2012 Haziran Anneleri Doğurdu

bebısıne su vermeye baslayan varmı mama verenler ıcın sormuyorum sadece anne sutu verenler sızden cvp beklıyorum sımdıden tsk:)
ben su vermiyorum. anne sütü alanlara verilmez diye biliyorum.
ama haftaya pazartesi doktor kontrolumüz var sorayım bi..

ilk aylarda bebeğin emme refleksi çok kuvvetli.
tatmin acısından yaptığı çok doğal. bence çok müdahale edilmemeli..
benim kızım da yeni yeni sokuyor elini ağzına. ellini bile her defasında isabet ettiremiyor ki parmaklarını
ayırıp biri soksun ağzına. koca bi yumruk ağzında. tam da kavrayamadığı için diliyle sinir yapıyor

dikkatimi çeken anladığım kadarıyla hala eldiven kullanıyor olmanız.
ben bir aylık olmamıştı bıraktım. yüzünü gözünü hiç çizmedi.
ellerinin hava alması gerek. ve kendini keşif için uzuvlarının farkına varması adına eldiveni bırakmanız iyi olacaktır.

annem kimi çocuklar gündüz kimisi gece uyur der.
ama bunu ilk 40 gün için söyler. seninki hala gece uyumuyorsa doktorunla konuş derim.
belki uykusunu yönlendirebilirsin, düzeni değiştirebilirsin..

benim kızım da sırtüstü çok daha rahat uyuyor.
uzun uyuyor. kafasını da rahat hareket ettiriyor ama yine de yüzüstü yatırmaktan biraz korkuyorum.
gündüz ben yanındayken yatırıyorum yüzüstü, geceleri yan..

ben de sezaryenliyim ama dikişlerim ağrımıyor.
henüz bir haftalıkken gitmiştim kontrole. baktı, iltihap yok, temiz ve kuru tut, kolay iyileşecek dedi.
hakikaten öyle de oldu. 3 ay geçmesine rağmen ağrı normal mi bilmiyorum:44:, dr'a danışman en iyisi

çok uğraştım tatlım uyku düzenini değiştirmek için ama nafile
ben de geceleri yüzüstü uyutmuyorum sadece yanındayken uyutuyorum
benim 1 aylıkken çok ağrım vardı dr a gittim iltihaplanmıştı ve bir yerde açıklık vardı
ama hala ağrım var
ben eldiveni oğlum 10 günlüktü artık takmadım

cnm cvp ıcın tsk.ben burdayım facebook kullanmadıgım ıcın gorddukce sorulara bıldıgım tecrubelerımı paylasıyor.
Cnm her bebegın uyku duzenı ayrıymıs cok arastırdım.ama uykusu duzene gırcektır degısır merak etme...yuz usru hareket edemedıklerı ıcın sanırımcoor bızımkı ellerını vurarak yuzune kendını uyandırıyor.bende 2 aylıga kadar cok yoruldugumda takıp ederek yuz ustu yatırıyodum.sımdı durmuyo aglı bencevır dıye : ))) c sevmıyo bıde kafasını kaldırıyo artık rahatsız oluyo artık oyle yatırmıyorum.anne sutu verdıgın surece fıskırır gıbkar sıvı cok normalsadece rengıne kokusuna allah korusun kan varmı yokmu degıstıkce takıp edın.
Sezeryan ıcın yuksek anne kılodu gıyın dıgerlerı yerını acıtıyor ben o hatayı 2 aya kadar yaptım sımdı ıyıyım acımıyo artık ama kızım bazla kaldırıyım karını tne ezırırken oyayım acısını hıssesıyorum buda normal sonucta 7 kat karnımız kesıldı.benım ablam yy yıl once sezeryan oldu hal bazendıkıslerım ahhh falan dıyo.cepten yazıyorum karakterker yavaslıktan karısıyo anlarsınız zaten : )

kızlar sizın bebıslerın agzı soguk algınlıgında olusan acı su gıbı kokuyomu ???

