işte kendini uyuturken ki hali
oturma odamız oyun parkı
Eki Görüntüle 541550
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?