- 8 Ağustos 2011
- 11.238
- 6.487
- 448
ben su vermiyorum. anne sütü alanlara verilmez diye biliyorum.bebısıne su vermeye baslayan varmı mama verenler ıcın sormuyorum sadece anne sutu verenler sızden cvp beklıyorum sımdıden tsk:)
ilk aylarda bebeğin emme refleksi çok kuvvetli.bu arada kızlar cıddı bı sıkıntımız var kızımla.onceden de ellerını agzına alırdı ama sımdı ıkısını bırden sokmak ıstıyo ve elını yanlıslıkla gerı cekse veya ben elını ceksem agzından basıyo cıglıgı ve kesınlıkle susmuyor.uyurken bıle eldıvenın bı kısmı agzında uyuyo napıcam b:)
((( acaba dıs yerlerımı kasınıyo dısmı cıkarıcak cok erken daha 3 aylık
kızlar belki çoğunuz şimdi uyuyorsunuzdur
benim oğlum gece asla uyumuyor
gündüz bir güzel uyuyor ama
bebeği gece uyumayan var mı?
bir de oğlum yüzüstü 3-4 saat uyuyor
sırtüstü falanken en fazla 1 saat uyuyor
böyle olan var mı?
oğlumun kakası hala çok sıvı bu normal mi?
sezaryen olanlar dikiş yeriniz ağrıyor mu?
benim 3 ay oldu hala ağrıyor
çok soru sordum dimi ya
inş cevaplarsınız
ben su vermiyorum. anne sütü alanlara verilmez diye biliyorum.
ama haftaya pazartesi doktor kontrolumüz var sorayım bi..
ilk aylarda bebeğin emme refleksi çok kuvvetli.
tatmin acısından yaptığı çok doğal. bence çok müdahale edilmemeli..
benim kızım da yeni yeni sokuyor elini ağzına. ellini bile her defasında isabet ettiremiyor ki parmaklarını
ayırıp biri soksun ağzına. koca bi yumruk ağzında. tam da kavrayamadığı için diliyle sinir yapıyor
dikkatimi çeken anladığım kadarıyla hala eldiven kullanıyor olmanız.
ben bir aylık olmamıştı bıraktım. yüzünü gözünü hiç çizmedi.
ellerinin hava alması gerek. ve kendini keşif için uzuvlarının farkına varması adına eldiveni bırakmanız iyi olacaktır.
annem kimi çocuklar gündüz kimisi gece uyur der.
ama bunu ilk 40 gün için söyler. seninki hala gece uyumuyorsa doktorunla konuş derim.
belki uykusunu yönlendirebilirsin, düzeni değiştirebilirsin..
benim kızım da sırtüstü çok daha rahat uyuyor.
uzun uyuyor. kafasını da rahat hareket ettiriyor ama yine de yüzüstü yatırmaktan biraz korkuyorum.
gündüz ben yanındayken yatırıyorum yüzüstü, geceleri yan..
ben de sezaryenliyim ama dikişlerim ağrımıyor.
henüz bir haftalıkken gitmiştim kontrole. baktı, iltihap yok, temiz ve kuru tut, kolay iyileşecek dedi.
hakikaten öyle de oldu. 3 ay geçmesine rağmen ağrı normal mi bilmiyorum:44:, dr'a danışman en iyisi
böyle olan var mı?
çok soru sordum dimi ya
inş cevaplarsınız
böyle olan var mı?
çok soru sordum dimi ya
inş cevaplarsınız
böyle olan var mı?
çok soru sordum dimi ya
inş cevaplarsınız
slm kızlr biz 1 bucuk aylık olduk çok şükür 1. asımız ateş yapmadı bu 2. ası iki bacak ve bir koldan yapıyorlarmıs korkuyorum kızım çok mızmız çok aglıycak önerileriniz varmı aşıya gitmeden
bu arada 2 gün kaka yapmadılar sabun çok küçük kaynanam kesti poposundan itlrdi anında yaptı kakayı umarım zararı yoktur bitkisel sonuçta önerileriniz nedir?