Suanda 10 eyluldeyız bebıslerınızı nasıl gıydırıosunuz hava sıcaklıgında dusme vae nasıl gıydırsem bılmmıyorum

bizim kız da 3 ay 10 günlük kakası hala sıvı, normal sanırım.

benımkıde 2 yada 3 gunde bı yapıyodu , bıkere 6.gunde yaptı,sonra 7 gun oldu hala yapmadı baya huysuzlandı doktora getırdım. fıtıl verdı 1 saat ıcınde yaptı.hatta huysuzlanmasaydı doktor hala fıtıl vermıcektı.1 haftaya kadar normal.bence sabun koymayın bebek nıhayetınde bu zararı olabılır.fıtıl bıle canını yakıyo kaldıkı sabun çok sert bi cisim.doktor ıkı şurup yazdı.humananın kımyonlu rezene cayını verdı gunde bı cay bardagı ıcırıyorum.bazen hergun yapıyo bazen ıkı gunde bir.

benım de facebookum yok.

anne sutu alan bebeklerde de normal kaka yapmaması.
su vermıyorum.bende tek anne sutu verıyorum doktor anne sutunde su var dedı.rezene cayı ıcır su yerıne gelır dedı.

merhaba kızlar bende haziran annesiyim sürekli takip ediyorum sık yazamıyorum nasılsınız umarım bebişler iyidir benim oğlum 23 haziran doğumlu annesine doğum günü hediyesi adıda yiğit efe bizim gaz problemimiz dışında bide gündün uyumama problemimiz var sallamayı bıraktığım anda uyanıyor yerimden kalkıp iş yapamıyorum yada kardeşimi falan çağırıyorum sallasın ben iş yapayım diye benim oğlum göğüs uçlarım yok diye hiç emmedi sütümü sağıp veriyorum tabi buda ekstra vakit kaybı çok zor oluyor ama yeterki anne sütü alsın ben bu duruma razıyım.

benım kızımında ellerı hep agzında ben hiç karısmıyorum ellerını agzından almıyorum.diş konusunda bılgım yok ama belkı kasınmaya baslıyodur.

kızım gecelerı guzel uyuyo çok sukur.yuzustu yatmayı hiç sevmıyo aglıyo hemen,benımkının de kakası hala sıvı.ama ben 2 tane şurup kullanıyorum kabızlık için ondan da olabılır.bazen baya bı sıvı oluyo cunku.

Hemen hemen doğum yapmış aradan 2-3 ay geçmiş annelerin ortak sorunu gaz ve sindirim sistemi. En sağlıklı çözümü Deveci Armutu ! bunu püre haline getirip parmağınız(veya emzik) ile tadına baktıra bilirsiniz. Unutmayın sadece tadımlık. Hem çok sevdikleri bir tad hemde sistemlerini oldukça toparlayacak bir besin. Tekrar ediyorum sadece tadımlık gidip 1 armutu (1 adet deveci armutu zaten en az yarım kilo geliyor) vermeyin lütfen.

kızlar yaa bu facebook olayına çok üzüldüm... geçen sefer de kapanmıştı sayfamız ( ütopya falan da banlenmiş sanki.. pasif falan diyo.. yine bir gün girmedim olan olmuş..
diğer ay annelerinin sayfaları takır takır işliyo..bi biz de böyle sorun var galiba.. ben facebook hesabımı bir sene önce kapattım ve kullanmak istemiyorum.. buradan paylaşıma devam edelim noolur.. çok faydalı şeyler öğrendim,çoğu kez moralimi sadece burası düzeltti.. hamilelikte ağrım sızım olduğunda burayı açar,burdan birilerinin de varsa normal der,acımın azaldığını hissederdim.. 3000sf lık topik kapandı zaten.. biri daha kapanmasın..

sana sonuna kadar katılıyorum arkadaşım. burası daha samimi birkere bize özel. lütfen kızlar topiğimizi terketmeyelim. çok güzel paylaşımlarımız oldu birbirimize görmeden dokunmadan sadece düşünce ve fikirlerimizle destek olduk. yeri geldi eleştirdik yeri geldi üzüldük yeri geldi sevinçlerimizi paylaştık. hamileliğimin başlangıcından itibaren sizinleydim.bundan sonrada sizlerle beraber olmak istiyorum. lütfen geri dönünnnn

Ben de haziran annesiyim..Benim bebeğim de 7 haziranda normal doğumla dünyaya geldi..Sizi takip ediyorum uzun zamandır, gerçekten çok güzel paylaşımlar oluyor..Benim bebeğim de gündüz uyumuyor hiç Bu konuda çok dertliyim gerçekten...Hic bir şey yapamıyorum..En önemlisi hiç dinlenemiyorum..Bu konuya çözümü olan anneler varsa yardım bekliyorum..Ben anne sütü ile besliyorum bebeğimi su da veriyorum ara sıra... Benimki de parmağını bir güzel emiyor ama her zaman değil..çok dert etmiyorum, dönem özelliği geçer diye düşünüyorum...

kızlar merhaba benim de oğlum bugün 3 aylık oldu...gündüzlerimiz çok problemli geçiyor, kuş uykusu yapıyor, 5-10 dk uyuyup uyanıyor. sürekli kucakta gezmek istiyor, bir öneriniz varmı bana?

kızlar merhaba benim de oğlum bugün 3 aylık oldu...gündüzlerimiz çok problemli geçiyor, kuş uykusu yapıyor, 5-10 dk uyuyup uyanıyor. sürekli kucakta gezmek istiyor, bir öneriniz varmı bana?

canım keşke sana bi çözüm söyleyebilsem
bizde oğlumla aynı durumdayız en fazla 20 dk uyuyor hiç bi şeye yetişemiyorum
bi işe başlasam hemen uyanıyor
kucakta gezemyi dışarda dolaşmayı çok seviyor
bıraktığımda hemen ağlıyor
onunla konuşursan çok güzel duruyor
bende sesimi tlf kaydettim arada onu açıyorum
ama artık 3 ay 1haftalık kandırmak zorlaştı :!:

slm kızlar
2 gundur girmiodum bi baktım bombos kalmıs ya bura!!
yeni yazan arkadaşlar hosgeldiniz:)
benmde facebookum yok!!

umarım 3-5 kişide olsak buraya yazmaya dewam ederiz!!
bende biçok şeyi sizlerden ögrendim..
birbirimize cok faydamız dokundu..

bebekleri uyumayan anneler
ben bu aralar tracy hogg bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını okuyorum
guzel seyler var içinde ama
en cok vurgulayıp uzerinde durdugu sey bebegin gün içinde belli bi sırada dewam eden rutini olmalı
ama bunu uygulamak gercekten istikrar isteyen bişey
şu anda sadece okuma kısmındayım
bide bebeğimin uyku-beslenme saati kaç dk emdiği fln notlar alıyorum
bazı şeyleri görmem daha kolay oluyo

bebeğin uyku işaretini gördüğünüz anda yatırmanız gerekiyomus
eger o işareti kaçırırsanız bebek fazla uyarılmıs oldugu için uyuması cok zorlaşıyomuş
gündüz uykuları içinde karanlık ve sessiz bi oda tercih edilmeliymiş
uykudan önce cok hareketli oyunlar oynanmaması gerekiyormus
besle-aktivite-uyku diye bi rutinden bahsediyo tracy hogg
şimdilik uyku konusunda kısaca bukadar özetleyebiliyorum
okumaya dewam ettikce takıldıgım bişiler olursa paylaşırım kızlar

kızlar ben de facebook kullanmıyorum

dün 3.aylık kontrolumüz vardı dr una sordum kakasının sıvı olması normal yeşil ve sümüksü olmadıkça..........
ben hep yüksek bel iç çamaşır giyiyorum canım sezaryenden sonra
evet canım oğlumun ağzında da o koku var
ben geceleri pijama giydiriyorum
gündüz de kısa kollu üst patikli alt giydiriyorum kolları biraz üşüse uzun kollu body giydiriyorum
bizim kız da 3 ay 10 günlük kakası hala sıvı, normal sanırım.

evet canım normalmiş

dün dr umuza gitmiştik ya
ek gıdaya geçene kadar su vermiyoruz
devit 3 ü de 1 yaşına kadar kullanacakmışız

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…