aaaaaaa o yüzdenmı gunlerce aynı sayfadayız...ama benım facebook um yok teknolojıde cok gerıyım galıba: ( kapatalım demıssınız ama benım gıbı olanlar vardır mulaka bız ne yapalım : ( bende soru sormustum acıl cevap veırrırmısınızdıye kımse fıkır yazmamıs meer topık facebooktan takıp edılıyomus uzuldum
merhaba sabunun bı zararı olurmu bılmıyorum ama sabun temızleyıcı bı kozmetık nede olsa kmpuren bısey onu vermesenız yerıne eczanelerde bebekler ıcın glıserın fıtıl var tamamen dogal glıserın yagı 3 te bırını bıcakla kesın parcasını verın en gec 1 saate tum barsaklarını bosaltır rahr vrak.zararı yok.anne sutu alıyosa sadece bıraz garıp geldı 10 gunde 1 yapması ama mama verıyorsanız normaltabı ufaklık bu konudan şıkayetcı degılse : )
bebısıne su vermeye baslayan varmı mama verenler ıcın sormuyorum sadece anne sutu verenler sızden cvp beklıyorum sımdıden tsk:)
bu arada kızlar cıddı bı sıkıntımız var kızımla.onceden de ellerını agzına alırdı ama sımdı ıkısını bırden sokmak ıstıyo ve elını yanlıslıkla gerı cekse veya ben elını ceksem agzından basıyo cıglıgı ve kesınlıkle susmuyor.uyurken bıle eldıvenın bı kısmı agzında uyuyo napıcam b:)
((( acaba dıs yerlerımı kasınıyo dısmı cıkarıcak cok erken daha 3 aylık
böyle olan var mı?
çok soru sordum dimi ya
inş cevaplarsınız
kızlar yaa bu facebook olayına çok üzüldüm... geçen sefer de kapanmıştı sayfamız( ütopya falan da banlenmiş sanki.. pasif falan diyo.. yine bir gün girmedim olan olmuş..
diğer ay annelerinin sayfaları takır takır işliyo..bi biz de böyle sorun var galiba.. ben facebook hesabımı bir sene önce kapattım ve kullanmak istemiyorum.. buradan paylaşıma devam edelim noolur.. çok faydalı şeyler öğrendim,çoğu kez moralimi sadece burası düzeltti.. hamilelikte ağrım sızım olduğunda burayı açar,burdan birilerinin de varsa normal der,acımın azaldığını hissederdim.. 3000sf lık topik kapandı zaten.. biri daha kapanmasın..
kızlar merhaba benim de oğlum bugün 3 aylık oldu...gündüzlerimiz çok problemli geçiyor, kuş uykusu yapıyor, 5-10 dk uyuyup uyanıyor. sürekli kucakta gezmek istiyor, bir öneriniz varmı bana?
dün 3.aylık kontrolumüz vardı dr una sordum kakasının sıvı olması normal yeşil ve sümüksü olmadıkça..........kızım gecelerı guzel uyuyo çok sukur.yuzustu yatmayı hiç sevmıyo aglıyo hemen,benımkının de kakası hala sıvı.ama ben 2 tane şurup kullanıyorum kabızlık için ondan da olabılır.bazen baya bı sıvı oluyo cunku.
ben hep yüksek bel iç çamaşır giyiyorum canım sezaryenden sonracnm cvp ıcın tsk.ben burdayım facebook kullanmadıgım ıcın gorddukce sorulara bıldıgım tecrubelerımı paylasıyor.
Cnm her bebegın uyku duzenı ayrıymıs cok arastırdım.ama uykusu duzene gırcektır degısır merak etme...yuz usru hareket edemedıklerı ıcın sanırımcoor bızımkı ellerını vurarak yuzune kendını uyandırıyor.bende 2 aylıga kadar cok yoruldugumda takıp ederek yuz ustu yatırıyodum.sımdı durmuyo aglı bencevır dıye : ))) c sevmıyo bıde kafasını kaldırıyo artık rahatsız oluyo artık oyle yatırmıyorum.anne sutu verdıgın surece fıskırır gıbkar sıvı cok normalsadece rengıne kokusuna allah korusun kan varmı yokmu degıstıkce takıp edın.
Sezeryan ıcın yuksek anne kılodu gıyın dıgerlerı yerını acıtıyor ben o hatayı 2 aya kadar yaptım sımdı ıyıyım acımıyo artık ama kızım bazla kaldırıyım karını tne ezırırken oyayım acısını hıssesıyorum buda normal sonucta 7 kat karnımız kesıldı.benım ablam yy yıl once sezeryan oldu hal bazendıkıslerım ahhh falan dıyo.cepten yazıyorum karakterker yavaslıktan karısıyo anlarsınız zaten : )
evet canım oğlumun ağzında da o koku varkızlar sizın bebıslerın agzı soguk algınlıgında olusan acı su gıbı kokuyomu ???
Suanda 10 eyluldeyız bebıslerınızı nasıl gıydırıosunuz hava sıcaklıgında dusme vae nasıl gıydırsem bılmmıyorum
bizim kız da 3 ay 10 günlük kakası hala sıvı, normal sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?